Home » » Χωρίς μπούσουλα

Χωρίς μπούσουλα

Από giorgis , Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008 | 1:33 μ.μ.


Χωρίς μπούσουλα η κυβέρνηση και η δικαστική κλίκα που είναι έρμαιο των κυβερνητικών σκοπιμοτήτων θαλασσοδέρνει μπροστά στην τρικυμία των εξελίξεων.

Μπροστά στις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και την δυσφορία της κομματικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, το κομματικό επιτελείο του κυβερνόντος κόμματος βρισκόμενο σε κατάσταση πανικού αναπροσαρμόζει τις ενέργειες του.

Υπήρξε δήλωση του Φώτη Κουβέλη, που μίλησε για «φαινόμενα θεσμικής κατάρρευσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που έχει να συμβεί από την περίοδο της Χούντας». Ακολούθησε καυστική τοποθέτηση του βουλευτή Μ. Καχριμάκη που έλεγε ότι «αυτή η κυβέρνηση με τον εντολοδόχο της αρχιδικαστή ξεπέρασαν κάθε όριο επεμβάσεων στη Δικαιοσύνη προκειμένου διασωθούν οι Κορλεόνηδες του Μαξίμου». ενώ η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ που δήλωσε πως θα καταθέσει μήνυση κατά παντός ηθικού και φυσικού υπευθύνου για την παραίτηση των εισαγγελέων (λογικά αν κατατεθεί η μήνυση θα στρέφεται και κατά των Κυριάκου Καρούτσου και Γιώργου Σανιδά) έφεραν την κυβέρνηση αναγκαστικά σε ένα μονόδρομο.

Ετσι, λοιπόν το πρωί έξω απ’ το μέγαρο Μαξίμου ο Θ. Ρουσόπουλος ανακοίνωσε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου σαν δική του πρωτοβουλία.

Ηταν κάτι που δεν το ήθελε με τίποτα η Ν.Δ αφού μόλις χτες το βράδυ απέκλειε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι αυτό θα γίνει μόνο αν η δικαιοσύνη διαβιβάσει τον φάκελο στην Βουλή

Μπροστά όμως στο μέγεθος της κοινωνικής κατακραυγής ήταν τόσο μεγάλο η κυβέρνηση αναγκαστικά υπέκυψε.

Το μόνο θετικό σ’ αυτή την ιστορία είναι ότι με την εξεταστική επιτροπή η κυβέρνηση δεν θα μπορεί πλέον να διαχειρίζεται όπως γουστάρει τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την εμπλοκή των δικών της στελεχών στις διευκολύνσεις προς τον κ. Εφραίμ.

Ας είμαστε όμως επιφυλακτικοί γιατί μέχρι τώρα όσες εξεταστικές επιτροπές έχουν γίνει στην βουλή καμιά δεν κατέληξε να αποδώσει ουσιαστικές ευθύνες σε εθνοπατέρες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger