Home » , , » Ανατρέχοντας στον Μαρξ για σύγχρονες απαντήσεις

Ανατρέχοντας στον Μαρξ για σύγχρονες απαντήσεις

Από giorgis , Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 | 7:05 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Μπάζει από παντού η εκτίμηση που κάνει στο διπλανό τουίτ ο καλός δημοσιογράφος της εφημερίδας Documento, Νίκος Παπαδογιάννης. Είναι αυτό που λέμε "βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος".

Οχι φίλε. Πέρα του ότι η επίκληση της ατομικής ευθύνης είναι η μόνιμη επωδός των εξουσιαστών αυτοί που βρίσκονται στη κυβερνητική εξουσία με την έγκριση του εκλογικού σώματος δεν είναι ούτε "ψεκασμένοι" ούτε "τσαρλατάνοι" ... Πολιτικοί εκφραστές είναι ενός συστήματος που λέγεται καπιταλισμός. Και αυτό είναι από την φύση του μαφιόζικο, οπότε είναι αναμενόμενο να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Οσο για το ότι αποδίδεις αποκλειστική ευθύνη στο ότι τους ανέθεσε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του να διαχειριστεί τις τύχες μας, αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Πρέπει αρχικά να δούμε ποιοι είναι οι "μηχανισμοί" που διαμορφώνουν την ατομική συνείδηση και κατ' επέκταση την μαζική. (Θα προσπαθήσω να κάνω κάποια στιγμή μια σχετική αναλυτική ανάρτηση). 

Προς το παρόν ας θυμηθούμε αυτό που έλεγε ο Μαρξ: «Το χειρότερο πράγμα στον καπιταλισμό δεν είναι η εκμετάλλευση και το άδικο, είναι η αλλοτρίωση, δηλαδή ότι διαπαιδαγωγεί τους ανθρώπους με τις δικές του αξίες». Και συμπλήρωνε ο ίδιος: «O κοινοβουλευτικός κρετινισμός είναι μια ιδιόμορφη αρρώστια, που όσους προσβάλλει, τους αιχμαλωτίζει, τους δένει σ ’ έναν κόσμο φανταστικό και τους αφαιρεί κάθε αντίληψη, κάθε ανάμνηση και κάθε κατανόηση του σκληρού εξωτερικού κόσμου…».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

3 Δεκεμβρίου 2021 στις 7:46 μ.μ.

Σωστός ο σύντροφος Γ.Γ.!

4 Δεκεμβρίου 2021 στις 11:42 π.μ.

Σωστος ο ΓΓ αλλά υπάρχει και η άλλη διάσταση : Έχουμε τον δημοσιογραφο ενος αστικου κομματος που βριζει τους ψηφοφορους γιατι δεν ψηφισαν τους δικους του .Αυτοκριτική μηδεν αφου για όλα φταιει ο λαος ( τι ψηφισατε ρε μαλακες μας λενε οι μετακλητοι απο το twitter)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger