Home » , » Κουρήδες και δημοσιογραφική αλητεία

Κουρήδες και δημοσιογραφική αλητεία

Από giorgis , Κυριακή 11 Μαΐου 2008 | 4:28 μ.μ.



Για το ποιόν των αδελφών Κουρή έχουν γραφεί και ακουστεί πολλά. Για το ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν και το πώς χρησιμοποιούν τις εφημερίδες που εκδίδουν για να υλοποιούν τις προσωπικές τους επιδιώξεις.

Χαρακτηριστικά:

"Ελεύθερος Τύπος" 1η Ιούνη του 1985: "Φοροφυγάδες, πλαστογράφοι, πολιτικοί τυχοδιώκτες. Αυτοί είναι οι Κουρήδες της ¨Αυριανής¨".

"Ριζοσπάστης" 29 Μάη 1985: "Οι αδελφοί Κουρή είναι γνωστοί στον τόπο τους. Την Κεφαλλονιά. Εκεί βγάζουν από χρόνια την εφημερίδα ¨Φωνή της Κεφαλλονιάς και Ιθάκης¨. Ήταν εκείνα τα χρόνια της χούντας και της Δεξιάς που οι Κουρήδες ονόμαζαν τον Α. Παπανδρέου ¨Ανδρέσωφ¨. Ήταν τα χρόνια (1961) που έγραφαν άρθρα που υμνούσαν τον Μεταξά. Ηταν τα χρόνια (1965-1967) που έβριζαν χυδαία τον Γ. Παπανδρέου".

Πιο καυστικός απ’ όλους ο Βαγγέλας Γιαννόπουλος όταν ήρθε σε αντιπαράθεση τότε που ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, με τον Κουρή, έκανε δήλωση (26 Αυγούστου 1980) που ανάμεσα στα άλλα χαρακτήριζε τον Κουρή σαν: "ένα πολιτικώς προδότη της Δημοκρατίας, προσκυνημένο της δικτατορίας, στην περίοδο της οποίας θησαύρισε και δημοσιογραφικώς έναν εκβιαστή και υβριστή και εμπορικώς ένα λωποδύτη της ελεεινής μορφής της εμπορικής πιάτσας με ακάλυπτες επιταγές, με εκβιασμούς και με λαθροχειρίες, οφειλέτη του δημοσίου χρήματος και εκμεταλλευτή του ιδρώτα των εργαζομένων στην επιχείρησή του". Αυτά τα έλεγε ο Γιαννόπουλος το '80, άσχετα αν μετά σαν πολικάντης που είναι έγινε κολλητός με τον Κουρή.

Πρόσφατα δε, ο Θέμος Αναστασιάδης κατάγγειλε δημόσια τον Μάκη Κουρή ότι «λειτουργεί σαν Κυπατζής» και το κράτος του το ανταποδίδει με το να δίνει στην εφημερίδα του τόσες κρατικές διαφημίσεις που δεν παίρνουν έντυπα με 20πλάσια κυκλοφορία απ’ ότι «Το Παρών».

Ασχετα απ’ το τι νταλγκά βαράει ο Αναστασιάδης που φυσικά δεν είναι και το πιο αξιόπιστο άτομο κάποια δημοσιεύματα του «Παρών» μπορεί να χαρακτηριστούν ότι έχουν … «ύποπτη» προέλευση. Όπως το σημερινό που αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ Β. Χιώτης ζητάει –απ’ τους «αρμόδιους» να υποθέσουμε φυσικά- να αποκαλυφθούν τα ονόματα των bloggers που αναφέρονται στο όνομα του.
Θα θυμάστε ότι ο Χιώτης ήταν ο τύπος που πριν λίγο καιρό είχε πάρει σβάρνα τα κανάλια λέγοντας ότι ήταν θύμα εκβιασμού του press.gr Αφού κατακάθισε ο ντόρος που ξεκίνησε και αποδείχτηκε ότι ήταν παπαριές όσα «κατάγγειλε» τώρα επανέρχεται πάλι με τις ίδιες επιδιώξεις.

Επειδή όσο και να γουστάρει την αυτοπροβολή ο Β. Χιώτης είναι πιθανόν να μην λειτουργεί μόνος του αλλά να χρησιμοποιείτε σαν «λαγός» της κυβέρνησης (το σημερινό "Πρώτο Θέμα" τον χαρακτηρίζει παπαγαλάκι του Ρουσόπουλου) για να καναλιζάρει την ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο –πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο- ας μην πέσουμε στην παγίδα να συζητήσουμε για τους «όρους λειτουργίας των blogs» όπως μας ζητούν ορισμένοι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger