Home » » Πολιτική διορατικότητα ραδικιού

Πολιτική διορατικότητα ραδικιού

Από giorgis , Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009 | 1:38 μ.μ.

Ομαδικά πυρά δέχεται ο Καραμανλής από τον παραταξιακό τύπο και τα κομματικά του στελέχη στην διαφαινόμενη απόφαση του να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.
Τα Νεοδημοκρατικά στελέχη που αντιδρούν –για προσωπικούς λόγους τα περισσότερα- δεν βλέπουν πέρα από την …. Βουλευτική ή υπουργική τους καρέκλα.
Να προσπεράσουμε δημοσιεύματα –του «Αδέσμευτου Τύπου», της «Απογευματινής», της «Εστίας»- που απευθύνονται προσωπικά στον πρωθυπουργό και να σταθούμε σε φράση που απεύθυνε υπουργός της κυβέρνησης προς συνάδελφό του: «Την χώρα δεν την κυβερνάει ο Καραμανλής αλλά ο Λούλης».

Τόσο πολιτική διορατικότητα έχουν όλοι αυτοί!!! Πέρα απ’ το προσωπικό και κομματικό συμφέρον δεν βλέπουν τίποτε άλλο.

Η δικτατορία των μονοπωλίων που καθορίζει την λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος έχει άλλους στόχους. Αυτούς δεν τους ενδιαφέρει αν ο υπουργός Οικονομίας π.χ θα λέγετε Παπαθανασίου ή Κατσέλη, αν το κόμμα που θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα λέγετε Ν.Δ ή ΠΑΣΟΚ.
Αυτοί έχουν άλλους στόχους.
Να υπάρχει «κοινωνική και εργασιακή ειρήνη» μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων» (άλλο λεκτικό αισχρό Πασοκικό κατασκεύασμα).
Η επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που οδηγεί στην εξαθλίωση πλατιές μάζες λαϊκών νοικοκυριών να μην φέρει κοινωνική έκρηξη. Και η διαδικασία των εκλογών είναι μια λύση για το σύστημα που μακάρι να αποδεχθεί προσωρινή.

Η φυλλάδα του Λαμπράκη, εκφράζοντας τις απόψεις των πλουτοκρατών τους το είπε ξεκάθαρα προχτές "Οσο πιο γρήγορα διενεργηθούν οι εκλογές τόσο πιο έγκαιρα θα μπορέσουν να προληφθούν οι κοινωνικές πυρκαϊές που ήδη ελλοχεύουν".

Αυτό είναι το πρόβλημα των κεφαλαιοκρατών. Να μην προκληθούν «οι κοινωνικές πυρκαγιές που ήδη ελλοχεύουν» και αφού θεωρούν ότι οι εκλογές είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνικής αγανάκτησης που υπάρχει θα τις επιβάλλουν. Είτε το θέλει ο Καραμανλής είτε όχι. Αυτή την αλήθεια δεν μπορεί να καταλάβουν όσοι χρεώνουν στον Καραμανλή «ευθανασία της Ν.Δ», «αυτοχειρία» κλπ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger