Home » , » Περίεργη αφωνία από το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσκοπκών εταιρειών

Περίεργη αφωνία από το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσκοπκών εταιρειών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 | 7:29 μ.μ.

Αν και μπορεί να θεωρηθεί παραπολιτικό σχόλιο έχει όμως την αξία του γιατί αποτελεί μια ευθεία βολή στους ιδιοκτήτες των εταιρειών δημοσκοπήσεων και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν εκδηλώθηκε καμιά ευαισθησία, απ' αυτούς που ο Αλέξης Τσίπρας τους χαρακτήρισε, έμμεσα αλλά ολοκάθαρα πληρωμένα άτομα για να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα.

Και αν δεν κάνουμε λάθος, είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στρογγυλεμένο έστω λόγο, -δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικός- επιτέθηκε στα "κανάλια της προπαγάνδας" που προβάλλουν κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις

Μιλώντας σε οπαδούς του κόμματος του στην Ικαρία, ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε την δική του εξήγηση γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε να μην προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, Στον πρωθυπουργό, είπε, ήρθαν «τα αληθινά μαντάτα από τις αληθινές μετρήσεις της κοινής γνώμης. Όχι εκείνες που δημοσιεύουν τα κανάλια της προπαγάνδας. Τις άλλες, που δε δημοσιεύονται. Και είδε ότι είναι πια πολύ αργά για να παραπλανήσει την ελληνική κοινωνία. Και άρχισε να παριστάνει τον υπεύθυνο»

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να καταλάβει κανείς, ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών, οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση είναι οι "αγοραστές" δημοσκοπήσεων και ως γνωστό ο "πελάτης έχει πάντα δίκιο". 

Εδώ το ελάχιστο που θα περίμενε κανείς είναι το συνδικαλιστικό όργανο αυτών των εταιρειών  ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και έρευνα αγοράς (ΣΕΔΕΑ) να αντιδράσει άμεσα. Ακρα του τάφου σιωπή ωστόσο. Δεν είναι κάπως περίεργο;. Κατηγορούνται τα μέλη ενός συλλόγου ότι προσπαθούν να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα -προφανώς με το αζημίωτο- και το συνδικαλιστικό τους όργανο σφυρίζει αδιάφορα;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger