Home » » Καπιταλιστική ληστεία

Καπιταλιστική ληστεία

Από giorgis , Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008 | 2:58 μ.μ.



Οσο και να το παλεύουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης δεν πρόκειται να ανακόψουν την καπιταλιστική κρίση.
Προσωρινά ίσως τις δώσουν μια ανάσα.
Όπως έγραφε και ο Μαρξ στο «Κεφάλαιο»: «Ολο το τεχνητό σύστημα επέκτασης με το στανιό του προτσές της αναπαραγωγής δεν μπορεί να θεραπευτεί με το ότι κάποια τράπεζα, με τα χαρτονομίσματά της χορηγεί σ' όλους τους απατεώνες το κεφάλαιο που τους λείπει».

Μας παρουσίασαν, λοιπόν, ένα σχέδιο για την σωτηρία του τραπεζικού κεφαλαίου που το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να φορτώσει και νέα τεράστια βάρη στους εργαζόμενους και στους μικρομεσαίους. Κι όλα αυτά για να σωθούν οι νόμιμοι τοκογλύφοι, οι τραπεζίτες, και να μπορούν να συγκεντρώνουν αμύθητα κέρδη βγαλμένα απ’ τον μόχθο και το αίμα της εργατικής τάξης.

Ολοι αυτοί οι ηγέτες της Ευρωζώνης τι έκαναν όταν οι εργαζόμενοι των χωρών τους μαστιζόταν από την ανεργία, την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις; Απολύτως τίποτα. Τότε μιλούσαν για το «σύμφωνο σταθερότητας» για την «δημοσιονομική πειθαρχία» και τα παρόμοια.

Και που στο διάολο ξαφνικά βρήκαν τώρα ξαφνικά τόσα δισεκατομμύρια και τα έδωσαν στους τραπεζίτες για να μπορούν να συνεχίζουν το «θεάρεστο έργο» τους ληστεύοντας τον εργαζόμενο λαό;
Λεφτά υπάρχουν αλλά μόνο για να στηρίζουν την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και ιδιωτικοποιήσεων, προσαρμοσμένη στη σημερινή φάση της ύφεσης και της κρίσης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger