Home » , » Ζούμε το τέλος των θρησκειών και το απολαμβάνουμε

Ζούμε το τέλος των θρησκειών και το απολαμβάνουμε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 | 7:33 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Με αφορμή τις ενδιαφέρουσες θρησκευτικές ειδήσεις, πρέπει να πούμε πως κάναμε μεγάλη πρόοδο από το Μεσαίωνα, κι όχι μόνο όσον αφορά την τεχνολογία. «Αυτονόητο» θα πει κάποιος. Η κοινωνικοπολιτική πρόοδος δεν συμβαδίζει με την τεχνολογική, αν και χάρη στην τελευταία η θρησκεία, αυτή η πλάνη, δέχτηκε απανωτά και συντριπτικά χτυπήματα.

Μέχρι πρόσφατα οι θεούσες των θρησκειών έλεγαν πως αιτία των επιδημιών είναι οι αμαρτωλοί! Ακόμα και όταν ανακαλύφθηκαν οι μικροοργανισμοί, οι φανατικοί επέμεναν. Εμείς φταίμε που παθαίνουμε και πεθαίνουμε. Αυτό λέει και η ΝΔ και είδατε πόσο ψέμα και εξοργιστικό είναι.

Πριν λίγα χρόνια θεούσες αγκαλιά με φασίστες απειλούσαν, έβριζαν όποιον τολμούσε να πει κάτι που δεν άρεσε στο Ιερατείο. Η κατάληξη συνήθως ήταν η τιμωρία του «άπιστου» και όχι των τραμπούκων! Από τότε τα τελευταία χρόνια συνέβησαν κάποια πράγματα που βοήθησαν στην αφύπνιση του κόσμου.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο η εμφάνιση του ISIS ήταν παράγοντας που τελικά χτύπησε τις θρησκείες. Για δυο λόγους. Ο πρώτος ήταν οι φρικαλεότητες των φανατικών που φυσικά βρήκαν αντίθετη την πλειοψηφία ακόμα και σε χώρες με θεοκρατικά καθεστώτα. Δεν είμαστε στο Μεσαίωνα, να ευλογούνται οι σφαγές και να κηρύσσονται οι ιεροί πόλεμοι. Ο δεύτερος λόγος, αποτέλεσμα του πρώτου, ήταν η απόλυτη συντριβή των φανατικών αυτών σε Συρία και Ιράκ. Στη Σύρια μάλιστα είχαμε την κατάρρευση της Ισλαμικής εσχατολογίας, όπως είχαμε αναφέρει.

Ένας άλλος λόγος είναι η πρόοδος. Πρόοδος όχι μόνο στην ιατρική όπου βρήκαμε τις αιτίες των ασθενειών, αλλά και την Πληροφορική. Και είναι αυτό ακριβώς που κάνει τη διαφορά με τη δεκαετία του 1970 πχ όπου οι παπάδες ήταν πανίσχυροι. Χάρη στο διαδίκτυο (www = ςςς = 666 για τους ψεκασμένους) έχουμε αμέσως πληροφορίες, που σε άλλες περιπτώσεις θα θάβονταν.

Έτσι, ενώ ξέραμε πως τις αρρώστιες προκαλούν τα μικρόβια, χάρη στην ταχύτητα της πληροφορίας μάθαμε πως τον Κορονοϊό τον έφεραν προσκυνητές από τα Ιεροσόλυμα και μάλιστα ο πρώτος νεκρός στη χώρα μας ήταν ένας καλός Χριστιανός που εκπλήρωσε ένα τάμα. Οπότε πάει περίπατο η θεωρία των παπάδων περί αρρώστιας που έστειλε ο Θεός για τις αμαρτίες μας. Χάρη στον τρόπο μετάδοσης του ιού η Εκκλησία δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα από όλα. Οι περισσότεροι πλέον πιστεύουν το αυτονόητο: Πως γλείφοντας το ίδιο κουτάλι παίρνεις όχι ευλογία, αλλά σάλια προηγουμένων με τα μικρόβιά τους. Αυτό ήταν καίριο χτύπημα.

Ο κορονοϊός έκανε θραύση στους παπάδες και στις θεούσες. Αυτό φόβισε τον κόσμο περισσότερο από όσο τον φόβιζε το ιερατείο. Κι αυτό με τη σειρά του τον έκανε να σκεφτεί. Η σκέψη, η λογική, είναι ο Νο1 εχθρός της θρησκείας, κάθε θρησκείας. Γιατί η θρησκεία είναι παραμύθι. Οι παπάδες είναι στριμωγμένοι, ο κόσμος που δεν πήγε στις Εκκλησίες γλύτωσε, σε αντίθεση με αυτά που πιστεύουν οι Χριστιανοί. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε από την απαίτηση του κόσμου να κλείσει και τους ναούς. Εκτός από το χρήμα οι παπάδες έχασαν την αξιοπιστία τους. Βλέπετε ως τώρα ο κόσμος προσεύχονταν κυρίως όταν υπήρχαν δυσκολίες. Αυτό άλλαξε. Τα πάντα έχουν αλλάξει. Ζούμε το τέλος των θρησκειών και το απολαμβάνουμε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger