Home » , » Όχι στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Όχι στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Από giorgis , Τετάρτη 27 Μαΐου 2009 | 4:28 μ.μ.

"Σε ρόλο συνοριοφύλακα της ΕΕ η κυβέρνηση Καραμανλή γεμίζει την Ελλάδα με στρατόπεδα συγκέντρωσης –«Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων» τα ονομάζει- για να μαντρώσει μέσα τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν στην χώρα μας.
Η αρχή έγινε από την Πάτρα όπου ο Παυλόπουλος πήγε για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες για την δημιουργία ενός τέτοιου στρατοπέδου έξω από την πόλη.

Σειρά τώρα παίρνει η Αθήνα. Το βλέπουμε απ’ τα καθημερινά πογκρόμ των μπάτσων για να διώξουν τους μετανάστες έξω απ’ το κέντρο της Αθήνας.
Η κυβέρνηση της δεξιάς έχοντας στο πλευρό της τον δήμαρχο Αθήνας και ορισμένα ΜΜΕ –όπως το συγκρότημα Αλαφούζου- προχωράει στο ρατσιστικό σχέδιο της με στόχο τους οικονομικούς μετανάστες.

Πέρα ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Ασπρόπυργο όπου θα τσουβαλιάσουν τους μετανάστες, που τώρα στεγάζονται σε εγκαταλειμμένα κτίρια της Αθήνας, χρησιμοποιούν και τα ασπόνδυλα φασιστοειδή υποκείμενα της Χρυσής Αυγής που σε συνεργασία με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, προσπαθούν να δημιουργήσουν «κλίμα» ενάντια στους μετανάστες που «παίρνουν δουλειές Ελλήνων»", αναφέραμε μεταξύ άλλων σε προηγούμενη ανάρτηση μας.

Ανάλογη σημερινή ανακοίνωση του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, αναφέρει:

Όχι στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Όχι στη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους της κρίσης


Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών καταγγέλλει την επιχειρούμενη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους της κρίσης, καθώς και το σχέδιο για τη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης στον Ασπρόπυργο.

Η κυβέρνηση προχωράει μετατροπή της παλιάς βάσης του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και τοξικοερξαρτημένων, εκμεταλλευόμενη το κλίμα υστερικής ξενοφοβίας και απροκάλυπτου ρατσισμού, που δημιούργησε η ίδια σε συνεργασία με μεγάλο αριθμό ΜΜΕ. Ο εύσχημος τίτλος «κέντρο φιλοξενίας» δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν. Αυτό που επιχειρείται είναι η μεταχείριση χιλιάδων ανθρώπων σαν σκουπίδια, το «καθάρισμα» τους από το κέντρο της Αθήνας (για να μην ενοχλούνται οι γνωστοί εμποράκοι του πατριωτισμού), και το πέταγμα τους σε ένα στρατόπεδο-φυλακή έξω από την Αθήνα.

Εν μέσω συνεχών ρατσιστικών επιθέσεων στον Αγ. Παντελεήμονα (από μονίμως «άγνωστους» δράστες), η κυβέρνηση παίζει το χαρτί της ξενοφοβίας για να μετατρέψει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους και να διοχετεύσει την κοινωνική δυσαρέσκεια στο βολικό γι’ αυτήν κανάλι του ρατσιστικού μίσους.

Καλούμε τα κινήματα και την Αριστερά, τη νεολαία του Δεκέμβρη, αλλά και κάθε προοδευτικό πολίτη, να σταθούν εμπόδιο στην πολιτική του μίσους και της διαίρεσης. Το να υπερασπιστούμε τους μετανάστες σημαίνει αυτή τη στιγμή το να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας, να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό απέναντι στη βαρβαρότητα.

Αθήνα 27/5/09
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger