Home » , » Αλλαξε ο Μανωλιός ...

Αλλαξε ο Μανωλιός ...

Από giorgis , Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009 | 11:37 π.μ.


Για μήνες μας ζάλιζαν τον έρωτα τα σενάρια που ακουγόταν για τον ανασχηματισμό που θα έκανε στην κυβέρνησή του ο Καραμανλής.
Σήμερα, λοιπόν έγινε κι αυτό.

Μην περιμένετε από εμάς να σχολιάσουμε ποιοι πολιτικάντηδες έραψαν υπουργικά κουστούμια ή ποιοι άλλαξαν υπουργικές καρέκλες.

Στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία δεν θυμόμαστε περίπτωση που ένας ανασχηματισμός να σηματοδότησε αλλαγή πολιτικής. Οι ανασχηματισμοί πάνω απ’ όλα αντανακλούν εσωκομματικές ισορροπίες, ισορροπίες ανάμεσα στα διάφορα «λόμπι» που επηρεάζουν τις κυβερνήσεις και ψηφοθηρικές ανάγκες με την ικανοποίηση τοπικών και άλλων κριτηρίων.

Ενας ανασχηματισμός δηλαδή προσφέρεται περισσότερο για παραπολιτικό και λιγότερο για πολιτικό σχολιασμό.

Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση της δεξιάς προωθεί με εντατικούς ρυθμούς την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων με μπούσουλα τις προτάσεις του ΣΕΒ.
Προσαρμόζετε απολύτως στην οικονομική πολιτική που επιβάλλει η Ε.Ε και ο ανασχηματισμός είναι μια κίνηση τακτικής για την συνέχιση και, μάλιστα, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, της ίδιας μέχρι σήμερα αντιλαϊκής πολιτικής που θα αποτελέσει τη βασική κατεύθυνση και για τη "νέα" κυβέρνηση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger