Βάζει και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες. Εν προκειμένω, βάζει ο Μητσοτάκης τον εαυτό του δίπλα στον Μακράν, τον Σολτς και τον Μπάιντεν και φαντασιώνεται ότι τιμωρεί τον Πούτιν και τους στρατηγούς του.
Τέτοια πολεμική ζέση επί ελληνικού εδάφους είχαμε να δούμε από την εποχή που ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε προτείνει στους Αμερικανούς να βομβαρδίσουν τη Συρία πράγμα που οι ίδιοι ούτε το σκέπτονταν.
Η Κουμουνδούρου, αν κρίνω από τις ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί, αποδίδει τη φιλοπόλεμη διάθεση του Κυριάκου και την ευθυγράμμιση με τους σκληρούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην προσπάθειά του να αποτάξει το βάρος όλων των προβλημάτων που δημιουργεί η διακυβέρνησή του. Κατά μία έννοια έχουν δίκιο. Ο Μητσοτάκης φοράει το παλιό δόγμα Πιουριφόι σαν νέου τύπου πατριωτισμό, ρίχνει τα πάντα στον πόλεμο και ψάχνει για παράθυρο χρόνου για να κάνει εκλογές ως μέλος της λέσχης των καλών.
Η σχέση του και τα τηλεφωνήματα με τον πρέσβη Τζέφρι Πάιατ έχουν προφανώς παίξει τον ρόλο τους και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουν ειπωθεί πολλά που ο Κυριάκος παίρνει ως διαβεβαιώσεις για τον μέλλον του.
Η δύναμη όμως που κινεί τον Μητσοτάκη είναι όσα θέλει να πιστέψει ο ίδιος για τον εαυτό του. Ο πρωθυπουργός έκανε δύο δημόσιες τοποθετήσεις μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, μία στη Βουλή και μία σε συνέντευξή του στον Alpha. Στη Βουλή είπε ψέματα ότι η Ελλάδα έστειλε πολεμικό υλικό στην Ουκρανία (ενεπλάκη δηλαδή) επειδή αυτή την απόφαση πήρε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Στα έγγραφα που δημοσιεύει το Documento φαίνεται ότι ουδέποτε η ΕΕ πήρε τέτοια απόφαση, αλλά μίλησε για ανθρωπιστική βοήθεια και αμυντικά υλικά. Τέτοια δεν είναι τα όπλα και οι εκτοξευτήρες ρουκετών.
Είπε επίσης στη Βουλή ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, τα οποία τον εξουσιοδότησαν για την απόφαση αυτή. Τηλεφωνικές επικοινωνίες μπορεί να έχει ο καθένας με τον Μήτσο, τον μηχανικό του συνεργείου, για το πότε θα πάει το αμάξι στο συνεργείο, αλλά όχι ο πρωθυπουργός με τα μέλη του ΚΥΣΕΑ. Το ΚΥΣΕΑ είναι ανώτατο όργανο, κρατάει πρακτικά για τόσο σοβαρά θέματα και παίρνει αποφάσεις.
Στη συνέντευξή του στον Alpha ο Μητσοτάκης τα έκανε ακόμη χειρότερα. Απαντώντας στις επικρίσεις που υπάρχουν και στη ΝΔ (τις εξέφρασε επισήμως ο Νικήτας Κακλαμάνης) απάντησε ουσιαστικά «L’Etat. cest moi», δηλαδή το κράτος είμαι εγώ. Είπε ότι αυτός είναι ο πρωθυπουργός και αφού αυτός είναι ο πρωθυπουργός δεν χρειάζονται ανούσιες συναντήσεις πολιτικών αρχηγών. Πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών άλλα έλεγε για τη σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών, αλλά τότε συμφωνούσε και με τους Ρώσους που δεν ήθελαν την εν λόγω συμφωνία
Εχει εξοστρακίσει τον υπουργό Εξωτερικών και λειτουργεί με κρυφές προσωπικές συμφωνίες και παζάρι ανταλλαγμάτων. Ο Μητσοτάκης απειλείται από την πραγματικότητα αλλά και από τους ανθρώπους γύρω του, έτσι νομίζει τουλάχιστον. Συμπεριφέρεται σαν τρελός μονάρχης. Οσο αισθάνεται απειλούμενος τόσο θα τα κάνει όλα μόνος του. Συμπεριλαμβάνεται σε αυτά και το σκάψιμο του λάκκου στον οποίο θα πέσει.
Δημοσίευση σχολίου