Home » » Δικαιώθηκαν οι απεργοί πείνας στα Χανιά

Δικαιώθηκαν οι απεργοί πείνας στα Χανιά

Από giorgis , Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008 | 6:09 μ.μ.


Επρεπε να κάνουν σκληρή απεργία πείνας οι 15 μετανάστες στα Χανιά, και αρκετοί απ’ αυτούς να μεταφερθούν σε νοσοκομεία αφού η κατάσταση της υγείας τους είχε φτάσει σε οριακό σημείο, και μαζί μ’ αυτό να υπάρξει ένα πολύμορφο κύμα συμπαράστασης για να ιδρώσει το αυτί του αρμόδιου υπουργού.

Όπως διαβάζουμε σήμερα στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα»: «Τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου ότι θα δοθεί άδεια παραμονής στους 15 μετανάστες απεργούς πείνας των Χανίων, μετέφερε χθες το βράδυ στα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης με τα οποία συναντήθηκε στην Αθήνα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πάτροκλος Γεωργιάδης.
Οπως τους είπε, οι 15 θα ενταχθούν σε υπουργική απόφαση που τους παραχωρεί άδεια παραμονής για εξαιρετικούς λόγους».

Οι «εξαιρετικοί λόγοι» που αναφέρει η υπουργική απόφαση δεν είναι τίποτε άλλο από τον δυναμικό αγώνα που έκαναν οι μετανάστες και οι δραστηριότητες αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών πείνας που υπήρξαν.

Η όλη εξέλιξη δεν δείχνει τίποτε άλλο παρά μόνο ότι μόνο με δυναμικές κινητοποιήσεις και αποτελεσματικές μορφές πάλης θα μπορέσουν να δικαιωθούν και οι υπόλοιποι οικονομικοί πρόσφυγες στην χώρα μας που θεωρούνται από το αστικό κράτος σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger