Home » , , » Και καλά βρε παιδί μου, είσαστε ισλαμόφοβα αντικομμουνιστικά ρατσιστόμουτρα. Χρειάζεται όμως να είσαστε και τόσο γίδια;

Και καλά βρε παιδί μου, είσαστε ισλαμόφοβα αντικομμουνιστικά ρατσιστόμουτρα. Χρειάζεται όμως να είσαστε και τόσο γίδια;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 16 Μαΐου 2021 | 4:11 μ.μ.

Πηγή: Του Θανάση Καμπαγιάννη - f/b

Διαβάζω τους συνήθεις αντι-αριστερούς λίβελους στις εφημερίδες του Σαββατοκύριακου. Τίτλος άρθρου με συγγραφέα τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο «Το ζήτημα του ισλαμοαριστερισμού στη Γαλλία» (εφ. Τα Νέα). Μέχρις εδώ, τίποτα το αξιοπρόσεκτο.

Και λέει εκεί ο συγγραφέας μας για τους όρκους κοσμικής πίστης που καλούνται να υπογράψουν οι μουσουλμάνοι ιερείς στη Γαλλία (του στυλ: Ορκίζομαι ότι στη Γαλλία δεν υπάρχει κρατικός ρατσισμός). Και πάλι, τίποτα το αξιοπρόσεκτο εδώ.

Και κάπου εκεί, αναφέρεται στο όνομα του σχετικού κειμένου, μιλώντας για το «Κεφάλαιο των ιμάμηδων».

Είχα βέβαια ακούσει το συγκεκριμένο κείμενο να αναφέρεται ως Χάρτα (πάντα πιστός στις παραδόσεις του Διαφωτισμού ο Μακρόν). Στα γαλλικά ο τίτλος είναι: «La Charte des principes pour l'islam de France». Και αναρωτιέμαι: Λες;

Ο Ανδριανόπουλος, προφανώς αγγλόφωνος, διάβασε την είδηση μεταφρασμένη σε αγγλικό έντυπο που έγραφε «Charter for Imams» (αν το γκουγκλάρετε, θα βρείτε πολλές σχετικές ειδήσεις).

Και στη συνέχεια, μετέφρασε το Charter σε Κεφάλαιο. Μάλλον νόμιζε ότι μετέφραζε τη λέξη Chapter και όχι Charter. Ίσως να ενθουσιάστηκε κιόλας με το αποτέλεσμα, Κεφάλαιο σου λέει, μαρξιστικό ακούγεται, όπερ έδει δείξαι.

Και έτσι φτάσαμε στο «Κεφάλαιο των Ιμάμηδων» (δείτε το με τα μάτια σας, γιατί κι εγώ δυσκολεύτηκα να το πιστέψω). Αν δε θελήσουμε να μεταφράσουμε εκ νέου στα αγγλικά, μπορούμε να πούμε και «Imams' Capital». Φως φανάρι ο ισλαμοαριστερισμός!

Και καλά βρε παιδί μου, είσαστε ισλαμόφοβα αντικομμουνιστικά ρατσιστόμουτρα. Χρειάζεται όμως να είσαστε και τόσο γίδια;

ΥΓ: Μήπως να ειδοποιήσει κανείς τον Σαραντάκο; 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger