Home » , » Εποχές Χρυσοχουντίδη: Στην φυλακή ο αναρχικός Β. Σταθόπουλος χωρίς να υπάρχει ούτε ένα στοιχείο σε βάρος του, με το "σκεπτικό" ότι μπορεί να προκύψει... στο μέλλον..

Εποχές Χρυσοχουντίδη: Στην φυλακή ο αναρχικός Β. Σταθόπουλος χωρίς να υπάρχει ούτε ένα στοιχείο σε βάρος του, με το "σκεπτικό" ότι μπορεί να προκύψει... στο μέλλον..

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 | 11:27 μ.μ.


Στην χώρα που έχει πρωθυπουργό των "έξι μηνών πολιτικό κρατούμενο" και υπουργό μπάτσων και καταστολής των Χρυσοχουντίδη δεν υπάρχει πια τίποτα να μας εκπλήσσει. 

Και η περίπτωση του Βαγγέλη Σταθόπουλου που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η εφημερίδα Documento, μπορεί να φαντάζει απίστευτη και εξωφρενική, -ο ίδιος δηλώνει ότι την έστησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδη "επειδή ήταν νεοσύστατη η κυβέρνηση και θεωρώ ότι ήθελε να δείξει ένα 'καλό πρόσωπο' στον Κυριάκο Μητσοτάκη"- δεν είναι όμως παρά ακόμα μια ψηφίδα στις σκευωρίες που κατασκευάζουν οι ασφαλίτικοι μηχανισμοί. 

Να μην ξεχνάμε επίσης, ότι σε όλες τις περιόδου που χρημάτισε υπουργός προστασίας του συστήματος, ο πολιτικός γενίτσαρος, βραβευμένος από το FBI, σχετικές σκευωρίες γνώρισαν άνθηση.

Ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος είναι προσωρινά κρατούμενος εδώ και ένα χρόνο στις φυλακές της Λάρισας. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του του αποδίδει συμμετοχή σε ληστεία   και ένταξη στην οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα".  

Το κατηγορητήριο που αποδίδεται στον αναρχικό σε είναι εντελώς σαθρό. Οπτικό υλικό που υπάρχει, καθώς και επώνυμες καταθέσεις αποδεικνύουν ότι ο Β. Σταθόπουλος δεν έχει καμιά σχέση με τα όσα κατηγορείτε, και έχει πέσει θύμα ασφαλίτικης μεθόδευσης. 

Το πιο αδιανόητο απ' όλα είναι ότι αυτό το παραδέχεται και η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, αλλά εξακολουθεί να τον κρατάει φυλακισμένο επικαλούμενη ένα σκεπτικό ... άνευ ποταμών. 

Συγκεκριμένα όταν η συνήγορος υπεράσπισης του Σταθόπουλου, Αντωνία Λεγάκη, προσκόμισε όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και δείχνουν την αθωότητα του εντολέα της, αιτούμενη να μην παραταθεί η προσωρινή του κράτηση και να αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους, καθώς οι λόγοι της προφυλάκισής του όχι απλώς δεν ευσταθούν αλλά είναι και παράνομοι έλαβε μια απίστευτη απάντηση.
Η ανακρίτρια απάντησε ότι ναι, αυτήν τη στιγμή η κατάσταση είναι έτσι όπως τα παρουσίασε η δικηγόρος (δεν υπάρχουν δηλαδή στοιχεία εναντίον του Σταθόπουλου), αλλά στο μέλλον δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκόψει!

«Με αυτό το “δεν ξέρουμε τι θα προκόψει στο μέλλον λοιπόν ένας άνθρωπος είναι στη φυλακή, μήπως και προκόψουν στοιχεία εναντίον του. Είναι παράνομο να κρατείται, πρόκειται για παράνομή παρακράτηση», δηλώνει στην εφημερίδα που αναφέραμε η Αντ. Λεγάκη.

Το χωράει ανθρώπινο μυαλό όλο αυτό το σκηνικό; Ο Χρυσοχουντίδης μας έχει επαναφέρει σε συνθήκες πραγματικής στρατιωτικής χούντας. 

Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα του Ντοκουμέντο.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

17 Νοεμβρίου 2020 στις 8:30 π.μ.

Στην εντιμότατη ανακρίτρια και σε όλους ομοίους της (κι είναι πολλοί, που να πάρει!) δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε, παρά να της "αφιερώσουμε" μόνο λιγους στίχους του αείμνηστου Δημήτρη Ραβάνη-Ρεντή από το "Ρεπορτάζ για ένα ζεστό Νοέβρη". Μοιάζουν καθρέφτης του σήμερα και του αύριο κι ας είναι γραμμένοι πριν από 47 χρόνια. Έτσι έπρατταν οι δικαστές τον καιρό της χούντας, έτσι πράττουν και οι ομοϊδεάτες επίγονοί τους, για να έχουν να παρουσιάσουν "βιογραφικό" στους πάτρωνές τους. Καλή περαιτέρω καριέρα, κυρία ανακρίτρια!:

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο κύριος Π.Β.Ε., ετών 50, έμπορος,
δι' απάτην κατά συρροήν και εμπρησμόν,
κατεδικάσθη εις τριών ετών φυλάκισιν.
Ο Λ.Ι., ετών 15, μαθητής,
διότι έγραφε συνθήματα στους τοίχους,
κατεδικάσθη εις είκοσι ετών φυλάκισιν.

Η κυρία Κ.Μ., ετών 48, επιχειρηματίας,
δια μαστροπείαν και έκδοσιν ανηλίκων κορασίδων,
κατεδικάσθη εις τριών ετών φυλάκισιν,
λόγω του προτέρου εντίμου βίου.
Η Ι.Λ., ετών 19, σπουδάστρια,
δια συμμετοχήν εις ταραχάς κατά του καθεστώτος,
κατεδικάσθη εις 25 ετών φυλάκισιν.

Ο κύριος Κ.Μ., ετών 50, τέως υπουργός,
δια δωροληψίαν κατ' επανάληψιν,
κατεδικάσθη εις πέντε ετών φυλάκισιν
(ο νόμος δεν προβλέπει μεγαλυτέρας ποινάς).
Ο Α.Ρ., ετών 22, εργάτης,
δια διανομήν προκηρύξεων, κατεδικάσθη εις ισόβια.

...Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε
να γίνουν υπουργοί και μαστροποί οι νέοι μας
να γλιτώνουν με μικρότερες ποινές.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger