Home » , » KKE: Ταύτιση τακτικής με στρατηγική

KKE: Ταύτιση τακτικής με στρατηγική

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 | 10:48 μ.μ.

Πηγή: «Πριν»

Αρνηση της μετωπικής πρότασης από ΕΕΚ και ΚΚΕ (μ-λ)

Το ΚΚΕ διακηρύσσει την αντίθεσή του απέναντι στα «μονοπώλια, την ΕΕ, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και διαχείρισης». Πάσχει όμως, όπως και άλλα τμήματα της επαναστατικής Αριστερός, απ’ την παιδική ασθένεια του αριστερισμού, που ταυτίζει τακτική και στρατηγική. Αυτή η λογική όμως πέρα απ’ την ανεδαφικότητά της οδηγεί το ΚΚΕ σ’ έναν αμυντικό ρεφορμισμό, που στην πράξη αναιρεί τον αντισυστημικό χαρακτήρα της πολιτικής του ΚΚΕ. Αρνείται την αναγκαιότητα των αντικαπιταλιστικών στόχων, που η κατάκτησή τους θα ξεδιπλώσει την επαναστατική μετάβαση στο σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Μάλιστα, δεν αρκείται στην παραπομπή των μεταβατικών στόχων στη «λαϊκή εξουσία και οικονομία» (στο σοσιαλισμό, δηλαδή), αλλά προσχωρεί σε μια φιλοσυστημική εν τοις πράγμασι άποψη και στάση, που θεωρεί την έξοδο απ’ το ευρώ και την ΕΕ χειρότερη για το λαό, «αν δεν έχει αναιρεθεί ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης»!

Αυτή η «επαναστατική στρατηγική» χωρίς επαναστατική τακτική δεν οδηγεί απλώς στον αμυντικό ρεφορμισμό και τον οικονομισμό, αλλά και στο σεχταρισμό απέναντι και στις αντισυστημικές δυνάμεις που επιχειρούν να κατακτήσουν αναγκαίους αντικαπιταλιστικούς στόχους μεταβατικής λογικής, αλλά και στην υποκατάσταση στο ρόλο του επαναστατικού υποκειμένου του οργανωμένου λαού από ένα πατερναλιστικό ΚΚΕ που υποτίθεται ότι αποτελεί τον πραγματικό αντίπαλο των μονοπωλίων και τον εγγυητή των συμφερόντων του λαού.
Στο λάθος της άρνησης της επαναστατικής τακτικής και της απορρόφησής της απ’ τη στρατηγική υποπίπτουν και άλλες επαναστατικές δυνάμεις, ολισθαίνοντας έτσι στον επαναστατικό αναχωρητισμό και το σεχταρισμό.

Την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ για έξοδο απ' την ΕΕ και το ευρώ το ΕΕΚ τη χαρακτηρίζει «οικονομικό εθνικισμό». Συνδέει την έξοδο απ’ την ΕΕ αναπόφευκτα με την επαναστατική προοπτική των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της Ευρώπης. Στη διαλεκτική εξέλιξη της ιστορίας υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Ως δυνατότητα οριακή μόνον και όχι ως αναγκαιότητα.

Αλλά την πιo πρόσφορη μέθοδο για τη διεθνή επανάσταση αποτελεί η αντιιμπεριαλιστική, αντικαπιταλιστική πάλη, η επανάσταση σε μια χώρα ή σε μια σειρά χωρών. Διαφορετικά, επιζητείται το τέλος χωρίς αρχή, η στρατηγική χωρίς τακτική. Παρόμοια και οι σύντροφοι του ΚΚΕ (μ-λ), στην απορριπτική απάντησή τους στην πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για πολιτική συνεργασία, ισχυρίζονται ότι το «μεταβατικό πρόγραμμα» οδηγεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε «παραπληρωματική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ». Πρόκειται για την ίδια λογική: Στον καπιταλισμό είναι δυνατός μόνον ένας αμυντικός, αγωνιστικός έστω, διεκδικητισμός. Οι αποφασιστικές ταξικές μάχες και κατακτήσεις παραπέμπονται στο αόριστο σοσιαλιστικό μέλλον. Αυτό το μέλλον όμως δεν πρόκειται να υπάρξει χωρίς αποφασιστικές μάχες στο καπιταλιστικό παρόν...

Διαβάστε από την ίδια εφημερίδα το άρθρο του Γιώργου Ρούση «Να ξαναστήσουμε την ελπίδα»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 40 σχόλια

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2015 στις 11:13 μ.μ.

Αλλα λογια να αγαπιομαστε απο τις ουρες του συριζα. Αριστερισμος συμφωνα με τον ΛΕΝΙΝ Στον Καπιταλισμο ειναι οταν δεν συμμετεχεις στο αστικο κοινοβουλιο και στα αντιδραστικα συνδικατα. τετοιο πραγμα στο ΚΚΕ δεν υπαρχει. Εκτος αν σημερα εχουμε Φεουδαρχια. Εξοδος απο την Ε.Ε χωρις αλλαγη ταξης στην εξουσια εξυπηρετει τμηματα της Αστικης ταξης που εχουνε συμφεροντα με την Τ.Ε και την Ρωσια. Ολο το κολπο ειναι να εγκλοβιστει το ΚΚΕ σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Δεν τσιμπαμε με τιποτα

12 Ιανουαρίου 2015 στις 12:35 π.μ.

Επίσημα στα δεξιά του ΚΚΕ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Το κατηγορεί για "αριστερισμό"...

Οι μουλάδες κράτησαν την αξιοπρέπεια τους τουλάχιστον. Καραγκιοζιλίκια για ανθρώπινο "διεκδικητικό" καπιταλισμό, δεν λένε. Ο μαρξιστικός-λενινιστικός μπούσουλας κρατάει τα κόζια απέναντι στο μεταμοντέρνο...

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2015 στις 10:38 π.μ.

Μικρό κείμενο, μεγάλο «μπέρδεμα»!
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Να διαβάζεις και (αν γνωρίζεις τα στοιχειώδη) να μην πιστεύεις τα μάτια σου!
Λένε οι άνθρωποι ότι στις εκλογές παλεύουν για να :
«…Για την προβολή και τον αγώνα για τους πολιτικούς στόχους της διαγραφής του χρέους, της ρήξης και αποδέσμευσης με ευρωζώνη και ΕΕ, …………. συνολικά του αναγκαίου αντικαπιταλιστικού δρόμου..».! Για μια στιγμή, αλλού είναι ο αγώνας και οι στόχοι και αλλού ο αντικαπιταλιστικός δρόμος; Αν είναι αυτά τότε τι λείπει και δεν είναι ο συνολικός;
Αποδέσμευση από την ΕΕ δεν σημαίνει και από την Ευρωζώνη;
Και συνεχίζουν: «για να δικαιωθεί πραγματικά ο λαός ….. Για να σπάσει το «πλαίσιο» της βάρβαρης εκμετάλλευσης και της υποταγής στις αγορές, του κράτους έκτακτης ανάγκης..»
Θα μας τρελάνουν;
Αντικαπιταλιστικός δρόμος είναι να σπάσει το πλαίσιο της εκμετάλλευσης και όχι η κατάργηση της!
Δηλαδή «οι αγορές» θα είναι εδώ, αλλά κάποιος (Κυβέρνηση, κράτος, ποιος;) δεν θα υποτάσσεται σε αυτές;! Τι αλαμπουρνέζικα είναι αυτά;
Μήπως οι αγορές θα υποταχθούν στον αντικαπιταλιστικό δρόμο;
Και μόνο το κράτος της «έκτακτης ανάγκης» είναι ταξικό, αντιδραστικό, το μη έκτακτο τι είναι; Μήπως αντικαπιταλιστικό;
Παρακάτω τώρα: « Όχι στη στήριξη, συμμετοχή, ενσωμάτωση και «εθνική συναίνεση…. » Μα ποιος τα προωθεί αυτά και γιατί δεν λένε το όνομά του;
Λένε: «Αριστερή, εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση που ….. θα αποκρούει κάθε υποχώρηση και όλες τις επιθέσεις κεφαλαίου, …. θα προωθεί το συνολικό πρόγραμμα ανατροπής υπέρ των εργαζομένων».Μα γιατί μιλάνε; Θα κάνουν αντιπολίτευση σε τι; Ποιος είναι αυτός που θα υποχωρεί και θα του βάζουν φρένο; Κυβέρνηση, κράτος’ Ποια; Ποιο;

Μα τι σούπα είναι αυτή ή επίτηδες το έφτιαξαν έτσι;
Όμως γράφουν και κάτι με σαφήνεια: «Για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς …..και μια άλλη ηγεμονία μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Το ΚΚΕ με την πολιτική του δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη μεγάλη ανάγκη της ιστορικής περιόδου»
Ώστε αυτό είναι το πρόβλημά τους; Το 27%, το συνεχώς «τώρα φεύγουν», τα ψέματα και τις κ.. τούμπες του ΣΥΡΙΖΑ δεν τις είδαν πουθενά;
Που να τις δουν; Ήταν απασχολημένοι στους μεγάλους αγώνες που έκαναν οι αρχισυνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΙΑ μαζί με τους χθεσινούς Πασκίτες και τώρα Συριζαίους!
Αλλά τι να πεις όταν οι αντικαπιταλιστές βάζουν στόχο σε αστικές εκλογές αποκτήσουν ηγεμονία στο κίνημα!

Μάλλον έχουν μπερδέψει το αντικαπιταλιστικό με το αντιΚΚΕ
Και έχουν δίκιο από την πλευράς τους
Όσο και αν διαφωνεί κάποιος με το ΚΚΕ δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει ότι δεν λέει ανοησίες ….. Πως όσο συνεχίζει να υπάρχει εκτίθενται οι διάφοροι αριστεροί που παριστάνουν τους ριζοσπάστες και αντικαπιταλιστές . Ευτυχώς για το κίνημα!

ΚΑΚΟΣ

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2015 στις 11:41 π.μ.

Αρα το λεγομενο μεταβατικο προγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα το υλοποιησει μια κυβερνηση εκλεγμενη απο αστικες εκλογες στο εδαφος της ατομικης ιδιοκτησιας στα μεσα παραγωγης.
Δηλαδη οι αστοι απλα θα αυτοκτονησουν. Αφηνοντας μια κυβερνηση να βγαλει τη χωρα απο την ΕΕ που ειναι η πλεον στρατηγικη επιλογη του ελληνικου κεφαλαιου. Ε τοτε γιατι αυτη η κυβερνηση να μην κοινωνικοποιησει και τα μονοπωλια και να ψηφισει νεο σοσιαλιστικο συστημα? Αφου οι αστοι θα την αφησουν να τους καταστρεψει τα συμφεροντα και τις συμμαχιες γιατι να μην την αφησουν να τους τα παρει ολα?
Αρα καταληγουμε οτι υπαρχει και ειρηνικος-κοινοβουλευτικος δρομος για το σοσιαλισμο μεσω μεταρρυθμισεων. Και αυτο στο ονομα του ΛΕΝΙΝ.
Μετατρεψανε τον Μπερνσταιν, τον Πουλαντζα και τον Καουτσκι σε ΛΕΝΙΝ μερικοι μου φαινεται.
Και μη κας πει κανεις οτι αυτη η κυβερνηση θα εχει μαζι της ενα ισχυρο λαικο κινημα να τη στηριζει. Γιατι αν το λαικο κινημα σημερα μπορει να επιβαλει την αποδεσμευση απο την ΕΕ μπορει να επιβαλει και την λαικη εξουσια. Η ΕΕ ειναι ζωτικης σημασιας επιλογη για το ελληνικο κεφαλαιο και μονο μια σοσιαλιστικη επανασταση στη χωρα μας μπορει να υλοποιησει το στοχο της αποδεσμευσης.

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2015 στις 4:30 μ.μ.

μπουαχαχαχα!!! Το ΚΚΕ, λυσσάει συνεχώς γιατί είναι μόνο λόγια και καθόλου έργα πια......

1. ΔΕΝ θέλει την λαϊκή οργάνωση και αυτοοργάνωση στις γειτονιές. ΔΕΝ συμμετέχει σε εργατικές λέσχες, συνελεύσεις, κοινωνικά κέντρα κλπ.

2. ΔΕΝ θέλει να συμβάλλει στην ουσιαστική ανασυγκρότηση του εργατικού/συνδικαλιστικού κινήματος: Αρνείται τα προγραμματικά προεδρεία, αρνείται την κοινή δράση των ταξικών δυνάμεων, αρνείται την ένίσχυση των συνελεύσεων των σωματείων σε δημοκρατική βάση.

3. Εχει σαν στρατηγικό του στόχο, εάν και εφόσον, τα καθεστώτα του ανύπαρκτου σοσιαλισμού: Οπου ναι μεν οι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσεις (δουλειά, υγεία, παιδεία, πρόνοια) και αυτά ΔΕΝ τα υποτιμούμε καθόλου ως ΝΑΡ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά το πιο ουσιαστικό πράγμα -την εξουσία- ΔΕΝ την απέκτησαν ποτέ οι εργαζόμενοι και τα εργατικά συμβούλια των επιχειρήσεων, ούτε φυσικά ο λαός με τα εδαφικά του συμβούλια, τις λαϊκές συνελεύσεις. Την εξουσία την είχε πάντα, έως το τέλος, το εκάστοτε ΚΚ κα ιδιαμέσω αυτού η κρατική/κομματική γραφειοκρατία.

Συνεπώς, το ΚΚΕ δεν μπορεί να προσφέρει με την σημερινή του στάση, κάτι ουσιαστικά θετικό για το λαό. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ηγετική του ομάδα να κάνει κομπρεμί με τον ταξικό αντίπαλο, πάνω σε μια διαχειριστική σοσιαλδημοκρατική αντίληψη του καπιταλισμού. Τι μέλει γενέσθαι;

Ο στόχος για την εργατική τάξη και το λαό, είναι ένας: Μετά τις εκλογές, να μπορούμε απο καλύτερες θέσεις, οργάνωση, πολιτική αντίληψη, να παλέψουμε όλοι μαζί για την αντικαπιταλιστική ανατροπή και την εργατική/λαϊκή εξουσία.

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2015 στις 6:48 μ.μ.

To KKE Παλευει για την ταξικη ενοτητα και την ενισχυση της λαικης Συμμαχιας για αλλαγη ταξης στην Εξουσια. Στην ΕΣΣΔ η εργατικη ταξη ειχε την εξουσια και οι κατακτησεις ητανε τεραστιες. Απο την στιγμη που ξεκινησανε να εφαρμοζουνε νομους του καπιταλισμου μετα το 1956 συνειδητα με σταδιακα βηματα οδηγηθηκανε στην ανατροπη. Οποιος θελει στην λαικη συμμαχια ειναι καλοδεχουμενος χωρις να χρειαζεται να ειναι κομμουνιστης Απομονωνουμε τα αναχωματα του καπιταλισμου

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2015 στις 8:09 μ.μ.

Σύνοψη σοβαρής πολιτικής ανάλυσης: Το κκε πάσχει από "αριστερισμό", που το οδηγεί σε "αμυντικό ρεφορμισμό", αναιρώντας έτσι τον "αντισυστιμικό του χαρακτήρα" και προσχωρώντας σε "φιλοσυστιμική εν τοις πράγμασι άποψη και στάση". Τα παραπάνω δεν οδηγούν μόνο στον "αμυντικό ρεφορμισμό και οικονομισμό", αλλά και στο "σεχταρισμό" και στον "πατερναλισμό", "ολισθαίνοντας έτσι στον επαναστατικό αναχωρητισμό και το σεχταρισμό".

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2015 στις 8:46 μ.μ.

8.09 Καλο θα ειναι να ριξεις μια ματια στον Αριστερισμο του Λενιν για την εποχη του Καπιταλισμου. Φιλικα στο λεω για να μην εκτιθεσαι

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2015 στις 10:49 μ.μ.

8.46
Ρε ΠΑΝ δεν μπορείς να μην βρωμίζεις την στήλη;Σε σιχάθηκαν και οι πέτρες ρε.

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2015 στις 11:20 μ.μ.

8.45 διαβασε τον Αριστερισμο του ΛΕΝΙΝ για την περιοδο με καπιταλισμο.μην το μπερδεψεις με την φεουδαρχια

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2015 στις 11:43 μ.μ.

Βρε ανώνυμε 10.49, εσένα λέω, μεγάλε "αριστερέ" που στην καθισιά σου, τρώς και καμμιά ντουζίνα "δεξιούς", εσύ πιο δεξιός από όλους, για πες μας ρε μεγάλε, ποιά είναι η ταύτιση τακτικής με την στρατηγική του ΚΚΕ, όπως αναφέρει το παραπάνω άρθρο, άρθρο, τρόπος του λέγειν. Ρε αφήστε τα μεγάλα λόγια, πασοκικής προέλευσης και μπείτε στην ουσία. Μας λέγατε το 2012, σκίσιμο του μνημονίου, κατάργησή του με ένα νόμο. Θα το κάνετε? Θα σκίσετε το μνημόνιο εδώ και τώρα? Θα καταργήσετε τους μνημονιακούς νόμους εδώ και τώρα? Θα αποδεσμεύσετε την χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ εδώ και τώρα? Η μας πουλάτε παραμύθι αλά ΠΑΣΟΚ? Θα καταργήσετε εδώ και τώρα όλους τους νόμους που πάρθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια? Η θα τα καταργήσετε όλα αυτά αλά ΠΑΣΟΚ, που "οι βάσεις φεύγουν αλλά μένουν"? Η όλα αυτά θα τα κάνετε στην δευτέρα παρουσία? Ρε σας σιχαίνονται ακόμα και τα μωρά παιδιά. πασόκοι τρίτης διαλογής. Απάντα με επιχειρήματα και άσε τις μεγάλες "κουτσογιόργηκες" κουβέντες. γιατί, άκου με που σου λέω, ακόμα και οι πέτρες θα σας πάρουν με τις πέτρες. Μανώλης

Ξεκάθαρα
13 Ιανουαρίου 2015 στις 11:42 π.μ.

@11.43
Αν με το παραπάνω ντελίριο θέλεις να αποδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνει την επανάσταση, να σε διαβεβαιώσω εκ των προτέρων ότι ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ή άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει επανάσταση ή θα ανατρέψει τον καπιταλισμό ή ότι θα βγάλει τη χώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λύσει το πρόβλημα της προλεταριακής εξουσίας.

Αυτά τα άφησε να τα κάνετε εσείς, που έχετε τη συνταγή έτοιμη και δοκιμασμένη.

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2015 στις 3:14 μ.μ.

@1143 Μανωλάκι να τον ακούς τον ΠΑΝ.Διάβασε κανά βιβλίο.Διάβασε το ''για να βγούμε απο τον καπιταλισμό και να πάμε στην φουδαρχία''
Γραμμένο απο τον ΠΑΝ.

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2015 στις 4:20 μ.μ.

11.42 Αρα λοιπον μας λες οτι θα κανει τον καπιταλισμο ανθρωπινο. Πες μας και μια χωρα που εγινε αυτο και θα ερθω μαζι σου με την ησυχια σου περιμενω

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2015 στις 7:05 μ.μ.

Το σωστό είναι να κάνουμε τον ΠΑΝ ανθρώπινο.Και πανανθρώπινο θα έλεγα.
Βοηθήστε να τα καταφέρουμε.

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2015 στις 7:41 μ.μ.

7.05 Αλλα λογια να αγαπιομαστε. ελλειψη επιχειρηματων Θα το ριξουμε στο κατα ποσο οι καπιταλιστες ειναι φιλανθρωποι

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2015 στις 10:14 μ.μ.

Πριν κανένα χρόνο περίπου όταν άρχισα για πρώτη φορά να στέλνω σχόλια στο Β.Κ για δημοσίευση,αν και το διάβαζα σχεδόν από την αρχή της εμφάνισής του, είχα έναν έντονο διάλογο με ένα φίλο οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ , που για να με πείσει χρησιμοποιούσε το παράδειγμα της Βενεζουέλας, της Αργεντινής και γενικά της λατινικής Αμερικής, όπου αριστερές κυβερνήσεις αναλάμβαναν την κυβερνητική εξουσία.
Του έλεγα λοιπόν ότι σε αυτές τις χώρες καπιταλισμό εξακολουθούν να έχουν και το φάσμα της κρίσης είναι πανταχού παρόν και υπαρκτό κλπ.
Υποστήριζε μάλιστα έντονα το παράδειγμα της Βενεζουέλας λόγω Τσάβες και του ξαναέλεγα ότι η Βενεζουέλα στηρίζεται σε ένα και μόνο προιόν , το πετρέλαιο, που συμπτωματικά εκείνη την περίοδο είχε πολύ μεγάλη αξία, υπερτιμημένη ιδιαίτερα μάλιστα και αυτό δημιουργούσε μία ψευδαίσθηση, που μπορούσε ανα ανατραπεί ανά πάσα στιγμή και ο κυβερνητικός συνασπισμός τον οποίο στηρίζει και το κομμουνιστικό κόμμα Βενεζουέλας να γίνει μισητός.
Σήμερα η Βενεζουέλα διέρχεται μία "ανθρωπιστική κρίση" απίστευτη. Η Ελλάδα ωχριά μπροστά της. Οι άνθρωποι δεν έχουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν. Τεράστιες λαικές μάζες , όχι η αστική τάξη της χώρας που ζει μια χαρά, ζουν με δελτία και σισίτια. Στρατός έχει βγει στους δρόμους να σταματήσει τις κλοπές και τις ληστείες και τα καταστήματα τροφίμων στρατοκρατούνται.
Τα γράφω όλα αυτά για να δείξω ότι στο έδαφος του καπιταλισμού δεν υπάρχει κανένα διαχειριστικό περιθώριο, βέβαια άλλο πράγμα η διεκδίκηση , άλλα πράγμα ο αγώνας και άλλο πράγμα η κυβέρνηση. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει εντελώς την τελευταία 10ετία, τίποτα δεν μοιάζει με τις προηγούμενες (οικονομικά μιλάω). Η σημερινή οικονομική κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς τεράστια καταστροφή κεφαλαίων, ακόμα και μιά χώρα να καταστρέψουν με άτακτη χρεοκοπία, δεν μπορούν να επανακάμψουν.
Σκεφτείται ένα απλό ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος δημιούργησε εκ των πραγμάτων μία ασύλληπτη καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων στις καπιταλιστικές οικονομίες, όπως συμβαίνει όταν υπάρχει μια αμύθητη υπερσυσσώρευση κεφαλαίου σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και απαιτείται άμεσα η καταστροφή του. Έδωσε την δυνατότητα "αποκατάστασης" των ανισορροπιών που δημιούργησε η κρίση της δεκαετίας του 1930 και έτσι ο καπιταλισμός μπήκε σε ανάπτυξη, τεράστια μάλιστα με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αυταπάτες σε εργατικές μάζες, στα κινήματα, στα κομμουνιστικά κόμματα κλπ. Αυτά τέλειωσαν. Οι ανατροπές μάλιστα στις σοσιαλιστικές χώρες και η μετεξέλιξη της Κίνας σε καπιταλιστική - ιμπεριαλιστική χώρα όχι μόνο δεν βοηθάνε την αναζωογόνηση του καπιταλισμού αλλά δημιουργούν τεράστιου μεγέθους αντιθέσεις και η κρίση με εντονότερα χαρακτηριστικά απο ότι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα είναι ορατή εκ νέου.


Κολοκοτρώνης

Απλά
14 Ιανουαρίου 2015 στις 10:51 π.μ.

Δηλαδή Κολοκοτρώνη αν η Βενεζουέλα είχε "υπαρκτό σοσιαλισμό" και πάλι ένα προιον εξαγώγιμο (το τετρέλαιο) δεν θα είχε?
Τι θα άλλαζε? Πως θα εξασφάλιζε η Βενεσουέλα το συνάλλαγμα για να αγοράσει τα καταναλωτικά αγαθά που δεν παράγει?

Πως θα αντιμετώπιζε η Βενεζουέλα του "υπαρκτού σοσιαλισμού" την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου? Με λόγια?

Με μεγάλη λύπη διαπιστώνω ότι οι οπαδοί του ΚΚΕ αποδέχονται ΟΛΑ τα επιχειρήματα της Σαμαρικής ακροδεξιάς...

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2015 στις 3:29 μ.μ.

Μα πόσο χαμηλά ακόμα θα πέσει το λεγόμενο ΚΚΕ και οι οπαδοί του?Δεν έχει τέλος ο ευτελισμός τους.Κατήφορος που τους παρασέρνει σε συνεχείς γκάφες και ατοπήματα που αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο του σταλινικού μορφώματος.
Ο Κολοκοτρώνης παρουσιάζει μια ανάλυση της δεκάρας που κάποιος αρρωστημένος εγκέφαλος του Περισσού πλασσάρησε στα μέλη,για να αποδείξει ο αθεόφοβος πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση,αλλά υπάρχει στην Βενεζουέλα! Αναπαράγει κατά γράμμα την καπιταλιστική προπαγάνδα του αστικού τύπου που συκοφαντεί την χώρα του Τσάβες με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λατινοαμερικάνικη χώρα απο την έλλειψη κάποιων εισαγόμενων προιόντων λόγω μείωσης της τιμής του πετρελαίου.Αναμασάει τις εμετικές κραυγές του Γεωργιάδη και των άλλων φασιστοειδών για την Βενεζουέλα.Κατηγορεί τον υπερήφανο ηρωικό λαό της Βενεζουέλας για τις επιλογές του να ακολουθήσει άλλον δρόμο απο τον σταλινικό του Κολοκοτρώνη και του ΚΚΕ.Δεν κρύβει την χαρά του ο Κολοκοτρώνης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα και ο λαός της.Θα το ήθελε πολύ ο σταλινικός Κολοκοτρώνης να ηττηθεί η επανάσταση και ο λαός στην Βενεζουέλα για να ξαναπέσει η χώρα του Τσάβες στα νύχια των καπιταλιστικών όρνεων.
Ο λαός της Βενεζουέλας ευτυχώς έχει άλλη γνώμη για τις κατακτήσεις της επανάστασης στη χώρα του απο τις άρρωστες του Κολοκοτρώνη και του ΚΚΕ.
Ευτυχώς οι λαοί της Λατινικής Αμερικής δεν διαθέτουν σταλινικά κατάλοιπα τύπου ΚΚΕ.
Η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα είναι παραδεχτή απ'όλους.Παγκόσμια παραδεχτή.Εκτός απο το ΚΚΕ για τους δικούς τους ανομολόγητους λόγους.
Λόγοι που έχουν να κάνουν με την επιθυμία του ΚΚΕ να συντηρήσει στην Ελλάδα το υπάρχον σάπιο καθεστώς του καπιταλιστικού υπόκοσμου για το δικό του όφελος.
Για την ιστορία,κάποιες διαδηλώσεις κατσαρόλας αυτή την εποχή γίνονται μόνο στο πλούσιο κομμάτι της Βενεζουέλας με αφορμή την μείωση της τιμής του πετρελαίου,δηλαδή εκεί που οι κάτοικοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα έλλειψης εισαγόμενων προιόντων.
Διαδηλώσεις κατσαρόλας που το ΚΚΕ έχει σκοπό να τις εφαρμόσει και στην χώρα μας για να γελάσουν όλοι οι πικραμένοι Ελληνες.

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2015 στις 5:48 μ.μ.

3.29 Να σε ενημερωσω οτι στην Βεναζουελα εχουνε παντα καπιταλισμο η αστικη ταξη ειναι μεσα στα πλουτη και ο λαος στην εξαθλιωση δεν εχει να φαει. Αυτα ειναι τα αποτελεσματα οταν για 15 χρονια πουλας φουμαρα και δεν παιρνεις τα μεσα παραγωγης. ο λαος ηδη ειναι στους δρομους εξαθλιομενος και ψαχνει για να φαει

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2015 στις 5:55 μ.μ.

Αδυνατώ ειλικρινά να παρακολουθήσω τους συλλογισμούς ορισμένων. Η Κούβα δεν έχει ίχνος πρώτης ύλης ούτε καν πετρέλαιο αλλά συμπτώματα εξαθλίωσης δεν εμφάνισε ποτέ. Μιά μικρή σχετικά περίοδο μετά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες φάνηκαν ,όπως ήταν λογικά κάποια προβλήματα, αλλά ξεπεράστηκαν. Αυτό οφείλεται στο σοσιαλιστικό της καθεστώς. Το επίπεδο διαβίωσης στη Κούβα είναι μακράν καλύτερο άλλων χωρών της λατινικής Αμερικής. Η Κούβα έχει και εμπάργκο εναντίον της και έχει πολλαπλά εμπόδια απο ότι άλλες αντίστοιχες χώρες

@3:29 μμ
Καλά ρε φίλε είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
Η Βενεζουέλα έχει 3πλάσια έκταση απο την Κούβα, 3πλάσιο πληθυσμό, 3πλάσιο και βάλε ΑΕΠ (με το πετρέλαιο μέσα) και έχουν περίπου το ίδιο κατα κεφαλήν εισόδημα οι κάτοικοι. Στο μέσο όρο του κετα κεφαλήν της Βενεζουέλας είναι και των καπιταλιστών και των ιδιοκτητών κλπ που είναι απείρως μεγαλύτερο απο του μέσου πολίτη και στην πραγματικότητα είναι πλασματικό.
Αν η Βενεζουέλα ήταν σοσιαλιστική χώρα δεν θα είχε καμμία σχέση με την σημερινή. Ο σοσιαλισμός έχει το πλεονέκτημα του κεντρικού σχεδιασμού, ο πλούτος γυρίζει στους παραγωγούς και δεν πάει στις τράπεζες στους αστούς και στους τσιφλικάδες.
Για ποιά επανάσταση μιλάς στη Βενεζουέλα , μήπως έχω χάσει κανένα επεισόδιο; η μήπως συνεχίζεται η επανάσταση του Μπολιβάρ;
Το γεγονός ότι στη Βενεζουέλα υπάρχει μία αριστερή κυβέρνηση δεν σημαίνει και σοσιαλισμός. Και το ΠΑΣΟΚ σοσιαλιστικό κόμμα ήταν αλλά είδες την κατάληξη.
Οι καλές προθέσεις μιάς κυβέρνησης όπως και της Βενεζουέλας παραμένουν καλές προθέσεις αλλά δεν φέρνουν αποτέλεσμα...γιατί η καλή πρόθεση δεν βελτιώνει την κατάσταση.
Είτε σου αρέσει ή ανάλυση είτε δεν σου αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα γιατί έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός.

Να δούμε εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ , τι θα λέτε μετά τις εκλογές για την ανεργία, για την μετανάστευση, για την φτώχεια και την δυστυχία, για τις συντάξεις, τους μισθούς κλπ. Ξέρω θα εθνικοποιήσετε τα σισίτια γιατί θα είναι με κάρτα και όχι απο τους δήμους, την εκκλησία και άλλους φορείς. Να δούμε αν θα επαναφέρετε στη πρότερη κατάσταση αυτά που η άθλια κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων με την ΕΕ πέβαλλε στον ελληνικό λαό. Να δούμε τι θα λέτε και τότε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Γιατί αν δεν τα επαναφέρετε (που δεν θα τα επαναφέρετε) τότε θα είστε αθλιότεροι των προηγούμενων γιατί εκτός των άλλων θα είστε και ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2015 στις 6:25 μ.μ.

3.29 η κριση ειναι καπιταλιστικη. Και οσο τα μεσα παραγωγης ειναι στους Αστους ετσι θα γινεται παντα. Συνεχισε να γραφεις παραμυθια προσφερεις αφθονο γελιο

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2015 στις 8:27 μ.μ.

Θα γίνουμε Βενεζουέλα.
Προσοχή.Αν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουμε Βενεζουέλα και θα έχουμε ανθρωπιστική κρίση.Θα τρώμε απο τα σκουπίδια,θα πηδάμε απο τα παράθυρα και θα πεθαίνουμε απο το κρύο.
Αυτά μας λέει ο Κολοκοτρώνης σε μια περισπούδαστη ανάλυση υψηλού επιπέδου.
Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι,το ίδιο και χειρότερα επικίνδυνοι απο τον σύμμαχο τους Σαμαρά.

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2015 στις 8:50 μ.μ.

5.55 Μα το λενε ξεκαθαρα. Επειδη ο διαχειρηστης στην Βενεζουελα δηλωνει ταχα αριστερος εχουνε λεει Σοσιαλισμο με τους καπιταλιστες εκει μεσα στα πλουτη. Ενω κατα την γνωμη τους ΚΟΡΕΑ ΚΟΥΒΑ που δεν υπαρχουνε καπιταλιστες δεν εχει λεει Σοσιαλισμο. Ειναι ξεκαθαρο με ποιους ειναι και ποιος ειναι ο ρολος τους

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2015 στις 10:36 μ.μ.

8.27 Για κοιτα λιγο να ανοιξεις τα ματια σου να δεις τη γινρται στην Βενεζουελα. Στρατος να προστατεψει τους Καπιταλιστες απο τον εξαθλιωμενο λαο που πειναει. Ειστε πραγματικα επικκινδυνοι τσιρακια του Καπιταλισμου

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2015 στις 10:47 μ.μ.

Προς 8:27μμ

Τι να σου πω ρε ανθρωπέ μου! Υποθέτω ξέρεις γραφή και ανάγνωση αλλά άμα τα ξέχασες μη στεναχωριέσαι υπάρχουν και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας για απόφοιτους...παιδικών σταθμών...

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2015 στις 11:16 μ.μ.

Ο Πελετίδης άρχισε τις απολύσεις!
Ο δήμαρχος του ΚΚΕ στην Πάτρα,που κατά τ'άλλα πετάει φιλεργατικές κορώνες μαζεύοντας ελιές και τον ''τραβολογάνε'' όπως ισχυρίζονται οι κνίτες στα δικαστήρια,έστειλε εξώδικο σε εργαζόμενη στον Δήμο απο το 2009.Σε εργαζόμενη 42 ετών και με δύο παιδιά την οποία απολύει μέσα στο καταχείμωνο!
Η 42χρονη υπάλληλος προσερχόταν κανονικά στην δουλειά της υπέγραφε το παρουσιολόγιο και εργαζόταν στο πρόγραμμα ''Βοήθεια στο σπίτι''.
Μάλιστα είχε προσφύγει δικαστικά για να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα της μετά απο τόσα χρόνια εργασίας που της χρωστούσε ο Δήμος.
Ο Πελετίδης ακολουθώντας πιστά τις μνημονιακές Καλλικρατικές επιταγές,με την αισχρή δικαιολογία πως η εργαζόμενη δεν κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες,την απολύει χειμωνιάτικα δείχνοντας το δικό του ανάλγητο πρόσωπο και του κόμματος που τον στηρίζει.
Τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα.Και για τον Πελετίδη για τους πολίτες της Πάτρας αλλά και γενικώτερα για το ΚΚΕ εν όψει εκλογών στις 25 Γενάρη.

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2015 στις 12:29 π.μ.

Ποιός μίλησε για σοσιαλισμό στην Βενεζουέλα ρε Κολοκοτρώνη;Να σταθούν στα πόδια τους θέλουν οι άνθρωποι.Εκτός και αν εννοείς σοσιαλισμό το έκτρωμα του ''υπαρκτού''.
Αφήστε ρε τις εξυπνάδες.Που είστε εσείς σε θέση να κάνετε κρίσεις και να υποδείξετε στους λαούς τον τρόπο που θα κυβερνηθούν.
Εσείς δεν μπορείτε να πείσετε δέκα ανθρώπους στην Ελλάδα,τον λαό της Βενεζουέλας θα κρίνετε;.
Χρειάζεται θράσος να κάνει υποδείξεις το ΚΚΕ.Αλλά όταν υιοθετούν αμάσητη όλη την προπαγάνδα της αστικής τάξης,τέτοι και χειρότερα θα παθαίνουν.Γίνονται χειρότεροι και απο τον Γιακουμάτο.
Το ΚΚΕ γέμισε ΠΑΝ.

αντιρρησίας
15 Ιανουαρίου 2015 στις 1:18 π.μ.

Τραγικός Κολοκοτρώνης που παριστάνει τον κομμουνιστή και αναπαράγει τις πιο ακροδεξιές απόψεις περί Βενεζουέλας. Θέλεις να πέσουμε στο επίπεδό σου και να πούμε ότι στη Βενεζουέλα ο κόσμος πεινάει, ενώ στην Κούβα τρώει με χρυσά κουτάλια; Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε σύντροφε σταλινικέ, που δε σου έμαθαν στο Κόμμα ότι αν η Κούβα επέζησε, αυτό το οφείλει εν πολλοίς στη στήριξη που δέχτηκε από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και κυρίως στην αλληλεγγύη της Βενεζουέλας που πρόσφερε στην Κούβα, αλλά και βοηθήθηκε από αυτήν. Λίγη τσίπα δεν υπάρχει στον Περισσό; Ντροπή για την κατάντιά σας. Κάποτε, όταν κάποιος διάβαζε Ριζοσπάστη είτε τον θαύμαζαν είτε τον απεχθάνονταν. Τώρα γελάνε μαζί του. Εκεί καταντήσατε

ΥΓ. Σαν τον άλλο "σύντροφο" που είπε ευθαρσώς σε άλλη ανάρτηση ότι αποσύρει τις οικονομίες του από την τράπεζα εν όψει ΣΥΡΙΖΑ. Και χαζός και κότα. Κομμουνιστής του ΚΚΕ, σα να λέμε χριστιανός της Εκκλησίας

Βρεφονηπιακό χιούμορ
15 Ιανουαρίου 2015 στις 9:32 π.μ.

@1047 Ακόμα και οι ακροδεξιοί της Ν.Δ.σταμάτησαν να σπεκουλάρουν για την Βενεζουέλα.Γιατί δεν τις πιστεύει κανείς πιά τις κινδυνολογίες τους.
Και όμως στην Ελλάδα υπάρχει ο κνίτης Κολοκοτρώνης του ΚΚΕ να μας υπενθυμίζει...την ανθρωπιστική κρίση στην Βενεζουέλα!Ούτε ο Αδωνης δεν είχε τολμήσει να μιλήσει για ανθρωπιστική κρίση.Την ανακάλυψε όμως το ΚΚΕ και μέσω του Κολοκοτρώνη μας την σερβίρει σαν ξαναζεσταμένο φαγητό.
Ο Κολοκοτρώνης συνδέει την Βενεζουέλα του Μαδούρο με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας τους...απόφοιτους παιδικών σταθμών για την καταστροφή που τους περιμένει αν...διορθώσουν την ψήφο τους.
Ρε μαύρε Κολοκοτρώνη που νομίζεις πως έχεις χιούμορ,ο λαός έχει ακόμα μια ευκαιρία.
Οι σταλινικοί σκελετοί δεν έχουν καμμία!!

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2015 στις 9:58 π.μ.

Δεν συμβαίνουν μόνο απολύσεις στην Πάτρα του Πελετίδη απο τον Πελετίδη.
Κινήματα και αλληλέγγυοι κατάφεραν χθές να ματαιώσουν οκτώ πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών!!.Μάλιστα ο ένας ιδιοκτήτης απο αυτούς πέθανε μόλις έλαβε το ειδοποιητήριο απο την τράπεζα!!!
Ολο αυτό τον καιρό των πλειστηριασμών,έχει ζητηθεί απο τον δήμο της Πάτρας να έχει έστω μια συμβολική παρουσία.Να υπάρχει κάποιος απο τον δήμο έξω απο το πρωτοδικείο που με την παρουσία του να βοηθάει τους ανθρώπους που αντιστέκονται.
Φωνή βοώντος.....Ο κομμουνισταράς Πελετίδης,έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί.
Αν δεν μαζεύει ελιές,απολύει εργαζόμενη μητέρα με 2 παιδιά.

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2015 στις 10:36 π.μ.

1.15 Στην βενεζουελα ο λαος ειναι στην εξαθλιωση Στρατος ειναι στους δρομους για να συγκρατησει τον λαο που ψαχνει στα σκουπιδια να φαει ενω την ιδια στιγμη η αστικη ταξη ειναι μεσα στα πλουτη. Στην ΚΟΥΒΑ δεν υπαρχει αυτο το χαλι αναμεσα σε διαφορετικες ταξεις. Αλλα ποιος εχασε την τσιπα για να την βρουνε οι οπορτουνιστες. Αυτους τους φτυνεις και νομιζουνε οτι βρεχει

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2015 στις 10:44 π.μ.

Μιλαμε για μεγαλες πλακες. η ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΗΚΟΥΒΑ που εχουνε σοσιαλισμο και δεν υπαρχουνε ταξεις στην κοινωνια δεν ειναι λεει καλα. Αντιθετα στην Βενεζουελα με καπιταλισμο τον στρατο στους δρομους να χτυπαει τον εξαθλιωμενο λαο ειναι λεει ενταξει. Τωρα γιατι δεν κανουνε κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης περιμενουμε μια απαντηση απο τους οπορτουνιστες

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2015 στις 12:26 μ.μ.

Συμφωνα λοιπον με τα Οπορτουνιστικα παπαγαλακια οποιος παλευει για την ανατροπη του καπιταλισμου ειναι λεει ακροδεξιος ενω οποιος γινεται διαχειρηστης του καπιταλισμου. Ετσι λοιπον με αυτην την λογικη η ΕΣΣΔ με την επανασταση του 1917 που κοινωνικοποιησανε τα μεσα παραγωγης και μεχρι το 20ο Συνεδριο δεν ειχε λεει Σοσιαλισμο. Η ΚΟΡΕΑ Η ΚΟΥΒΑ που ανατρεψανε τους καπιταλιστες και μεσα στην κοινωνια δεν υπαρχουνε ταξεις για τους οπορτουνιστες δεν ειναι σοσιαλισμος. Αντιθετα λεει στην Βενεζουελα με την αστικη ταξη στην εξουσια να πλουτιζει και τον λαο στους δομους να πυροβολειτε απο τον στρατο οποιος βρει κατι να φαει εκει λεει ειναι σοσιαλισμος. Τιποτα παραξενο αυτος ειναι ο ρολος του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ παση θυσια η σωτηρια του καπιταλισμου ετσι ητανε και ετσι θα ειναι παντα μεχρι η εργατικη ταξη να τους βαλει στον ταφο

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2015 στις 5:00 μ.μ.

Ωχ μάνα μου.Ο ΠΑΝ πέρασε απο τους σοσιαλφασίστες και τα ΦΟΥΜΑΡΑ στους τάφους.
Σκάβει τάφους να μας θάψει το θερίο.

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2015 στις 5:09 μ.μ.

@1044
την απάντηση θα την πάρεις στις 25 Γενάρη ΠΑΝ. Σαν σταλινικός δεν μπορείς να καταλάβεις οτι τους λαούς δεν τους ενδιαφέρει αν τα μέσα παραγωγής τα έχουν στα χέρια τους οι καπιταλιστές,ή οι καπιταλιστές του κώματος.
Καπιταλιστής σκέτος και καπιταλιστής του κώματος,κολιός και κολιός απο το ίδιο βαρέλι.

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2015 στις 7:54 μ.μ.

Στην Βενεζουελα το απολυτο χαος. Απο την μια μερια η αστικη ταξη μεσα στα πλουτη και απο την αλλη ο εξαθλιωμενος λαος να προσπαθει να μπει στα αδεια μαγαζια ναβρει ενα μπουκαλι γαλα που δεν υπαρχει. Στρατος και αστυνομια σταμπαρει με μαρκαδορος τον κοσμο για να μην παει σε αλλο μαγαζι και τους σημαδευουνε με τα οπλα για να προστατεψουνε τους καπιταλιστες. Το απολυτο αισχος μπροστα στα ματια μας

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 3:14 μ.μ.

Κρύφτε τους μαρκαδόρους.
Θα σας σταμπάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα σας πυροβολάει ο Λαφαζάνης.
Γειά σου ΠΑΝίβλακα που έχεις στα μάτια σου το χάος.
Στην κεφάλα σου το έχεις ρε φουκαρά το χάος.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2015 στις 10:12 μ.μ.

Απο που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς;

1. Άμα ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουμε Βενεζουέλα, ποιός είπε τέτοιες μ@@κίες; Αυτός που αυτό κατάλαβε !
Η Ελλάδα είτε ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ είτε ψηφίσεις Ν.Δ θα παραμείνει παση θυσία στο ευρώ και την Ευρωπαική Ένωση και θα στηριχτεί για την ανάκαμψη της οικονομίας στους ευεργέτες καπιταλιστές , που δίνουν δουλειά , μισθό κλπ στους εργαζόμενους.
Το τι σημαίνει ΕΕ και ευρώ ρωτήστε όλους τους εργοδοτικούς φορείς, ΣΕΒ,ΣΦΕΕ, εφοπλιστές και όποιον άλλον επιθυμείτε. Αλλά για να μην παραπλανηθείτε διαβάστε απευθείας απο το πρωτότυπο την συνθήκη του Μάαστριχτ. Το ΚΚΕ με δικά του έξοδα , την μετέφρασε, την τύπωσε και την μοίρασε δωρεάν στο λαό.

2. Η Κούβα έχει 0% ανεργία, 0% αναλφαβητισμό, ένα απο τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας βρεφών στο πλανήτη, έχει απο τα μεγαλύτερα προσδόκιμα ζωής στο πλανήτη, έχει ένα ζηλευτό ιατροφαρμακευτικό και νοσοκομειακό σύστημα και είναι μία χώρα που το μεγαλύτερο "εξαγώγιμο" προίόν της είναι οι γιατροί και οι επιστήμονες.
Η Κούβα είναι αποκλεισμένη οικονομικά , δεν έχει πρώτες ύλες, οι μεταφορές γίνονται μόνο θαλάσσια με ότι σημαίνει αυτό σε κόστος και υλικοτεχνική υποδομή (πλοία, λιμάνια κλπ)
Οι άνθρωποι δεν τρώνε με χρυσά κουτάλια αλλά όλοι οι άνθρωποι ζουν σαν άνθρωποι και αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι.Όλα αυτά οφείλονται στο σοσιαλιστικό της σύστημα, που αν δεν υπήρχε η Κούβα θα ήταν ένας "οίκος ανοχής" για τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

3. Η Βενεζουέλα είναι πάμπλουτη χώρα, χερσαία χώρα, με εκατομμύρια πάμφωχτους και εξαθλιωμένους ανθρώπους και μία κάστα ζάπλουτων ανθρώπων που ζει μέσα στο πλούτο και τη χλιδή.

Και η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη χώρα , σε καίριο γεωγραφικό σημείο, με τεράστιες απίστευτες δυνατότητες ανάπτυξης κάτω απο άλλες προυποθέσεις και ο μισός περίπου πληθυσμός της είναι κάτω απο το όριο της φτώχειας, με 1500000 ανέργους, με βίαιη μετανάστευση των νέων της και όχι μόνο, με μισθούς άθλιους και ελεεινούς. Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της δεν ζει κάτω απο το όριο της φτώχειας και νομίζει ότι δεν θα προλεταριοποιηθεί ποτέ και θα έχει το επίπεδο ,που συμπτωματικά έχει, πάντα και γι'αυτό και ο καπιταλισμός καλός τους φαίνεται αλλά όταν ξυπνήσει απο την πραγματικότητα θέλει "κυβέρνηση της αριστέρας" χωρίς βέβαια αριστερά ,δεν έβαλα άρθρο μπροστά στο "αριστερά" μέχρι να συμφωνήσουμε τι είναι αυτό το πράγμα όχι με την έννοια του αυτοπροσδιορισμού αλλά με την πραγματική της υπόσταση . Και υπάρχει μία ολιγάριθμη κάστα ανθρώπων που ζει στη χλιδή και έχει την πραγματική εξουσία και τον πλούτο στα χέρια της.

4. Και για όσους εξακολουθούν να ταυτίζουν την πραγματικότητα με τις εκλογές θα τους πω για άλλη μία φορά ότι ο Γιωργάκης το 2009 πήρε 44%. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ διαχρονικά έπαιρναν μαζί έως και 90%. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοέβγαλε αρχηγό του τον Γιωργάκη με διαδικασίες βάσης ψηφίζοντας τον αν και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος 1.000.000 μέλη (λέω μέλη γιατί για να ψηφίσεις έπρεπε να πληρώσεις κιόλας). Αυτός είναι ο λαός μας και αυτόν το λαό θέλουμε να μπολιάσουμε με τις ιδέες του σοσιαλισμού και της ανατροπής του καπιταλισμού. Και κυρίως να κάνουμε συνείδηση στη εργατική τάξη αυτό που έλεγε ο Μάρξ " η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός είναι η ελεύθερη ανάπτυξη όλων και ο πραγματικός πλούτος είναι η ανάπτυξη της κοινωνικής ατομικότητας" και το σύστημα αυτό λέγεται ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2015 στις 6:32 μ.μ.

Κολοκοτρώνη άφησε την πολυλογία και τις αναλύσεις.Δεν ενδιαφέρουν κανένα.
Να παρουσιάσεις τα στοιχεία για τον Μπεζεντάκο όπως μας υποσχέθηκες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger