Home » , » Το δεξιό συγκρότημα ΜΜΕ του Φιλιππάκη πάει πριονοκορδέλα την κυβέρνηση των "αρίστων.

Το δεξιό συγκρότημα ΜΜΕ του Φιλιππάκη πάει πριονοκορδέλα την κυβέρνηση των "αρίστων.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Μαΐου 2022 | 1:00 μ.μ.


Χωράει πολύ συζήτηση τι αντανάκλαση έχει ο τύπος στην διαμόρφωση της λεγόμενης κοινής γνώμης και κατά συνέπεια στην συμβολή του στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. 

Μας ξεπερνάει στο να κάνουμε μια τέτοια προσέγγιση. Μπορούμε όμως να κάνουμε κάποιες αναμφισβήτητες αναφορές. Ολο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε μια εντεινόμενη επίθεση του Ομίλου ΜΜΕ του Φιλιππάκη στην κυβέρνηση.
 Το ότι ο καπιταλιστής αυτός το κάνει για προσωπικούς λόγους, όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτησή μας δεν αλλοιώνει το αποτέλεσμα). 
Αυτό έχει σαν συνέπεια και βασικές κυβερνητικές σταθερές, όπως η "δεξιά του Κυρίου" να αρχίζουν να κλονίζονται. Και να τι θέλουμε να πούμε. 

Η φυλλάδα "Ορθόδοξη Αλήθεια", του ομίλου Φιλιππάκη, αποστέλλεται στους εφημέριους των ενοριών όλης της χώρας, και όπως μας πληροφορεί γνωστός που έχει άποψη για το θέμα οι συντάκτες του εντύπου φιλοξενούν συνεντεύξεις και αρθρογραφία από δεσποτάδες που στοχεύουν την κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Την κατηγορούν για "αντιχριστιανικό μένος", επικαλούμενοι μια σειρά λόγους, που δεν έχει νόημα να τους αναφέρουμε.

Ταυτόχρονα η κίτρινη φυλλάδα του συγκροτήματος, Espreso, ρίχνει μπηχτές για την ηθική υπόσταση των υπουργών της κυβέρνησης, ενώ άλλο έντυπο του Φιλιππάκη, η Εστία περνάει  καθημερινά πριονοκορδέλα την κυβέρνηση της Ν.Δ., απευθυνόμενη σε ένα εξόχως συντηρητικό αναγνωστικό κοινό.

Η ναυαρχίδα όμως αυτού του ομίλου ΜΜΕ, η φυλλάδα "Δημοκρατία", σίγουρα έχει κάνει τους υπευθύνους του Μεγάρου Μαξίμου να παραμιλάνε. 

Μετά την αποκάλυψη που έκανε για το Φαρανωικό παλάτι που χτίζει ένα γαλάζιο golden boy στην Τζιά, σήμερα επανέρχεται για τις "επιδόσεις" του ίδιου προσώπου. Μας γράφει για την "λιστα Στάσση" η οποία δίνει 48.000.000 στα ΜΜΕ, -χρήματα δικά μας δηλαδή- για επικοινωνία και διαφήμιση της ΔΕΗ. 

Οι τύποι είναι τόσο απίστευτοι, όσο άχρηστοι είμαστε εμείς που τους παρακολουθούμε παθητικά χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να στήσουμε μια μαζική εργατική πρωτοπορία που θα πρωτοστατήσει να τους πάρουμε παραμάζωμα.

Καλά λένε ότι οι εμφύλιοι πόλεμοι είναι οι πιο αιματηροί ... το δεξιό συγκρότημα ΜΜΕ του Φιλιππάκη πάει πριονοκορδέλα την κυβέρνηση των "αρίστων.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger