Home » , , , , » Καπιταλιστές και εργατοπατέρες

Καπιταλιστές και εργατοπατέρες

Από giorgis , Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009 | 2:05 μ.μ.

Οι ίδιοι οι καπιταλιστές στο έντυπο τους «Η Ελληνική Επιχείρηση το 2007» παραδέχονται ότι τα καθαρά κέρδη τους την τελευταία δεκαετία ξεπέρασαν τα 21 δις
Παράλληλα δημοσίευμα σε ξένο περιοδικό αναφέρει ότι οι μεγαλύτερες καταθέσεις στις Ελβετικές τράπεζες έχουν κατόχους Ελληνες επιχειρηματίες.

Κι όμως με πρόσχημα την «οικονομική κρίση» ζητούν απ’ την κυβέρνηση το ξεχαρβάλωμα κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει απομείνει.

Είναι χαρακτηριστικές οι προτάσεις που έκανε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και πρώην στέλεχος της κυβέρνησης της ΝΔ, ο Μίχαλος, εκφράζοντας τις επιθυμίες των μελών του φορέα του (μεγαλοβιομήχανοι και μεγαλέμποροι).
Ζήτησε να εφαρμοστούν οι διατάξεις ενός νόμου του ΠΑΣΟΚ (του νόμου 2639 που έχει ψηφιστεί το 1998) για να μπορούν οι εργοδότες να επιβάλουν στους εργαζόμενους «3 μέρες δουλειά - τρεις μέρες ανεργία».

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και ο ΣΕΒ που μάλιστα δεν διστάζει να δώσει εύσημα στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ για την «υπεύθυνη» στάση που κρατούν.

Η πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΕΒ, Παπακωνσταντίνου, τα λέει όλα: «...έχει ενδιαφέρον που η συλλογική εκπροσώπηση της κοινωνίας, τόσο από πλευράς εργοδοτών, όσο και από πλευράς εργαζομένων, είναι πολύ πιο μπροστά από την κυβέρνηση. Τόσο η ΓΣΕΕ χτες, με συγκεκριμένες προτάσεις που έκανε, όσο και ο ΣΕΒ σήμερα, επίσης με συγκεκριμένες προτάσεις, δείχνουν μια κατεύθυνση»!

Χρειάζονται άλλη απόδειξη οι εργαζόμενοι για να αντιληφθούν ότι η συνδικαλιστική εργατοπατερία είναι βαρίδι σε κάθε διεκδίκηση της εργατικής τάξης;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger