Home » , » Αζόφ, ΝΔ και ΝΑΤΟ, πολέμου συνδικάτο

Αζόφ, ΝΔ και ΝΑΤΟ, πολέμου συνδικάτο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 9 Απριλίου 2022 | 1:00 μ.μ.


Πηγή: Πριν

Οι μάσκες έπεσαν. Από τον «Μιχαήλ» και τον μασκοφόρο «Αναστάσιο», τους δύο μαχητές του ουκρανικού ναζιστικού τάγματος Αζόφ, που με αυτή τους την ιδιότητα εμφανίστηκαν διαδικτυακά στο ελληνικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της ομιλίας Ζελένσκι. Καμιά ηθική δικαιολογία δεν υπάρχει πλέον για την απροσχημάτιστη στήριξη του ουκρανικού καθεστώτος από την κυβέρνηση και τους αστικούς κύκλους, που εντός Ελλάδας δεν χάνουν ευκαιρία να καταδικάσουν τη βία «απ’ όπου και αν προέρχεται», στην Ουκρανία όμως είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν με κάθε μέσο, στο πλευρό του ΝΑΤΟ, έναν αιματηρό πόλεμο μέχρι την τελική νίκη ή την ολοκληρωτική ήττα. 

Από την άλλη, ο ρόλος των νεοναζί στο αντιδραστικό ουκρανικό καθεστώς δεν δικαιολογεί ούτε στο ελάχιστο τη ρωσική εισβολή, που προκαλεί θάνατο, καταστροφή και προσφυγιά. Αυτό είναι το φρικτό πρόσωπο των πολέμων του κεφαλαίου, που σκορπούν φόβο, φτώχεια και μιλιταρισμό διεθνώς. 

Ενώ η Ρωσία κλιμακώνει την επίθεση στα ανατολικά, το ΝΑΤΟ ωθεί σε μακρύ πόλεμο φθοράς. Η ελληνική κυβέρνηση διευρύνει την εμπλοκή της με ασκήσεις, αποστολή δυνάμεων στη Βουλγαρία και απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών. 

Το αντιπολεμικό κίνημα ενισχύει τις κινητοποιήσεις, νέες διαδηλώσεις σε Άραξο και Αλεξανδρούπολη στις 10/4. 

Κάλεσμα για δημιουργία Αντιπολεμικού Συντονισμού από αγωνιστές/στριες την Τρίτη στην Αθήνα. 

Σημαντική κοινή αντιπολεμική δήλωση εννιά αριστερών οργανώσεων ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την ελληνική εμπλοκή στο πλευρό ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger