Home » , » Δυνάμεις καταστολής και μετανάστες

Δυνάμεις καταστολής και μετανάστες

Από giorgis , Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008 | 1:37 μ.μ.


Ούτε σε ένα σκληρό στρατιωτικο-φασιστικό καθεστώς να βρισκόταν οι μετανάστες που έχουν ‘ρθει στην χώρα μας δεν θα είχαν τέτοια αντιμετώπιση απ’ τις δυνάμεις καταστολείς.

Χτες άνδρες της ΕΛΑΣ στο τμήμα Αλλοδαπών της οδού Πέτρου Ράλλη, ξυλοκόπησαν άγρια μετανάστες από διάφορες χώρες προέλευσης που είχαν στηθεί σε ουρά 2-3.000 Ανθρώπων, περιμένοντας για να εξασφαλίσουν τα μαγικά χαρτάκια «προτεραιότητας» για να υποβάλλουν αίτημα Ασύλου.

Σήμερα –απ’ ότι διαβάζουμε στην zoygla.gr- μπάτσοι συνέλαβαν μετανάστη απ’ την Νιγηρία απλώς και μόνο γιατί δεν τους άρεσε η φάτσα του. Τον ξυλοκόπησαν, τον εξευτέλισαν, τον εκβίασαν και τον κράτησαν φυλακισμένο για 14 μέρες.

Κι αυτά όταν μόλις προχτές έκθεση - καταπέλτης για τη μεταχείριση των προσφύγων στην Ελλάδα του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) να έκανε τον γύρω του κόσμου παρουσιάζοντας την χώρα μας με τα πιο μελανά χρώματα.

Πάνω στους μετανάστες οι μπάτσοι εκτονώνουν τα πιο βάρβαρα συναισθήματα τους. Με την ανοχή και συνενοχή του κράτους. Σ’ αυτούς τους εργάτες, τους ξένους, που ξεζουμίζονται και εξοντώνονται από τους εργοδότες στη Μανωλάδα, στη βιοτεχνία στα Πατήσια και άλλα παρόμοια γκέτο, στο εργοστάσιο στο Βοτανικό και στην οικοδομή, που μόλις τελειώσουν το μεροκάματο, μπορεί να περάσουν τη νύχτα στο μπουντρούμι του κέντρου κράτησης στο Ελληνικό και από εκεί να απελαθούν.

Κι εμείς τι κάνουμε;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger