Home » , » Η Θάτσερ πέθανε σαν σήμερα το 2013, οι πολιτικοί της "κληρονόμοι" βασιλεύουν και στην χώρα μας.

Η Θάτσερ πέθανε σαν σήμερα το 2013, οι πολιτικοί της "κληρονόμοι" βασιλεύουν και στην χώρα μας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 | 10:00 π.μ.

Φυσικά όλοι οι πολιτικοί είναι θεομπαίχτες και δεν έχουν μεταφυσικές ανησυχίες. Το να παριστάνουν τους θρησκευόμενους εντάσσετε στην μεθόδευση τους για συλλογή ψήφων από το χριστεπώνυμο ποίμνιο. Ούτε προφανώς τους ενδιαφέρει η πολιτική υστεροφημία τους όταν οι ίδιοι/ες γίνουν μεζές των σκουληκιών.

Αξίζει όμως να θυμίσουμε τί έγινε σαν σήμερα στις 8 Απρίλη του 2013, όταν ανακοινώθηκε στους Βρετανούς η είδηση του θανάτου της Μάργκαρετ Θάτσερ.
Ξέφρενα γλέντια ξέσπασαν σε όλη την χώρα -κάτι που παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε- και οι κάτοικοι της χώρας «θρήνησαν» με σαμπάνιες και πάρτυ τον θάνατο μιας απ’ τις πλέον μισητές, κυνικές, αδίσταχτες πολιτικές εκπροσώπους του κεφαλαίου.

Η Θάτσερ μπορεί να πέθανε μέσα στην γενική χλεύη, αλλά οι πολιτικοί "κληρονόμοι" εξακολούθησαν την ίδια ρότα, με κάποιες παραλλαγές, από Τζον Μέιτζορ και τον Τόνι Μπλερ μέχρι τον σημερινό Μπόρις Τζόνσον.

Και τους θαυμαστές της πολιτικής που εφάρμοσε η "σιδηρά κυρία" τους συναντάμε σήμερα και στην χώρα μας. Είναι αυτοί που βάλθηκαν να διαλύσουν το ΕΣΥ, την κοινωνική ασφάλιση, που έφεραν ένα νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το κατακτημένο με αίμα 8ωρο (όπου αυτό υπάρχει ακόμα) και θεσπίζει το 10ωρο. Και όλα αυτά προβλέποντας μισθούς πείνας για τους "τυχερούς" από την εργατική τάξη που εξακολουθούν να έχουν δουλειά.

Η Θάτσερ μπορεί να πέθανε, η μήτρα που γεννάει τέτοιες πολιτικές όμως παραμένει. Κι αυτή λέγεται καπιταλισμός. Χρέος μας να την ξεριζώσουμε για να μπορέσει το σώμα της κοινωνίας να αναπνεύσει αέρα λεφτεριάς και κοινωνικής δικαιοσύνης. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger