Home » » Νταβατζιλίκι Αμερικανών και με τον νόμο

Νταβατζιλίκι Αμερικανών και με τον νόμο

Από giorgis , Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009 | 5:23 μ.μ.

Η επίσκεψη της Ντόρας στην Ουάσιγκτον ένα και μοναδικό στόχο έχει. Να πάρει το χρίσμα απ’ τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές για να αναλάβει αυτή το «τιμόνι» της Ν.Δ μετά την Καραμανλή εποχή.

Και φαίνετε ότι το κατόρθωσε αφού πρώτα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Μπακογιάννη δεσμεύτηκε και υλοποιήσει τις επιθυμίες των Αμερικανών που ανάμεσα στα άλλα είναι:

• Συμμετοχή (με απόδειξη) της χώρας μας στον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας».

• Ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

• Αποδοχή του στρατηγικού (για τους αμερικάνους)ρόλο της Τουρκίας.

• Πάγιο νταβατζιλίκι στις αμερικανικές πολεμικές και άλλες βιομηχανίες.

Όχι φυσικά ότι αν προκύψει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ οι Αμερικάνοι θα βρουν αντίσταση στις απαιτήσεις τους. Η ξενοδουλεία των αστικών κομμάτων της χώρας μας είναι δεδομένη.

Το ξαναείδαμε αυτό πρόσφατα όπου σε αγαστή συμφωνία Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ προωθείτε προς κύρωση από την Βουλή των δυο πρωτοκόλλων που απαίτησαν οι Αμερικάνοι για την έκδοση προσώπων ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Τα όσα καθορίζουν οι συμφωνίες είναι πραγματικά ανατριχιαστικά. Κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των υπερατλαντικών «σερίφηδων προβλέπουν ανάμεσα στ’ άλλα:

• Εκδοση προσώπων και για αδικήματα που στην Αμερική τιμωρούνται με θανατική ποινή.

Διακριτική ευχέρεια στους Αμερικανούς να μην δίνουν στην ελληνική κυβέρνηση αποδεικτικά στοιχεία που να στοιχειοθετούν το αίτημα για την έκδοση πολιτών.

• Αναδρομική ισχύ των συμφωνιών για αιτήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Πιο αναλυτικά, με βάση το «Πρωτόκολλο περί αμοιβαίας εκδόσεως εγκληματιών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ» η υποχρέωση για την παράδοση των αυτουργών εγκλημάτων επεκτείνεται και στους αυτουργούς, ηθικούς αυτουργούς, αναγκαίους ή έμμεσους συνεργούς και απλούς συνεργούς.

Με δυο λόγια, δηλαδή, όποιον θεωρήσουν οι Αμερικάνοι «ύποπτο τρομοκρατίας» το ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένο να τον παραδώσει σ’ αυτούς για ..τα περεταίρω.

Αν αναλογιστούμε τα σενάρια που κυκλοφόρησε η αμερικανική πρεσβεία, τότε που ο Επαναστατικός Αγώνας χτύπησε με ρουκέτα την πρεσβεία τους, και «φωτογράφιζαν» άτομα που κατά την άποψη των Αμερικανών είναι μέλη του Ε.Α τότε μπορεί να καταλάβουμε τι σκευωρίες έχουμε να λουστούμε και μάλιστα με αμερικανική σφραγίδα.

Και το πιο φοβερό είναι ότι η Ελλάδα «μπορεί ενδεχομένως να εγκρίνει την έκδοση» ακόμα κι αν το «έγκλημα για το οποίο ζητείται η έκδοση τιμωρείται (στην Αμερική) με θάνατο»!

Και σ’ αυτή την απαίτηση των Αμερικάνων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ διαγωνίστηκαν σε … «υπακουότητα»!!!

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Πεταλωτής όχι μόνο δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή ότι το κόμμα του υπερψηφίζει τα πρωτόκολλα αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα φέρνει με τρία χρόνια καθυστέρηση!!!
Φυσικά και ο υπουργός δικαιοσύνης Ν. Δένδιας, απ’ την πλευρά της κυβέρνησης υπεραμύνθηκε της συμφωνίας μιλώντας για «στάθμιση συμφερόντων».

Ο κατήφορος της περιστολής των δικαιωμάτων των πολιτών στο όνομα της «τρομοκρατίας» μοιάζει να μην έχει τέλος ενώ παράλληλα τα αστικά κόμματα ξανάδειξαν την υποταγή τους στα κελεύσματα των Αμερικάνων.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger