Home » » Τι μαθαίνουμε!

Τι μαθαίνουμε!

Από giorgis , Κυριακή 31 Αυγούστου 2008 | 5:46 μ.μ.


Η είδηση είναι αληθινή και εντελώς … αμερικάνικη. Την μάθαμε διαβάζοντας την επιφυλλίδα της Λιάνας Κανέλλη στον «Ριζοσπάστη»:

«Προέρχεται κατ' αρχήν από την Αλαμπάμα, μία από τις πλέον ρατσιστικές Πολιτείες των ΗΠΑ και πεδίο δόξης λαμπρό της διαβόητης «Κου Κλουξ Κλαν».
Εκεί, λοιπόν, οι κρατικοί λειτουργοί της πολιτείας επειδή το 30% των πολιτών στην Αλαμπάμα είναι υπέρβαροι θα πληρώνουν φόρο 25 δολαρίων κατά κεφαλήν. Ο νόμος θα ισχύσει για όλους τους πολίτες από την 1/1/2010, αλλά αρχικώς θα εφαρμοστεί στους 37.527 πολιτειακούς υπαλλήλους. Δίδεται, μάλιστα, «δημοκρατικότατα» δωδεκάμηνη προθεσμία από σήμερα σε όλους να αδυνατίσουν ώστε να γλιτώσουν το φόρο!.. Απίστευτο κι όμως αληθινό και αμερικάνικο. Η ειδησεογραφία δεν εξηγεί αν στις εφορίες και στις δημόσιες υπηρεσίες της Πολιτείας της Αλαμπάμα θα μπουν ζυγαριές στις εισόδους πριν από τα ταμεία, ώστε να ζυγίζονται οι πολίτες - γελαδομόσχαρα από τους καουμπόηδες της υγιεινής ζωής».

Με την ευκαιρία, μιας και αναφερθήκαμε στην Λιάνα Κανέλλη να την ρωτήσουμε και κάτι. Επειδή από αύριο θα έχει μηνιαίο μισθό από την Γιάννα Αγγελοπούλου, αφού θα ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό του ραδιοφωνικού σταθμού της, είναι εύκολο να μας πει ποιες θα είναι η μηνιαίες αποδοχές της;

Το ρωτάμε αυτό γιατί στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν κάποιες φήμες ότι για να ενδώσει στην ραδιοφωνική της παρουσία ζήτησε και πήρε ένα αστρονομικό μηνιαίο μισθό. Τώρα θα πείτε ελεύθερη αγορά έχουμε, που υποτίθεται πολεμάει η Λιάνα, αλλά….
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

31 Αυγούστου 2008 στις 6:09 μ.μ.

Kατα την άποψή μου καλά έκανε και τα πήρε. Αφού η Αγγελοπούλου έχει ένα σκασμό λεφτά τι να έκανε? Να δούλευε εκεί τσάμπα? Ή να μην πήγαινε καθόλου? Αν εννοείς το δεύτερο λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου. Δυστυχώς ζούμε στον καπιταλισμό και ορισμένοι επαγγελματίες είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε για τους μεγαλύτερους των καπιταλιστών, άμεσα ή έμμεσα.
Εγώ πχ που είμαι μηχανικός και δουλεύω σε κατασκευαστική και μου δίνουν έναν μισθό αρκετά πάνω από τον βασικό (πάνω από 1000) σημαίνει ότι δεν μπορώ να είμαι κομμουνιστής? Μα δεν γίνεται αλλιώς. Που αλλού να πάω να δουλέψω με τόσο καλό μισθό?Θα μπορούσα να δουλεύω σε ένα μικρό τεχνικό γραφείο αλλά με λιγότερα λεφτά. Δεν θα μου έφταναν όμως γιατί ένας άνθρωπος για να ζήσει μόνος του αξιοπρεπώς χρειάζεται περίπου 1400 το μήνα. Το ότι δουλεύω εκεί που δουλεύω δεν με αποτρέπει όμως από το να απεργώ να διεκδικώ και να συνδικαλίζομαι.
Και επειδή ο γραπτός λόγος είναι εύκολα παρεξηγήσιμος στο λέω τελείως φιλικά και ήρεμα.

Υ.Γ.
Ωραίο Blog. Το έβαλα στη λίστα ιστολογίων μου.

31 Αυγούστου 2008 στις 9:58 μ.μ.

Συναγωνιστή την επιλογή της αυτή η Κανέλλη προσπάθησε να την αιτιολογήσει λέγοντας ότι αντιμετωπίζει βιοποριστικό πρόβλημα. (Εχουμε γράψει αναλυτικά σε άλλο νήμα) Αυτό εσύ δεν το Θεωρείς προκλητικό με δεδομένο ότι η Κανέλλη έχει τις απολαβές όπως οι άλλοι αστοί βουλευτές και δεν μισθοδοτείτε απ’ το κομματικό ταμείο του ΚΚΕ όπως συμβαίνει με τους βουλευτές/ινες του κόμματος;

1 Σεπτεμβρίου 2008 στις 12:21 π.μ.

Συναγωνιστή Γιώργη. όπως είπες και εσύ δεν μισθοδοτείται από το κομματικό ταμείο, γιατί δεν είναι μέλος του κόμματος. Επίσης δεν είμαι σίγουρος αλλά το πιο πιθανό είναι ότι όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος δίνουν το μεγαλύτερο μέρος του βουλευτικού μισθού στο κόμμα. Νομίζω είναι όρος για να κατέβει κάποιος σαν συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ.
Άρα μπορεί και να έχει βάση αυτό που λέει.

1 Σεπτεμβρίου 2008 στις 1:58 π.μ.

Οχι φίλε μου κάνεις λάθος. Παίρνει για πάρτι της όλη την βουλευτική αποζημίωση και επιπλέον οι 4 συνεργάτες της -που μισθοδοτούνται απ' τον προϋπολογισμό της βουλής- είναι δικιάς της επιλογής και πρόκειται για άτομα που απασχολούνται στο περιοδικό που εκδίδει. Την "Νέμεσις". Ηταν οι όροι που είχε επιβάλει για να βρεθει στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Στείλε ένα e-mail στο ΚΚΕ και ρώτησε τους αν ισχύουν αυτά που γράφω. Αν το διαψεύσουν υπόσχομαι ότι θα το αναρτήσω νήμα στο μπλογκ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger