Home » » Οι επιθυμίες των πλουτοκρατών για ασύδοτη αισχροκέρδεια, διαταγές στην κυβέρνηση

Οι επιθυμίες των πλουτοκρατών για ασύδοτη αισχροκέρδεια, διαταγές στην κυβέρνηση

Από giorgis , Τρίτη 4 Αυγούστου 2009 | 2:11 μ.μ.

Η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών ελέγχετε ουσιαστικά από τις δυο εταιρίες διύλισης πετρελαίου οι οποίες σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους καθορίζουν τις τιμές.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια (στην οποία το δημόσιο έχει το 35% των μετοχών) και την Motor Oil του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Με την ανοχή των κυβερνήσεων, διαχρονικά, κερδοσκοπούν ασύστολα.
Πρίν κάποιους μήνες παρουσιάστηκε μια μελέτη σύμφωνα με την οποία «από τις 11 Ιουλίου 2008, όταν άρχισαν να σκαρφαλώνουν υπερπολλαπλάσια οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας σε σχέση με τη διεθνή άνοδο των τιμών πετρελαίου, οι Ελληνες επιδότησαν από την τσέπη τους με 112 εκατ. ευρώ το κύκλωμα των κερδοσκόπων».

Και τι είχε απαντήσει ο αρμόδιος γίγαντας υπουργός τότε;: «πληρώνουμε ακριβά τη βενζίνη γιατί η απόσταση και ο χρόνος που μεσολαβεί από τις πετρελαιοπηγές, όπου διαμορφώνονται οι τιμές του πετρελαίου, μέχρι τα ελληνικά βενζινάδικα είναι μεγάλη».!!!

Σήμερα διαβάζουμε στην «Ημερησία»: «Ξεπέρασε ακόμη και τα 1,30 ευρώ το λίτρο σε νησιά και τουριστικές περιοχές επιβεβαιώνοντας για ακόμη ένα καλοκαίρι πως η αισχροκέρδεια στη χώρα μας δεν κάνει... διακοπές.
Απλοί... τροχονόμοι των ανατιμήσεων ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Γ. Βλάχος και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Κ. Μουσουρούλης δεν προχωρούν σε παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια και ν’ ανακουφιστούν οικονομικά οι παραθεριστές.
Έτσι, αρκούνται στο να βλέπουν από το ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών τις... καυτές τιμές της βενζίνης».

Με απλά λόγια οι επιθυμίες των πλουτοκρατών για ασύδοτη αισχροκέρδεια, γίνονται διαταγές για την κυβέρνηση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger