Home » , » Για την αντιφασιστική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της 9ης Μάη στα γραφεία της Ε.Ε.

Για την αντιφασιστική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της 9ης Μάη στα γραφεία της Ε.Ε.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 | 10:55 μ.μ.

Από τους συντρόφους της Λαϊκής Αντιφασιστικής Δράσης πήραμε και παραθέτουμε:

Η αντιφασιστική- αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για την 9η Μάη που έφτασε ως τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέληξε στα Προπύλαια, ήταν μια μαχητική- κόκκινη διαδήλωση τιμής και μνήμης για την 9η Μάη, μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Η αντιφασιστική- αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία για την 9η Μάη έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου».

Ανέδειξε συγκεκριμένα μηνύματα στο σήμερα, με ουσιαστικούς πολιτικούς όρους και πολιτικό στίγμα έτσι όπως αυτό διαμορφώθηκε από την συνθηματολογία της.

Απότισε φόρο τιμής στον Κόκκινο Στρατό, την Σοβιετική Ένωση, τον Σοβιετικό λαό και στους κομμουνιστές/τριες που αποτελούσαν την πρωτοπορία του αγώνα. Μέσα από το Σύνθημα «Ανίκητος δεν είναι ο Ιμπεριαλισμός – Τον Φασισμό τον Τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός» συμπύκνωσε την ανωτερότητα του Κόκκινου Στρατού ως αποτέλεσμα του σοσιαλιστικού μοντέλου της παραγωγής. Ενός Λαϊκού Στρατού και σύσσωμου ενός λαού που υπερασπίστηκε την Σοσιαλιστική Πατρίδα με το αίμα του και εκατομμύρια θυσίες σε ανθρώπινο δυναμικό για να ζήσει λεύτερη η ανθρωπότητα τσακίζοντας τον γερμανικό ιμπεριαλισμό- ναζισμό.

Απότισε φόρο τιμής στο επαναστατικό- κομμουνιστικό- αντιφασιστικό κίνημα και τους αγώνες που δόθηκαν από ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος, απέναντι στο τριπλό φασισμό, τον αγγλοαμερικανικό ιμπεριαλισμό, την εξαρτημένη άρχουσα τάξη, τους γερμανοντυμένους, τους ταγματασφαλίτες παρακρατικούς- φασίστες.

Ανέδειξε συνθηματολογικά ως μόνο δρόμο για την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας από την εργατική τάξη και τον λαό τον ένοπλο επαναστατικό αγώνα, με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες στην πρωτοπορία ξανά.

Έλαβε ξεκάθαρη θέση υπεράσπισης του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας που περικυκλώνεται από τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τις φασιστικές και παραστρατιωτικές- παρακρατικές ομάδες της Δυτικής Ουκρανίας. Μέσα από την πολιτική απαίτηση να μην υπάρξει καμία εμπλοκή του ελληνικού κράτους στο πόλεμο απέναντι στο λαό της Ανατολικής Ουκρανίας και σε οποιαδήποτε άλλη ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Αποτύπωσε την ανάγκη να ξεσπάσουν μαζικοί-μαχητικοί- λαϊκοί αγώνες απέναντι στην πολιτική του ΝΑΤΟ που εκφράζεται μέσα από το αιματοκύλισμα των λαών με ηγέτιδα δύναμη τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο σε οικονομικό-πολιτικό όσο και σε ιστορικό-θεωρητικό επίπεδο που παραχαράσσει την ιστορία των λαών και ταυτίζει το σοσιαλισμό- κομμουνισμό με τον ναζισμό. Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που εκφράζεται με σειρά αντεργατικών-αντιλαϊκών νομοθεσιών και με οξεία καταπάτηση των κεκτημένων δημοκρατικών- λαϊκών ελευθεριών στα πλαίσια που ορίζει ο Δυτικός κόσμος.

Το πλάτεμα του αντιφασιστικού- αντι ιμπεριαλιστικού κινήματος, της πτέρυγας αυτής που αναγνωρίζει, πως η καπιταλιστική εκμετάλλευση, η ιμπεριαλιστική εξάρτηση και ο φασισμός θα θανατωθούν μόνο μέσα από την επαναστατική ανατροπή του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος πρέπει να μεγαλώσει και να ισχυροποιηθεί.

Σαν Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση καλούμε τον κόσμο της εργασίας, τον λαό, την νεολαία, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του λαϊκού και του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος να συστρατευθούν σε αυτή την κατεύθυνση, να οργανωθούν και να δυναμώσουν τον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου».

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ – ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ 


Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger