Home » , » Σαν σήμερα το 1957 γράφεται μια απ' τις πιο προβληματικές σελίδες στην ιστορία του ΚΚΕ

Σαν σήμερα το 1957 γράφεται μια απ' τις πιο προβληματικές σελίδες στην ιστορία του ΚΚΕ

Από giorgis , Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 | 5:30 π.μ.

Του Γ. Γ.

Μια απ’ τις πιο προβληματικές σελίδες στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος στην χώρα μας γράφτηκε σαν σήμερα το 1957, όταν στην Ρουμανία συγκλήθηκε η κακόφημη 7η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (18-24/2/1957).

Δεν ήταν απλώς ότι η Ολομέλεια αυτή ψήφισε τη λεγόμενη "ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ", βάζοντας τα θεμέλια της δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης αναθεωρητικής πλατφόρμας, αλλά προχωράει και στην καθαίρεση του Νίκου Ζαχαριάδη από μέλους της Κ.Ε και την διαγραφή του από το ΚΚΕ. Μάλιστα αποφασίζει να διερευνήσει όλη την ζωή του πρώην γ.γ του ΚΚΕ «ως υπόπτου για συνεργασία με τον ταξικό εχθρό»!.  

Το τι συνέβη στην 7η Ολομέλεια, (αλλά και στην 6η που είχε προηγηθεί) στις οποίες το «πάνω χέρι» είχε η αναθεωρητική κλίκα του Κολιγιάννη και το τι ακολούθησε στις γραμμές του ΚΚΕ μετά την διαγραφή από το κόμμα του Νίκου Ζαχαριάδη καθώς και πολλά στοιχεία για την διαδρομή αυτού του κομμουνιστή ηγέτη μπορείτε να διαβάσετε στις παραπομπές που παραθέτουμε.

Να θυμίσουμε μόνο απόσπασμα από το τελευταίο γράμμα του Νίκου Ζαχαριάδη, προς την ηγεσία του ΚΚΕ: «Στη ζωή μου, έκανα πολλά λάθη και στραβά. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω. Όμως με κατηγόρησαν ότι πρόδωσα το ΚΚΕ και τον αγώνα και με διέγραψαν απτό κόμμα. Κανένας δεν βρέθηκε ανοικτά, αντρίκια να πει ότι αφτό είναι ψέμα. Παράπονο δεν έχω γιατί έμαθα το φορτίο να το κουβαλάω μόνος μου. Το ΚΚΕ ήταν και παραμένει το κόμμα μου και κανένας δεν μπορεί να το χτυπήσει και να το λερώσει χρησιμοποιώντας το όνομα μου... Το γράμμα αφτό το γράφω για να βουλώσω το στόμα σ' όλους αφτούς που θα βάλουν τώρα τις φωνές. Με το ΚΚΕ δεν είχα ούτε έχω ανοιχτούς λογαριασμούς. Ούτε μπορούσα ποτέ νάχω».

Εχουν περάσει δεκαετίες από τον θάνατο του Νίκου Ζαχαριάδη και όμως η προσωπικότητα αυτού του επαναστάτη κομμουνιστή εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα με τελευταία την ανιστόρητη παρουσίαση του έργου του Γιώργου Κοτανίδη με τίτλο «ΟΜΠΙΝΤΑ».

Διαβάστε ακόμα:

Ν. Ζαχαριάδης και η "Κίρκη" της 7ης Ολομέλειας του ΚΚΕ

Τι συνέβη στην Ουγγαρία; Του Νίκου Ζαχαριάδη

Σήφης Ζαχαριάδης: Ο πατέρας μου Νίκος Ζαχαριάδης

1 Αυγούστου 1973, "αποχωρεί" ο Νίκος Ζαχαριάδης

Το βιογραφικό του Νίκου Ζαχαριάδη και το «Μήνυμα από την άλλη μεριά»

Νίκος Ζαχαριάδης: Αδριανούπολη (ή Νικομήδεια) 27/4/1903 – Σοργκούτ 1/8/1973

Το μεγαλείο να είσαι επαναστάτης, κομμουνιστής

«Κόκκινοι Δραπέτες»: Ο Θανάσης Κλάρας βοηθάει τον Ν. Ζαχαριάδη να αποδράσει από την Παλιά Στρατώνα


"Νίκος Ζαχαριάδης. Το κρυφό αρχείο της εξορίας"

Αποκαθήλωση ή αποκατάσταση του Νίκου Ζαχαριάδη;

Δυο κείμενα για τον Νίκο Ζαχαριάδη

«Ο Πολύδωρος θυμάται…»: Στο Βόλο με το Νίκο Ζαχαριάδη

Αλέξης Πάρνης: «Γεια χαρά Νίκος. Η αλληλογραφία μου με τον Νίκο Ζαχαριάδη».

Ο Νίκος Ζαχαριάδης και η 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ του 1934

Ν. Ζαχαριάδης - Ο Μαρξισμός-Λενινισμός στην Ελλάδα

Ν. Ζαχαριάδης: Ιδιότητες και χαρακτηριστικά ενός στελέχους του ΚΚΕ

Ν. Ζαχαριάδης - Αστικός πολιτικός κόσμος και "Δοσιλογισμός"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 108 σχόλια

18 Φεβρουαρίου 2017 στις 5:20 μ.μ.

Ο Ζαχαριάδης ανέλαβε Γ.Γ το 1931. Το ΚΚΕ έβγαινε απο πολύχρονη κρίση ολόκληρη την προηγούμενη δεκαετία. Εσφαλμένα είχε χαραχτηριστεί η χωρα σαν ...εξαρτημένη.... ενω ήτανε στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο απο το 1919. Ο Ζαχαριάδης προσπάθησε να διορθώσει όλα αυτά όπως και έγινε στην 6η Ολομέλεια του 1934 που χαραχτήρισε την Επανάσταση Σοσιαλιστική με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Η Αλλαγή του Σοσιαλφασισμού με τα πολιτικά Μέτωπα απο την Κ.Δ το 1935 όταν Θεωριτικοποίησε ένα απο τους δυο ΕΛΙΓΜΟΥΣ που σωστά έκανε η ΕΣΣΔ είχε καταστροφικά αποτελέσματα το 1943 με την διάλυση της λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ και στέρησε απο τους λαούς την Εξουσία όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ έλειπε σε Κερκυρα και Νταχάου για 9 συνεχόμενα χρόνια. Στην 2η ΚΟΜΕΠ του 1942 υπάρχει το 3ο Γράμμα Ζαχαριάδη για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και δίπλα άρθρο του Σιάντου.... που το βγάζει ...σεχταριστικό.... και λέει ότι το ΕΑΜ φτιάχτηκε σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με βάση το 1ο που είχε δεχθεί κριτική απο την Κ.Δ τον Γενάρη του 1941. Επίσης αγνοήθηκε οδηγία της Κ.Δ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ τον Σεπτέμβρη του 1939. Οτι ακολούθησε με τον λαό δεμένο χειροπόδαρα να μην πάρει την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ήτανε ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Υπάρχουνε μαρτυρίες συγκρατούμενων του στο ΝΤΑΧΑΟΥ για διαφωνίες μαζί τους σχετικά με τον Χαραχτήρα του πολέμου. Επέστρεψε 30 ΜΑΗ του 1945 και βρήκε το ΚΚΕ σε τραγική κατάσταση. Απο την 1η Στιγμή πίεζε στο να πέσει όλο το βάρος στον ΔΣΕ. Τον καθυστερούσανε οι Αυταπάτες για ομαλότητα του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΑΜ. Οταν έγινε δυνατό στην 3η Ολομέλεια τον Σεπτέμβρη του 1947 το Αστικό κράτος είχε οργανωθεί. Στην 5η Ολομέλεια τον Γενάρη του 1949 ξεκίνησε η αλλαγή του προγράμματος με Δικτακτορία του Προλεταριάτου όπως ήτανε πριν το 1936..... όπως και έγινε το 1953. Το 1955 με το ΠΟΓΚΡΟΜ στην Τασκένδη σε εξελιξει τον Υποχρεώσανε απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΟΦ.... να το αποσύρει. 2ος τόμος σελ.318 ο διάλογος με τους 2 Εγκάθετους του ΧΡΟΥΤΣΟΦ ΣΤΕΠΑΝΟΦ ΤΣΒΙΓΚΟΥΛΙΝ που τυ λένε να το αποσύρει λόγω ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.

18 Φεβρουαρίου 2017 στις 5:26 μ.μ.

ΑΣυμπέρασμα. Ο Ζαχαριάδης γνήσιος Μπολσεβίκος ηγέτης όπως οι ΣΤΑΛΙΝ ΔΗΜΗΤΡΟΦ κ.α είδε σωστα τον Χαραχτήρα των ΕΛΙΓΜΩΝ Μολότοφ Ρίμπεντροπ και Αντιφασιστική Συμμαχία της ΕΣΣΔ και δεν τα Θεωριτικοποίησε. Αν λοιπόν το ΕΑΜ είχε φτιαχτεί σαν Κοινωνική Συμμαχία θα είχε κάνει ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ στο πλευρό της ΕΣΣΔ και τον Οκτώβρη του 1944 σε σύνδεση Απελευθερωτικού Ταξικού ο λαός θα έπαιρνε την Εξουσία. Δεν θα είχε χρειαστεί ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΔΣΕ. Οταν είσαι σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕ Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ.

18 Φεβρουαρίου 2017 στις 8:46 μ.μ.

Για το ΚΚΕ από την προσωπολατρεία στη δαιμονοποίηση προσώπων είναι ένα τσιγάρο δρόμος στην αντιδιαλεκτική και αντιεπιστημονική ερμηνεία ιστορικών γεγονότων.

18 Φεβρουαρίου 2017 στις 9:42 μ.μ.

Γιάννης. Καμμία δαιμονοποίηση και καμμία προσωπολατρεία απο τους Κομμουνιστές. Το πρόβλημα υπηρχε στο ότι το ΚΚΕ είχε στο πρόγραμμα του τα Πολιτικά Μέτωπα και τα ενδιάμεσα Στάδια....και το 1956 επικράτησε ο Οπορτουνισμός που κατέστρεψε τα πάντα.

19 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:26 μ.μ.

Παναγιώτης όχι από κομμουνιστές αλλά από αυτούς που αυτοαποκαλούνται κομμουνιστές (όπως η ηγεσία του ΚΚΕ σήμερα ή του ΚΚΣΕ τότε) η προσωπολατρεία πάει σύννεφο. Χωρίς πολιτικά μέτωπα του ΚΚΕ θα ήταν ανύπαρκτο τότε σήμερα, και φυσικά η ιστορία προχωράει σε στάδια, όχι με μαγικά άλματα.

19 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:32 μ.μ.

Γιάννης. Χωρίς Πολιτικά μέτωπα ο λαός θα είχε αποφύγει την καταστροφή το 1944 και θα είχε πάρει την Εξουσία. Ασφαλώς όταν έχει ξεκινήσει η Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής υπάρχουνε Μεταβατικές στιγμές στο Βάθεμα των Κομμουνιστικών σχέσεων παραγωγής. ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ την βλέπουμε 2 χρόνια σφάζει τον λαό.

19 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:36 μ.μ.

Γιάννης. Τα ....στάδια... που έγραψες απο λάθος είναι η προσφορά του Οπορτουνισμού στον Καπιταλισμό για να κάνει την Μανούβρα την Δύσκολη ώρα όπως τον Οκτώβρη του 1944....

19 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:58 μ.μ.

Δεν ξέρω για σας γίαννη αλλα για τους Μαρξ και Λένιν ενδιάμεσα στάδιο μεταξύ Καπιταλισμού και Σοσιαλισμού δεν υπάρχουν.Εσυ Γιάννη σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκεις για να δούμε εαν μπορείς να κρίνεις ποιος είναι Κομμουνιστής και ποιος οχι;

20 Φεβρουαρίου 2017 στις 3:01 μ.μ.

Θεωφανους. Δεν λέει για ..στάδια... έχει κάνει λάθος. Τις Μεταβατικές στιγμές στο Βάθεμα των Κομμουνιστικών σχέσεων παραγωγής αφού έχει γίνει η Κοινωνικοποίηση των Βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής θέλει να πει και τα μπέρδεψε.

20 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:34 μ.μ.

Παναγιώτηδες (αν είστε συνονόματοι): Χωρίς πολιτικά μέτωπα το ΚΚΕ θα ήταν ένα θλιβερό περιθωριακό γκρουπούσκουλο και θα είχε εξαφανιστεί τελείως. Χάρη στα μέτωπα έκανε άνοιγμα στην κοινωνία και απέκτησε απήχηση την οποία σήμερα καπηλεύεται η ηγεσία και επιβιώνει ως επαγγελματική κάστα. Η ιστορία εξελίσσεται σε στάδια, όπως κάθε εξέλιξη, και για τους Μαρξ και Λένιν. Για στάδια μεταξύ καπιταλισμού και σοσιαλισμού εγώ δεν μίλησα πουθενά, αλλά η "απευθείας" σοσιαλιστική οικοδόμηση δεν λειτούργησε, οπότε πρέπει να ερευνηθούν κάποια πράγματα. Και δε χρειάζεται να είναι σε κάποιο πολιτικό χώρο για να κρίνω ποιος είναι κομμουνιστής και ποιος όχι. Σίγουρα δεν αρκεί να νομίζει κάποιος πως είναι (ή να αυτοαποκαλείται) κομμουνιστής. Οι αυτόκλητες "πρωτοπορίες" με το αποκλειστικό δικαίωμα κριτικής έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτεί.

21 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:39 π.μ.

Γιάννης. Δεν υπάρχουνε Στάδια. Το πλήρωσε ο λαός με το αίμα του το 1944 με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ. Τα κόμματα τα φτιάχνει ο Καπιταλισμός. Με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ο λαός θα είχε πάρει την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 δεν θα είχε χρειαστεί ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ και ΔΣΕ. Η Καπιταλισμό θα έχεις η Σοσιαλισμό με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Κατι άλλο δεν υπάρχει. Αυτόκλητη πρωτοπορία λοιπόν ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβίκους. Δεν έχει παρέλθει. Θα ξανάρθουμε.

21 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:42 π.μ.

Γιάννης. Η Σοσιαλιστική Οικοδόμηση λειτούργησε με απολυτη επιτυχία στην ΕΣΣΔ όσο ήτανε οι Μπολσεβίκοι. Η Αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε το 1956 με την επικράτηση της Οπορτουνιστικής Αντεπανάστασης και την Σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού.

21 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:19 μ.μ.

Παναγιώτη κάθε εξέλιξη έχει στάδια και στην ιστορία και στη φύση. Τα κόμματα είναι πολιτικές οργανώσεις που συμμετέχουν όλοι οι ενεργοί πολίτες με διαφορετική επιρροή και ισχύ. Ο καπιταλισμός δεν είναι υποκείμενο για να "φτιάχνει" οτιδήποτε. Ακόμη και η σοσιαλιστική οικοδόμηση δεν κατόρθωσε να "εξαφανίσει" τον καπιταλισμό δια μαγείας, όπως έδειξε ο Λένιν με τη ΝΕΠ. Επίσης η σοσιαλιστική οικοδόμηση όχι μόνο δεν λειτούργησε αλλά τελικά κατέρρευσε παταγωδώς, αν είχε λειτουργήσει δε θα υπήρχε οπορτουνιστική αντεπανάσταση. Ως αυτόκλητη πρωτοπορία φυσικά αναφέρομαι φυσικά στο ΚΚΕ (το σημερινό) που δεν έχει και καμία σχέση με το Λένιν και τους Μπολσεβίκους. Μην μπερδεύουμε τις βούρτσες με τις....

21 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:20 μ.μ.

Γιάννης. Συμφωνώ μαζί σου να μη τα μπερδεύεις. Είπες τον ΛΕΝΙΝ αυτόκλητο. Εκανες λάθος το δέχομαι. Ετσι τον λέγανε στην εποχή του ...κάποιοι... Η Ταξική πάλη στην οικοδόμηση του Σοσιαλισμού συνεχίζεται και αλλάζει μορφές. Η Αστική Τάξη που ηττήθηκε αλλά δεν συνετρίβει συνεχίζει να υπάρχει σαν άτομα που με την προβιά του Οπορτουνισμού προσπαθεί να επανέλθει. Το κατάφερε το 1956 γιατί το Κόμμα έμεινε απο στελέχη λόγω του πολέμου και με την Σταδιακή εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού η Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση σε μια πορεία κατέστρεψε τα πάντα.

21 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:44 μ.μ.

Η Σοσιαλιστική οικοδόμηση εξαφανίζει τον Καπιταλισμό όπως έδειξε η Εμπειρία της ΕΣΣΔ με ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ. Η ΝΕΠ ήτανε μετά την Καπιταλιστική Επέμβαση 14 χωρών μαζί και της Ελλάδας που στο πλευρό της πήγε και η ΑΡΙΣΤΕΡΑ της Ρωσίας. Και κράτησε πολύ λίγο. Το συμπέρασμα που βγαίνει απο όλα αυτά είναι οτι οι Κομμουνιστές στις Επαναστάσεις πρέπει να είναι περισσότερο ποιό Αποφασιστικοί στον Οπορτουνισμό και η Συντριβή του να είναι Πρωταρχικός τους στόχος.

22 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:19 μ.μ.

Παναγιώτης, προφανώς και κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις (ή δεν καταλαβαίνεις) τι διαβάζεις. Το σημερινό ΚΚΕ είπα "αυτόκλητη πρωτοπορία" που κατέχει τη μοναδική αλήθεια και επαναστατικότητα. Ο Λένιν ήταν πραγματικός επαναστάτης, καμία σχέση με το ΚΚΕ σήμερα. Όχι μόνο δεν εξαφανίστηκε ο καπιταλισμός αλλά δημιουργήθηκαν οι βάσεις να επανέλθει δριμύτερος, όπως έδειξε η εμπειρία. Το παραμύθι ότι "το κόμμα έμεινε από στελέχη στον πόλεμο" το έχουμε ξανακούσει και δεν εδράζεται πουθενά. Η ερμηνεία ότι η οικοδόμηση σοσιαλισμού είναι ζήτημα "ατόμων" και κόμματος είναι εντελώς αντιδιαλεκτική.

22 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:42 μ.μ.

Γιάννης. Τα ίδια με εσένα λέγανε για τον ΛΕΝΙΝ οι Οπορτουνιστές το 1917. Τίποτα παράξενο. Ο Σοσιαλισμός πέτυχε όσο ήτανε στην Εξουσία οι Μπολσεβίκοι Απο Ελειψη Στελεχών λόγω του πολέμου επικράτησε η Οπορτουνιστικά Αντεπανάσταση το 1956 που εφαρμόζοντας νόμους του Καπιταλισμού ΣΤΑΔΙΑΚΑ κατέστρεψε τα πάντα.

23 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:07 μ.μ.

Παναγιώτης, για πες μας που τα λέγανε "τα ίδια με μένα" οι οπορτουνιστές. Και από ποια πηγή προκύπτουν οι "απώλειες για το κόμμα" από τον πόλεμο. Όχι ότι έχεις αναφέρει αλλού πηγές για να αναφέρεις εδώ... Μόνο την κασέτα!

24 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:02 π.μ.

Γιάννης. Στην Ρωσία το 1917 οι Οπορτουνιστές για τον ΛΕΝΙΝ τα ίδια λέγανε με εσένα σήμερα. 3.000.000 Μέλη και Στελέχη του Κόμματος Σκοτωθήκανε στον πόλεμο 2ος Τόμος 1949 1968.

24 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:26 μ.μ.

Παναγιώτης, ως γνωστόν δεν αναφέρεις καμία πηγή από τους "οπορτουνιστές" της Ρωσίας. Βέβαια ο Λένιν είχε τα ένοπλα Σοβιέτ, που δεν έχει το ΚΚΕ σήμερα, οπότε οποιαδήποτε σύγκριση είναι άκαιρη και ανιστόρητη. Φυσικά δεν σκοτώθηκαν μόνο Στελέχη του κόμματος στον πόλεμο, και βέβαια το "2ος Τόμος 1949-1968" είναι φοβερή βιβλιογραφική αναφορά που δε λέει τίποτα.

24 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:44 μ.μ.

Γιάννης. Ο Λένιν απο το 1903 έφτιαξε το Κόμμα των Μπολσεβίκων χώρια απο τον Οπορτουνισμό. Συνέχισε με την Αυτοτέλεια του Κόμματος με τις Θέσεις του ΑΠΡΙΛΗ είπε τελειώσαμε με την Φεουδαρχία έχουμε καπιταλισμό δεν μπήκε ΠΟΤΕ σστην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανέτρεψε. Αντίθετα στην Γερμανία το 1918 η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ έσφαξε τον λαό γιατί δεν υπήρχε Κ.Κ. Καθόλου άκαιρη. Οποιαδήποτε συνεργασία με κόμματα που φτιάχνει ο Καπιταλισμός είναι καταστροφή. Εγω σου έδωσα την πηγή. ο 2ος Τόμος 1949 1968. Αν διαφωνείς δικό σου πρόβλημα. Τα ντοκουμέντα είναι αυτά και θα έρθουνε και άλλα. 3000000 μέλη και Στελέχη του κόμματος Σκοτωθήκανε στον πόλεμο. Αυτή ήτανε η αιτία.

25 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:46 π.μ.

Γιάννης. Ενοπλος ήτανε ο λαός τον Οκτώβρη του 1944 αλλά δεμένος Χειροπόδαρα και Οδηγήθηκε στην Καταστροφή απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ λόγω ...λαοκρατίας..και ...πλατύσκαλου....για την Σωτηρία του Καπιταλισμού. Με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα είχε πάρει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 χωρίς ....πλατύσκαλα..... Δεν μπορώ να σε βοηθήσω.....

25 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:23 μ.μ.

Πάμε πάλι: Ο λαός ήταν ένοπλος το '44 αλλά δεν είναι σήμερα, οπότε πάλι αποφεύγεις να απαντήσεις. Ο Λένιν είχε τη δυνατότητα να ανατρέψει ένοπλα την κυβέρνηση και έτσι "δεν μπήκε". Δεν παρέμεινε στα βουλευτικά έδρανα της αντιπολίτευσης να κάνει κηρύγματα εκ του ασφαλούς εισπράττοντας παχυλές βουλευτικές αποζημιώσεις και αργομισθίες. Όλες οι αναφορές σου σε εκείνα τα γεγονότα είναι άκυρες γιατί δεν συγκρίνονται με τη σημερινή κατάσταση. Επίσης μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι θα πει "βιβλιογραφική αναφορά". 2ος τόμος από τι; Ποιες εκδόσεις; Ποιους συγγραφείς; Και τι πηγές επικαλούνται; Και φυσικά το ότι σκοτώθηκαν 3.000.000 στον πόλεμο δε σημαίνει τίποτα. Ο Χρουστσώφ ήταν από πριν άνθρωπος του Στάλιν. Ποιος μπήκε "μετά" και τα χάλασε όλα; Εντελώς ατεκμηρίωτη ερμηνεία των γεγονότων...

26 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:39 π.μ.

Γιάννης. Ο Λαός ήτανε Ενοπλος το 1944 και έχασε την Εξουσία την ώρα που αποχωρούσανε οι Γερμανοί Εγκλωβισμένος σε Πολιτικό Σχηματισμό με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό και σε κυβέρνηση ΠΑΠΑΤΖΗ.. Με Κοινωνική Συμμαχία το 1944 ο λαός θα έπαιρνε την Εξουσία. Οπως καταλαβαίνεις η θέση του ΚΚΕ όσο έχουμε Καπιταλισμό συμμετέχει στις Αστικές εκλογές απο Θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης και αγώνας μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής σύμφωνα πάντα με τον ΛΕΝΙΝ. Αλλωστε την ΑΡΙΣΤΕΡΑ την βλέπουμε 2 χρόνια να σφάζει τον λαό. Η δικαίωσή μας είναι απόλυτη. 2ος Τόμος 1949 1968. Το 1956 η Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση επικράτησε στην ΕΣΣΔ.

26 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:23 μ.μ.

Γιάννης. Ηρθες στα λόγια μου. Για αυτό ο αγώνας ενάντια στον Οπορτουνισμό πρέπει να είναι συνεχής ώστε ότι πεταχτεί μέσα στα Κ.Κ το ξερίζωμα να είναι επι τόπου. Συμφωνούμε.

26 Φεβρουαρίου 2017 στις 5:23 μ.μ.

Γιάννης. Το ο χρουτσώφ ήτανε στο κόμμα με τον ΣΤΑΛΙΝ που λες πάλι στα λόγια μου ήρθες. Αρα συμφωνείς μαζί μου οτι οι Κομμουνιστές πρέπει να αντιμετωπίζουνε ποιό αποφασιστικά τους Οπορτουνιστές και να τους Ξεριζώνουνε μέσα απο τα Κ.Κ Συμφωνούμε απόλυτα. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε κριτική στον ΣΤΑΛΙΝ για αυτό το δέχομαι. Οποτε συμφωνείς με τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ΚΚΕ τους Οπορτουνιστές τα τελευταία 26 Χρόνια. ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

26 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:07 μ.μ.

Παναγιώτης πέρα από την επανάληψη της κασέτας δεν απαντάς στα ακόλουθα:
1. Το ΚΚΕ σήμερα δεν έχει καμία ένοπλη δύναμη οπότε δεν μπορεί να συγκριθεί η στάση του με το Λένιν το 1917 ή το ΕΑΜ το 1944. Οι συγκρίσεις άκυρες και άκαιρες.
2. Ο Χουστσώφ ήταν πριν τον πόλεμο άνθρωπος του Στάλιν. Η ερμηνεία με τους νεκρούς του πολέμου και την "άνοδο του οπορτουνισμού" δεν κολλάει πουθενά λοιπόν, γι' αυτό την ξέχασες και δεν απαντάς τίποτα σχετικά (της βιβλιογραφικής συμπεριφοράς συμπεριλαμβανομένης).

27 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:47 π.μ.

Γιάννης. ΟΙ Συγκρίσεις είναι καίριες. Το κάθε Κ.Κ για να μπορέσει να εκτελέσει την ιστορική του αποστολή δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε πολιτικό σχηματισμό με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό και σε κυβερνήσεις μέσα στον καπιταλισμό. Η Ιστορία με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είναι καταπέλτης. Τον δρόμο τον δείχνει ο ΛΕΝΙΝ δεν μπήκε στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανέτρεψε Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα.

27 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:49 π.μ.

Γιάννης. Και για τον Χρουτσώφ πήρες απαντήσεις και ντοκουμέντα σου έδωσε. Αν δεν συμφωνείς δεν φταίω εγώ.

27 Φεβρουαρίου 2017 στις 9:52 μ.μ.

Παναγιώτης ο Λένιν έκανε ανέκαθεν τη συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης, δεν χρησιμοποιούσε την ιστορία σαν δικαιολογία για απραξία. Είχε τα μέσα να ανατρέψει την κυβέρνηση και το έκανε, δεν κάθισε στην άκρη να εισπράττει βουλευτικές αποζημιώσεις κάνοντας αστική αντιπολίτευση στην αστική κυβέρνηση. Και στα Σοβιέτ συμμετείχε κι ας μην είχε την πλειοψηφία, δηλαδή μέσα από συνεργασίες πέτυχε το στόχο του και όχι σεχταρισμό. Πράγματι η πραγματικότητα είναι πεισματάρα.
Σε ρώτησα πως προκύπτει η "διάβρωση" του κόμματος λόγω θυμάτων του πολέμου αφού ο Χρουστσώφ ήταν πριν τον πόλεμο άνθρωπος του Στάλιν και δεν απάντησες τίποτα εκτός από μία ακατανόητη βιβλιογραφική αναφορά. Αν δεν μπορείς να απαντήσεις δε φταίω, αλλά καλύτερα να σταματήσεις.

28 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:24 π.μ.

Γιάννης. Δεν έχω καμμία αντίρρηση να σταματήσεις αν δεν μπορείς. Το οτι ο Χρουτσόφ ήτανε στο Κ.Κ συμφωνούμε. Αρα συμφωνείς οτι ο Οπορτουνισμός πρέπει να τσακίζεται μέσα στα Κ.Κ. Συμφωνούμε. Ο Λενιν πολύ έγκαιρα το 1903 έφτιαξε το κόμμα των Μπολσεβίκων διαχωριζόμενος απο τον Οπορτουνισμό. Συνέχισε με την Αυτοτέλεια του Κόμματος με τις ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ είπε τελειώσαμε με την Φεουδαρχία έχουμε Καπιταλισμό δεν μπήκε στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανέτρεψε. Δεν αλλάζει αυτό η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Το ΚΚΕ συμμετέχει σε όλα τα Σωματεία και στο Αστικό Κοινοβούλιο απο θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα οι Κομμουνιστές παλεύουμε μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής σύμφωνα πάντα με τον ΛΕΝΙΝ για τον Καπιταλισμό στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΌ ΣΤΑΔΙΟ. ΑΜ Πολιτικό Μέτωπο ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Και δεν κάνουμε βήμα πίσω.

28 Φεβρουαρίου 2017 στις 1:11 π.μ.

Γιάννης. Τα Σοβιέτ ήτανε Εργατικά Σωματεία που συμμετείχε ο ΛΕΝΙΝ όπως και το ΚΚΕ συμμετέχει σε όλα τα Σωματεία. Αρα Καμμία Πολιτική συνεργασία ο ΛΕΝΙΝ. Στο είπα η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Εκτος αν θέλεις να πούμε τώρα στον ΛΕΝΙΝ να μπει στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ. Αυτό ...ντάξει γίνεται. Και το 2012 μας έλεγες να συνεργαστούμε με τον σύριζα. Το ...ξέχασες....

28 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:05 μ.μ.

Παναγιώτης επαναλαμβάνοντας την κασέτα δεν κερδίζεις τίποτα, το μεροκάματο το έβγαλες, οπότε καιρός να το κλείνεις εκεί που δε σε παίρνει. Δεν απάντησες τίποτα για το πως οι απώλειες του πολέμου οδήγησαν στην άνοδο του οπορτουνισμού καθόσον η περίπτωση του Χρουστσώφ που ήταν ψηλά στο κόμμα προπολεμικά διαψεύδει τη θεωρία σου. Πράγματι πεισματάρα η πραγματικότητα. Δεν ξέρεις καν τι ήταν τα Σοβιέτ και αν νομίζεις ότι επικοινωνείς με το Λένιν θα πρέπει να το κοιτάξεις. Εγώ το 2012 δε σου έλεγα τίποτα, τώρα σου λέω και δεν τολμάς να απαντήσεις σε τίποτα εκτός από την κασέτα.

28 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:55 μ.μ.

Γιάννης. Σε όλα πήρες απαντήσεις. Αν δεν συμφωνείς δεν μπορώ να βοηθήσω. Τα Σοβιέτ ήτανε Εργατικά Σωματεία η πραγματικότητα είναι Πεισματάρα.

28 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:57 μ.μ.

Για τον χρουτσόφ συμφωνούμε. Η Αντιμετώπιση του Οπορτουνισμού πρεπει να είναι σκληρότερη.

1 Μαρτίου 2017 στις 10:32 μ.μ.

Παναγιώτης δεν απάντησες σε τίποτα. Τα Σοβιέτ ήταν ένοπλα συμβούλια με πολιτική εξουσία που προέκυψαν από την αρχική επανάσταση, μεγάλη διαφορά με Εργατικά σωματεία όπως τα αντιλαμβανόμαστε σήμερα. Πεισματάρα πραγματικότητα. Για τον Χρουστσώφ συμφωνούμε αλλά με τις απώλειες του πολέμου που ισχυρίζεσαι δεν μας εξηγείς πως σχετίζεται.

1 Μαρτίου 2017 στις 11:06 μ.μ.

Γιάννης. Σε όλα σου απάντησα. Τα Σοβιέτ ήτανε Εργατικά σωματεία η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Το Κόμμα των Μπολσεβίκων μετά το 1945 έμεινε απο Στελέχη λόγω των Απωλειών του πολέμου. Αναρριχήθηκαν Οπορτουνιστές δολοφονήσανε τον Ζντάνοφ το 1948 και στςις 5 Μάρτη του 1953 ...πέθανε.... ο ΣΤΑΛΙΝ. Το Βιβλίο του σ.Λούντο Μαρτένς τα έχει αναλυτικά.

2 Μαρτίου 2017 στις 10:17 μ.μ.

Παναγιώτης δεν απάντησες σε τίποτα. Εργατικά Σωματεία στα οποία συμμετέχουν στρατιώτες και είναι ένοπλα με πολιτικές εξουσίες μόνο στο δικό σου μυαλό μπορεί να υπάρξουν. Τα παραπάνω "θύματα" του κόμματος λόγω πολέμου δεν προκύπτουν από πουθενά, την εκκαθάριση την είχε ήδη κάνει με τους διωγμούς ο Στάλιν. Όσο για την επίκληση του αναξιόπιστου βιβλίου/αγιογραφίας του Στάλιν ενός μαοϊκού συγγραφέα, μόνο σαν αστείο μπορεί να εκληφθεί. (Αυτή τη "βιβλιογραφία" κατάφερες να βρεις μετά από τόσο καιρό; Τζάμπα κόπος).

2 Μαρτίου 2017 στις 10:48 μ.μ.

10.17 Αν δεν σου αρέσει η Βιβλιογραφία του σ.Λούντου Μαρτένς δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Προκύπτουνε πεντακάθαρα. Το ότι δεν σε συμφέρει είναι άλλη υπόθεση. Τα Σοβιέτ ήτανε Εργατικά Σωματεία ο ΛΕΝΙΝ δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανέτρεψε. Σου χαλάει το παραμύθι. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

3 Μαρτίου 2017 στις 10:17 μ.μ.

Η βιβλιογραφία έχει δεχτεί σοβαρή κριτική για την αξιοπιστία της, ειδικά με την αγιογραφία του Στάλιν. Ο Λένιν ανέτρεψε την (όχι αριστερή) κυβέρνηση γιατί είχε τα μέσα. Το ΚΚΕ σήμερα δεν μπορεί να επικαλείται το Λένιν γιατί δεν έχει καμία ανάλογη προοπτική. Αυτή είναι η πραγματικότητα που σου χαλάει το δικό σου παραμύθι για να δικαιολογήσει το σεχταρισμό του ΚΚΕ.

3 Μαρτίου 2017 στις 10:56 μ.μ.

10.17 Σε καταλαβαίνω οτι σου χαλάει το παραμύθι αλλα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Ο ΛΕΝΙΝ μπόρεσε να ανατρέψει την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ γιατί δεν συνεργάστηκε με κανένα κόμμα του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Αντίθετα στην Γερμανία οι Κομμουνιστές και ο λαός σφαγιάστηκαν απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ που φτιάξανε τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ Εφόδου.

3 Μαρτίου 2017 στις 11:19 μ.μ.

Γιάννης. Αρα είναι σωστό το Βιβλίο του σ. Λούντο Μαρτένς. Χαίρομαι που έμμεσα το καταλαβαίνεις.

4 Μαρτίου 2017 στις 10:29 μ.μ.

Βλέπω έχεις πάθει παράκρουση αν κατάλαβες ότι συμφωνώ με το βιβλίο του Μάρτενς. Εσένα σου χαλάει το παραμύθι: ο Λένιν ανέτρεψε την (ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ) κυβέρνηση γιατί συνεργαζόταν με τα Σοβιέτ, πολιτικές οργανώσεις ένοπλες, όχι επειδή απομόνωσε τους μπολσεβίκους από όλο τον κόσμο, όπως κάνει το ΚΚΕ σήμερα. Στη Γερμανία δεν είχαν ισχυρά ένοπλα σοβιέτ και η αντεπανάσταση πρόλαβε να οργανωθεί. Ήταν θέμα χρόνου και συσχετισμού δυνάμεων, όχι "συνεργασίας" κομμουνιστών με άλλες δυνάμεις.

4 Μαρτίου 2017 στις 11:34 μ.μ.

Γιάννης. Εμμεσα συμφώνησες με τον σ.Μαρτένς. Σε καταλαβαίνω οτι σου χαλάει το παραμύθι ο ΛΕΝΙΝ που ανέτρεψε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και τα ΣΟΒΙΕΤ ήτανε Εργατικά σωματεία. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Στην Γρμανία η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ δολοφόνησε την Επανάσταση με τα Φασιστικά τάγματα εφόδου. Ητανε θέμα οτι δεν υπήρχε Κ.Κ και ήτανε μαζί με τους Δολοφόνους τους.

5 Μαρτίου 2017 στις 10:22 μ.μ.

Παναγιώτης, έμμεσα καταλαβαίνεις ότι θέλεις, όπως ότι συμφωνώ με το Μάρτενς. Με αγιογραφίες πάντως δεν συμφωνώ. Εσύ χρειάζεσαι βοήθεια, πνευματική προφανώς αφού δε λες να καταλάβεις τι ήταν τα Σοβιέτ. Κ.Κ. υπήρχε στη Γερμανία (οι Σπαρτακιστές) αλλά δεν πρόλαβε να ενεργήσει αποτελεσματικά, δεν ήταν με τα "τάγματα Εφόδου".

5 Μαρτίου 2017 στις 11:00 μ.μ.

Γιάννης. Το βιβλίο του σ.Μαρτένς τα πριγράφει αναλυτικά όλα. Τα Σοβιετ ήτανε εργατικά σωματεία και ο ΛΕΝΙΝ ανέτρεψε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ. Στην Γερμανία δεν υπήρχε Κ.Κ πήγε να φτιαχτεί στην διάρκεια της Επανάστασης. Ητανε το μοιραίο λάθος. Ητανε στο ίδιο κόμμα με τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ της Αριστερής Κυβέρνησης που τους σφάξανε με τα Φασιστικά Τάγματα εφόδου Φραικοπς.

6 Μαρτίου 2017 στις 10:16 μ.μ.

Παναγιώτης ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεις την κασέτα. Αν είναι να μετράει στο μεροκάματο από το κόμμα χαλάλι σου. Τα Σοβιέτ ΔΕΝ ήταν εργατικά σωματεία (απλώς) και ο Λένιν συνεργάστηκε μαζί τους για να ανατρέψει την (όχι ΑΡΙΣΤΕΡΗ) κυβέρνηση. Οι Σπαρτακιστές στη Γερμανία υπήρχαν και μετονομάστηκαν σε ΚΚ αργότερα, όπως οι Μπολσεβίκοι δεν ονομάζονταν ΚΚ από την αρχή. Δε σου τα λένε καλά. Το κόμμα από μόνο του δεν προσφέρει τίποτα, όπως το ΚΚΕ σήμερα.

6 Μαρτίου 2017 στις 10:39 μ.μ.

Γιάννης. Τα Σοβιετρ ήτανε Εργατικά Σωματεία και ο ΛΕΝΙΝ ανέτρεψε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ. Στην Γερμανία Κ.Κ φτιάχτηκε κατα την διάρκεια της Επανάστασης. Ητανε στο ίδιο κόμμα με τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ δολοφόνους τους ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ που τους Σφάξανε με τα Φασιστικά τάγματα εφόδου τα Φράικοπς

7 Μαρτίου 2017 στις 9:59 μ.μ.

Όσο και να το επαναλαμβάνεις δεν αλλάζεις τα γεγονότα, τα οποία αγνοείς. Δεν απαντάς όμως γιατί συνεχίζεις... Μετράει στο μεροκάματο; Μήπως να τελειώνεις σιγά-σιγά;

7 Μαρτίου 2017 στις 11:51 μ.μ.

Γιάννης. Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Ο ΛΕΝΙΝ δεν μπήκε στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την Ανέτρεψε. Αντίθετα στην Γερμανία προσπαθήσανε να φτιάξουνε Κ.Κ την ώρα της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ητανε το μοιραίο λάθος. Στο ίδιο κόμμα με τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ που τους σφάξανε με τα Φασιστικά Φράικοπς.

8 Μαρτίου 2017 στις 10:53 μ.μ.

Παναγιώτης η πραγματικότητα είναι ότι επαναλαμβάνεις την ίδια κασέτα και δεν απαντάς γιατί συνεχίζεις. Ακόμα δε βγήκε το μεροκάματο;

9 Μαρτίου 2017 στις 1:23 π.μ.

Γιάννης. Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Ο ΛΕΝΙΝ δεν μπήκε στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανέτρεψε

9 Μαρτίου 2017 στις 10:01 μ.μ.

Παναγιώτης πιο πεισματάρα από την κασέτα που έχει κολλήσει στο μυαλό σου εγώ δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι το ΚΚΕ ούτε μπορεί ούτε θέλει να ανατρέψει καμιά κυβέρνηση σήμερα, οπότε κάθε σύγκριση με το τότε είναι άκυρη.

9 Μαρτίου 2017 στις 11:09 μ.μ.

Γιάννης. ΟΙ Κομμουνιστές παλεύουμε μέσα απο την Λαική Συμμαχία σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

10 Μαρτίου 2017 στις 9:58 μ.μ.

Παναγιώτης. Ξέρω τη θέση του ΚΚΕ για έξοδο από την ΕΕ μετά τη Δευτέρα Παρουσία, δηλαδή ποτέ.

10 Μαρτίου 2017 στις 11:02 μ.μ.

Γιάννης. Η Θέσεις του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρες. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Διαφορετικά πας μαζί με Εθνικιστές Φασίστες τα τμήματα της Αστικής Τάξης που τους στηρίζουνε και τους Ιμπεριαλιστές Ρωσίας Κίνας. Αρα η θέση σου είναι στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

10 Μαρτίου 2017 στις 11:40 μ.μ.

Γιάννης. Ιδου πεδίο δόξας λαμπρό αν είσαι υπερ της Εξοδου απο την Ε.Ε χωρίς να συμφωνείς με την Κοινωνικοποίηση. Υπάρχουνε και άλλοι άνθρωποι στο ΠΑΜΕ που το βλέπουνε έτσι. Αυτό δεν μας εμποδίζει να παλεύουμε όλοι μαζί για προσωρινά μέτρα ανακούφισης. Σε περιμένουμε.

11 Μαρτίου 2017 στις 10:09 μ.μ.

Παναγιώτης. Καθόλου ξεκάθαρες δεν είναι οι θέσεις του ΚΚΕ. Άλλου είδος στόχος - κατανοητός, χειροπιαστός - είναι η έξοδος από την ΕΕ και άλλου είδους η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής που είναι πιο γενικός και αφηρημένος. Για πες μας ποιοι φασίστες και τμήματα της αστικής τάξης θέλουν έξοδο από ΕΕ και με ποιους όρους. Και υπάρχουν και άτομα στο ΠΑΜΕ που συμφωνούν με φασίστες και την Αστική τάξη; Δεν το πιστεύω...

12 Μαρτίου 2017 στις 12:47 π.μ.

Γιάννης. ΟΙ Θέσεις του ΚΚΕ είναι συγκεκριμένες. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτό κάνουμε ζύμωση μέσα στην Λαική Συμμαχία. Υπάρχουνε άλλοι άνθρωποι που θέλουνε μόνο την Εξοδο απο την Ε.Ε. Μέσα στον αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η αντιπαράθεση των απόψεων και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Αφου λες οτι είσαι ενάντια στην Ε.Ε κανένα πρόβλημα στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΩΡΆΜΕ ΟΛΟΙ. Εφοπλιστές Ξενοδόχοι Φαρμακοβιομήχανοι Καρατζαφέρης Μπαλτάκος και η Χρυσή Αυγή. Αρα εκτός ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είσαι με αυτούς Διαλέγεις......

12 Μαρτίου 2017 στις 9:54 μ.μ.

Παναγιώτης. Η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής είναι ασαφής έννοια για το λαό και ακατανόητη. Η έξοδος από την ΕΕ πολύ συγκεκριμένος στόχος. Πουθενά Φαρμακοβιομήχανοι, Ξενοδόχοι και Εφοπλιστές δεν έχουν πάρει θέση για έξοδο από την ΕΕ, η ΕΕ συμφέρει όλο το κεφάλαιο. Οι φασίστες λαϊκίζουν και δεν εννοούν φυσικά έξοδο από ΕΕ, οπότε δε μετράνε. Φυσικά υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις εκτός ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αλλά χαλάνε τη μονοκρατορία του Περισσού.

12 Μαρτίου 2017 στις 10:33 μ.μ.

Γιάννης. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής είναι απόλυτα κατανοητά απο τον λαό τι σημαίνουνε. Το ότι πέφτει στην παγίδα του Ανθρώπινου καπιταλισμού είναι άλλο θέμα. Ξενοδόχοι Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανοι τα συμφέροντα τους θίγονται στην Ε.Ε και θέλουνε επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό και αλλαγή Ιμπεριαλιστικού Οργανισμού με ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ.Το ΠΑΜΕ δεν είναι πολιτικό κόμμα. Είναι ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Υπάρχουνε και άνθρωποι που θέλουνε την Εξοδο απο την Ε.Ε μόνο αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να είναι στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Η Ιδεολογική πάλη θα τα ξεκαθαρίσει όλα. Διάλεξε λοιπόν. Στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ η Κάτω απο την Σημαία τμημάτων της Αστικής Τάξης και των ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

13 Μαρτίου 2017 στις 10:09 μ.μ.

Παναγιώτης καμία απάντηση, ως συνήθως. Τους εφοπλιστές, ξενοδόχους κλπ που είναι υπέρ της εξόδου από την ΕΕ και το Ευρώ ακόμα περιμένω να τους μάθω. Το ΠΑΜΕ ελέγχεται από το ΚΚΕ απόλυτα. Εσύ έχεις διαλέξει σημαία του Περισσού, δηλαδή της αστικής τάξης. Μιχαλολιάκος, Καρατζαφέρης από κοντά και αυτοί.

13 Μαρτίου 2017 στις 10:54 μ.μ.

Γιάννης. Είπαμε διαλέγεις. Η Με την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ και η Ιδεολογική πάλη τα ξεκαθαρίζει όλα η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κάτω απ[ο την Σημαία Εφοπλιστών Φαρμακοβιομηχάνων Ξενοδόχων Εθνικιστές και Φασίστες. ΔΙΑΛΕΞΕ......

14 Μαρτίου 2017 στις 10:01 μ.μ.

Παναγιώτης. Τους εφοπλιστές, ξενοδόχους κλπ που είναι υπέρ της εξόδου από την ΕΕ και το Ευρώ ακόμα περιμένω να τους μάθω. Εσύ έχεις διαλέξει σημαία του Περισσού, δηλαδή της αστικής τάξης. Φασίστες από κοντά και αυτοί.

15 Μαρτίου 2017 στις 12:10 π.μ.

Γιάννης. Εφοπλιστές Ξενοδόχοι Φαρμακοβιομήχανοι Εθνικιστές Φασίστες είναι υπέρ της Εξόδου απο την Ε.Ε. Οσο είσαι εκτός ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είσαι μαζί τους ΔΙΑΛΕΞΕ..,.......

15 Μαρτίου 2017 στις 10:32 μ.μ.

Παναγιώτης. Τους εφοπλιστές, ξενοδόχους κλπ που είναι υπέρ της εξόδου από την ΕΕ και το Ευρώ ακόμα περιμένω να τους μάθω. Δε θα μας τους πεις.... Εσύ έχεις διαλέξει σημαία του Περισσού, δηλαδή της αστικής τάξης. Φασίστες από κοντά και αυτοί.

16 Μαρτίου 2017 στις 1:05 π.μ.

Γιάννης. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είσαι κάτω απο την Σημαία Εθνικιστών Φασιστών Εφοπλιστών Φαρμακοβιομηχανων και Ξενοδόχων. ΔΙΑΛΕΞΕ......

17 Μαρτίου 2017 στις 10:11 μ.μ.

Παναγιώτης. Τους εφοπλιστές, ξενοδόχους κλπ που είναι υπέρ της εξόδου από την ΕΕ και το Ευρώ ακόμα περιμένω να τους μάθω. Δε θα μας τους πεις όμως γιατί δεν υπάρχουν. Εσύ έχεις διαλέξει σημαία του Περισσού, δηλαδή της αστικής τάξης. Φασίστες από κοντά και αυτοί.

18 Μαρτίου 2017 στις 1:26 μ.μ.

Γιάννης. Τους γνωρίζεις πολύ καλά μαζί και τους ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ που ψηφίζατε παρέα στο Δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ. Οπως στις Πλατείες και στο Καστελόριζο. Πες κάτι για τον Βούτση. Απλά ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ.

18 Μαρτίου 2017 στις 10:39 μ.μ.

Παναγιώτης. Δεν τους γνωρίζω όπως εσύ που ήσουν παρέα με τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ στη Χαλυβουργία και τους χειροκροτούσες, και στο δημοψήφισμα μια χαρά στήριξες το ΝΑΙ μαζί με Κούλη και Άδωνι, αφού σαμποτάρατε το ΟΧΙ. Πες κάτι για τη Χαλυβουργία αν τολμάς. Έλα λοιπόν! Απλά ΦΑΣΙΣΤΑΣ σκέτος.

18 Μαρτίου 2017 στις 11:39 μ.μ.

Γιάννης. Στο Δημοψήφισμα δεν υπήρχε Ερώτημα ...οχι.... Δυο ΝΑΙ είχε Ενα Στο Μνημόνιο Τσίπρα που Ψήφισες και Ενα στο Μνημόνιο Γιούγκερ. Το ΟΧΙ ήτανε στο Ψφοδέλτιο του ΚΚΕ. Πλατείες Καστελόριζο Βούτσης. Απλά ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ.

19 Μαρτίου 2017 στις 10:17 μ.μ.

Παναγιώτης. Στο δημοψήφισμα δεν έχει σημασία τι ερώτημα υπήρχε αλλά το ποιος στήριζε την κάθε επιλογή και τι συμβόλιζε. Το "ψηφοδέλτιο" του ΚΚΕ είχε σκοπό να σαμποτάρει το ΟΧΙ, άρα στήριζε το ΝΑΙ. Χαλυβουργία Σιφωνιός Κασιδιάρης παρέα. Απλά ΦΑΣΙΣΤΕΣ...

19 Μαρτίου 2017 στις 11:22 μ.μ.

Γιάννης. Συμφωνούμε. Ψήφισες ΝΑΙ στο Μνημόνιο Τσίπρα και ψηφίσαμε ΟΧΙ στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Πλατείες Καστελόριζο Βούτσης. Απλά ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ.

20 Μαρτίου 2017 στις 9:45 μ.μ.

Παναγιώτης. Το "ψηφοδέλτιο" του ΚΚΕ είχε σκοπό να σαμποτάρει το ΟΧΙ και ήταν άκυρο, άρα στήριζε το ΝΑΙ. Χαλυβουργία Σιφωνιός Κασιδιάρης παρέα. Απλά ΦΑΣΙΣΤΕΣ...

21 Μαρτίου 2017 στις 10:21 π.μ.

Γιάννης. Δεν υπήρχε κανένα οχι στο δημοψήφισμα. Υπήρχανε δυο ΝΑΙ. Ενα στο μνημόνιο Σύριζα και ένα στο μνημόνιο Γιούγκερ. Το Μοναδικό ΟΧΙ ήτανε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. ΟΧΙ στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Το ότι το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ το έβγαλε άκυρο είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ δικαίωση για τους Κομμουνιστές. Πλατείες Καστελόριζο Βούτσης. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ αγκαλιά με Εθνικιστές Φασίστες. ΛΟΓΙΚΟ. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ.

21 Μαρτίου 2017 στις 10:08 μ.μ.

Παναγιώτης. Το "ψηφοδέλτιο" του ΚΚΕ είχε σκοπό να σαμποτάρει το ΟΧΙ και ήταν άκυρο, δε θα το μέτραγε κανείς στα αποτελέσματα άρα στήριζε το ΝΑΙ. Όλοι Ευρωπαίοι, ΝΔ ΠΑΣΟΚ κλπ στήριζαν το ΝΑΙ. Δεν ήταν ίδιος ο συμβολισμός Χαλυβουργία Σιφωνιός Κασιδιάρης παρέα. Απλά ΦΑΣΙΣΤΕΣ...

21 Μαρτίου 2017 στις 10:27 μ.μ.

Γιάννης. Στο δημοψήφισμα υπήρχανε δύο ΝΑΙ. Ενα ναι στο Μνημόνιο Σύριζα και ένα στο Μνημόνο Γιούγκερ. Το Μοναδικό ΟΧΙ ήτανε του ΚΚΕ στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Το ότι το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ το έβγαλε Ακυρο είναι τίτλος τιμής για τους Κομμουνιστές. Πλατείες Καστελόριζο Βούτσης. Απλα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ.

22 Μαρτίου 2017 στις 10:03 μ.μ.

Παναγιώτης. Το "ψηφοδέλτιο" του ΚΚΕ είχε σκοπό να σαμποτάρει το ΟΧΙ και ήταν άκυρο, δε θα το μέτραγε κανείς στα αποτελέσματα άρα στήριζε το ΝΑΙ. Όλοι Ευρωπαίοι, ΝΔ ΠΑΣΟΚ κλπ στήριζαν το ΝΑΙ. Δεν ήταν ίδιος ο συμβολισμός, ας ήταν δύο μνημόνια. Το ΝΑΙ συμβόλιζε τους πιο πουλημένους ξενόδουλους και το ΚΚΕ το στήριξε. Τίτλος ντροπής για τα μισθοδωτούμενα κομματόσκυλα. Χαλυβουργία Σιφωνιός Κασιδιάρης παρέα. Απλά ΦΑΣΙΣΤΕΣ...

22 Μαρτίου 2017 στις 10:24 μ.μ.

Γιάννης. Δεν υπήρχε όχι στο Δημοψήφισμα. Το ΟΧΙ ήτανε στο Ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Θα υπήρχε πρόβλημα αν το Αστικό Κράτος δεν το έβγαζε άκυρο. Ο Συμβολισμός είναι το ίδιο. Ητανε δυο Μνημόνια. Για τους Κομμουνιστές το Ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι τίτλος τιμής. Καστελόριζο Πλατείες Βούτσης. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ

22 Μαρτίου 2017 στις 11:07 μ.μ.

Γιάννης. Λες ήτανε Μνημόνιο αλλά δεν πειράζει ψήφισα ΝΑΙ. Χαίρομαι που συμφωνήσαμε.

23 Μαρτίου 2017 στις 12:53 π.μ.

Γιάννης ...δεν ήτανε ίδιος ο συμβολισμός ας ήτανε δυο μνημόνια το ναι συμβόλιζε τους πιό πουλημένους.... Είναι όλα τα λαφτά. Ψήφισες ΝΑΙ σε Μνημόνιο για ανθρώπινο καπιταλισμό.....ΜΑΛΙΣΤΑ. Και ήθελες οι Κομμουνιστές να πέσουμε στον ίδιο βόθρο. Πεθάνανε αυτά το 1991.......

23 Μαρτίου 2017 στις 10:03 μ.μ.

Παναγιώτης. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να καταλάβει το συμβολισμό ένα επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ, σου έβαλα δύσκολα. Το δημοψήφισμα είχε ένα ΝΑΙ και ένα ΟΧΙ, οτιδήποτε άλλο ήταν άκυρο. Το ΚΚΕ προσπάθησε να φτιάξει ένα άκυρο ΟΧΙ, δηλαδή να σαμποτάρει το ΟΧΙ, άρα στήριξε εμμέσως πλην σαφώς το ΝΑΙ. Λες ότι στήριξες το χειρότερο μνημόνιο και δεν το καταλαβαίνεις κιόλας. Το ΚΚΕ καμία σχέση δεν έχει με κομμουνιστές. Κασιδιάρης, Σιφωνιός αγκαλιά στη Χαλυβουργία. Όλα τα φασισταριά μαζί...

24 Μαρτίου 2017 στις 1:02 π.μ.

Γιάννης. Το Δημοψήφισμα είχε δυο ΝΑΙ σε Μνημόνια και συμφώνησες με του Σύριζα όπως και Εθνικιστές Φασίστες και τμήματα της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΟΧΙ στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ψηφίσαμε οι Κομμουνιστές. Τίτλος τιμής για εμας οτι το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ το έβγαλε Ακυρο. Συμφωνούμε οτι το ΚΚΕ δεν έχει καμμία σχέση με Οπορτουνιστές. Τα κόλπα τελειώσανε το 1991...... ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΒΟΥΤΣΗΣ αγκαλιά με τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ

24 Μαρτίου 2017 στις 9:43 μ.μ.

Παναγιώτης. Το δημοψήφισμα είχε δύο μνημόνια κι εσύ στήριξες το χειρότερο μαζί με ΝΔ, Άδωνι, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κλπ.Το ΚΚΕ (που δεν έχει πλέον κομμουνιστές) στηρίζει το Ευρώ και την ΕΕ, ντροπή και αίσχος.Μια χαρά υπηρετεί το αστικό κράτος. Κασιδιάρης, Σιφωνιός αγκαλιά στη Χαλυβουργία. Όλα τα φασισταριά μαζί...

25 Μαρτίου 2017 στις 10:50 π.μ.

Γιάννης. Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου. Ητανε δυο μνημόνια και εσύ ψήφισες ΝΑΙ στου Σύριζα μαζί με Εθνικιστές Φασίστες και τα αντίστοιχα τμήματα της Αστικής Τάξης. Σωστά λες οτι το ΚΚΕ δεν έχει πλέον Οπορτουνιστές. Πεθάνανε αυτά το 1991... Η Βενεζουέλα δεν έχει Ευρώ οόυτε είναι στην Ε.Ε με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ την Αστική Τάξη μέσα στην Χλιδή και τον λαό στα Σκουπίδια. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Χαίρομαι που κατάλαβες για Πλατείες Καστελόριζο Βούτσης. Απλά ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ.

25 Μαρτίου 2017 στις 12:32 μ.μ.

Γιάννης. Το 3ο Μνημόνιο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ το οποίο και ψήφισες έχει τις υπογραφές ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ. Καταλαβαίνω οτι έκανες λάθος και είναι καλό που το παραδέχεσαι. Είδες και εσυ οτι ο Καπιταλισμός δεν χορεύει ..πεντοζάλι... Αφού άλλαξες πλέον θέση και θέλεις την Εξοδο απο την Ε.Ε είναι Θετικό. Το ότι δεν είσαι Κομμουνιστής δεν πειράζει. Στο ΠΑΜΕ και στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Μέσα απο την Ιδεολογική πάλη όποιος επικρατήση. Χαίρομαι που δεν φοβάσαι. Ετσι δεν θα είσαι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κάτω απο την Σημαία τμημάτων της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ μαζί με Εθνικιστές και Φασίστες και τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ Ρωσσίας Κίνας ΙΡΑΝ κ.α Καλορίζικος λοιπόν στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

25 Μαρτίου 2017 στις 10:10 μ.μ.

Παναγιώτης, βλέπω έτσουξε πολύ γι' αυτό δύο μεγάλα σχόλια γεμάτα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τα μνημόνια ήταν δύο και ΕΣΥ προσπάθησες να σαμποτάρεις το ένα, άρα υποστηρίζεις το άλλο μαζί με ΝΔ, Άδωνι, Ποτάμι, Γιούνγκερ κλπ. Πες μας και για Βενεζουέλα και Αριστερή Κυβέρνηση για να συμπληρώσεις την προπαγάνδα του Άδωνι. Κασιδιάρης, Σιφωνιός αγκαλιά στη Χαλυβουργία. Όλα τα φασισταριά μαζί...Πες μας όμως, το μεροκάματο δε βγήκε ακόμη. Καιρός να τελειώνεις...

26 Μαρτίου 2017 στις 11:26 π.μ.

Γιάννης. Χαίρομαι που κατάλαβες οτι ψήφισες ΝΑΙ στο μνημόνιο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που στην Βουλή το ψηφίσανε ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ και οτι το μοναδικό ΟΧΙ ήτανε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Στην ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχει χωρίς Ευρώ... και Ε.Ε... που για 19 χρόνια φέρνει ....σοσιαλισμό με στάδια.... με τον λαό στην Απόλυτη εξαθλίωση στα Σκουπίδια και την Αστική Τάξη στην Χλιδή. Είπαμε αυτή είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

26 Μαρτίου 2017 στις 10:02 μ.μ.

Παναγιώτης. Εσύ δεν κατάλαβες ότι σαμποτάροντας το ΟΧΙ ψήφισες ΝΑΙ σε ακόμα χειρότερο μνημόνιο από αυτό που τελικά ήρθε επειδή ο λαός ψήφισε ΌΧΙ. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ήταν άκυρο. Για τη Βενεζουέλα επαναλαμβάνεις copy paste αυτά που λέει ο Άδωνις και ο Τζίμερος, μαζί είστε. Έχεις και το μαγικό ραβδάκι να πας κατευθείαν στο σοσιαλισμό, χωρίς στάδια. Πρόσεξε μην ξυπνήσεις απότομα μόνο.

26 Μαρτίου 2017 στις 11:54 μ.μ.

10.02. Χαίρομαι που συμφωνείς οτι ψήφισες Μνημόνιο. Δεν είναι Κακό. ΟΙ Κομμουνιστές ψηφίσαμε ΟΧΙ στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Στην Βενεζουέλα για 19 χρόνια....έρχεται σοσιαλισμός με στάδια.... με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χωρίς Ευρώ και Ε.Ε με την Αστική τάξη στην Χλιδή και τον λαό στα Σκουπίδια. Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΌ θα έχεις η ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ με ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ τα μέσα παραγωγής και Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Ευχαριστούμε Στάδια.... πήρε ο λαός και σφαγιάστηκε το 1944 ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

27 Μαρτίου 2017 στις 10:30 μ.μ.

11.54 Εσύ μένει να καταλάβεις ότι ψήφισες ακόμα χειρότερο μνημόνιο από αυτό που τελικά ήρθε. Για τη Βενεζουέλα επαναλαμβάνεις copy paste αυτά που λέει ο Άδωνις και ο Τζίμερος, μαζί είστε. Η ιστορία προχωράει σε στάδια. Δεν υπήρχε μια μέρα φεουδαρχία που ξαφνικά εξαφανίστηκε και ήρθε καπιταλισμός, υπήρχαν ενδιάμεσες καταστάσεις. Ο σοσιαλισμός είναι ο ίδιος μεταβατική κατάσταση προς τον κομμουνισμό. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για σένα. Ακόμη να βγει το μεροκάματο;

28 Μαρτίου 2017 στις 3:35 μ.μ.

Γιάννης. Το Δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ είχε δύο ΝΑΙ σε Μνημόνια. Εσύ ψήφισες το ΜΝΗΜΟΝΙΟ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που σφάζει με απίστευτη αγριότητα τον λαό. ΟΙ Κομμουνιστές ψηφίσαμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΧΙ στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής. Στην Βενεζουέλα δεν έχουνε Ευρώ και Ε.Ε με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που σφάζει τον λαό που είναι στα Σκουπίδια με την Αστική Τάξη μέσα στην Χλιδή. Η Καπιταλισμό θα έχεις η Σοσιαλισμό με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και δικτακτορία του προλεταριάτου. Αν ενοείς ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ στιγμές στο βάθεμα των Κομμουνιστικών σχέσεων παραγωγής αφού εχει γίνει Κοινωνικοποίηση των βασικών ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ μέσων παραγωγής θα συμφωνήσουμε. Δεν μιλάω για ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

28 Μαρτίου 2017 στις 10:16 μ.μ.

Παναγιώτης. Στο δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ εσύ υποστήριξες το χειρότερο μνημόνιο. ΟΧΙ δεν υπήρχε ως επιλογή, όπως και οι κομμουνιστές δεν έχουν σχέση με το ΚΚΕ. Για τη Βενεζουέλα επαναλαμβάνεις copy paste αυτά που λέει ο Άδωνις και ο Τζίμερος, μαζί είστε. Για τα στάδια είπα αυτό που είπα, ο σοσιαλισμός είναι στάδιο ο ίδιος. Κανείς δε μίλησε για αστικές εκλογικές διαδικασίες, απλώς το ΚΚΕ συμμετέχει σε αυτές παίρνοντας τη θέση του ενός ή του άλλου. Κάτι δεν πάει καλά λοιπόν...

28 Μαρτίου 2017 στις 11:03 μ.μ.

Γιάννης. Στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Τσίρκο είχε δυο ΝΑΙ και διάλεξες το Μνημόνιο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που σήμερα σφάζει τον λαό. Καλό είναι που το παραδέχεσαι. ΟΙ Κομμουνιστές ψηφίσαμε ΟΧΙ στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Στην ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ έχει καραμπινάτο Καπιταλισμό χωρίς Ευρώ και Ε.Ε με το λαό στα Σκουπίδια και την Αστική τάξη στην Χλιδή. Συμφωνούμε οτι στο ΚΚΕ δεν υπάρχουνε Οπορτουνιστές. Δεν υπάρχουνε Στάδια. Αν μιλάς για το Βάθεμα των Κομμουνιστικών σχέσεων παραγωγής αφού έχει γίνει η Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μιλάς για μεταβατικές στιγμές και συμφωνούμε. Δεν μιλάω για ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. Το έπιασες τι λέω.....

29 Μαρτίου 2017 στις 10:11 μ.μ.

Παναγιώτης. Το δημοψήφισμα είχε δύο ΝΑΙ και εσύ διάλεξες το χειρότερο, και δεν το καταλαβαίνεις κιόλας. Με κομμουνιστές δεν έχεις καμία σχέση και τέτοια επιλογή που λες δεν υπήρχε στο δημοψήφισμα, ας έκανες αποχή. Για τη Βενεζουέλα επαναλαμβάνεις copy paste αυτά που λέει ο Άδωνις και ο Τζίμερος, μαζί είστε, δεν έχουν Ευρώ και ΕΕ αλλά έχουν άλλες εξαρτήσεις. Για τα στάδια είπα αυτό που είπα, ο σοσιαλισμός είναι στάδιο ο ίδιος, όχι μεταβατική στιγμή. Κανείς δε μίλησε για αστικές εκλογικές διαδικασίες, ότι θέλεις λες..

29 Μαρτίου 2017 στις 10:42 μ.μ.

Γιάννης. Το δημοψήφισμα είχε δυο ΝΑΙ σε μνημόνια και διάλεξες της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που σφάζει τον λαό με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ. ΟΙ Κομμουνιστές ψηφίσαμε ΟΧΙ στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Το ξέρω οτι δεν είμαι Οπορτουνιστής. Ποτέ δεν ήμουνα. Η Βενεζουέλα έχει καραμπινάτο καπιταλισμό χωρίς Ευρώ και Ε.Ε και έχει ΣΥΜΜΑΧΙΑ Η Αστική Τάξη με άλλους Ιμπεριαλιστές και ο λαός στα Σκουπίδια. Στάδια δεν υπάρχουνε. Αποδείχτηκε με πολύ αίμα. Μεταβατικές στιγμές ΝΑΙ.

30 Μαρτίου 2017 στις 9:39 μ.μ.

Παναγιώτης. Το δημοψήφισμα είχε δύο ΝΑΙ και εσύ διάλεξες το χειρότερο, και δεν το καταλαβαίνεις κιόλας. Με κομμουνιστές δεν έχεις καμία σχέση και τέτοια επιλογή που λες δεν υπήρχε στο δημοψήφισμα, ας έκανες αποχή. Για τη Βενεζουέλα επαναλαμβάνεις copy paste αυτά που λέει ο Άδωνις και ο Τζίμερος, μαζί είστε, δεν έχουν Ευρώ και ΕΕ αλλά έχουν άλλες εξαρτήσεις. Τα στάδια υπάρχουν, ο σοσιαλισμός είναι στάδιο ο ίδιος, όχι μεταβατική στιγμή. Όλα τα συστήματα είχαν στάδια. Κανένα σύστημα δε γεννήθηκε ξαφνικά μόλις πέθανε το προηγούμενο.

30 Μαρτίου 2017 στις 10:23 μ.μ.

Γιάννης. Χαίρομαι που το κατάλαβες οτι ψήφισες ΝΑΙ στο Μνημόνο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που σφάζει τον λαό. Το είπαμε Οπορτουνιστής δεν ήμουνα ποτέ. Ψήφισα ΟΧΙ στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Η Βενεζουέλα είπαμε ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ την Αστική τάξη στην χλιδή και τον λαό στα Σκουπίδια. Στάδια δεν υπάρχουνε. Πληρώθηκε με πολύ αίμα π.χ ΕΑΜ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944 Μεταβατικές στιγμές ΝΑΙ υπάρχουνε.

31 Μαρτίου 2017 στις 8:30 μ.μ.

Γιάννης. Σου έχω σημερινά νεα φρέσκα απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της Βενεζουέλας που εδω και 19 χρόνια φέρνει ...σοσιαλισμό με στάδια.... Λαός πεινασμένος όρμησε στα καταστήματα που είναι άδεια για να βρεί κάτι για φαγητό. Που είναι τα τρόφιμα Γιάννη. Ποιός τα έκρυψε για κερδοσκοπία.... τι σοσιαλισμός... είναι αυτός με τον λαό στα σκουπίδια και την Αστική Τάξη στην Χλιδή. Χωρίς Ευρώ...και Ε.Ε...μη ξεχνιόμαστε. Είναι η ώρα που ο λαός θα πληρώσει με το αίμα του τα Οπορτουνιστικά Φούμαρα. ΑΞΙΟΙ......

31 Μαρτίου 2017 στις 10:22 μ.μ.

Παναγιώτης. Ψήφισες ΝΑΙ στο χειρότερο μνημόνιο σαμποτάροντας το ΟΧΙ, είσαι οπορτουνιστής όνομα και πράμα. Γι'αυτό υποστηρίζει το ΚΚΕ την παραμονή σε ΕΕ και Ευρώ, ε; Γι' αυτό ψήφισες ΝΑΙ στο χειρότερο μνημόνιο που υποστηρίζανε ΝΔ, Ποτάμι, Ευρωπαίοι κλπ. Για να μη γίνουμε .... Βενεζουέλα. Που φταίει η "αριστερή" κυβέρνηση και το δικό της νόμισμα! Τύφλα να έχει ο Άδωνις και ο Τζίμερος. Μόνο αυτοί λένε ότι έχει "σοσιαλισμό". Η ξεφτίλα σου δεν έχει όρια, καλύτερα να τελειώνεις. Άξιο το μεροκάματο!

1 Απριλίου 2017 στις 12:13 π.μ.

Γιάννης. Ψήφισες ΝΑΙ στο Μνμόνιο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που σφάζει τον λαό με απίστευτη αγριότητα. Είπαμε με τον Οπορτουνισμό ποτέ καμμία σχέση. Ψήφισα ΟΧΙ στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Είπαμε στην Βενεζουέλα έχει ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χωρίς Ευρώ και Ε.Ε με την Αστική Τάξη στην Χλιδή και τον λαό στα Σκουπίδια.

1 Απριλίου 2017 στις 10:52 μ.μ.

Τζαμαρία. Όσες φορές και να παίξεις την κασέτα, χωρίς να απαντάς σε τίποτα, δεν αλλάζει κάτι. Τελείωνε λοιπόν, το έβγαλες το μεροκάματο.

2 Απριλίου 2017 στις 12:13 π.μ.

Γιάννης. Καταλαβαίνω το αδιέξοδο σου. Δεν σε παρεξηγώ. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σφάζει τον λαό. Τα ίδια και στην Βενεζουέλα. Που είναι ο Σοσιαλισμός.... Φούμαρα όλα. 7 Απρίλη με την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

2 Απριλίου 2017 στις 9:44 μ.μ.

Τζαμαρία. Αρκετά γελάσαμε μαζί σου. Όσες φορές και να παίξεις την κασέτα, χωρίς να απαντάς σε τίποτα, δεν αλλάζει κάτι. Τελείωνε λοιπόν, το έβγαλες το μεροκάματο.

3 Απριλίου 2017 στις 11:07 π.μ.

Γιάννης. Λαική Συμμαχία για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

3 Απριλίου 2017 στις 9:44 μ.μ.

Τζαμαρία. Αρκετά γελάσαμε μαζί σου. Όσες φορές και να παίξεις την κασέτα, χωρίς να απαντάς σε τίποτα, δεν αλλάζει κάτι. Τελείωνε λοιπόν, το έβγαλες το μεροκάματο.

4 Απριλίου 2017 στις 12:08 π.μ.

Γιάννης. 7 Απρίλη με την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Τα εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ τα είδαμε.

4 Απριλίου 2017 στις 9:29 μ.μ.

Τζαμαρία. Αρκετά γελάσαμε μαζί σου. Όσες φορές και να παίξεις την κασέτα, χωρίς να απαντάς σε τίποτα, δεν αλλάζει κάτι. Τελείωνε λοιπόν, το έβγαλες το μεροκάματο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger