Home » , » Αλλά, αυτοί είστε ... που θα 'λεγε και κάποιος Μήτσος

Αλλά, αυτοί είστε ... που θα 'λεγε και κάποιος Μήτσος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 | 3:27 π.μ.


Του Κώστα Μ.

Πρόσθεσε και την δικιά του εύστοχη τοποθέτηση ο αγωνιστής γιατρός Πάνος Παπανικολάου στα όσα μας βροντοφώναξε η μητέρα όλων μας. Μάγδα. με την στάση της.

"Πόνεσε" πολλούς η αξιοπρεπέστατη στάση και το εντυπωσιακό πολιτικό αισθητήριο της μητέρας του δολοφονημένου αντιφασίστα. Γι' αυτό και η πράξη της αποσιωπήθηκε από κομματικές αριστερές ιστοσελίδες.

Το πιο εντυπωσιακό όμως, κατά την άποψη μου είναι άλλο που οι περισσότεροι το περνάνε ασχολίαστο. Αυτό που επικαλείται στην ανάρτησή της στην προσωπική ιστοσελίδα στο f/b το μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), Ντόρα Γροσομανίδου, για να αιτιολογήσει την άρνησή της να παρευρεθεί στην εκδήλωση. 
(Δεν γνωρίζουμε την κυρία και μια αναζήτηση στο διαδίκτυο μας πληροφορεί ότι είχε μακρόχρονη παρουσία στο διπλωματικό σώμα. Εμείς εστιαζόμαστε αποκλειστικά στην συγκεκριμένη δήλωσή της).

"Ανήμερα τού εορτασμού της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, πληροφορούμεθα διά χειρός Μπογδάνου, ότι ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος, δεν θα λάβει το παράσημο που είχε προβλεφθεί, "επειδή είναι επικριτής υπεράσπισης των συνόρων τής Ελληνικής Δημοκρατίας και των Αρχών Ασφαλείας". .. Κατόπιν αυτού, και για λόγους αυτοσεβασμού, δεν θα ανταποκριθώ στην πρόσκληση πού έλαβα ως μέλος τού ΣΦΕΑ, να παραστώ στον αποψινό εορτασμό".

Τι μας λέει δηλαδή η κ. Γροσομανίδου; Το αυτονόητο που κανονικά θα έπρεπε να είναι και απίστευτο. Η ματαίωση μιας ειλημμένης απόφασης που είχε γνωστοποιηθεί, δεν γίνεται με ανακοίνωση ενός αρμοδίου κυβερνητικού οργάνου, αλλά από έναν εντελώς άσχετο με το θέμα βουλευτή!

Φυσικά αυτό είναι κάτι το αδιανόητο και οι όποιες κριτικές των κομμάτων της αντιπολίτευσης εκεί θα έπρεπε να επικεντρωθούν. 

Κατόπιν αυτού το μέλος του ΣΦΕΑ δηλώνει ότι για "λόγους αυτοσεβασμού" δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση. 

Συνεπακόλουθα, σύμφωνα με την ίδια, όσοι/ες έδωσαν το παρών στερούνται αυτοσεβασμού. 

Αλλά αυτοί είναι .... που θα 'λεγε και κάποιος Μήτσος! 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger