Home » » Επικοινωνιακή μπαρούφα

Επικοινωνιακή μπαρούφα

Από giorgis , Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008 | 4:08 μ.μ.



«Επικοινωνιακή μπαρούφα» χαρακτηρίζει ο Αντώνης Καρκαγιάννης, με άρθρο του στην «Καθημερινή» τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι η κυβέρνηση εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες. Και έχει απόλυτο δίκιο.

Αν και φιλοκυβερνητικός αστός δημοσιογράφος ο ίδιος δεν θέλει να φτάσει στην γελοιότητα των παπαγάλων του Μαξίμου που μας μιλάν για την «σταθερότητα του τραπεζικού μας συστήματος» και άλλες τέτοιες παπαριές.

Είναι πραγματικά αστείο, οι θιασώτες της «παγκοσμιοποίησης» και των «ανοιχτών αγορών» να υποστηρίζουν ότι ο ελληνικός καπιταλισμός, ένα σύστημα πλήρως εξαρτημένο από τα ιμπεριαλιστικά οικονομικά (και όχι μόνο) κέντρα, θα παραμείνει μια νησίδα ηρεμίας και ασφάλειας σ’ ένα φουρτουνιασμένο πέλαγος, όπου κολοσσοί καταρρέουν και άλλοι συγχωνεύονται.

Σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι εξ αιτίας αυτής της κρίσης, η κατάσταση στην οποία βρίσκετε σήμερα η εργατική τάξη θα γίνει πιο δραματική. Η δημοσιονομική λιτότητα, η αύξηση της ακρίβειας και της ανεργίας θα γίνει θηλιά στο λαιμό των λαϊκών νοικοκυριών.

Θα συμβεί αυτό που είπε πριν λίγο σταμ ρ/σ Alpha 98,9 Δημήτρης Ασημακόπουλος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ: «Ακόμα τις συνέπειες αυτής της κρίσης στην Ελλάδα δεν τις έχει ενσωματώσει η αγορά. Πολύ φοβάμαι ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε τα πρώτα σημάδια».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger