Home » , » Στα βήματα του Λαμπράκη παλεύουμε για την ειρήνη - Ένας Λαμπράκης διηγείται.

Στα βήματα του Λαμπράκη παλεύουμε για την ειρήνη - Ένας Λαμπράκης διηγείται.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Μαΐου 2022 | 7:09 μ.μ.

Της Τ. Γ.

Με την γνώση πως η ιστορική μνήμη είναι το φως που καίει και φωτίζει το μέλλον, η "Κίνηση Μνήμη και Δράση" τίμησε στη Μυτιλήνη τη σημερινή μέρα, μέρα δολοφονίας του Γρ. Λαμπράκη. 

Η Κίνηση Μνήμη και Δράση, συνάντησε τον Δημήτρη Ζαχαριάδη ένα πρώην μέλος των Λαμπράκηδων και του ζήτησε να μιλήσει για τις εμπειρίες του ως Λαμπράκης, για να γνωρίσουν οι νέοι και να μην ξεχνάνε οι παλιοί. 
Οπως ακούμε να μας λέει, αυτός ο αγωνιστής ήταν μια τόσο έντονη η περίοδος έζησε μέσα απ' τις γραμμές της νεολαίας Λαμπράκη, που αν και έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε, έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη του σαν να ήταν χτες.

Επίσης, η Κίνηση Μνήμη και Δράση, τοποθέτησε γραπτά κείμενα στην κεντρική πλατεία της πόλης, αναφορικά με την δράση του Γρ. Λαμπράκη και των Λαμπράκηδων.

Με το παρακάτω κείμενο, συνοδεύτηκε η συνέντευξη του Δημήτρη Ζαχαριάδη.


Δεκαετία του 60 οι λαοί, παγκόσμια, παλεύουν για την ειρήνη μπροστά στον κίνδυνο μιας πυρηνικής απειλής

Στην Ελλάδα η νεολαία μπαίνει μπροστά τόσο για την παγκόσμια ειρήνη όσο και για τη δημοκρατία στη χώρα.

Αγωνίζεται ενάντια στο παρακράτος, και παλεύει για το άσυλο στα πανεπιστήμια, την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%, την εθνική ανεξαρτησία...
  
Ηγετική φυσιογνωμία ο Γρηγόρης Λαμπράκης, βουλευτής της αριστεράς, πρωτοστατεί στο φιλειρηνικό κίνημα, σπάει τα μπλόκα της αστυνομίας στην πορεία ειρήνης κι όταν δολοφονείται απο το παρακράτος η γενιά του 60 παίρνει το όνομα του: Λαμπράκηδες!

Θυμόμαστε τους Λαμπράκηδες σε μια εποχή που στα πανεπιστήμια δοκιμάζεται το άσυλο, η παιδεία είναι στο στόχαστρο, η εθνική ανεξαρτησία χαμένη κι ένα από τα σπουδαιότερα αγαθά, η ειρήνη απειλείται.

Θυμόμαστε και αγωνιζόμαστε στον δρόμο "για την ειρήνη τη δημοκρατία, την ευτυχία του λαού και την εθνική αξιοπρέπεια".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger