Home » , » Επιστολή Ουκρανών στρατιωτών.

Επιστολή Ουκρανών στρατιωτών.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 24 Μαΐου 2022 | 10:52 μ.μ.

 

Γράφει ο mitsos175

«Εμείς, οι μαχόμενοι στρατιωτικοί του 13ου Μηχανοκίνητου Συντάγματος Πεζικού (58η Ταξιαρχία), απευθύνουμε έκκληση στον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με αίτημα να μην μας χρησιμοποιήσει ως τροφή για κανόνια και να μας οδηγήσει σε ασφαλής ζώνη για ανεφοδιασμό με εξοπλισμό, όπλα και ανθρώπους, γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί. Επίσης, υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεγονότων, το προσωπικό χρειάζεται σωματική, ηθική και ψυχολογική ανάκαμψη για να εκπληρώσει τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί στο 100%.

Σας απευθύνουμε έκκληση γιατί η διοίκησή μας δεν μας ακούει και αγνοεί όλα τα αιτήματά μας, θέτοντας μας εργασίες που δεν μπορούμε να εκτελέσουμε.

Αρχηγέ, δεν αρνούμαστε να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και να εκπληρώσουμε τις άμεσες υποχρεώσεις μας ως στρατιωτικοί που ορκίστηκαν πίστη στον λαό της Ουκρανίας και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Ελπίζουμε στη βοήθεια και την κατανόησή σας.

Αρχηγέ, μας ήρθε σήμερα η ηγεσία της 58ης ταξιαρχίας, και θέλουν ήδη να πάρουν τους ανθρώπους μας με τρεις τέσσερις άνδρες και να τους βάλουν φυλακή, όπως λένε.

Σήμερα είναι 22 Μαΐου, δεν θέλουμε να γίνουμε τροφή για κανόνια. Θέλουμε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, αλλά δεν μας δίνεται τέτοια ευκαιρία. Μας στέλνουν χωρίς καμία εκπαίδευση στο πεδίο της μάχης. Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτήν την έκκληση, υπάρχει πολύ στρατιωτικό προσωπικό ανάμεσά μας. Πριν την επιστράτευση κάποιοι δεν είχαν ποτέ κρατήσει όπλο στα χέρια τους, πόσο μάλλον να εκπαιδεύουν σωστά. Αυτό το βίντεο δείχνει ότι αυτοί οι στρατιωτικοί δεν έχουν καν μέσα ατομικής προστασίας. Μας τελειώνουν τα τρόφιμα, το πόσιμο νερό. Προσπαθούν συνεχώς να μας θάψουν και μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει. Ελπίζουμε στην κατανόησή σας και ζητάμε τη βοήθειά σας».

Η απάντηση των Ουκρανών ναζί είναι συλλήψεις. Οι παράλογες διαταγές του Κιέβου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες. Σήμερα οι Ρώσοι κατέλαβαν μερικά ακόμα χωριά. Το χειρότερο για τους Ουκρανούς είναι πως εδώ και μέρες ο ανεφοδιασμός τους βρίσκεται υπό τα συνεχή πυρά του Ρωσικού πυροβολικού, ενώ η εμμονή τους στη μη υποχώρηση θυμίζει την τρέλα των Γερμανών ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πιθανόν λοιπόν να έχουμε νέα περικύκλωση Ουκρανικών δυνάμεων.

Έχουμε πει πως το ηθικό των στρατιωτών έχει μεγάλη σημασία. Πως το ηθικό εξαρτάται από την κατάσταση στο μέτωπο. Το να στείλεις στρατό να γίνει κιμάς μόνο και μόνο για να δείξεις τη θέληση σου να συνεχιστεί ο πόλεμος, είναι μεγάλο λάθος. Γιατί σύντομα οι στρατιώτες θα αρνηθούν να ακολουθούσουν αυτοκτονικές διαταγές και πολύ καλά θα κάνουν. Πόσο μάλιστα όταν αυτοί που τους ζητάνε κάτι τέτοιο (μάχη ως τον τελευταίο), κρύβονται στα μετόπισθεν ή φεύγουν στην πρώτη δυσκολία, η παραδίνονται. Μετά την παράδοση των ναζί στη Μαριούπολη το ηθικό των Ουκρανών κατέρρευσε, πράγμα που εξηγεί τις πρόσφατες Ρωσικές επιτυχίες με λίγες σχετικά δυνάμεις. Αυτοί που απειλούν να σκοτώσουν όποιον δεν πέσει μπροστά στα Ρωσικά άρματα και κανόνια, παραδόθηκαν!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger