Home » , » Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα στέλνει περήφανο χαιρετισμό (Βίντεο)

Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα στέλνει περήφανο χαιρετισμό (Βίντεο)

Από giorgis , Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 | 6:48 μ.μ.

Τη νύχτα της 25ης προς 26η Νοέμβρη του 1942 χάρη στην καθοριστική συμβολή των ανταρτών του ΕΛΑΣ και με την καθοδήγηση του Αρη Βελουχιώτη έγινε η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Μια ενέργεια που ήταν το έναυσμα για μαζική αντίσταση ενάντια στον κατακτητή, ενώ προκάλεσε τεράστια αίσθηση σε όλους τους λαούς του κόσμου που αγωνίζονταν κατά του φασισμού.

Οι συνέπειες για τη Γερμανία και ιδιαίτερα για τη στρατιά του Ρόμμελ στην Αφρική υπήρξαν ανυπολόγιστες, αφού έτσι έκλεισε γιά μεγάλο διάστημα η κυριότερη οδός ανεφοδιασμού των στρατευμάτων του Africa Corp.

Σήμερα αυτή η πράξη είναι ένα μήνυμα αντίστασης και αγώνα, ένα μήνυμα που σαλπίζει την αναγκαιότητα της ενότητας και πάλης των λαϊκών δυνάμεων, ενάντια στην πολιτική της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της, που μαζί με τους ξένους συνέταιρους τους μας εξαθλιώνουν γυρνώντας το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

25 Νοεμβρίου 2011 στις 11:03 μ.μ.

Το αγωνιστικό πνεύμα της ανατίναξης του γοργοπόταμου πάντα θα ειναι ΕΠΙΚΑΙΡΟ...ειδικά στις μέρες που ζούμε κάτω απο οικονομική σοσιαλοφασιστική κατοχη

Ανώνυμος
26 Νοεμβρίου 2011 στις 3:19 μ.μ.

1.) Ο Νοέμβρης 2011 δείχνει ξανά "Eπιστημονική" Xούντα !!!
AYTO Σημαίνει Αντίσταση και ... Eπιστημονική Αντίσταση !!! ΕΜΠΡΟΣ !!!
Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν - τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!... Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι; ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗΣ, 20 Oκτώβρη 1973.
2.) Ο Καρατζαφέρης, και O Ανδρουλάκης (O ΛΑΛΑKHΣ Ανδρουλάκης: ".... εξημέρωσε δυνάμεις και της ακροδεξιάς. Τις έβαλε στο σύστημα, τις έκανε .... χρήσιμες.") AYTOΣ EINAI...KOK-AINH !!
3.) Ανδρέας Γ. Παπανδρέ­ου: "Στις χώρες που βρίσκονται στο περιθώριο του παγκόσμιου καπιταλισμού, η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, υποτελής, δορυφορική και διαβρωμένη από το πολυεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, όσες αντιδικίες κι αν έχει μαζί του, στα κρίσιμα θέματα θα μιλήσει με τη ..... ‘φωνή του κυρίου της’". !!!!!! ΛΑ-ΛΑ ΛΑΛΑΛΑ !! ΛΑ-ΛΑ ΛΑΛΑΛΑ !!!
Απόσπασμα απο άρθρο του Α.Π. με τον τίτλο "ο Ευρωκομουνισμός δεν είναι ο δρόμος για τον σοσιαλισμό στην Ευρώπη" που αναρτήθηκε στην "Εξόρμηση" τον Μάρτη του 1977 (αρ. φ. 123).
4.)ΑΛΛΑ: "... η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, υποτελής, δορυφορική και διαβρωμένη από το πολυεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, όσες αντιδικίες κι αν έχει μαζί του, στα κρίσιμα θέματα θα μιλήσει με τη ..... ‘φωνή του κυρίου της’". H ... ‘φωνή του κυρίου": TORA FATE SKATA OLOI SAS !!!!
5.) AYTOΣ EINAI: "Nεοταξικός φασισμός" !!!
(H ΕΕ ήταν μια συνωμοσία κατά της Γερμανίας !!!
Και αν οι Έλληνες αρνούνται να υποκύψουν στην τυραννία, γιατί θα πρέπει να υποκύψουν οι Γερμανοί;;; !!!!)
6.) ACHTUNG-ACHTUNG !!!
OXI Η Γερμανία !!!! "...και όχι ως δικτατορία δύο ...Γερμανία και Γαλλία" !! Kαι η MODERN δικτατορία στην ELLLADA (Eλλάδα) ;;;
7.) OXI στην έκδοση Ευρωομολόγων !!
8.) OXI στην NEA "συνθήκη Bερσαλλιών" προς, και για την Γερμανία !!
ACHTUNG-ACHTUNG !! ΠΡOΣOXΗ-ΠΡOΣOXΗ !!
9.) ZHTO KAI EYΓE ΣTON E.Λ.A.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger