Home » , , » Αθώωση Κ. Βαξεβάνη. Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Ν.Δ., Χ. Αθανασίου, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος

Αθώωση Κ. Βαξεβάνη. Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Ν.Δ., Χ. Αθανασίου, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος

Από giorgis , Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 6:15 μ.μ.


Του Γ.Γ

Μπορείς να το χαρακτηρίσεις αξιοσημείωτο και ευχάριστο νέο ότι σήμερα υπήρξε μια δικαστική απαλλακτική ετυμηγορία για τον εκδότη της εφημερίδας Documento μετά την εκδίκαση μήνυσης που του είχε υποβάλλει ο βουλευτής της Ν.Δ., Χ. Αθανασίου. Αφορούσε την δημοσίευση στο περιοδικό Hoc Doc, που έκδιδε τότε, το 2017,  στοιχείων κατάθεσης του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών Αλέξανδρου Αβατάγγελου, ο οποίος κατήγγειλε συνεργάτες του κ. Αθανασίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης ότι είχαν χρηματιστεί, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αποφυλάκισή του

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Χ. Αθανασίου, θεώρησε το δημοσίευμα ανακριβές και οδήγησε τον Κ. Βαξεβάνη στο σκαμνί του κατηγορουμένου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Η δικαστική έδρα θεώρησε αβάσιμους τους ισχυρισμούς του νεοδημοκρατικού στελέχους και αθώωσε τον εγκαλούμενο. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες γι' αυτή την υπόθεση, ενώ θεώρησα σκόπιμο να επαναφέρω ένα απόσπασμα από περασμένη ανάρτηση μου:

Ο δημοσιογράφος – εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, –κάποτε σύντροφος και φίλος μου-, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κι εγώ τυχαίνει να έχουμε κοινό τόπο καταγωγής. Την Αγία Παρασκευή Λέσβου.

Ως εκ τούτου λοιπόν, τυχαίνει να γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά. Ισως και γι’ αυτό να μην είναι τυχαίο ότι ο Κ. Βαξεβάνης απ’ το περιοδικό που είχε πριν, το Hot Doc και σήμερα από την εφημερίδα Documento που διευθύνει, να έχει στο στόχαστρο του το νεοδημοκρατικό στέλεχος, αφού γνωρίζει απόλυτα το ποιον του.

Ο «μεγάλος», όπως αποκαλούν τον Χ. Αθανασίου στον τόπο της καταγωγής του, παρουσιάζεται σαν κομματάρχης της δεκαετίας του ’60.

Εχει επιδοθεί σε όργιο ρουσφετολογίας, έχει εξαγοράσει συνειδήσεις, έχει «βολέψει» αρκετά παιδιά αριστερών οικογενειών, με τα … συνήθη ανταλλάγματα, ενώ πολλά ακούγονται για την εμπλοκή του σε δικαστικές αποφάσεις.

Αν κάνετε μια αναζήτηση στο μπλοκ μας θα βρείτε ότι υπήρξαν «νόμοι δια χειρός Αθανασίου» με τους οποίους ξεπλένονται εφοπλιστές και μέτοχοι καθώς επίσης και νόμοι με τους οποίους «αθώωσε τους καταχραστές του Δημοσίου». Θα διαβάστε αποκαλύψεις για τον ρόλο του Χ. Αθανασίου που εστιάζονται στην απονομή χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών, καταδικασμένους υπαλλήλους, παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι παίρνουν χάρη με πρόταση του πρώην υπουργού.  

Επίσης τροπολογίες που δεν εκπληρούν καμιά νομική αναγκαιότητα, νομοσχέδια που απαλλάσσουν κατηγορίες «υπόπτων» στα μάτια της κοινής γνώμης, άλλα που ισχύουν για μερικά εικοσιτετράωρα και αναιρούνται -έχοντας ωστόσο εξυπηρετήσει νομικά αυτούς που θα τα εκμεταλλευτούν-, κλπ.

Θα μάθετε, εκτός αυτών ότι ο Χ. Αθανασίου ξεκίνησε σαν ένας φτωχός δικαστής που παντρεύτηκε μια γυναίκα η οποία δεν εργαζόταν, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια ακίνητη περιουσία με έναν μόνο μισθό. (Και φυσικά να αποκαταστήσει και τα παιδιά του, Χριστόφα και Ελένη Αθανασίου που από φοιτητές ακόμα παρουσιάζονται να διαθέτουν πολυτελείς μεζονέτες).

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger