Home » , » Τι πίνεις ρε Αλέκα και δεν μας δίνεις;

Τι πίνεις ρε Αλέκα και δεν μας δίνεις;

Από giorgis , Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008 | 12:52 μ.μ.


Διαβάσαμε στον σημερινό «Ριζοσπάστη» την ομιλία που έκανε η Αλέκα Παπαρήγα στην βουλή.

Αυτό που μας ήρθε αυθόρμητα στα χείλη είναι : «Τι πίνεις ρε Αλέκα και δεν μας δίνεις;».

Μια παράγραφος απ’ αυτά που είπε η γ.γ του ΚΚΕ:
«Η πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν πρόκειται να σπάσει ένα τζάμι. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα έχει αιτήματα και στόχους. Θα έχει πολιτικό σκοπό. Δε θα είναι απλώς αγανάκτηση. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση, ακριβώς επειδή θέλει να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία ό,τι έχει δημιουργήσει ο εργαζόμενος λαός σε αυτόν τον τόπο, δε θέλει να την καταστρέψει. Γιατί να καταστρέψει επιχειρήσεις; Γιατί να σπάσει μηχανήματα; Γιατί να κάψει επιχειρήσεις; Γιατί να καταστρέψει τράπεζες; Λαϊκή περιουσία θέλει να τα κάνει».

Μα είναι δυνατόν να είναι τόσο ανιστόρητη η γ.γ του ΚΚΕ;

Γνωρίζει έστω και μια εξέγερση σ’ όλη την ιστορία που να μην «έσπασε ούτε ένα τζάμι»;

Εντάξει, το ξέρουμε ότι το ΚΚΕ έχει ευαγγέλιο του την αστική νομιμότητα αλλά να ακούμε και τέτοιες παπαριές απ’ το στόμα της γ.γ του ΚΚΕ πάει πολύ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2008 στις 12:19 π.μ.

Τα χρόνια του τσάρου, κάποιοι μεμονωμένοι έβαζαν βόμβες, αλλά δεν τον έριξαν. Ο τσαρισμός και ο καπιταλισμός έπεσαν από τους συλλογικά οργανωμένους εργάτες, αγρότες και στρατιώτες, που τάχθηκαν με το Κόμμα των Μπολσεβίκων! Αυτή είναι η αλήθεια που αποδείχτηκε ιστορικά. Η αλήθεια απ' την οποία καθοδηγείται το ΚΚΕ. Η αλήθεια που μπορούν και δικαιούνται να μισούν μόνο οι λογής υποστηρικτές του καπιταλισμού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger