Νεοτερα

Κάλεσμα για συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς στην Καλλιθέα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 | 8:00 π.μ.


Από την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θάβαμε και παραθέτουμε την αφίσα η οποία περιέχει κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια, και τους πλειστηριασμούς και υπέρ της δημόσιας δωρεάν υγείας. Σάββατο 3 Δεκ στις 12 μ.μ. στην Πλατεία Χαροκόπου (Θησέως και Χαροκόπου)

Ενα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών υποκλοπών (Βίντεο)


Αναμφισβήτητα από όλους τους τηλεοπτικούς διαύλους εκεί που υπήρχε το πιο ολοκληρωμένο ρεπορτάζ για το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων ήταν στην εκπομπή της Νατάσσας Γιάμαλη. Και για αρχειακούς λόγους αξίζει να ανεβάσουμε το παρακάτω βίντεο. Ξεκινάει από τις αποκαλύψεις που είχε την Κυριακή το  Documento και καταλήγει με τον σχολιασμό της απόφασης του Κώστα Τζαβάρα να ζητήσει την αντικατάσταση του από την Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της βουλής.

Αξίζει να αφιερώσετε 12 λεπτά για να το παρακολουθήσετε:

Μαζική και οργισμένη πορεία στην Θεσσαλονίκη ενάντια στην κρατική καταστολή, με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 | 11:20 μ.μ.


Οπως σχεδόν αναμενόταν ο Τ. Θεοδωρικάκος έκανε γαργάρα με ταβανόπροκες τις πολύ σοβαρές αιχμές και τα υπονοούμενα που άφησε σε βάρος του χθεσινό δημοσίευμα του "Βήματος". (Που να βρεις άκρια σε τι οφείλονται οι ενδοαστικές διαμάχες στο μπλοκ εξουσίας). Παρουσιάστηκε όμως στο twitter για να πανηγυρίσει γιατί οι ένστολοι υφιστάμενοι του εκκένωσαν μια κατάληψη κάνοντας 4 συλλήψεις (αναμένουμε τις κατασκευασμένες κατηγορίες που θα αποδοθούν σ' αυτά τα παιδιά) κάνοντας λόγο για μια "καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ" που εκκένωσε την Mundo Nuevo ένα κτίριο που "τελούσε υπό κατάληψη επί επτά έτη".

 Μιλάμε για ένα  εγκαταλειμμένο κτίριο που τα χρόνια που βρισκόταν σε κατάληψη είχε μετατραπεί σε στέκι πολιτισμού, στεγάζοντας το ελευθεριακό βιβλιοπωλείο «Ενδοχώρα», τις εκδόσεις Ναυτίλος, και οι αναρχικές συλλογικότητες που το διαχειριζόταν φιλοξενούσαν θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, και κάθε είδους πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες, Eίναι ενδεικτικό ότι σήμερα το βράδυ είχε προγραμματιστεί ρεμπέτικη βραδιά με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων που θα κατέληγαν στην ενίσχυση του απεργιακού ταμείου των εργαζομένων στην "Μαλαματίνα".

Το πόσο είχε αγκαλιαστεί η κατάληξη από την νεολαία και τους κατοίκους της περιοχής το είχαμε σήμερα όταν εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στα σχετικά καλέσματα και προχώρησαν σε μια μαζική, οργισμένη πορεία, ενάντια στην κρατική καταστολή, όπως παρακολουθούμε και στο παρακάτω βίντεο που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο.     

Κυκλοφόρησε ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ 2023 απο την ΕΣΕ-Αθήνας

Λάβαμε και παραθέτουμε:

 Κυκλοφόρησε ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ 2023 απο την ΕΣΕ-Αθήνας, με θεματική: Γκρεμίζοντας φράχτες, χτίζοντας γέφυρες

Τραγουδήσαμε με πάθος «πατρίδα μου είναι εκεί που μίσησα και με μισήσαν περισσότερο απ’ οπουδήποτε αλλού», νιώθοντας ξένες και ανεπιθύμητοι σε μια χώρα όπου βασιλεύουν η εκκλησία και οι παιδεραστές, η κομπίνα και το ρουσφέτι. Σ’ έναν τόπο όπου οι κυβερνώντες, σαν άλλοι φεουδάρχες, φιλοδοξούν να πλουτίσουν με την ανάπλαση των δημόσιων χώρων και την δυσπλασία των ζωών μας, όπου το φυσικό τοπίο περνάει σε εμπορική χρήση, την ίδια ώρα που η δημόσια υγεία φυλλοροεί και η παιδεία βάλλεται από σκοταδιστικά πυρά.

Και πώς να μην νιώθουμε ξένες και ανεπιθύμητοι όσες αγαπήσαμε την ζωή, όσοι παλεύουμε καθημερινά για την ελευθερία;

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες προσωπικότητες που μας «κλέβουν» τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και δικαιωματικά παίρνουν τα ηνία σε αυτόν τον παράδοξο αγώνα συμφοράς. Άνθρωποι που έτρεξαν να σωθούν από τον θρησκευτικό φανατισμό και τον πόλεμο, που εναπόθεσαν ελπίδες και υπάρχοντα στα χέρια προσώπων αμφιβόλου ηθικής και βρέθηκαν σ’ αυτό το σύνορο ανατολής και δύσης. Σε αυτήν την «κοιτίδα πολιτισμού», στην «γη του Ξένιου Δία» βρίσκονται φυλακισμένοι σε στρατόπεδα και καταυλισμούς, αντιμέτωποι με τις επαναπροωθήσεις και την πείνα, ιατρικά αβοήθητοι και δεχόμενοι επίθεση από ένα κομμάτι της κοινωνίας, εγκλωβισμένοι σε έναν ακόμη κυκεώνα γραφειοκρατίας και αδιεξόδων.

Αποφασίσαμε να γράψουμε κείμενα για εκείνους και εκείνες, εκφράζοντας τις σκέψεις μας ρεαλιστικά ή μυθοπλαστικά, παίρνοντας θέση πλάι και όχι απέναντι στους ανθρώπους που παλεύουν για μια ζωή γεμάτη αξιοπρέπεια, ισότητα και ελευθερία.

Μέχρι το ξήλωμα του τελευταίου φράχτη, μέχρι την κατάργηση του τελευταίου συνόρου, μέχρι εκείνη την στιγμή που δεν θα μετράμε το χρώμα, την θρησκεία και το φύλο, μα μόνο το χαμόγελο και την αυτοδιάθεση του συνομιλητή και της συνομιλήτριάς μας στην πάλη για μια καλύτερη ζωή.

Το ημερολόγιο των εργαζομένων έχει σαν σκοπό την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας της ΕΣΕ Αθήνας και μπορείτε να το βρείτε σε στέκια, καταλήψεις, κεντρικά βιβλιοπωλεία κ φυσικά από την ΕΣΕ Αθήνας, επικοινωνώντας στο ese-ath@espiv.net

Ο Μπρεχτ απαντάει στον Κ. Τζαβάρα

Του Γ. Γ.

Μπήκα στην διαδικασία να παρακολουθήσω την συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Γάμμα» της Πάτρας, ο Κώστας Τζαβάρας. Σ' αυτή ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., μας λέει ότι "σε συνεννόηση με το κόμμα του και επειδή δεν ήθελε να προκαλέσει ρήγμα στην οριακή πλειοψηφία" που υπάρχει "διευκολύνει το κόμμα του και δεν συμμετέχει στη συγκεκριμένη επιτροπή -σ.σ Θεσμών και Διαφάνειας- προκειμένου να μην είναι αυτός η αιτία που θα διασαλευτεί, που θα υπάρξει δηλαδή μία ανατροπή στον συσχετισμό των κοινοβουλευτικών δυνάμεων που εκπροσωπούνται στη συγκεκριμένη επιτροπή".

Ο ίδιος μας λέει ότι έχει "το νόσημα να λέει τη γνώμη του με παρρησία", και επειδή "έχει δημοσιοποιήσει τις απόψεις του για τα θέματα των υποκλοπών, τις οποίες δεν αλλάζει γιατί είναι επιστημονικές", επέλεξε αυτή την στάση η οποία φυσικά δεν ταυτίζεται με την επίσημη άποψη της Ν.Δ.

Εδώ έχουμε το απαύγασμα του πολιτικαντισμού. Εχοντας σαν σχεδιασμό να βρεθεί Περιφερειάρχης με υπερκομματική στήριξη, παρουσιάζεται να θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Να παριστάνει τον έντιμο και σοβαρό νομικό, αλλά παράλληλα να μην διαταράσσει τις σχέσεις του με το κόμμα του. Πέταξε δηλαδή κάποιους λεονταρισμούς, αλλά επί της ουσίας, μηδέν εις το πηλήκιο. Η γραμμή του κυβερνητικού κόμματος επιβλήθηκε χωρίς καμιά συνέπεια από τις φωτοβολίες που πέταξε ο Τζαβάρας. 

Οπότε χαρίζουμε στο κυβερνητικό στέλεχος κάποιους στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ: "Τι ωφελεί χωμένος μέχρι το λαιμό στη λάσπη, / να κρατάς τα νύχια των χεριών σου καθαρά;".

Μια αφελής ερώτηση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Μια αφελή ερώτηση θέλουμε να κάνουμε, παρακολουθώντας την σημερινή ειδησεογραφία η οποία αναφέρεται στην συνεδρίαση της  Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η οποία υποτίθεται ότι ερευνά το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων. Ας δούμε όμως πρώτα πώς έχει διαμορφωθεί το σκηνικό.

Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης -εξαιρουμένης της "Ελληνικής Λύσης" του Βελόπουλου, απ' την οποία δεν συναντήσαμε καμιά σχετική τοποθέτηση- εξαπολύουν μύδρους για τις μεθοδεύσεις της κυβερνητική πλειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών. 

 Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτή την  Επιτροπή Γ. Κατρούγκαλος μετά το πέρας της σημερινής της συνεδρίασης δηλώνει: "Ουσιαστικά συντήρησε το κλίμα της ομερτά και έγινε ξεκάθαρη η πρόθεση της να μην πέσει φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών, στη διασύνδεση ΕΥΠ και Predator και τις πολύ πραγματικές ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού, τόσο για το σκάνδαλο όσο και για τη συγκάλυψη του".

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης μας λέει: "Διαφάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι η Κυβέρνηση θέλει να κρατήσει σε απόλυτο σκοτάδι άνομες ενέργειες όπως η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών. Άνομες ενέργειες που είτε οφείλονται σε κρατικές υπηρεσίες είτε σε ιδιώτες.

Σήμερα έφτασε στο απόγειο της δόξας της. Αρνήθηκε τη δημοσιότητα της συνεδρίασης. Αρνήθηκε τη βίαιη προσαγωγή ιδιωτών οι οποίοι δεν εξετέλεσαν το καθήκον τους να προσέλθουν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Και αυτό το έκανε με έναν τρόπο, ο οποίος ήταν απόλυτα εξευτελιστικός για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την ίδια την Βουλή. Και με έναν κανιβαλισμό της νομικής επιστήμης, που δεν αντέχει στη στοιχειώδη πρακτική. Όλα λοιπόν, στο σκοτάδι και όχι στο φως για την Κυβέρνηση".

Στο ίδιο μήκος κύματος έχουν βρεθεί και οι ανάλογες ανακοινώσεις του ΚΚΕ το οποίο εντοπίζει "μεθοδευμένη επιχείρηση συγκάλυψης της αλήθειας" και του ΜέΡΑ25 το οποίο χαρακτήρισε "κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις», τις  συνεδριάσεις τη Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας οι οποίες λειτουργούν "προσχηματικά και καταχρηστικά, σαν εργαλείο συσκότισης και συγκάλυψης".

Και εδώ προκύπτει το αυτονόητο ερώτημα: Γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης νομιμοποιούν με την παρουσία τους την λειτουργία αυτής της Επιτροπής; Γιατί δεν αποχωρούν από τις διαδικασίες της και με μια κοινή ανακοίνωση να καταγγείλουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις;

Το θέατρο σκιών της Επιτροπής Διαφάνειας της βουλής και η ουσιαστική παράμετρος του θέματος υποκλοπών για την οποία δεν μιλάει κανένας.

Τα όσα αναφέρουν οι διαρροές από την σημερινή Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής, η οποία ερευνά υποτίθεται, το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών υποκλοπών, πέρα από αναμενόμενα είναι και ανούσια. 

Απαξίωσαν να κάνουν την εμφάνιση τους  οι έμποροι του Predator, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος, όπως και το κεντρικό πρόσωπο εγκατάστασης του κακόβουλου λογισμικού και πρώην μέλος της επίλεκτης ομάδας του ισραηλινού στρατού Unit 81, Ταλ Ντίλιαν. (Λαβράνος, και Μπίτζιος που διαμένουν στο εξωτερικό, ζήτησαν από την Επιτροπή να τους τεθούν γραπτά ερωτήματα μέσω των ελληνικών προξενείων στο Λονδίνο και τη Ρώμη κάτι που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με μια ζωντανή κατάθεση) 

Η κατάθεση του Γρηγόρη Δημητριάδη δεν θα παρουσιάσει κανένα ενδιαφέρον, καθώς, σύμφωνα με τις διαρροές θα περιοριστεί να επικαλεστεί το απόρρητο, ώστε να μη δώσει καμία απάντηση επί της ουσίας, ενώ δεν αποκλείεται να αρνηθεί να δεχτεί ερωτήσεις και να καταθέσει μόνο υπόμνημα.

Αν ίσως κάτι έχει ενδιαφέρον, από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που βλέπουν το φως, είναι ότι η Ν.Δ., επέλεξε η συνεδρίαση να είναι μυστική, κάτι που το δικαιολόγησε ο πρόεδρος της επιτροπής  Θ. Μπούρας επικαλούμενος ότι είναι μυστική η διαδικασία γιατί αφορά την ΕΥΠ. 

Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο Γ. Κατρούγκαλος από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε αυτό συνιστά ομολογία της κυβερνητικής πλευράς ότι Λαβράνος, Μπίτζιος και Ντίλιαν έχουν σχέση με την ΕΥΠ, εφόσον αυτοί έχουν κληθεί για το θέμα των υποκλοπών του Predator. το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν το έχει προμηθευτεί καμιά κρατική υπηρεσία.    
Στην ίδια κατεύθυνση και ο Χ. Καστανίδη από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ο οποίος χαρακτήρισε "συγκλονιστική δήλωση", την αναφορά του νεοδημοκρατικού στελέχους, καθώς όπως είπε αυτή αποτελεί ομολογία ενοχής, αφού η εξέταση των παραπάνω μαρτύρων αφορά την εγκατάσταση κει λειτουργία του Predator, καθώς μέχρι τώρα όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες -από τον πρωθυπουργό μέχρι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο- έλεγαν ότι η ΕΥΠ δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτό. 

Αλλού όμως θα έπρεπε να εστιαστεί το όλο θέμα, σε μια πτυχή του για την οποία δεν μιλάει κανένας. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί από την συμμετοχή του στην επιτροπή κατάγγειλε σημεία και τέρατα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, που εκτός των άλλων είχαν να κάνουν και με την διερεύνηση της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών
(Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σημερινή συνέντευξη του Κ. Τζαβάρα σε ραδιοφωνικό σταθμό στην οποία απευθύνει αιχμές σε πολλές πλευρές, αλλά στην ουσία συμπεριφέρεται σαν ένας αστός κλασικός πολιτικάντης)  

Τότε η αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου ήταν άμεση. "Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς άστοχες και άδικες, ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες", μας έλεγε μεταξύ άλλων αυτός ο δικαστικός λειτουργός. 

Και εδώ είναι το ζήτημα. Εχουν περάσει δυο μέρες από τότε που η εφημερίδα Documento αποκάλυψε ότι η "ιδρυματική" εισαγγελέας της ΚΥΠ Βασιλική Βλάχου, η οποία έδινε την έγκρισή της για χιλιάδες παρακολουθήσεις πολιτών, απ' αυτή την βρόμική υπηρεσία, καθώς και ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκη; ο δικαστικός λειτουργός ο οποίος επέτρεψε την σκανδαλώδη αρχειοθέτηση των υποθέσεων του Άδωνι Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την εμπλοκή τους στο τεράστιο σκάνδαλο της Novartis, συγκαταλέγονται στα πρόσωπα που παρακολουθούταν από το  λογισμικό Predator. 

Και εδώ επικρατεί "άκρα του τάφου σιωπή"! Ούτε οι εισαγγελείς τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στις παρακολουθήσεις, ούτε ο "ευαίσθητος" Ντογιάκος, αλλά ούτε η λαλίστατη Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν κάνει την παραμικρή τοποθέτηση !!! (Το ότι το όλο θέμα για τα αστικά ΜΜΕ θεωρήθηκε ανύπαρκτο, ας μην το συζητάμε, όπως και την παραδοχή ότι το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι για τα μπάζα).

Τέτοια κατάπτωση των δομών της αστικής δικτατορίας τους είναι εντυπωσιακή! Υποθέτουμε ότι αν υπήρχαν παρόμοιες αποκαλύψεις σε ένα άλλο δυτικό κράτος θα δημιουργούταν πολιτικός σεισμός. Στο καθεστώς Μητσοτάκη όμως επικρατούν άλλα δεδομένα.   

Το μεγαλύτερο έγκλημα του καθάρματος Μητσοτάκη συνεχίζεται.

Γράφει ο mitsos175

Κίνα: Διαδηλωτές απαιτούν τον τερματισμό των αυστηρών περιορισμών της κυβέρνησης για τον Covid. Είναι εξαγριωμένοι για την κατάσταση σε μια χώρα που πέθαναν συνολικά 5.233 άνθρωποι, που εμφανίστηκε πρώτα ο κορωνοϊός και που έχει σύστημα υγείας το οποίο περιόρισε τους θανάτους ανά εκατομμύριο στους 4!

Εδώ ο Μητσοτάκης ήταν δήθεν Μωυσής, δήθεν προηγούνταν με διπλό σκορ του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν θέλαμε να φυλακιστούμε στα σπίτια μας. Να κάνουμε σύγκριση; 34.178 θάνατοι 6,5 φορές πάνω από την Κίνα του ενάμιση δισεκατομμυρίου κατοίκων! Αναλογικά; 3.313 θανάτους ανά εκατομμύριο που έχουμε εμείς δια 4 που έχει η Κίνα, μας κάνει 828,25! Οκτακόσιες είκοσι οκτώ φορές χειρότερα!

Αν εκεί αγανάκτησαν, εδώ τι πρέπει να κάνει ο κόσμος, που είδε να δολοφονούνται δεκάδες χιλιάδες από την υποβάθμιση και απαξίωση του ΕΣΥ; Μήπως αν έβλεπαν οι Κινέζοι τι αποτέλεσμα είχαν τα μέτρα στην Ελλάδα να έκαναν εντελώς διαφορετικά; Να θυμηθούμε τι έγινε εδώ;

Για να βγούμε από το σπίτι μας χρειαζόμασταν άδεια, sms! Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός από ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων στους οποίους βγήκε η ψυχή! Διανομείς, υπάλληλοι σούπερ μάρκετ κα. Γιατί πραγματική καραντίνα δεν μπορεί να γίνει ποτέ, αφού ο μισός πληθυσμός χρειάζεται να τροφοδοτεί με τρόφιμα τον άλλο μισό, αλλά και να συντηρεί τις υποδομές ώστε να έχουμε ρεύμα νερό κλπ. Καραντίνα κάνεις για να χτίσεις νοσοκομεία, όχι να διαλυθεί το ΕΣΥ και να απολυθούν ιατροί.

Να θυμίζουμε πως μπάτσοι φύλαγαν παγκάκια (μπάτσοι, δεν υπήρχε περίπτωση να φύγουν τα παγκάκια), απαγορεύονταν η μουσική, να είμαστε όρθιοι (μας προτιμούν γονατιστούς), η αγορά μπύρας μετά τα μεσάνυχτα από τα περίπτερα! (βραβείο βλακείας σε αυτόν που το σκέφτηκε), κι ένα σωρό άλλα παράλογα επομένως εντελώς αναποτελεσματικά μέτρα.

Ρωτάω λοιπόν. Αν οι Κινέζοι ξεσηκώθηκαν, τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Να κρεμάσουμε τους φονιάδες; Αυτούς που δεν έφτιαξαν ΜΕΘ για να σωθούν οι άνθρωποί μας; Αυτούς που καπηλεύτηκαν τα αναποτελεσματικά, όπως αποδείχθηκε, εμβόλια; Αυτούς που δεν άφηναν τους γιατρούς να πάρουμε φάρμακα; Τι να κάνουμε;

Δεν κάνουν γκάλοπ οι Κινέζοι να δουν πόσο ευχαριστημένος είναι ο κόσμος που μετατρέπεται το σπίτι του σε φυλακή. Εδώ μάλιστα το παίρνουν οι κόρακες μετά την επιδημία. Αλλά που να ξέρουν οι Κινέζοι. Τι είναι η Κίνα; Μπανανία; Μια υπερδύναμη είναι, που σύντομα θα ξεπεράσει στην οικονομία και τις ΗΠΑ! Λέμε για κινέζικα προϊόντα και μιλάμε υποτιμητικά. Ελληνικά γκάλοπ: Η μαϊμού της μαϊμούς!

Η Σουηδία δεν πήρε μέτρα. Ξεπέρασε τους 21.000 νεκρούς. Πολλοί είναι, αλλά σε σύγκριση με μας… Μίλησε κανείς για Ζιμπάμπουε; 366 νεκροί ανά εκατομμύριο. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε Βενεζουέλα. Πρώτον τα πράγματα εδώ είναι πιο ακριβά κι από την Ουκρανία που έχει πόλεμο, δεύτερο και σπουδαιότερο πρέπει να γίνει Ανάσταση νεκρών για να φτάσουμε τη Βενεζουέλα. 199 νεκρούς ανά εκατομμύριο! Δε λέω για Κούβα ή Βόρειο Κορέα γιατί οι δεξιοί θα πέσουν σε κατάθλιψη. 8.530 νεκροί η Κούβα με παρόμοιο πληθυσμό. Θα τα πήγαιναν καλύτερα, αν δεν είχαν επέμβαση στο εσωτερικό από τις ΗΠΑ. Φτάσαμε όμως τις ΗΠΑ, μάλιστα τις περάσαμε. 3.313 ανά εκατομμύριο εμείς 3.300 οι ΗΠΑ!

Ρωτάω ξανά τι πρέπει να κάνουμε; Θα αφήσουμε τόσες δολοφονίες ατιμώρητες;

Σαν σήμερα το 1930 ξεκινάει η δίκη των κομμουνιστών φαντάρων από τον περιβόητο Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου

Του Γ. Γ.

«Οι μορφές των αστικών κρατών είναι εξαιρετικά ποικίλες, η ουσία τους όμως είναι μία: Ολα αυτά τα κράτη, 
είτε έτσι είτε αλλιώς, μα σε τελευταία ανάλυση υποχρεωτικά, 
είναι δικτατορία της αστικής τάξης».

Β. Ι. Λένιν: «Κράτος και Επανάσταση»

Η αστική δικτατορία της χώρας μας, από τα χρόνια ακόμα που επακολούθησαν μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, θωρακίζει τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς και το νομικό της οπλοστάσιο, για να αντιμετωπίσει την θανάσιμη απειλή που αντιμετώπιζε η κυριαρχία των αστών από τα μηνύματα που ερχόταν από την Σοβιετική Ενωση.

Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα από ομιλία του Ελευθ. Βενιζέλου στην Πάτρα τον Οκτώβρη του 1920: «Δια της πολιτικής μας αυτής εθέσαμε τας βάσεις της στερεώσεως της κυριαρχίας μας εις τας νέας χώρας, προελάβομεν συγχρόνως τον κίνδυνον, ο οποίος θα ενεφανίζετο με τας νέας θεωρίας… τον κίνδυνον να ίδωμεν τους αγρότας, εργάτας της εξοχής και τους βιομηχανικούς εργάτας των πόλεων συνενούμενους δια να παραβώσιν ευχερώς το κράτος των νόμων, στρεφώμενοι εις το να σύσωσι τα θεμέλια αυτού».


Πέρα από τους πρωτοπόρους εργάτες και διανοούμενους, θύματα αυτής της αντίληψης ήταν και οι κομμουνιστές φαντάροι. Τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας, που άρχιζαν να αποκτούν ταξική συνείδηση, αντιμετωπίστηκαν με εγκληματικό τρόπο από το αστικό κράτος, που στα πρόσωπα τους έβλεπε τον ταξικό εχθρό.

Τα όσα υπέφεραν οι κομμουνιστές φαντάροι που οδηγήθηκαν στον περιβόητο Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου (τον λεγόμενος και σαν «τάφο των ζωντανών»), ο οποίος άρχισε να λειτουργεί το 1924, παραμένοντας χώρος «σωφρονισμού» και «αναμόρφωσης» για μια ολόκληρη δεκαετία, είναι ανατριχιαστικά.

Οι στρατευμένοι νέοι κομμουνιστές, βρισκόμενοι σ’ αυτόν τον τόπο μαρτυρίου είχαν να αντιμετωπίσουν τέτοια καψόνια και βασανιστήρια, για να τους εξοντώσουν ψυχικά και σωματικά, που αρκετοί απ’ αυτούς δεν άντεξαν, έχασαν τα λογικά τους ή άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή.
(Σ’ αυτό το κολαστήριο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του και ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Αρης Βελουχιώτης).

Μικελης Αβλιχος: Ενας απ' τους προδρόμους του αναρχισμού στην Ελλάδα. Πέθανε σαν σήμερα το 1917

Ενας απ' τους προδρόμους του αναρχικού κινήματος στην Ελλάδα, ο Μικέλης (Μιχαήλ) Άβλιχος, πέθανε σαν σήμερα στις 28 Νοέμβρη του 1917, σε ηλικία 73 ετών, στο Αργοστόλι.

Είχε γεννηθεί στις 18 Μάρτη του 1844 στο Ληξούρι, από γονείς εύπορους και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Αυτό του έδωσε την δυνατότητα να τελειώσει το Πετρίτσειο Γυμνάσιο και υστέρα να σπουδάζει στη Βέρνη όπου και μυήθηκε στις αναρχικές κοινωνικές ιδέες.

Ο Αβλιχος μετά τις σπουδές του πέρασε από τη Ζυρίχη, το Παρίσι και τη Βενετία και το 1872 επέστρεψε στον γενέθλιο τόπο του.

Το 1875 ταξίδεψε στην Ιταλία στέλνοντας διάφορα αναρχικά έντυπα και μπροσούρες της εποχής αλλά και δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις στην εφημερίδα «Εργάτης» του συντρόφου και φίλου του Παναγιώτη Πανά.

Μέχρι τον θάνατό του έζησε στο Ληξούρι ως άθεος, μασόνος και αναρχικός. Ηταν επίσης σατιρικός και λυρικός ποιητής και πολλοί τον θωρούν εφάμιλλο του Ανδρέα Λασκαράτου.

Σύμφωνα με τη νεκρολογία του ομοτέχνου του Κωστή Παλαμά, «διέκειτο δυσμενώς προς το υφιστάμενον κοινωνικόν σύστημα, και εμίσει την στρατοκρατίαν και τον πόλεμον».

Απόσπασμα από την ανάρτηση "Το αναρχικό κίνημα στην Ελλάδα - 1861, η πρώτη εμφάνιση"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κυρ Κουβαδάκης

Πηγή: Ι. Σ. Καριώτης

Είδες ο Κυριάκος; Αμα καταριέστε τον λογαριασμό του ρεύματος. Αγανακτείτε για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Τα παίρνετε κρανίο με το κοροϊδιλίκι που αποκαλούν "καλάθι του νοικοκυριού". Αισθάνεστε κάπως σαν τον Κόναν τον βάρβαρο ή το κοριτσάκι με τα σπίρτα όταν παίρνετε τον αχαμνό σας μισθό. Αν έχετε βγει τελικώς εκτός προϋπολογισμού και εαυτού με την ακρίβεια που αρχίζει το πρωί με το ψωμάκι και δεν τελειώνει δυστυχώς το βράδυ με το γιαουρτάκι, αφού το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα δεν σταματούν να τρέχουν τις νυχτερινές ώρες, τότε είστε της Αριστεράς του χαβιαριού. Και να πάρετε το κουβαδάκι σας να πάτε αλλού. Αυτό είπε και αισθάνθηκε πολύ ζόρικος

Που αλλού να πάμε δεν διευκρίνισε. Διευκρίνισε πόντιος ότι Αριστερά του χαβιαριού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού στον πάνω πάνω κόσμο που ζει ο ίδιος μόνο οι συριζαίοι έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια. Για να αποδείξει έτσι πόσο αθεράπευτα γόνος, Κολάμπια, χαϊδεμένος, αραχτός στο Εβερεστ των ακινήτων, των εισοδημάτων και των χρεών του είναι ο ίδιος. Πόσο δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν πετάς τέτοιες μολότοφ στην τρελαμένη κοινωνία. Διότι έτσι, πρώτον, καταστρέφεις την εικόνα του σοβαρού, του μετριοπαθούς, του ενωτικού, που με τόσο ξένο χρήμα και τόσο κόπο έχτισαν για σένα οι ειδικοί. Και, δεύτερον, μπαίνεις στον κίνδυνο να ανάψεις φωτιά στα μπατζάκια σου.

Το είχε όμως που το είχε λίγο και πνιγμένο εξ αιιαλών ονύχων οτα ευρώ και οτις ασύμμετρες φιλοδοξίες. Το έχει χάσει τελείως τώρα τελευταία. που πιάστηκε να κλέβει ξένες ζωές από ξένα τηλέφωνα. Να έχει βουτήξει οτα δημόσια ταμεία με κεφάλι Πάτοη, οώμα Κοντολέοντα και πτυχία Διαματάρη. Να ζέχνει από παντού διαφθορά, ψέμα και υποκρισία. Να κρύβεται πίσω από ανίψια και κολλητούς, πράκτορες και αρεστούς. Και να βλέπει τα ποσοστά να κατρακυλούν μαζί με τις μπογιές από τη φάτσα που του έφτιαξαν τα εκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων. Και το χριστεπώνυμο πλήρωμα να σταυροκόπιέταί: Αυτός είναι ο πατρίς - θρησκεία - οικογένεια που πιστέψαμε;

Αυτός είναι, παιδιά. Στα δύσκολα, τώρα πο» τον στριμώχνουν τα έργα της πολιτικής του, έχει αποδειχτεί ότι ο άνθρωπος που μας πούλησαν ως λιμουζίνα με κινητήρα τούρμπο δεν είναι παρά παπάκι - και ουγγνώμη από τα παπάκια. Μικρού κυβισμού, με τη δειλία για οημαία και τη διαβολή για φλάμπουρο. Λωποδύτης που μας κλέβει το πορτοφόλι, μας πουλάει φύκια και όταν διαμαρτυρόμαστε επιστρατεύει το χαβιάρι και το κουβαδάκι. Και για το μεν χαβιάρι έχει το knowhow- μ’ αυτό μεγάλωσε. Με το κουβαδάκι όμως θα γνωριστεί-πρέπει, γαμώτο- σύντομα. Από μέσα. Και μην ξεχύσουμε να κλείοουμε καλά το καπάκι, μη μας πεταχτεί από κει και τρίτος Μητοοτάκης.

202 χρόνια από τη γέννησή του Φρίντριχ Ενγκελς (28/11/1820)

Σαν σήμερα στις 28 Νοέμβρη του 1820 γεννήθηκε στη Βάδη της Ρηνανίας, της τότε Πρωσίας, ο Φρίντριχ Ενγκελς, ο άνθρωπος που μαζί με τον Καρλ Μαρξ συνδιαμόρφωσαν και θεμελίωσαν την επιστημονική κοσμοθεωρία του κομμουνισμού.

Ο Ενγκελς απέδειξε ότι κάθε φιλοσοφία –υλισμός, ιδεαλισμός- έχει ταξικό χαρακτήρα γιατί υπερασπίζεται συμφέροντα καθορισμένων κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων, προσδιορίζοντας ότι το βασικό  πρόβλημα κάθε φιλοσοφίας είναι η σχέση μεταξύ του «είναι» (φύσης - ύπαρξης) και της νόησης (συνείδησης - πνεύματος - ιδέας).

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη θεμελίωση και την τεκμηρίωση της υλιστικής διαλεκτικής, και στα έργα του διέλυσε τις αντιεπιστημονικές απόψεις της ιδεαλιστικής φιλοσοφίας.

 Ο Ενγκελς συνδύασε τη θεωρητική δραστηριότητα με την επαναστατική πάλη του προλεταριάτου, και πάλεψε για την οργάνωση και την ενότητα του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Από τα θεωρητικά του έργα ξεχωρίζουν, το «Αντι- Ντύρινγκ», η «Καταγωγή της Οικογένειας, της Ατομικής Ιδιοκτησίας και του Κράτους», (Το θεωρούμε το κορυφαίο έργο του και το έχουμε αναρτήσει ολόκληρο στο διαδίκτυο) «Ουτοπικός και Επιστημονικός Σοσιαλισμός», «Για το Ζήτημα της Κατοικίας» και άλλα.

Πολύ περισσότερα για τον Φρίντριχ Ένγκελ διαβάστε εδώ

Κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 | 11:34 μ.μ.

Πηγή: Ολγα Κοσμηματοπούλου - f/b 

Επειδή όχι μόνο το μητσοτακέϊκο, αλλά και όλα τα φριχτά ωφελιμιστικά παρτάκικα μυαλά μαζεμένα, επιτίθενται με πρωτοφανή τρόπο στο δικαίωμα για δωρεάν πρόσβαση στην υγεία.

Επειδή, αν δεν κάνουμε κάτι ΤΩΡΑ, αύριο δεν θα υπάρχει ούτε καν αυτό το ελλαττωματικό και μισερό ΕΣΥ.

Επειδή είμαστε με τους ασθενείς και όχι με τους φακελάκηδες.

Επειδή, τέλος, μέσα από την πιο βαθιά σωματική και ψυχικά κόπωση (τρίτος χρόνος πανδημίας, υποστελέχωσης, φτήνειας και κακοήθειας των κυβερνώντων, κλπ κλπ) ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ.

Για χίλια ακόμη "επειδή", αύριο, την Τρίτη και την Πέμπτη, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Και σας περιμένουμε αλληλέγγυους/ες και συμπαραστάτες!

Για αρχή, αύριο 12.30 μπροστά στη Βουλή.

Η συγκέντρωση γίνεται για να έχετε ΕΣΕΙΣ πρόσβαση στο δικαίωμα της υγείας.

Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρετε, εμείς και πάλι θα είμαστε δίπλα σας την ώρα της ανάγκης!

Είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο μιας εκλογικής νοθείας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Του Γ. Γ. 

«Εις κάποιας άλλας Δημοτικάς εκλογάς στο Μεσολόγγι ο υποψήφιος Γουλιμής εσοφίσθη ένα ευφυέστατο τέχνασμα διά την εξασφάλισιν ψήφων.

Επήρε 100 ή 150 δεκάδραχμα, από τα μεγάλα και ωραία, εκείνα της Λαϊκής Τράπεζας, τα έκοψε στη μέση, και εκράτησε το μισό και το άλλο μισό το έδωσε εις τον καθένα από τους αμφιβόλου ειλικρίνειας ψηφοφόρους.

Όταν ο καθένας πήγαινε στο τμήμα για να ψηφίση, επιδείκνυε το μισό δεκάρικο εις τον αντιπρόσωπο του Γουλιμή, εις τον οποίον παρέδιδε το σφαιρίδιο για να το ρίξει μόνος του εις την κάλπην…Αμέσως έξω από το τμήμα εδίδετο και το άλλο μισό εις τον ούτω ψηφίσαντα».

(Από το βιβλίο του Δημ. Λαμπίκη, Τα εκατό χρόνια του Δήμου Αθηναίων, Αθήνα 1938).

Στην πορεία φυσικά οι "Γουλιμίδες" προσαρμόστηκαν "τόπο και χρόνο", για να χρησιμοποιήσουμε μια μαρξιστική έκφραση. Διαχρονικά δηλαδή το καθεστώς της αστικής δικτατορίας χρησιμοποιούσε κάθε τρόπο για να χειραγωγήσει την λεγόμενη κοινή γνώμη για να εκφραστεί στις εκλογές όπως αυτή ήθελε. Και αν αυτό ήταν δύσκολο να το εφαρμόσει με τις γνωστές τακτικές, έβαζε σε εφαρμογή τα "μεγάλα μέσα". Στο παρελθόν με κάτι τερατουργήματα εκλογικούς νόμους που σε συνδυασμό με όργιο βίας και νοθείας  –όπως το 1956 που η ΕΡΕ αν και ήρθε δεύτερο κόμμα στις εκλογές έφτιαξε κυβέρνηση ή το 1961 τότε που ψήφιζαν και τα ..δέντρα- μέχρι την μεταπολίτευση που επικράτησε το διαβόητο «Καραμανλής ή τανκς». 

Από τότε και μέχρι σήμερα είχαμε έναν ομαλό -για τα καθεστωτικά δεδομένα- δημόσιο πολιτικό βίο και δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη χρονική περίοδο που να γινόταν δημόσια αναφορά για το ενδεχόμενο νοθεία στις εκλογές. (Από την φύση τους οι εκλογές είναι "νοθευμένες", από την άποψη το ποια τάξη ελέγχει την διαμόρφωση της ατομικής συνείδησης και κατ' επέκταση της μαζικής, κάτι που εκφράζεται και στα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά αυτό είναι άλλη μια μεγάλη συζήτηση).

Εναυσμα μου γι΄ αυτό το κείμενο αποτέλεσε ένα άρθρο που διάβασα του Κ. Βαξαβάνη, στο οποίο ανάμεσα στα άλλα σημειώνεται: "Ο πολίτης έχει κάθε λόγο να φοβάται ως «χειρότερα» την πλήρη θεσµική εκτροπή και την έκφρασή της σε αυτό που ήταν αδιανόητο µετά τη μεταπολίτευση: τη νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα. Γιατί ένας πρωθυπουργός που έχει φτάσει στο σημείο να αλώσει αλλά και να παρακολουθεί τους αρμούς της εξουσίας να µην επεκτείνει σε όλα τα επίπεδα την πλήρη κυριαρχία του; Τι θα τον εμποδίσει; Η δημοκρατική του ευαισθησία, η πολιτική του συγκρότηση ή η δομή του χαρακτήρα του;".

Τις προσωπικές μου απόψεις σχετικά σχετικά με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες τις έχω εκφράσει αρκετές φορές και συνοψίζονται στο ότι οι αστικές εκλογές αποτελούν μια διαδικασία εξασφάλισης εργατικής και λαϊκής συναίνεσης από την αστική τάξη, για να αποκτήσει η αστική δικτατορία ενός τύπου νομιμοποίηση. (Αλλο μεγάλο θέμα που θα έχουμε καιρό να το αναλύσουμε στην προεκλογική περίοδο).

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το ενδεχόμενο που αφήνει ανοιχτό ο εκδότης του Documento, είναι πολύ σοβαρό και δεν αποτελεί αποκύημα της φαντασία του. Και εδώ αρκεί να θυμηθούμε τι έχει πει το πλέον υπεύθυνο άτομο που θα οργανώσει τις βουλευτικές εκλογές. Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Και αυτό που ακούμε στο παρακάτω βιντεάκι δεν προέρχεται από κάποιον επικεφαλής παρακρατικής οργάνωσης, απ' αυτές που στο παρελθόν οι οποίες μαζί με την ΚΥΠ οργάνωναν εκλογές βίας και νοθείας στις οποίες ψήφιζαν τα δέντρα και οι πεθαμένοι

Ο πρώην επικεφαλής της νεολαίας που είχε το κόμμα του δικτάτορα Παπαδόπουλου και ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην ηγεσία ενός πολύ κρίσιμου υπουργείου του επιτελικού κράτους, μας λέει χωρίς περιστροφές: "Η δικιά μας η γενιά τη χώρα δεν θα την παραδώσει στην Αριστερά. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ότι κι αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε".


Και μόνο αυτά τα λεγόμενα του υπουργού προκαλούν ανατριχίλα. Και πραγματικά αναρωτόμαστε: Ενας πρωθυπουργός ο οποίος έχει οικοδομήσει ένα "επιτελικό κράτος" το οποίο λειτουργεί με όρους Σικελιανής μαφίας, θα έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να επιχειρήσει μια εκλογική νοθεία όταν θεωρήσει ότι κινδυνεύει να χάσει το κράτος από φέουδό του; Το θέμα φυσικά είναι τι κάνουμε εμείς αν βρεθούμε μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση.

 Και για τους θιασώτες του κοινοβουλευτικού κλείνω με τρεις προτάσεις του Λένιν: «Το καθολικό εκλογικό δικαίωμα αποτελεί δείκτη της ωριμότητας των διαφόρων τάξεων στην κατανόηση των καθηκόντων τους. Δείχνει πώς σκέπτονται οι διάφορες τάξεις να λύσουν τα προβλήματά τους. Η ίδια η επίλυση των προβλημάτων αυτών δεν κατορθώνεται με τις ψηφοφορίες, αλλά με όλες τις μορφές της ταξικής πάλης μέχρι και τον εμφύλιο πόλεμο».

Τόσο ηλίθιος είναι ο Αδωνις ή σαν πολιτικός απατεώνας θεωρεί τόσο σανοφάγους τους αναγνώστες του;

Αυτός ο τύπος που γράφει το διπλανό ποστ είναι αντιπρόεδρος της Ν.Δ και πρωτοκλασάτος υπουργός. Είναι ένα πρόσωπο δηλαδή που καθορίζει την κυβερνητική πολιτική και φυσικά σε ποια κατεύθυνση επηρεάζει αυτή την καθημερινότητά μας. 

Το τηλεγραφικό βαθυστόχαστο πόνημα του, ίδια βαρύτητας με τις διδαχές που παρουσιάζει στο "εκπαιδευτήριο" που διαθέτει βάζει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις και ταυτόχρονα κάνει μερικές εύστοχες επισημάνσεις στους κυβερνητικούς ομοτράπεζους του. Με απλά λόγια τους λέει: Γιατί χάνουμε τον χρόνο μας με Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής, με ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και τα συναφή; "Ολη η σχετική συζήτηση είναι άνευ ουσίας δηλαδή. Οποιος θέλει παρακολουθεί όποιον θέλει πανεύκολα δυστυχώς".

Το μόνο που δεν μας είπε ο Αδωνις είναι: "Το καταλάβατε ντουγάνια, ή να το ζωγραφίσω";

Τώρα σοβαρά, επιδέχεται σοβαρού σχολιασμού αυτή η απίστευτη μαλακία; (Το ότι το ίδιο το άρθρο που παραθέτει για να τεκμηριώσει την παπαριά του αναφέρει ότι οι  μόνοι που χρησιμοποιούν τέτοια λογισμικά είναι οι κυβερνήσεις, ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα). Το μόνο που μπορούμε να ρωτήσουμε τους αναγνώστες/ιες μας είναι: Κάνετε το κουμάντα σας να παρακολουθείτε όποιον/α γουστάρετε μέσω ΕΥΠ και Predator ή είστε τίποτα πλεμπαίοι/ες;

Υ.Γ: Τόσο ηλίθιος είναι ο Γεωργιάδης ή σαν πολιτικός απατεώνας θεωρεί τόσο σανοφάγους τους αναγνώστες του; 

Ο Τέλογλου σχολιάζει τους μύθους του επαγγελματία ψεύτη κυβερνητικού εκπροσώπου (Βίντεο)

Στρυμωγμένη στην γωνιά η κυβέρνηση με τις συνεχείς δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, για το ενιαίο κέντρο υποκλοπών που λειτουργούσε με την ΕΥΠ και το λογισμικό Predator, καταφεύγει σε μια απελπισμένη τακτική άμυνας, επιλέγοντας να στοχοποιήσει τον δημοσιογράφο Κώστας Βαξεβάνη και το έντυπο που εκδίδει. 

Παριστάνει ότι ξεχνάει ότι παρόμοιες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών υποκλοπών υπήρξαν και υπάρχουν σε μια σειρά έντυπα, φιλικά ή μη προς την κυβέρνηση όπως το "Βήμα", η "ΕφΣυν" η "Καθημερινή", ενώ σχετικές αναφορές φιλοξενούνται σε πολλά ξένα ενημέρωσης τα οποία μάλιστα μιλούν για Mitsotakis gate, όπως επίσης ότι με την υπόθεση ασχολήθηκαν και επιτροπές του ευρωκοινοβουλίου.

Αλήθεια, ποιον νομίζει ότι μπορεί να πείσει ο επαγγελματίας ψεύτης Γ. Οικονόμου όταν απευθυνόμενος σήμερα στον Κ. βαξαβάνη ισχυρίζεται ότι: «ζήλεψε τη δόξα του Αισώπου και συνεχίζει τη δημοσίευση, σε συνέχειες, των δικών του μύθων. Σήμερα άρχισε να φαίνεται και ο στόχος που εξυπηρετούν οι αναπόδεικτοι και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί του. Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα»;

Ας προσπεράσουμε υπό ποιες συνθήκες επιδιώκουν να πάμε στις εκλογές και ας παραθέσουμε ένα μέρος από την εύστοχη απάντηση που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Εδώ και έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή και χαρακτηρίζει δια του εκπροσώπου του μυθεύματα όλες τις αποκαλύψεις. Θα είχε ενδιαφέρον, βέβαια, αν αντί να χαρακτηρίζει τον κ. Βαξεβάνη Αίσωπο, ενθάρρυνε έστω και έναν εκ των υπουργών του που φέρονται να έχουν πέσει θύματα του παρακρατικού του σχεδίου, να κάνει μια μήνυση στον "Αίσωπο", αντί να τον απειλούν με εικοσαετή φυλάκιση αν δημοσιοποιήσει αποδείξεις».

Και άντε να δεχθούμε ότι το σύμπαν συμμάχησε ενάντια στον απόφοιτο του Χάρβαρντ και στην κυβέρνηση των αρίστων. Για τον Τάσο Τέλογλου, έναν από τους πιο συστημικούς δημοσιογράφους που υπάρχουν στην χώρα μας και ο οποίο καταρρίπτει όλο το κυβερνητικό αφήγημα για τις υποκλοπές και επιβεβαιώνει σε αρκετά σημεία της αποκαλύψεις του Κ. Βαξεβάνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει να κάνει κάποια τοποθέτηση; 

Μπάλα βαμμένη με αίμα

Πηγή: Χρύσα Κακατσάκη - Documento

Μουντιάλ σημαίνει καλοκαίρι, παρέες στις βεράντες και τις καφετερίες να βλέπουν τους αγώνες σε ανοιχτές τηλεοράσεις στη διαπασών και να ζητωκραυγάζουν ή να τσακώνονται ανάλογα με τη φάση. 

Μουντιάλ σημαίνει να χαζεύεις τους οπαδούς μεθυσμένους από τη χαρά της νίκης ή από το αλκοόλ. να στέκονται ο φακός και το βλέμμα σε γυναίκες μακιγιαριομένες στα χρώματα της ομάδας τους ή σε καλλίγραμμες Λατινοαμερικάνες που λικνίζονται σε ρυθμούς σάμπας στις κερκίδες.

Σχεδόν τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θα συμβεί φέτος. Στα χλιδάτα γήπεδα του Κατάρ ακόμη και το air condition αποτελεί παρέκκλιση από το νορμάλ. Οι εθνικές σημαίες θα παραχωρήσουν τη θέση τους στις πολυεθνικές εταιρείες και στους χορηγούς και στην ατμόσφαιρα δεν θα είναι διάχυτη η μυρωδιά της μπίρας αλλά η δυσωδία από τα πετροδολάρια. Ενας μακρύς κατάλογος απαγορεύσεων, ανάλογος με τα καταπατημένα δικαιώματα των γυναικών και της ΛΟΑ'ΓΚΙ κοινότητας, κάνει τη διοργάνωση μια παρωδία για την οποία καθημερινά πληθαίνουν οι αντιδράσεις. Μα περισσότερο και από τα οικονομικά σκάνδαλα της FIFA, τις δωροδοκίες που απέδειξαν περίτρανα ότι το ποδόσφαιρο είναι μια μεγάλη μπίζνα, θα βαραίνει εσαεί ο θάνατος των περίπου 7.000 εργατών που κοκκίνισαν με το αίμα τους τον πράσινο χλοοτάπητα.

Οσα είχε γράψει ο Αλμπέρ Καμύ φαίνεται να ισχύουν από την ανάποδη: "Μπορώ να πω με σιγουριά ότι όσα ξέρω σχετικά με την ανθρώπινη ηθική τα οφείλω στο ποδόσφαιρο". Εχει περάσει πολύς καιρός βέβαια από τότε που το δημοφιλέστερο άθλημα είχε την αύρα της αθωότητας, το πλούσιο συναισθηματικό οικοσύστημα με τις αναπάντεχες ανατροπές ή τις θεαματικές ντρίμπλες σαν χορογραφία του Νιζίνσκι. 

Ία ακριβοπληρωμένα συμβόλαια, τα μελετημένα συστήματα, τα κερδοφόρα στοιχήματα δείχνουν ότι έχουμε περάσει μάλλον ανεπιστρεπτί στην εποχή της άκρατης εμπορευματοποίησης. Ωστόσο η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε φαντασία όχι μόνο για τη δύναμη του χρήματος αλλά και για την πολιτική εκμετάλλευση. Με τα εντυπωσιακά έργα, που σε ένα μήνα θα αχρηστευτούν παρά τα εκατομμύρια που κόστισαν, το Κατάρ θέλησε να ξεπλύνει την εικόνα ενός αυταρχικού καθεστώτος και να στρέψει πάνω του την παγκόσμια προσοχή. 

Μόνο που όλα έχουν γυρίσει μπούμερανγκ. Κι αν ζούσε ο Εδουάρδο Γκαλεάνο που συνέδεε κάθε Μουντιάλ με ιστορικά γεγονότα, θα περιλάμβανε στο νέο του βιβλίο τις καταγγελίες του Ερίκ Καντονά ότι το λαϊκό άθλημα αντί για γιορτή μετατράπηκε σε σφαγή, τους Γερμανούς που τις προάλλες έφραξαν συμβολικά με τα χέρια το στόμα τους για να δηλώσουν τη φίμωση που επιβάλλει η FIFA, την απόφαση πολλών γαλλικών πόλεων να μη στήσουν γιγαντοοθόνες στις πλατείες ούτε για τα ματς της εθνικής τους. Ισως σε κάποια υποσημείωση να ανέφερε και το ελληνικό παρατράγουδο του Ant1 που εισέπραξε συνδρομές για τη μετάδοση των αγώνων μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η οποία τελικά δεν λειτούργησε.

Το αν οι θεατές θα παρακολουθήσουν ωραίους αγώνες, όπως αυτούς που χάριζε ο Αγιαξ στις δόξες του και αναπολούσε ο Αναγνωστάκης, μένει να το δούμε. Αν και κάποιες ομάδες ανέτρεψαν στο παρελθόν τα γερασμένα κατεστημένα και τις χρυσές μετριότητες, στη μνήμη των αγνών φιλάθλων θα καταγράφει πως το 2022 ένας εμίρης δολοφόνησε τον βασιλιά των σπορ.

Οι "χριστιανικές διδαχές" του πάτερ και της πρεσβυτέρας, που διαχειριζόταν την "Κιβωτό του Κόσμου"


➤ Μεγάλωσες λαμβάνοντας χριστιανικές διδαχές από το κατηχητικό και συμβάλλοντας ενεργά στην εκκλησιαστική ζωή, συμμετέχοντας σε θρησκευτικές κατασκηνώσεις και παρουσιάζοντας ραδιοφωνικές εκπομπές χριστιανικού περιεχομένου; όπως μας λέει ότι έκανε  η πρεσβυτέρα Σταµατία Γεωργαντή, περιγράφοντας την παιδική της ζωή; 

Αν όχι τότε δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις να αγοράζεις βίλα έναντι του ποσού 1 εκ. ευρώ από τον επιχειρηματία Κώστα Λούλη, όπως έκανε η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου "ως νόμιμη εκπρόσωπος και πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, Εθελοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με τον διακριτικό τίτλο «Κιβωτός του Κόσμου»". 
Ούτε φυσικά θα έχεις την δυνατότητα να διαθέτεις οδηγό στο πολυτελέστατο αυτοκίνητο σου, πόσο μάλλον να αποκτάς θυρίδα σε τράπεζα του Κολωνού, με πολύτιμο περιεχόμενο η αξία του οποίου δεν έχει προσδιοριστεί.

➤ Χρημάτισε ιεραπόστολος στην Αφρική και τη Νότια Αµερική έχοντας τάση από μικρός "προς τον εκκλησιαστικό βίο και τη χριστιανική ευλάβεια" όπως μας είχε εξομολογηθεί ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου
Αν όχι τότε δεν έχεις προοπτικές να διεξάγεις χλιδάτη ζωή κυκλοφορώντας µε µια θηριώδη Porsche Cayenne και ένα πανάκριβο τζιπ Mercedes µε φιµέ τζάµια και οδηγό. Ούτε θα περνάει απαρατήρητη η παρουσία σου, αφού συνήθως θα συνοδεύεσαι από τρία άτομα του στενού πυρήνα της ΜΚΟ που ελέγχεις, τους οποίους στο περιβάλλον σου αποκαλούσαν «υπηρέτες», σε ρόλο bodyguards. 

Και το πιο βασικό δεν θα μπορούσατε να γίνεται ζευγάρι με την θεοσεβούμενη κ. Σταµατία Γεωργαντή, που αναφέραμε, γιατί όπως ανέφεραν οι δυο του, σε αυτοβιογραφική εξοµολόγήση, "η σχέση τους ήταν εξαρχής προορισμένη να τους οδηγήσει στη φιλανθρωπία και τη διασπορά της αγάπης εν ονόµατι Κυρίου ... έχουµε δώσει την ψυχή µας, τη ζωή µας στην Κιβωτό, εδώ και 25 χρόνια".

Λοιπόν, πέρα απ' την πλάκα τώρα. Αρκετές Κυριακάτικες εφημερίδες έχουν πολυσέλιδα δημοσιεύματα που αφορούν τα όσα γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες της "Κιβωτού του Κόσμου" και βασίζονται σε καταθέσεις που έχουν δώσει κατατρεγμένα και δυστυχισμένα παιδάκια. Δεν θα επαναλάβουμε τις φρικιαστικές περιγραφές που αναφέρουν για τα αδιανόητα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας και κακοποίησης, σωματικής και φραστικής, σεξουαλικής παρενόχλησης κ.α. Ούτε θα σταθούμε στο πώς ένας απλός παπάς κατόρθωσε να "χτίσει" ένα τέτοιο όνομα, να κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων πολιτών, που μεταφράστηκε σε δωρεές 280 ακίνητων αξίας €25 εκατ. στο ίδρυμα και τραπεζικές καταθέσεις από δωρεές περί τα €10 εκατ, ευρώ. (Δεν συμπίπτουν τα δημοσιεύματα ως προς την αριθμό ακινήτων της δομής και την  συνολική αξία τους, Αλλα δημοσιογραφικές πληροφορίες τα κοστολογούν στα 21 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μυθώδη περιουσία. Επίσης διαβάζουμε ότι ερευνάτε αν διαθέτη και καταθετικούς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού).

Τα πολύ σοβαρά ερωτήματα σ' αυτή την δυσώδη υπόθεση είναι άλλα και για τα οποία δεν υπάρχουν απαντήσεις. Οκ να δεχθούμε ότι το "θεοσεβούμενο" ζευγάρι είναι λαμόγια περιοπής. Αυτή όμως είναι η μια πλευρά της υπόθεσης, ίσως όχι η πιο σοβαρή

Εχουμε σαν δεδομένα ότι αυτό το μπακιροκοφτείο για τον ρασοφόρο και την πρεσβυτέρα λειτουργούσε σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα εντελώς ανεξέλεγκτο. Και μιλάμε ότι εκτός των άλλων μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια το ζεύγος διαχειριζόταν €27 εκατ. από χορηγίες, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν! 

Αυτή η ασυδοσία που απολάμβαναν διαχρονικά δεν αποτέλεσε την βασική αιτία για τον παπά και της παπαδιά, να οικοδομήσουν και να επεκτείνουν το προσοδοφόρο μαγαζί τους; 

Ολες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από την ίδρυση της "Κιβωτού" μέχρι σήμερα δεν είναι οι ηθικοί αυτουργοί για τα εγκλήματα που βίωσαν παιδικές ψυχούλες και ουσιαστικά συνέργησαν στο να δημιουργηθεί ο "αυτοκρατορικός" τρόπος ζωής αυτού του παπά και της γυναίκας του; 

Και για να το πούμε και διαφορετικά, σ' αυτές τις τραγωδίες που περιγράφουν στις καταθέσεις τους κάποια παιδάκια αυτής της δομής την κύρια ευθύνη την έχουν οι ηθικοί αυτουργοί, οι κυβερνητικοί παράγοντες δηλαδή, που συνέβαλλαν με την αδιαφορία τους (μόνο;) στο να προκύψουν τα όσα παρακολουθούμε σήμερα.

Και κάτι άλλο που εμάς μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Οπως δημοσιεύει Κυριακάτικη εφημερίδα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της δομής της «Κιβωτού» στον Κολωνό υπάρχουν δυο τεράστιες τοιχογραφίες και απεικονίζουν τον παπά Αντώνιο. Στην μια εμφανίζεται σαν άλλος Νώε µε την κιβωτό που σώζει παιδιά και ζώα του κόσμου και η άλλη παραπέμπει σε κάποιες βιβλικές εικονογραφήσεις που υπάρχουν, μόνο αντί για τον Χριστό παρουσιάζεται ο παπάς μαζί με την πρεσβυτέρα Σταµατία Γεωργαντή. 

Δεν ξέρουμε ποια είναι η άποψη του δόγματος που επικρατεί, για το αν επιτρέπετε μέσα σε εκκλησίες να υπάρχουν τέτοιες τοιχογραφίες. Αυτό όμως δεν μας αφορά. Ούτε μας απασχολεί ποια είναι η ψυχοσύνθεση του θρησκευόμενου ζευγαριού και προχώρησε σ' αυτή την κίνηση. Απ' ότι πληροφορούμαστε από δημοσίευμα, όμως, αυτή την εκκλησία την επισκεπτόταν "επιφανή μέλη της ελληνικής κοινωνίας". Σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση αυτή η "ασέβεια" και κάνει σε μας που είμαστε άθεοι;

Στο καλό, κύριε Μητσοτάκη

Πηγή: Θανάσης Καρτερός - Αυγή

Τι ελεεινό θέαμα τον τελευταίο καιρό!

Ο Μητσοτάκης μαινόμενος.

Ο Μητσοτάκης βρίζει σε στιλ χρυσαυγίτη. Ο Μητσοτάκης τσαλαβουτάει οργίλος στη λάσπη. Ο Μητσοιάκης ναυμαχεί με κότερα, τυμβωρυχεί με κολεόπτερα. παραληρεί για δάκτυλο του Πούτιν και του Ερντογάν. Ασχημονεί με ό.τι κατεβάσει η καλοχτενισμένη κεφαλή του. Κι αν όλα αυτά παραπέμπουν σε πολιτικό υπόκοσμο, ο Μητσοτάκης διαπράττει και το σχεδόν απόκοσμο όταν βγαίνει από το στόμα του: Είστε Αριστερά του χαβιαριού. Πάρτε τα κουβαδάκια σας και πάτε αλλού!

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό. Πούτιν και Ερντογάν, χαβιάρι και κουβαδάκια βούρκος και χημικές τουαλέτες ως πολιτικά επιχειρήματα. Μια συστοιχία από βρισιές, γαβγίσματα και λάσπες, που κάνει όποιον διαθέτει ακόμα μνήμη και κρίση να απορεί: Μα τι έπαθε αυτός: Πώς άλλαζε αυτό το παιδί; Πού πήγαν η αστική του ευγένεια, η κεντροδεξιά του μετριοπάθεια οι γαλαντόμοι υπολογισμοί του. τα σταυροκοπήματα του καλού χριστιανού -άφες αυτοίς-. ακόμα και η παγερή, αλλά πολιτισμένη περιφρόνησή του για όσους τον αμφισβητούν, έργω ή λόγω;

Πού πήγε, αλήθεια; Ποιο φάντασμα τον καταδιώκει και τον έχει ξαποστείλει σ' αυτό το παραλήρημα που ακυρώνει την πανάκριβη εικόνα του και εμφανίζει ένα κακομαθημένο παλιόπαιδο πίσω από το άνετο πλουσιόπαιδο της εξουσίας; Σωματικώς είναι μια χαρά, γραμμωτός και ευθυτενής. Οικογενειακώς είναι μια χαρά, όλοι καλά, και τα παιδιά καλύτερα Οικονομικώς ούτε συζήτηση, το πόθεν έσχες άψογο και τα δανεικά κι αγύριστα τζάμι. Τίποτε το ανησυχητικό εν γένει στην πλούσια σε πλαγκτόν θάλασσα της ιδιωτικής ζωής και περιουσίας του.

Μην το ψάχνετε άλλο. Πολιτικό είναι το πρόβλημα Τον πολιορκούν ο Πάτσης και τα ξεσπιτώματα οι υποκλοπές και ο Μαρινάκης. τα αβγά και τα καλάθια, ο λογαριασμός της ΔΕΗ και οι λάμπες led. οι ρεμούλες που έρχονται κατά ριπάς στο φως. Πολύ θέλει ο άνθρωπος για να λαλήσει; Όταν μάλιστα γαλουχήθηκε και πίστεψε εξ απαλών ονύχων ότι είναι γεννημένος για βασιλιάς και θα απολαμβάνει διά βίου την ασυλία και τα προνόμια που του αξίζουν; Να βυθίζεται τώρα στην αισχύνη των κοριών και τη δίνη των σκανδάλων: Στην εξαποδώ των Αργείων.

Τρομακτικό! Και πιο τρομακτικό να τον στοιχειώνει η σκέψη ότι καταφτάνει ο Άλλος! Μαξίμου. παραλαβή, παράδοση και «συγχαρητήρια, κύριε Τσίπρα».

Ποιος Φαναράς και ποια δημοσκόπηση να τον απαλλάξουν από αυτόν τον εφιάλτη; Γι' αυτό, όσοι θυμώνετε με το παραλήρημά του ηρεμήστε. Δείτε τον με κατανόηση. Βλέπει ότι χάνει και τα χάνει. Φοβάται.

Κι όταν ο άνθρωπος παραδίνεται στον φόβο της απώλειας. δικαιούται μια αγκαλιά αποχαιρετισμού.

Στο καλό, κύριε Μητσοτάκη. Και να μην μας γράφετε.

Σοβαρές αιχμές και υπονοούμενα του "Βηματοδότη" για τον Τάκη Θεοδωρικάκου

Μόνο τυχαίο δεν θεωρούμε το κείμενο που παραθέτει στην στήλη του σήμερα ο "Βηματοδότης" και στρέφεται καθαρά εναντίον του πολιτικού προϊστάμενου των δυνάμεων καταστολής, με καθαρές αιχμές και υπονοούμενα. Κι αυτό γιατί είναι γνωστό στην δημοσιογραφική πιάτσα ότι ο συγκεκριμένος αρθρογράφος του συγκροτήματος του Μαρινάκη δεν είναι ένας δημοσιογράφος της σειράς, και συνήθως δεν κάνει κατά μέτωπο επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα χωρίς να υποκρύπτεται κάποιος σοβαρός λόγος.

Ας μην κάνουμε αυθαίρετες εκτιμήσεις και ας παραθέσουμε αυτούσιο το κείμενο στο οποίο αναφερόμαστε:

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινωνεί με κάθε αφορμή, αυτοπροβαλλόμενος ασυστόλως. Διαρρέει και διαμοιράζει πληροφορίες και εικόνες νυχθημερόν με τις υποτιθέμενες επιτυχίες των αστυνομικών σωμάτων που εποπτεύει. 

Εκατοντάδες τα εκδιδόμενα δελτία Τύπου από το υπουργείο που εξυμνούν τον «μεγάλο υπουργό». 

Οι πληροφορίες λένε ότι ηγείται ο ίδιος της προσωπικής προβολής του, έχοντας απαγορεύσει στους υπεύθυνους αστυνομικούς να αναφέρουν το παραμικρό για τις όποιες έρευνες τους. Ωστόσο, έχουν γνώση οι «φύλακες». Επί των ημερών του έχουν διεισδύσει και τείνουν να επικρατήσουν στην ΕΛ.ΑΣ. πρόσωπα που δεν διακρίνονται για την ηθική τους υπόσταση, παρά αντιθέτως γέρνουν προς τη νύχτα και το κοινό έγκλημα. Και σε άλλες περιόδους είχαμε τέτοια ώσμωση των αρχών ασφαλείας με τους σκοτεινούς κύκλους των κακοποιών. Οι συνέπειες ήταν ολέθριες για την αξιοπιστία των αστυνομικών σωμάτων και την ασφάλεια των πολιτών. Με αυτή τη διαφαινόμενη ώσμωση θα κάνει άραγε κάτι ο πολύς κ. Θεοδωρικάκος που εξαντλείται στη μόνη κακοτεχνία που γνωρίζει, σε αυτή δηλαδή της ψευδοεπικοινωνίας;

Α, και μην το ξεχάσουμε: Για εκείνη τη δημοσκοπική εταιρεία που ξεφορτώθηκε σε ανύποπτο χρόνο, πόσα αποκόμισε και από ποιους; Απλώς ρωτάμε...

Bίντεο

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger