Home » , » Σαν σήμερα η ανατίναξη της Γέφυρας του Ισθμού από τους Γερμανούς - Το αστικό κράτος αντάμειψε τους ταγματασφαλίτες που μαζί με τους κατακτητές, "απόλαυσαν" το έγκλημα τους.

Σαν σήμερα η ανατίναξη της Γέφυρας του Ισθμού από τους Γερμανούς - Το αστικό κράτος αντάμειψε τους ταγματασφαλίτες που μαζί με τους κατακτητές, "απόλαυσαν" το έγκλημα τους.

Από giorgis , Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 8:00 π.μ.

Του Γ. Γ.

Αν ψάξει να ενημερωθεί κάποιος για τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 3 Οκτώβρη, θα διαβάσει μεταξύ άλλων.

"1944 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Ναζί κατά την αποχώρησή τους από την Πελοπόννησο ανατινάζουν τη διώρυγα της Κορίνθου, αφού πρώτα ρίχνουν μέσα βαγόνια τραίνου γεμάτα με Ιταλούς αιχμαλώτους, με αποτέλεσμα να καταπέσουν 60.000 κυβικά μέτρα χώμα. Οι εργασίες εκφράξεως θα κρατήσουν 5 χρόνια".

Αν μάλιστα επιμείνει κάποιος περισσότερο, θα συναντήσει στο google ένα βίντεο της ΕΡΤ για την ναζιστική αυτή θηριωδία και κάποιες γενικότερες πληροφορίες.

Ξέρετε τι δεν θα συναντήσετε; Την συμμετοχή που είχαν σ' αυτό τα ντόπια καθάρματα. Οι ταγματασφαλίτες της Κορίνθου, οι οποίοι αφού εγκλημάτησαν σε βάρος του ελληνικού λαού συνεργαζόμενοι με τους κατακτητές, δεν παρέλειψαν να "απολαύσουν", μαζί με τα "αφεντικά" τους κι αυτή την θηριωδία των ηττημένων Γερμανών. Την ανατίναξη δηλαδή της γέφυρας του Ισθμού.

Και το "καλύτερο" απ' όλα είναι ότι το αστικό κράτος που προέκυψε μετά την απελευθέρωση τους "αντάμειψε" για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στους κατακτητές! 

Για να τεκμηριώσουμε αυτή μας την διατύπωση δεν θα επικαλεστούμε κάποιο κομμουνιστικό έντυπο. Θα παραθέσουμε τι έγραφαν τα "Νέα" στις 7/5'45.

«Εις τους κύκλους των δημοκρατικών αξιωματικών προεκάλεσεν αλγεινήν εντύπωσιν το γεγονός της προαγωγής δύο ταγματαρχών των Ταγμάτων Ασφαλείας εις τον βαθμόν του αντισυνταγματάρχου
Οι αξιωματικοί αυτοί είναι οι ταγματάρχες Κοντοστάνος και Γ. Οικονόμου υπηρετήσαντες εις τα Τάγματα Ασφαλείας Κορίνθου, βαρυνόμενοι με συλλήψεις και εκτελέσεις ομήρων.
Ο πρώτος μάλιστα εξ αυτών βαρύνεται και με το γεγονός ότι την προτεραίαν της αναχωρήσεως των Γερμανών παράθεσεν εις αυτούς πλούσιον γεύμα, την δε επομένην παρηκολούθη εκ Κορίνθου την ανατίναξιν των γεφυρών του Ισθμού».  

Υ.Γ: Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι ιστορικές αναφορές ενοχλούν ορισμένους που μας κατηγόρησαν για "αναμόχλευση πολιτικών παθών", αλλά αυτό δεν μας αφορά. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger