Home » , » Εκδικητική πρακτική σε βάρος του αναρχικού φυλακισμένου Β. Σταθόπουλου

Εκδικητική πρακτική σε βάρος του αναρχικού φυλακισμένου Β. Σταθόπουλου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 | 7:51 μ.μ.

Για να μην επαναλαμβάνουμε γεγονότα που έχουμε γράψει, διαβάστε την ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: Στην φυλακή ο αναρχικός Β. Σταθόπουλος χωρίς να υπάρχει ούτε ένα στοιχείο σε βάρος του, με το "σκεπτικό" ότι μπορεί να προκύψει... στο μέλλον..

Παρακάτω η δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισης του Βαγγέλη Σταθόπουλου (16/5/2022)

Ως συνήγοροι υπεράσπισης του κρατούμενου Βαγγέλη Σταθόπουλου, οφείλουμε δημόσια να καταγγείλουμε την εκδικητική πρακτική σε βάρος του εντολέα μας με ευθύνη των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, ακόμα και την ύστατη στιγμή της προετοιμασίας του για το νόμιμο δικαίωμα της εκδίκασης της έφεσής του.

Έτσι, σε επικοινωνία που είχαμε με τον κρατούμενο σήμερα, Δευτέρα 16 Μαϊου, ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεται ακόμα στο κατάστημα κράτησης στη Λάρισα, τη στιγμή που η εκδίκαση της έφεσής του έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 18 Μαϊου, στις 9πμ, στο Β’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Αθήνα. Και τούτο παρά το υποβληθέν αίτημά μας για την έγκαιρη μεταγωγή του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να υπάρξει η ευκαιρία διά ζώσης (και όχι δια τηλεφώνου) συνεργασίας για την υπεράσπισή του, όντας αντιμέτωπος με ένα βαρύ κατηγορητήριο και μια ογκώδη δικογραφία. Πρόκειται για κατ’ εξακολούθηση εκδικητικότητα, καθώς η ίδια πρακτική είχε ακολουθηθεί και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Την Τετάρτη 18 Μαϊου, θα ακούσουμε στο ακροατήριο ότι οι κατηγορούμενοι δικάζονται για ποινικές πράξεις και όχι για ιδεολογικά φρονήματα. Ωστόσο, η μεταχείριση του Β. Σταθόπουλου μας δημιουργεί βάσιμη την πεποίθηση ότι οι αρχές τον αντιμετωπίζουν όχι ως ποινικό κρατούμενο, αλλά ως πολιτικό εχθρό. Ας σταματήσει, έστω και την ύστατη στιγμή, αυτή η εκδικητική μεταχείριση.

Κακαρνιάς Γιώργος, Καμπαγιάννης Θανάσης, συνήγοροι υπεράσπισης του Β. Σταθόπουλου.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger