Home » , » Ιδού η πραγματικότητα της αντιπροσωπευτικής Αστικής Δημοκρατίας.

Ιδού η πραγματικότητα της αντιπροσωπευτικής Αστικής Δημοκρατίας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 | 12:16 π.μ.

Πηγή: Του Γιώργου Ρούση - f/b

Μήπως ήλθε η ώρα να την χρησιμοποιήσουμε για να την ανατρέψουμε ; 

Η γνώμη μου είναι  ότι 

«Το ζήτημα πια έχει τεθεί. Ή θα συνεχίζουμε να γονατίζουμε ή θα υψώσουμε άλλον πύργο, ατίθασο απέναντί τους»

Μιχάλης Κατσαρός

"Οι Άγγλοι νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι, επειδή εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους κάθε πέντε χρόνια, πλην όμως είναι ελεύθεροι μόνο μια ημέρα κάθε πέντε χρόνια: την ημέρα των εκλογών".

Ζαν Ζακ Ρουσσώ 

«Στο σύστημα αυτό οι πολίτες βγαίνουν για μια στιγμή από την εξάρτηση για να υποδείξουν τον αφέντη τους και ξαναμπαίνουν μέσα».  

Αλέξης Τοκβιλ 

"Μια φορά στα τόσα χρόνια επιτρέπουν στους καταπιεζόμενους να αποφασίζουν ποιοι ακριβώς από τους εκπροσώπους της τάξης των καταπιεστών θα τους εκπροσωπούν και θα τους καταπιέζουν στην Βουλή». 

 Καρλ Μαρξ 

"Το εκλογικό δικαίωμα στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας συνιστάται στο να αποφασίζεται μια φορά κάθε τρία ή έξι χρόνια, ποιο μέλος της άρχουσας τάξης θα εκπροσωπεί και θα τσαλαπατά (ver-und zertreten) το λαό στο κοινοβούλιο". 

Παραπομπή του Λένιν στον Μαρξ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

28 Σεπτεμβρίου 2021 στις 1:46 μ.μ.

-Δεν εχουμε παιδια...
-Και παιδια θα σας καμομεν!!!
Τουθοπερ μεθερμηνευομενον: "Τα αδυνατα παρα τω κυριω, δυνατα παρα τοις αγ(ρ)ιοις" και αντε εσυ μετα να τρεχεις να βαλεις μυαλο σε αβουλα ζωα. Γνωστο, αιωνες τωρα, πως "το παραλογο δεν μπορεις να το πολεμησεις με την λογικη". Το ξερει και το παπαδαριο και αυτοι που φτιαξαν τον αιμοβορο θεο τους που σκορπαει φοβο στους οπαδους του και οργη στους εχθρους του. Ετσι εμεις θα περναμε "καλα" κι αυτοι καλυτερα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger