Home » » Βρέθηκε ο ένοχος

Βρέθηκε ο ένοχος

Από giorgis , Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008 | 5:41 π.μ.


Πώς την πάτησε έτσι ο Δημήτρης Ρίζος απορούμε. Εξυπνος δεξιός δημοσιογράφος είναι, βολεμένος απ’ το σύστημα είναι –τα «ΝΕΑ» έχουν γράψει ότι παίρνει αργομισθία σαν «σύμβουλος» της Ελληνικής Τηλεόρασης 7000 ευρώ τον μήνα- δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα έγραφε στην φυλλάδα του τέτοιες παπαριές.


Θέλοντας, λοιπόν, να «δικαιολογήσει» τον Αλογοσκούφη που χάρισε πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ στους τραπεζίτες έγραψε ο Δ.Ρ, εχτές στον «Αδέσμευτο Τύπο»: «Πολλά καταμαρτυρούμε στις Τράπεζες για εκμετάλλευση δανειοληπτών (...) να δούμε και την άλλη πλευρά (...) στην απίστευτη δανειομανία των νεοελλήνων (...) δεν αρκούνται σε ένα λογικό αυτοκινητάκι αλλά παίρνουν με δάνεια και δόσεις Πόρσε ή Μερσεντές».

Λογικό είναι να τον πάρει στο δούλεμα σήμερα ο «Ριζοσπάστης» με ένα εύστοχο σχόλιο:
«Είκοσι οκτώ δισεκατομμύρια, 28.000.000.000 (ζαλίζεσαι μόνο και να μετράς τα μηδενικά) ευρώ, δηλαδή επί 340,75 δρχ., πόσο κάνει;…
Εννιά τρισεκατομμύρια και 541 δισεκατομμύρια δρχ. (9.541.000.000.000). Ασύλληπτο νούμερο. Αυτή είναι η χτεσινή κυβερνητική απόφαση. Αυτό ήταν το αίτημα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν το αίτημα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό και του Καρατζαφέρη. Αυτό αποφασίστηκε. Για να σωθούν, λέει, οι τράπεζες. Σιγά μην είχαν πρόβλημα οι τράπεζες. Να σωθεί το σύστημα. Αυτή είναι η απόφαση.

Τρέχε, λοιπόν, τώρα. Εσύ, που πήρες δάνειο να αγοράσεις Πόρσε! Σα δε ντρέπεσαι. Εφερες το σύστημα στο χείλος του γκρεμού. Ευτυχώς που το σύστημα έχει το κράτος του, έχει την κυβέρνησή του, έχει τις εφημερίδες του, έχει τα κόμματά του. Κι όλοι μαζί βρήκαν τον ένοχο, εσένα που αγόρασες Πόρσε και πήραν την απόφαση: Να σωθούν οι τράπεζες που σε δάνεισαν και χρεοκόπησαν επειδή σε δάνεισαν να αγοράσεις Πόρσε. Φτου σου, εργάτη που αγόρασες Πόρσε. Κι έβαλες σε κίνδυνο ένα ολόκληρο σύστημα».

Ακόμα και τα σοβαρά κυβερνητικά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια κάποιες φορές δεν αποφεύγουν την γελοιότητα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger