Home » , » Ο ενθουσιασμός του ΣΕΒ

Ο ενθουσιασμός του ΣΕΒ

Από giorgis , Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008 | 5:40 μ.μ.


Ενθουσιασμένος με τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλογοσκούφης για την στήριξη των τραπεζών, εμφανίζετε με σημερινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος Ελλήνων Βιομηχάνων.

Αφού μας λέει ότι: «από την πλευρά της η κυβέρνηση, με στόχο να καθησυχάσει τους καταθέτες και να βοηθήσει το τραπεζικό σύστημα να ξεπεράσει την ουσιαστική κατάρρευση της διατραπεζικής αγοράς, προχώρησε στην ανακοίνωση σειράς μέτρων» συμπληρώνει ότι :"είναι αναγκαίο, λοιπόν, όσο και κατεπείγον, να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την άμεση υλοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων, έτσι ώστε μέσω του τραπεζικού συστήματος να πάρει και πάλι μπροστά η μηχανή της οικονομίας, να γυρίσουν ξανά τα γρανάζια της αγοράς".

Οι ντόπιοι πλουτοκράτες έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας αφού κατά τα χρόνια της διακυβέρνησής της είδαν τα κέρδη τους να απογειώνονται με αστρονομικούς μισθούς ενώ σήμερα βλέπουν την κρατική χρηματοδότηση –ο ληστρικά φορολογούμενος λαός δηλαδή- να στηρίζει το τραπεζικό κεφάλαιο με το αμύθητο ποσό των 28 δισ. ευρώ.

Αν σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία 8 χρόνια τα κέρδη του ντόπιου τραπεζικού κεφαλαίου έφτασαν τα 20 δισ. ευρώ και τώρα έφτασαν να μας μιλάν οι τραπεζίτες ότι περνάνε «κρίση» είναι για να σαλτάρεις.

Αλλά στην τελική οι καπιταλιστές έχουν κάθε λόγο να δίνουν εύσημα για την κυβερνητική πολιτική. Οι εργαζόμενοι όμως;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger