Home » , » Εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια κατάληψης Κ*ΒΟΞ. και η αυριανή δικαστική δίωξη του Γ. Καλαϊτζίδη για διαδικτυακή του τοποθέτηση.

Εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια κατάληψης Κ*ΒΟΞ. και η αυριανή δικαστική δίωξη του Γ. Καλαϊτζίδη για διαδικτυακή του τοποθέτηση.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 | 7:33 μ.μ.


"Την Πέμπτη 7 Απρίλη το μέλος μας Γιώργος Καλαϊτζίδης, δικάζεται για μια ανάρτησή του στο facebook το 2018 που αφορούσε τον σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε αρχηγό της αντιπολίτευσης. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται κατηγορούμενος για ανάρτηση στο FB. Είναι η δέκατη. Για δέκα διαφορετικές αναρτήσεις.,,,", διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του "Ρουβίκωνα.

Συμμεριζόμαστε επίσης απόλυτα την εκτίμηση της συλλογικότητας ότι "είναι βέβαιο ότι το φαινόμενο της φίμωσης στα social media θα ενταθεί, η αστική δικαιοσύνη όλο και πιο συχνά θα ασκεί διώξεις για αναρτήσεις, άνθρωποι, όπως ένα άλλο μέλος μας στο παρελθόν, θα συλλαμβάνονται μετά από μηνύσεις πολιτικών και θα τραβολογιούνται στα δικαστήρια".

Αλλωστε αυτή την κυβερνητική πρόθεση μας την αποκάλυψε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που είχε δώσει στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της "Καθημερινής", στην οποία ανακάλυψε ότι υπάρχει "Πρόβλημα δημοκρατίας" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και καταλήγει το κείμενο του Ρουβίκωνα:

Σε κάθε περίπτωση ούτε το κίνημα, ούτε η συλλογικότητά μας, ούτε τα μέλη μας θα πάψουν να τοποθετούνται, να κάνουν κριτική, να απευθύνονται και να μάχονται για τις απόψεις και τις πολιτικές τους. Είτε στα κοινωνικά δίκτυα, είτε οπουδήποτε αλλού, ανεξάρτητα από μηνύσεις και δίκες. Αυτό ταυτόχρονα είναι και ο μοναδικός τρόπος να διατηρηθούν ανοιχτοί δίαυλοι δημόσιου διαλόγου για όλη την βάση που αψηφούν το κρατικό φίμωτρο. Εύκολος αγώνας δεν ήταν ποτέ.

Και είναι σημαντικό να δίνουμε έκταση, και να δείχνουμε αλληλεγγύη σε τέτοιες περιπτώσεις διώξεων, όσο ακόμα είναι σχετικά μετρημένες.

Η μάχη για την ελευθερία του λόγου πρέπει να ξαναδοθεί και να ξανακερδηθεί, γιατί η άλλη πλευρά, η φιλελεύθερη αστική μας δημοκρατία, το πολιτικό της προσωπικό και οι οικονομικοί παράγοντες πίσω της, αν μείνουν ανενόχλητοι, θα κάνουν στο τέλος αυτό που ορίζει το συμφέρον τους. Χούντα.

Εδώ να σας παραπέμψουμε στην ιστοσελίδα του "Ρουβίκωνα" και στην ανάρτηση που μας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί με αφορμή τα  10 χρόνια κατάληψης Κ*ΒΟΞ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger