«Όταν μια επαναστατική οργάνωση εκτελέσει έναν καπιταλιστή ή όργανο της αστικής δικτατορίας που βιώνουμε, για μέρες οι δημοσιοκάφροι θα μας πρήξουν με κηρύγματα για το «υπέρτατο αγαθό της ζωής», για τους «αιμοσταγείς δολοφόνους τρομοκράτες» και τα σχετικά.
Κι αν τυχόν οι «τρομοκράτες» συλληφθούν τότε θα υπάρξουν «ειδικά» δικαστήρια «ειδικοί νόμοι», «ειδικές ποινές» και συνθήκες φυλάκισης.
Όταν όμως το εργοδοτικό κέρδος δολοφονεί εργάτες τότε τα πράγματα αλλάζουν.
Η δολοφονία ονομάζετε «εργατικό ατύχημα».
Εκεί δεν υπάρχουν τρομοκράτες και ένοχοι παρά μόνο η «κακιά στιγμή».
Το όνομα του δολοφονημένου εργάτη δεν θα φιλοξενηθεί ούτε σε μονόστηλο εφημερίδας. Δεν θα υπάρξει «ειδικός νόμος», για τα θύματα του εργοδοτικού κέρδους. Οι χήρες και τα ορφανά των εργατών του δολοφονήθηκαν θα μείνουν μόνοι τους να κλάψουν την «μαύρη μοίρα» τους.
Και δυστυχώς οι δολοφονίες εργατών από το εργοδοτικό κέρδος δεν έχουν τέλος», γράφαμε σε μια περασμένη ανάρτησή μας.
Σε σημερινή εφημερίδα διαβάζουμε ότι άλλος ένας εργάτης, ο 25χρονος Χισάμ Χόρο από τη Συρία, έπεσε, χτες, νεκρός στη μάχη για το μεροκάματο, στα έργα της Εγνατίας Οδού. Το νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» έγινε τρεις ημέρες μετά το θάνατο του 50χρονου Χρ. Κατσάνου στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων και λιγότερο από ένα μήνα από το χαμό του 28χρονου εργάτη Κ. Σπανού, που άφησε την τελευταία του πνοή στο εργοτάξιο της ΑΤΤΙΚΑΤ, στην Παναγιά Τρικάλων.
Στο περιβόλι της εργοδοτικής ασυδοσίας το αίμα των εργατών κυλάει καθημερινά για να ανθίζουν τα κέρδη των καπιταλιστών.
… Σου τα σκοτώνουν τα παιδιά που τραγουδούν για Λευτεριά. “Εδώ Πολυτεχνείο”
-
16 Απριλίου 1967: Στα πλαίσια ενός κύματος δικτατοριών, εν μέσω του τότε
παγκόσμιου παιχνιδιού που αποκαλούντο ψυχρός πόλεμος, εγκαθιδρύεται στην
Πριν από 8 ώρες
Δημοσίευση σχολίου