Home » , » Τα νταλαβέρια των πολιτικάντηδων με τα επουράνια και ένα ασεβές παράπονο

Τα νταλαβέρια των πολιτικάντηδων με τα επουράνια και ένα ασεβές παράπονο

Από giorgis , Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022 | 2:00 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Πάντως πρέπει να έχει πέσει η ομάδα σε ότι αφορά τα τσαμπασλίκια που έχουν οι πολιτικάντηδες με το … θείο υπερπέραν.

Πριν κάτι χρόνια θυμόμαστε τον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να έχει αλισβερίσια με τον ίδιο τον μεγαλοδύναμο και να σπικάρει μαζί του για το πώς θα κουμαντάρει τα ζοριλίκια που τραβούσε.
Μάλλον θα έφαγε «πόρτα» και οι τωρινοί εθνοπατέρες έριξαν τον πήχη και έβαλαν πλώρη για να ζητήσουν την βοήθεια της Παναγιάς. 

Ετσι λοιπόν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρεθεί στην Τήνο να ανάψει τις λαμπάδες του και προφανώς να προσευχηθεί στην Μεγαλοδύναμη, για να τσοντάρει τη χάρη της ώστε να μας εξαθλιώσει όσο περισσότερο γίνεται. Και πιστεύουμε ότι η Παναγιά δεν θα του αρνηθεί.

Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι  πριν από καιρό επιφανής ηγούμενος του Αγίου Ορους δήλωνε ότι "ανέτειλε άλλος ήλιος και να πνέει άλλος αέρας στην πατρίδα μας", από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός ο Κούλης. 
Οπότε το μήνυμα που μετέφερε ο εκπρόσωπος του Θεού, μας γνωστοποιεί την πολύ καλή σχέση που έχει η ηγεσία στα επουράνια (ξέρετε, κι εκεί υπάρχει ιεραρχία. Θεός, Παναγία, Αγιοι, Οσιοι, Αγγελοι κλπ) με τον πρωθυπουργό. 

Εδώ να θυμίσουμε ότι τα νταλαβέρια με τις άγιες οντότητες, είναι κάτι συνηθισμένο για τους πολιτικάντηδες.

Στο παρελθόν, είχαμε ακούσει την «παράκληση» που έψαλε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Καρτερός να μην γίνει σκόνη και θρύψαλα το κόμμα του.
Τότε είχε ανέβει στον "αριστερό" άμβωνα, ο Καρτερός και είχε κάνει την παράκλησή του στην Παναγιά. Της ζητούσε να βοηθήσει "να σηκώσουν στις πλάτες τους το δικό τους αναγκαίο Μνημόνιο, να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση και να αποφύγουν τον ψυχίατρο". 

Αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος μας βγήκε .. μνημονική και η Παναγία, αφού έκανε αποδεκτές τις ικεσίες του "εξ απορρήτων" του Τσίπρα.
Πάντως, εδώ που τα λέμε, δεν έκοβα τους Συριζαίους να είχαν .. ψυχικές διαταραχές όταν εφάρμοζαν μια ταξική πολιτική που έστελνε στα τάρταρα την τάξη μας, ώστε να προσφεύγουν στην βοήθεια της "μεγαλοδύναμης" για να τις ξεπεράσουν.

Επίσης ο τότε συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος είχε δεδομένο από τότε ότι η «Υπέρμαχος Στρατηγός, βρίσκεται κοντά σε κάθε στιγμή της ζωής μας» Mάλιστα όπως διαπιστώσαμε, η Παναγιά η "Ελευθερώτρια" αντάμειψε την ακλόνητη πίστη του απελευθερώνοντας τους δυο φυλακισμένους στην Τουρκία έλληνες στρατιωτικούς.
(Μπορεί στην συνέχεια το κόμμα του Πανούλη να έγινε σμπαράλια και ο ίδιος να είναι πολιτικά αζήτητα, αλλά η Παναγιά εξακολουθεί να τον βοηθάει. Ποιος νομίζεται, γατάκια, ότι του προσφέρει πολυτελέστατες διακοπές μακράς διαρκείας, με το ιδιόκτητο σκάφος του;).  

Να επανέλθουμε όμως στον ευσεβέστατο Κούλη. Να έχετε σαν δεδομένο ότι όλοι του οι ψαλμοί και οι παρακλήσεις του έχουν αντίκρισμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ακριβώς σαν σήμερα, πριν κάποια χρόνια, πάλι στην γιορτή της Μεγαλόχαρης ζήτησε «τη βοήθεια και τη δύναμη της Παναγίας» για να τα καταφέρει να γίνει Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη και η μητέρα του Χριστού ανταποκρίθηκε στην επιθυμία του.
Το ζήτημα είναι τί θα της ζητήσει σήμερα και σε τι νέα λούκια θα μπούμε ... με την βοήθεια της Παναγίας.

Πάντως, ρε τακίμια, δεν είναι αδικία οι θαμώνες στα επουράνια να έχουν νταλαβέρια και να ανταποκρίνονται στις προσευχές αποκλειστικά ευσεβών ανθρώπων, σαν τον Μητσοτάκη; (Τώρα πάλι θα κάνουν τα κουμάντα τους -θα σιγοντάρουν φυσικά και Πρετεντέρηδες, Πορτοσάλτες και Χατζηπαπάρες ...- να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του για τα απροσκάλεστα τηλεφωνικά, κοινωνικά του αλισβερίσια).    

Εμείς πάλι στην απ' έξω. Δυστυχώς, δεν μένει χρόνος στην Μεγαλόχαρη -δόξα την χάρη της που γιορτάζει σήμερα- και στους συγκατοίκους της στο Υπερπέραν να ασχοληθούν με τις φτιάξεις και τους νταλγκάδες, που γουστάρουν κάποιοι ακοινώνητοι (με την θρησκευτική σημασία της λέξης) τύποι.

Αν ήταν διαφορετικά δεν θα ‘πιαναν τόπο οι πενιές του Μπάτη (και σε άλλο χαβά του Διονυσίου) που ζητούσε απ’ τον πανάγαθο ακρόαση, αιτούμενος αλλαγή πλανήτη;

Θα ήταν χωρίς αντίκρισμα οι ολονυχτίες που έκανε με τον μπαγλαμά του ο Μίμης Γκιουλέκας παρακαλώντας τον θεό να του φυτρώσει χασισιές;

Αλλά κι ο άλλος, ο ανώνυμος ρεμπέτης, που εκλιπαρούσε τον μεγαλοδύναμο να ρίξει λίγη τουμπεκί πάνω στον αργιλέ του, δεν θα έπρεπε να έχει εισακουστεί;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger