Home » , » Μια κυβέρνηση, μια οικογένεια, που εκδικείται ...

Μια κυβέρνηση, μια οικογένεια, που εκδικείται ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 4:09 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Τροποποίηση του Σωφρονιστικού Κώδικα επιχειρεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με νομοσχέδιο, που έχει τεθεί σε διαβούλευση. 

Μη φανταστείτε λήψη μέτρων για ανθρώπινη  διαβίωση των κρατουμένων και δημιουργία προϋποθέσεων για "ομαλή επανένταξη στην κοινωνία" στα πρότυπα των άλλων χωρών της ΕΕ.

Όχι! 

Να αναφερθώ μόνο στο θεσμό των αδειών των κρατουμένων, ένα θεσμό-κατάκτηση των κρατουμένων, ένα θεσμό απόλυτα επιτυχημένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, ένα θεσμό ανθρωπιάς.

Με το νομοσχέδιο επιχειρείται στην ουσία η κατάργησή του, καθώς νομοθετούνται αυστηρότερα χρονικά όρια έκτισης για τη θεμελίωση δικαιώματος σε τακτική άδεια, ενώ πρακτικά καταργείται (!) το δικαίωμα όσον αφορά κρατούμενους που έχουν τελέσει βαριά κακουργήματα.

Για τους πολυ-ισοβίτες απαιτείται να έχουν εκτίσει 22 χρόνια (!!!) ώστε να έχουν δικαίωμα σε άδεια, από 12 χρόνια, που ισχύει σήμερα... 

Από 12 σε 22 χρόνια!!!

Και καθώς η υφ’ όρον απόλυση για τους εκτίοντες ποινή πολλαπλών ισοβίων είναι τα 25 έτη, γίνεται αντιληπτό, οτι de facto καταργείται το δικαίωμα στην άδεια εν προκειμένω. 

Ακόμα και οι εκπαιδευτικές άδειες δεν γλυτώνουν από αυτή τη λαίλαπα, καθώς απαιτούνται επιπλέον προϋποθέσεις, που πρακτικά την καταργούν. 

Μια κυβέρνηση, που δείχνει το πρόσωπό της και δεν ντρέπεται καθόλου γι' αυτό.

Χαϊδεύει αυτιά αυτού του φασίζοντος κομματιού της κοινωνίας, που ζητά ισόβια, κρεμάλες και θανατικές ποινές και 

Ικανοποιεί τα ακροδεξιά ένστικτα πολιτικών χώρων ενόψει και επικείμενων εκλογών και πιθανών συνεργασιών.

Μια κυβέρνηση, μια οικογένεια, που εκδικείται πάνω απ' όλα ένα συγκεκριμένο κρατούμενο, που αν μπορούσαν να τον ξαναδικάσουν, θα επανέφεραν τη θανατική ποινή για αυτόν και μόνο. 

Οι "μέσα", οι φυλακισμένοι, είναι αόρατοι, δεν έχουν φωνή (εκτός κι αν ανήκουν στην προνομιούχα κάστα των "δικών μας παιδιών")

Οι "έξω" και όχι μόνον οι νομικοί, ας "βγάλουν" μια φωνή.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger