Home » , » Όταν οι πλουτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό κάνουν μόνοι τους παιχνίδι ….

Όταν οι πλουτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό κάνουν μόνοι τους παιχνίδι ….

Από giorgis , Πέμπτη 14 Μαΐου 2009 | 7:06 μ.μ.

Με σημαία την διαφάνεια και παχιά λόγια για ανάπτυξη, ενίσχυση των εισοδημάτων, πάταξη της ανεργίας, και πλουσιοπάροχες υποσχέσεις για αναβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας η Νέα Δημοκρατία (που κατάντησε Νέα Δημοπρασία) κέρδισε τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Τι έχει συμβεί στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε μέχρι τώρα το βιώνουμε όλοι.
Η ανεργία πήρε την ανηφόρα –στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που δημοσιεύονται σήμερα την φέρνουν στο 9.1% αυξημένη κατά 1% από πέρυσι-, οι φορολογούμενοι πλήρωσαν την τριετία 2006-3008 επιπλέον φόρους 11,7 δισ. ευρώ ενώ το ίδιο διάστημα τα πραγματικά εισοδήματα των μισθωτών μειώθηκαν κατά 10%!

Και η νέα φοροκαταιγίδα που έρχεται θα εξαθλιώσει ακόμα μεγαλύτερες εργατικές μάζες. Κι αυτό θα συμβεί ανεξάρτητα ποιος κυβερνητικός θίασος θα είναι στην εξουσία. Είναι χαρακτηριστικό η στάση που κράτησε το ΠΑΣΟΚ στα όσα είπε ο υπουργός Παπαθανασίου μιλώντας στα εγκαίνια του εργοστασίου Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο. Αν και προανάγγειλε μόνιμα εισπρακτικά μέτρα που στοχεύουν τους εργαζόμενους, και θα ληφθούν μετά τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ έκανε σαν να μην άκουσε.

«Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει δραστικά μέτρα μετά τις ευρωεκλογές, όπως αναμένουν οι Βρυξέλλες υπό την επιτήρηση των οποίων βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Για να υποχωρήσει το έλλειμμα κάτω από το 3% θεωρείται βέβαιο ότι θα απαιτηθεί βάθος χρόνου και τα όποια μέτρα ληφθούν θα είναι διαρκείας, διότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι σύνθετο». Γράφει σήμερα το «Βήμα».

«Την ίδια ώρα, μεγάλες βιομηχανίες ανακοινώνουν ότι έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν το σύστημα της τετραήμερης εργασίας, προκειμένου –όπως λένε- να αποφύγουν τις απολύσεις», σημπληρώνουν τα "Νέα".

Βλέπετε, δεινοπαθούν και οι βιομήχανοι. Το λένε και τα στοιχεία που οι ίδιοι δίνουν στην δημοσιότητα.

Συνολικά, μέσα σε μια και μόνο τετραετία, οι ντόπιοι πλουτοκράτες είχαν καθαρά κέρδη μόνο 38,2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Και γα να καταλάβετε για τι ποσό μιλάμε αρκεί να αναφέρουμε ότι είναι τετραπλάσιο του δημόσιου ελλείμματος.

Αυτό το «δημόσιο έλλειμμα» που για να το περιορίσει η κυβέρνηση "παγώνει" μισθούς και συντάξεις για μια 3ετία υπακούοντας στις εντολές του Αλμούνια!
Μια χούφτα δηλαδή βιομήχανοι και τραπεζίτες έβαλαν στα θησαυροφυλάκια τους την τετραετία που μας πέρασε τετραπλάσιο ποσό απ’ όσο θα κληθούν να πληρώσουν δέκα εκατομμύρια Ελληνες με την περιοριστική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σε μισθούς και συντάξεις και με τα νέα φορολογικά μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά τις ευρωεκλογές.


Τα σενάρια λοιπόν που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών και έχουν δει το φως τις δημοσιότητας έχουν ως εξής:

– Μεγάλη αύξηση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης (καύσιμα, καπνός, ποτά κ.ά.).
– Νέα αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για το 2010, που θα πληρωθούν τους τελευταίους μήνες του 2009.
– Αύξηση (γίνεται λόγος για διπλασιασμό) του ΕΤΑΚ.
– Αύξηση του φόρου ή κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης που ισχύει για μερικές κατηγορίες εισοδημάτων.
– Ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους, την οποία ήδη επεξεργάζεται ο Σουφλιάς. Προκειμένου να παρακαμφθεί το ΣτΕ, δεν θα γίνεται νομιμοποίηση, αλλά εξαίρεση από την κατεδάφιση.

Αυτά φυσικά δεν φτάνουν για να κατεβεί το έλλειμμα στο 3% όπως έχουν διατάξει την κυβέρνηση η Βρυξέλλες. Πέρα απ’ το ότι είναι σίγουρο ότι και το 2010 θα έχουμε πάγωμα των μισθών και των συντάξεων είναι πολύ πιθανόν η κυβέρνηση να προχωρήσει και σε αύξηση του ΦΠΑ.

Όταν οι πλουτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό κάνουν μόνοι τους παιχνίδι ….
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

14 Μαΐου 2009 στις 10:57 μ.μ.

Καλησπέρα Γιώργη,μια νεα ΑΥΤΟΚΤΩΝΙΑ εμπορου λευκών ειδων[χρονια στο κουρμπέτι του εμπορίου]συνεχίζει να αυξάνει τον κατάλογο των αυτόχειρων.
Μια νέα μαύρη σελίδα στην ιστορία του τοπου μας,σχεδόν αγνωστη μέχρι σήμερα,ερχεται να επιβραβεύσει την κοινωνία της αγοράς και των ανίκανων που μας κυβερνούν.Οταν αυτοί δεν πρόκειται ποτέ να πληρώσουν για τις κλοπές και τα εγκληματα τους απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου,οι πολίτες αυτοκτωνούν!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger