Home » , » Στασιμότητα και πτώση ψήφων του ΚΚΕ

Στασιμότητα και πτώση ψήφων του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 | 12:03 π.μ.

Πηγή: «Πριν»

ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΠΛΑΤΥΤΕΡΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΜΑΖΕΣ

Τον Μάιο του 2012, τρία χρόνια από την κρίση, το ΚΚΕ, αδυνατεί να εκφράσει την ανεχόμενη δυναμική του αγωνιζόμενου λαού, διατηρεί απλά τις δυνάμεις του 2009, αλλά τον Ιούνιο του 2012 χάνει 255.000 ανθρώπους ή το μισό της δύναμης του.

Από τις απώλειες αυτές, το Γενάρη του 2015, ανακτά το ένα τέταρτο (60.000 περίπου). Τώρα, όχι μόνο δεν συνεχίζει να ανακτά από τον Ιούνη του 2012, αλλά χάνει και το 50% όσων είχε ανακτήσει.

Εφτά χρόνια από την κρίση και παρά τις μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η συμπεριφορά των λαϊκών στρωμάτων επικαθορίζεται από το μνημονιακό εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ με το νεοφιλελεύθερο πολιτικό πρόγραμμα, τη Χρυσή Αυγή και την αποχή. Δηλαδή από μία πολιτική Βαβέλ, με φόντο την απογοήτευση ή την αδιέξοδη απαξίωση πλευρών ή του συνόλου του συστήματος, με ότι αυτά συνεπάγονται και προϋποθέτουν.

Η απότομη, ποιοτική μείωση του 2012 και η στασιμότητα που παρουσιάζει έκτοτε το ΚΚΕ είναι έκφραση των αδιεξόδων της γενικότερης πολιτικής του που οδηγεί σε κρίση εκπροσώπησης των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων. Αδυνατώντας να προσεγγίσει το βάθος, την έκταση, τη διάρκεια της κρίσης και τους κινδύνους που απορρέουν από αυτή, περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του. Δίχως μετωπική πολιτική, διχάζει αντί να ενώνει, απογοητεύει αντί να εμπνέει.

Από εκεί απορρέει το τραγικό λάθος του άκυρου - αποχής στο δημοψήφισμα και η συνεπακόλουθη απομόνωσή του από τις εργαζόμενες μάζες του ΣΥΡΙΖΑ, η ιδιαίτερη προβολή της «εξουσίας και κοινωνικοποίησης» ως κύριου περιεχομένου της νέας εκλογικής τακτικής του, αφήνοντας ακάλυπτες τις αριστερές μάζες στα κύρια ζητήματα πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και οι επιθέσεις ενάντια σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ, οι οποίες δεν απέφεραν ουσιαστικά τίποτε.

Έτσι, στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου εμφανίζει μεν σταθερότητα σε ποσοστό (από 5,47% στο 5,55%), αλλά χάνει περίπου 37.000 ψήφους, πέφτει από 338.387 σε 301.632. Μάλιστα, στις εργατολαϊκές περιφέρειες εμφανίζει κάμψη και σε ποσοστό, όπως στη Β’ Αθηνών (από 6,93% στο 6,80%), στη Β' Πειραιώς (από 8,18% στο 7,94%).

Παρόλα αυτά, αποτελεί δύναμη του μαζικού κινήματος με κομμουνιστική αναφορά και άρα, με δυνατότητα να συνεισφέρει σε μια νικηφόρα αναμέτρηση, εφόσον καταφέρει να κάνει σοβαρές στρατηγικές και τακτικές αναπροσαρμογές.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 60 σχόλια

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:13 π.μ.

Όσο και να χτυπιέστε οπορτούνες, αριστερές ρεβεράτζες του ΤΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ έχει χαράξει την επαναστατική στρατηγική του μακριά από μέτωπα και στάδια που μόνο δεινά έφεραν στο κίνημα. Αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό. Τα ποσοστά στις εκλογές δεν αποτελούν απόδειξη της ορθότητας της γραμμής του ΚΚΕ, αυτό αποδεικνύεται μόνο από την επιβεβαίωση που έχουν στην πραγματικότητα. Εσείς να πάτε πάλι με το ΣΥΡΙΖΑ 2 ΛΑΕ, όπως πριν κάνατε κολεγιές με το ΣΥΡΙΖΑ 1, στις συγκεντρώσεις αξιοπρέπειας στο Σύνταγμα, στα κοινά ψηφοδέλτια και στις ρεφορμιστικές παπαριές για Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου του χρέους. Είμαστε απέναντι, εσείς κάθεστε στην ίδια πλευρά με ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, υγιείς επιχειρηματίες κλπ

Μετά την Προσαρμογή
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:39 π.μ.

"εφόσον καταφέρει να κάνει σοβαρές στρατηγικές και τακτικές αναπροσαρμογές"
Τα είπες όλα μεγάλε Πριν.
Στρατηγικές και όχι μία και μόνη στρατηγική που μας παραμυθιάζει περί "εξουσίας της εργατικής τάξης με τα μέσα παραγωγής στα χέρια της".
Να λοιπόν οι αναγκαίες αναπροσαρμογές στις στρατηγικές:
1. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα
2. Άρπαζε κάθε ευκαιρία να ασκήσεις αστική εξουσία
3. Άσε την επανάσταση για άλλους πάρε αναρρωτική
4. Οι επαναστάσεις γίνονται από τον καναπέ
Sorry, μάλλον τα μπέρδεψα!
Μήπως είναι τακτικές αυτά;
Μπα!

Τακτικές με αναπροσαρμογή στην τσέπη είναι:
1. Το ΠΡΙΝ έχει δίκιο που επανειλημμένα δεν έχει πέσει μέσα. Αυτή τη φορά έχει πέσει έξω. (τς τς είδες τακτικισμός;)
2. Το ΚΚΕ φταίει που οι εργαζόμενοι βιώνουν εξαθλίωση ενώ για όλους εμάς βιώνουν επαναστατική ανάταση
3. Οι απεργίες δεν είναι αυγά, γίνονται και με πορδές
Μήπως αυτές είναι οι στρατηγικές που πρέπει απαρέγκλιτα να ακολουθήσουμε;

Θεέ των μοναχικών ξερόλων κάνε με να δω καθαρά τι να αναπροσαρμόσω ο απροσάρμοστος...

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:12 π.μ.

Η αδυναμία της Ανταρσύας να αγγίξει έστω και το 1% πώς εξηγείται απ' το "πριν"; ΄Η δεν εξηγείται;

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:36 π.μ.

27 Σεπτεμβρίου 2015 - 12:13 π.μ.
Σοβαρά; Καθόμαστε στην ίδια πλευρά με αυτούς και σεις είστε απέναντι; Λοιπόν βλάκα μου του "Κ"ΚΕ, το "Κ"ΚΕ είναι ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας στην ευρωζώνη και την ΕΕ μαζί με τον μνημονιακό, πλέον, ΣΥΡΙΖΑ, το δωσιλογικό μπλοκ και το ΣΕΒ. Εμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είμαστε απέναντι. Αρκετά πια με τα άθλια ψέματά σας! Α να μου χαθείτε ψεύτες και συκοφάντες!

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:35 π.μ.

Ο Απόστολος θέλει Κοκό
Το φίδι είναι ευέλικτο. Αν είναι μάλιστα ιοβόλο γίνεται επικίνδυνο. Όλοι οι υποψήφιοι της ΝΔ είναι δηλητηριώδεις έχιδνες. Με μια διαφορά από τα ερπετά. Τα φίδια είναι χρήσιμα, τρώνε τους αρουραίους και συμβάλουν στην ισορροπία του περιβάλλοντος ενώ οι ανισσόροποι κηφήνες καταστρέφουν τα πάντα γύρω τους εκτός των τροκτικών που τρώνε το δημόσιο χρήμα.
Το πρόβλημα της ΝΔ είναι δομικό, βρίσκεται στην ιδεολογία της. Κόμμα του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας θα ακολουθήσει την πιο αντιλαϊκή πολιτική υποταγής στους τοκογλύφους, ανεξαρτήτως αρχηγού. Εν τούτης το πρόσωπο ενός συμπαθούς τσοπάνη θα κάνει περισσότερα γίδια να πάνε πιο ήσυχα στο σφαγείο του Μνημονίου.
Η ευελιξία του Περιφερειάρχη είναι μεγαλύτερη των άλλων υποψηφίων. Μάλιστα τον θεωρώ φαβορί εφόσον είναι ο πιο αδίστακτος. Οι νεοδημοκράτες βγάζουν αρχηγούς τους χειρότερους.
Ο Τζιτζικώστας ιδεολογικά είναι υπέρ της μοναρχίας, ανήκει σε μια ομάδα που δύσκολα μπορεί να μετρηθεί μετά το 1974, αλλά υπάρχει και δρα σιωπηλά μέσα στη γαλάζια πολυκατοικία. Διατηρεί εντούτοις άριστη σχέση με τον Καραμανλή, αν και οι νοσταλγοί της παλινόρθωσης δεν βλέπουν με καλό μάτι τον Καραμανλισμό, ακριβώς λόγω της στάσης του ιδρυτή της ΝΔ στο δημοψήφισμα του 1974.
Όμως ο Περιφερειάρχης είναι πρακτικός. Θέλει να τα έχει καλά με όλες τις φυλές της ΝΔ. Θα έλεγα σίγουρα ότι είναι με το εαυτό του, αλλά δε διστάζει να συνάψει συμμαχίες και να τις ακυρώσει με χαρακτηριστική άνεση.
Οι σχέσεις του με το Σαμαρά αρχικά ήταν πολύ καλές. Στενός φίλος του Πανίκα δεν δίστασε να τον αποκηρύξει όταν αυτό εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του. Η συμμαχία του με το Σαμαρά κράτησε μέχρι ο τέως αρχηγός της ΝΔ, να τον προτείνει στο δήμο Θεσσαλονίκης κι όχι στην Περιφέρεια την οποία ήθελε ο ίδιος. Ο Τζιτζικώστας τον παράκουσε, κατέβηκε ως "αντάρτης" κι εκμεταλλευόμενος τις αστοχίες του ΣΥΡΙΖΑ, τη δυσαρέσκεια για το Σαμαρά και την συγκυρία βγήκε ξανά Περιφερειάρχης. Τα ρουσφέτια που έκανε έπαιξαν φυσικά το ρόλο τους, όπως κι η απόφαση του Καραμανλή να στείλει μήνυμα στον Αντώνη για το ποιός ελέγχει το μαντρί.
Η ΝΔ θα κάνει επικοινωνιακή στροφή, θα προσπαθήσει να πείσει πως τάχα άλλαξε. Αυτό δεν μπορεί να το πετύχει ούτε με το Μεϊμαράκη που κάηκε, ούτε φυσικά με τον Κούλη ή το Βορίδη. Άλλωστε όλοι αυτοί ψήφισαν Προσωπικά το Μνημόνιο του Τσίπρα. Θέλουν λοιπόν ένα δήθεν "νέο" που έχει όμως τις πιο αναχρονιστικές αντιλήψεις. Το σύστημα μάλλον θα τον αβαντζάρει αφού η ευελιξία του μπορεί να συγκολλήσει για λίγο τα κομμάτια της δεξιάς. Αν βγει άλλωστε ο Μητσοτάκης, όσοι μπήκαν με το Σαμαρά θα φύγουν αμέσως. Διάσπαση θα γίνει επίσης αν βγει κάποιος εκλεκτός του Αντώνη, ώστε να λειάνει το δρόμο της επιστροφής του. Η οικογένεια του Επίτιμου δεν πρόκειται να ανεχθεί κάτι τέτοιο.
Φυσικά με την ανάληψη της αρχηγίας θα φάνει το πόσο αδίστακτος εγωιστής είναι καθώς κι όλα τα μειονεκτήματα τα οποία είναι πάρα πολλά. Όμως η λαϊκίστικη δεξιά θα ανασυνταχτεί σε ένα ακόμα πυροτέχνημα.
Η ΝΔ ετοιμάζεται για νέα επίθεση μετά την εκλογή τσοπάνη όποιος κι αν είναι αυτός κι αυτή η κατάσταση δεν προμηνύει τίποτα καλό. Σε συνδυασμό με την πολιτική που θα ακολουθήσει ο φιλελεύθερος πλέον ΣΥΡΙΖΑ τα συμφέροντα κάνουν κόλπα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε αλλαγή του πολιτεύματος προς το χειρότερο. mitsos175.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:39 π.μ.

Είπε και το "ΠΡΙΝ" (του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ανυπαρξίας στο εργατικό κίνημα και του 0,4-0,8% στις εκλογές)
με ύφος 1000ων καρδιναλίων για το ΚΚΕ ότι "ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΠΛΑΤΥΤΕΡΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΜΑΖΕΣ".
Πόσο πιο καραγκιόζηδες μπορείτε ακόμα....

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 5:21 π.μ.

27 Σεπτεμβρίου 2015 - 3:39 π.μ:
Αυτό που αναφέρεις δεν είναι επιχείρημα που μπορεί να αντικρούσει το άρθρο του "Πριν". Το άρθρο αναφέρεται στην συνεχή πτώση του αριθμού των ψήφων του "Κ"ΚΕ, η οποία βέβαια είναι πραγματική. Για αυτό τι λες; Δεν είναι απάντηση να αναφέρεσαι στα προβλήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ή μήπως νομίζεις ότι απαγορεύεται η κριτική στο "Κ"ΚΕ; Αντί να υβρίζεις, η συμβολή σου στη συζήτηση θα ήταν εποικοδομητική αν έλεγες τι φταίει, κατά τη γνώμη σου, για τη στασιμότητα της επιρροής του "Κ"ΚΕ. Αλλιώς γίνεσαι εσύ καραγκιόζης, τ' ακούς γενίτσαρε;

27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:15 π.μ.

Μήπως η διατήρηση μιας εκλογικής σταθερότητας είναι ο πραγματικός στόχος της ηγεσίας του ΚΚΕ; Όσο διατηρείται ένα σταθερό εκλογικό ποσοστό, κυρίως για ιστορικούς λόγους, μέσα από τη ρητορική του διαχωρισμού και της μοναδικότητας των μονοδιάστατα "ταξικών" αιτημάτων,η ηγετική ομάδα συντηρεί και αναπαράγει την απόλυτη εξουσία στο κόμμα. Που να ρισκάρει κανείς τώρα συμμαχίες και αναπροσαρμογές....στην πραγματικότητα.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:43 π.μ.

φίλοι ΚΚΕδες: Το να γράφεται ένα άρθρο στο ΠΡΙΝ που να επισημαίνει την φθίνουσα πορεία του ΚΚΕ στην εργατική τάξη και το λαό, ΔΕΝ σημαίνει ότι το ΠΡΙΝ (ως η εφημερίδα του ΝΑΡ), κλείνει τα μάτια στην ανεπάρκεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ! ΔΕΝ σημαίνει ότι το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν μικρομεγαλισμό.

Απλά, το ΠΡΙΝ στο πολύ καλό αυτό άρθρο, επισημαίνει το αυτονόητο: Το ΚΚΕ μετά απο 5 χρόνια καπιταλισιτκής επίθεσης στην εργατική τάξη και τον λαό, όχι μόνο ΔΕΝ κερδίζει, αλλά χάνει διαρκώς δυνάμεις στην εργατική τάξη και το λαό! Αντίστοιχα στο ΠΡΙΝ υπάρχει αρθρογραφία που επισημαίνει και την μεγάλη ανεπάρκεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Επίσης φίλοι ΚΚΕδες όσο θα λέτε ψέμματα για το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τόσο θα γίνεστε και πιο καταγέλαστοι και γραφικοί!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:43 μ.μ.

Κάνει μάθημα το ναρ στο κκε για το πως να προσπαρμώσει την στρατηγική του; Ξαναρωτάω, το ναρ;
Επίσης αν είναι να συνεισφέρει το κκε σε μια νικηφόρα αναμέτρηση, καλύτερα 40 χρόνια συριζα.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:12 μ.μ.

Μια αριστερα που την νοιαζει μονο η υπερασπιση των κεκτημενων των βολεμενων και δεν παρουσιαζει ποτε καμμια προταση για τα 2 εκατομμυρια ανεργων και την εργασιακη τους ενταξη θα χάνει παντα τις "ευρυτερες λαϊκές μάζες". Κατα καιρούς στην προτασιολογία τους υπάρχουν καποιες αοριστιες για επιδοματα ανεργιας και ως εκει.
Κοροιδα νεροκουβαλητες των μεσοστρωματων οι βολεμενοι εχουν το πασοκ, την νουδου και τον συριζα. Εσας περιμενουν?

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:35 μ.μ.

5.21 11.43. Δεν θα Φτιάξουμε Πολιτικό Μέτωπο δεν θα μπούμε σε κυβέρνηση με τους Καπιταλιστές στην Εξουσία. Συνεχίζουμε την πορεία μας των Τελευταίων 25 χρόνων όσο και να Σκούζετε.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:41 μ.μ.

Τι εγινε με την τριτη παρτιδα κοινωφελους εργασιας του ΟΑΕΔ? Περασαν οι εκλογες και τωρα δεν τους χρειαζομαστε τους ανεργους να τους παραμυθιασουμε με 5 μηνες Χ 500 ευρω? Τα κομματα της αριστερας μονο με τους εφοριμιστικούς νομους των ανεργοκτονων μνημονιών ασχολουνται?
Γιατι οι εκλογές μπορει να περασαν αλλα η κυβερνηση τσιπρα (που γλυφει απο το πρωι ως το βραδυ τους ισχυρους πασοκικους μηχανισμούς του κρατους προκειμενου να την βοηθησουν να κυνερνησει - γιαυτο και βαλανε τον κουρουπλη υπουργο δημοσιας διοικησης) δεν εχει προοπτικές μακροημερευσης.
Και το +8% της αποχης θα το κάνουμε +18.
Οι γραφειοκρατες περπατισια δεν θα αλλαξουν.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:20 μ.μ.

O ΤΣΙΡΙΖΑ έγινε πλέον ένα κανονικό αστικό κόμμα που διαχειρίζετε καπιταλισμπό και περνά καπιταλιστική πολιτική στην κοινωνία. Το ΚΚΕ αυτο λιβανίζεται και δεν βλέπει πως χάνει διαρκώς δυνάμεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί, αλλά πρέπει να συγκροτηθεί περαιτέρω σε δημοκρατική βάση, να αποτκήσει επιστημονικά τεκμηριωμένο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που δεν έχει, και παράληλα να προβεί ΠΡΩΤΗ σε μια άμεση πρόταση συνεργασίας στο κίνημα βάσει των τεράστιων προβλημάτων του κόσμου, σε ΚΚΕ και ΛΑΕ.

Η ΛΑΕ αν θέλει να έχει μέλλον, ας πετάξει απο πάνω της τον παραγοντισμό, τον αρχηγισμό, την διγλωσσία, το αστικό της πρόγραμμα.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:17 μ.μ.

Από κριτική αυτό πού έμεινε από τήν ΑΝΤΑΡΣΥΑ άλλο τίποτα.Εξι ολόκληρα χρόνια προσπαθούσαν νά τραβήξουν τόν ΣΥΡΙΖΑ αριστερά καί τελικά αφού δέν μπόρεσαν νά απαντήσουν στόν κυβερνητισμό διασπάστηκαν γιά νά φτειάξουν τόν ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 -τήν ΛΑΕ- μέ τή συμμετοχή πρωτοκλασσάτων στελεχών
του ΝΑΡ Δελαστίκ καί Παπακωνσταντίνου.Στήν εφημερίδα ΠΡΙΝ ο ΔΕΛΑΣΤΊΚ πολλές φορές είχε εκφράσει
τήν άποψη οτι το πρόγραμμα της Θεσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει νά αποτελέσει τή βάση της κοινής δράσης όλης της αριστεράς.Λίγο πολύ τά ίδια λέει σήμερα η ΛΑΕ γιά τήν οποία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακόμα καί αυτή πού απέμεινε τρέφει τίς ίδιες αυταπάτες μέ αυτές πού έτρεφε καί γιά τό ΣΥΡΙΖΑ.
Μέ τέτοια γραμμή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΟΜΙΖΕΙ οτι παρεμβαίνει γιά νά τραβάει κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ η της ΛΑΕ
αριστερά καί τελικά αποδιοργανώνεται καί διασπάται η ίδια.Κάποτε πρέπει νά βγούν καί συμπεράσματα
όχι μόνο κριτική ρέ παιδιά.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:30 μ.μ.

- Το "περήφανο ΟΧΙ" ήταν 62% ή 3.558.864 ψήφοι.

- Η συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ (υπέρμαχος του "περήφανου ΟΧΙ" μέχρι τέλους) κατάφερε να αποσπάσει 46.000 ψήφους ή 1,29% του "περήφανου ΟΧΙ". Ήτοι 4.000 ψήφους περισσότερες από το Γενάρη του 2015 όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε λάβει 39.500 ψήφους και το ΕΕΚ 2.500 ψήφους.

- Η ΛΑΕ (υπέρμαχος του "περήφανου ΟΧΙ" μέχρι τέλους) κατάφερε να αποσπάσει 155.000 ψήφους ή 4,36% του "περήφανου ΟΧΙ". Μάλιστα στην Α' Αθηνών έλαβε συνολικά 8.892 ψήφους όταν το Γενάρη του 2015 μόνη το μεγαλοστέλεχος της ΛΑΕ Κωνσταντοπούλου είχε λάβει 44.219 σταυρούς.

- Το ΚΚΕ (το οποίο χαρακτήρισε δημόσια το δημοψήφισμα του Ιούλη φιάσκο και διακήρυχτηκε σε όλους τους τόνους ως "προδοτικό" ή επιεικώς "ανιστόρητο" από τους υπερμάχους του "περήφανου ΟΧΙ") έλαβε το 300.000 ψήφους παρά τις παραινέσεις των "αριστερών" κομμάτων προς το εκλογικό σώμα να "τιμωρηθεί" και να αφεθεί εκτός κοινοβουλίου.

Κατά τα άλλα:
Τα ποσοστά των εργατικών κομμάτων στις αστικές εκλογές δεν είναι μόνο αντίστοιχα με την πολιτική τους επιρροή στο λαό, αλλά είναι κυρίως ένδειξη της ανάπτυξης του εργατικού κινήματος (το οποίο και είναι σε τέλμα "χάρη" στους "αντιμνημονιακούς" οπορτουνιστές κυρίως από το Φλεβάρη του 2012 και μετά). Μόνο αν οργανωθεί το κίνημα θα έχει αύξηση της πολιτικής (και εκλογικής) τους επιρροής το ΚΚΕ. Όσο οι πλατιές μάζες αποδέχονται τη λογική της ανάθεσης, τόσο θα έχουμε Τσίπρες να τους καταδυναστεύουν.

Όσον αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη ΛΑΕ μετά το φιάσκο του δημοψηφίσματος, λίγα είναι τα ψωμιά τους ως πολιτικοί σχηματισμοί. Εν αντιθέσει με το κόμμα του Τσίπρα που έχει πολύ μέλλον ως υπηρέτης του αστικού συστήματος...

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:46 μ.μ.

Η μεγάλη πλάκα είναι πως ο Κουτσουμπές παρακάλαγε να τους ψηφίσουν για να βγούν τρίτο κόμμα για να μην πάρουν τάχα μου τα ναζιστικά χρυσάβγουλα την τρίτη διερευνητική εντολή και ντροπιαστεί ο αστικός κοινοβουλευτισμός που το ΚΚΕ τάχα μου σιχαίνεται και θέλει να.....τον ανατρέψει.Πές-πές στο τέλος οι κνιτάμπουρες το είχαν πιστέψει και το είχαν σίγουρο πως την τρίτη θέση την είχαν καπαρώσει..
Φάγανε ακόμα ένα ξεγυρισμένο φτύσιμο απο το λαό,χάσανε καμμιά σαρανταριά χιλιάδες ψήφους και ξαναγύρισαν στις βρωμερές τρύπες τους.

Λαικούρα Ναούμ
28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:54 π.μ.

ΛΕΕΙ Ο ΕΝΑΣ: Τα ποσοστά των εργατικών κομμάτων στις αστικές εκλογές δεν είναι μόνο αντίστοιχα με την πολιτική τους επιρροή στο λαό, αλλά είναι κυρίως ένδειξη της ανάπτυξης του εργατικού κινήματος (το οποίο και είναι σε τέλμα "χάρη" στους "αντιμνημονιακούς" οπορτουνιστές κυρίως από το Φλεβάρη του 2012 και μετά). Μόνο αν οργανωθεί το εργατικό κίνημα θα έχει αύξηση της πολιτικής (και εκλογικής) τους επιρροής το ΚΚΕ. Όσο οι πλατιές μάζες αποδέχονται τη λογική της ανάθεσης, τόσο θα έχουμε Τσίπρες να τους καταδυναστεύουν.

ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ: Μια αριστερα που την νοιαζει μονο η υπερασπιση των κεκτημενων των βολεμενων και δεν παρουσιαζει ποτε καμμια προταση για τα 2 εκατομμυρια ανεργων και την εργασιακη τους ενταξη θα χάνει παντα τις "ευρυτερες λαϊκές μάζες".

Είναι ή δεν είναι διάλογος κουφός;

και συνεχίζω: Πήγα στους κουκουέδες για την ΔΕΗ, για την αλληλεγγύη που κάνανε, για τα μαθήματα στα παιδιά του σχολείου, πήγα και να μάθω κιθάρα. Και ξαφνικά με διώξανε γιατί λέει έναν χρόνο τώρα δεν γραφόμουνα σε σωματείο και αυτοί ότι κάνουν, το κάνουν μόνον για μέλη εργατικών σωματείων!!!
Ρε, που ακούστηκε στις μέρες μας να γράφεσαι σε σωματείο; Πότε ήρθαν αυτοί να δούμε πως δουλεύω και πως τα φέρνω βόλτα; Να παίρνουνε την συνδρομή και με τα δικά μου λεφτά να κάνουνε αλληλεγγύη; ή να τα χαλάνε στα τηλέφωνα για να μου λένε να κάνω απεργία για να χάσω την δουλειά μου;
Άμα θέλανε τα σωματεία να κάνουνε κάτι ας κάνανε για τους ανέργους τους όπως αυτοί οι απολυμένοι στο παλιό ΤΕΒΕ. Φτιάξανε ένα σωματείο γίνανε όλοι μέλη, μετρήσανε τους ψήφους των οικογενειών τους και πήγανε στον ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνήσανε σε τόσους ψήφους, τόσες προσλήψεις και μετά βγαίνανε στις τηλεοράσεις για να πιέσουν τον υπουργό. "Μόνο την ψήφο μας είχαμε και αυτή σας την δώσαμε γιατί μας υποσχεθήκατε διορισμό" φώναζαν όπως όλοι θυμόμαστε. Αυτό μάλιστα είναι σωματείο, που πολεμάει για τα δίκια των δικών του.

Αλήθεια "Τι εγινε με την τριτη παρτιδα κοινωφελους εργασιας του ΟΑΕΔ?"
Επειδή δεν πρόλαβα να κάνω αίτηση προτείνω να ακυρωθεί και να ξαναγίνει γιατί τα λεφτά είναι πολλά και εγώ δηλώνω πως θα κάνω και υπερωρίες δωρεάν αν με προσλάβουν. Αλλιώς θα βγω στους δόμους και στα σοκάκια και θα ψήσω τόσους πολλούς που το 8% αποχή θα το κάνω 18% την άλλη φορά. Δεν με ξέρεις καλά εμένα. Αν αποφασίσω να το κάνω μέχρι και 30% μπορώ να δώσω σε ένα κόμμα.

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:29 π.μ.

Ο Λαικουρα Ναούμ είναι η ζωντανή απόδειξη του τι σημαίνει λογική της ανάθεσης.
Ευχαριστώ, φίλε μου, που επιβεβαιώνεις την ανάλυσή μου.

Ο "ένας που λέει"

ΥΓ: Τελικά έμαθες κιθάρα;

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:27 μ.μ.

@Ανώνυμος
ενώ εσείς που κρατάτε για αιώνες τον κόσμο σας χωρίς διασπάσεις και αποχωρήσεις μπορείτε να μιλάτε ε???
Περαστικά σύντροφε

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2:01 μ.μ.

Συνεχίζουμε την πορεία μας των Τελευταίων 25 χρόνων όσο και να Σκούζετε!!!
ποια πορεια ρε κκεδες; την πορεια μαιλη -κουτσουμπα-γοντικα -παπαρηγας; αυτη ειναι τελειωμενη πορεια. αν δεν διωξετε αυτους τους επαγγελματιες -τεμπεληδες γραφειοκρατες του περισσου δεν πατε ενα βημα παραπερα

Λαικούρα Ναούμ
29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:12 π.μ.

@"ένας που λέει"
Ρωτάς αν έμαθα να παίζω κιθάρα, ρε φίλε;
Πως να μάθω ο καημένος όταν πέρσι κάθε τόσο και λιγάκι ακυρωνόταν το μάθημα γιατί υπήρχε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, πορεία του ΠΑΜΕ, συγκέντρωση Πανελλαδική του ΠΑΜΕ. 'Επρεπε το κέντρο εργαζομένων να μένει κλειστό επειδή είναι δημιούργημα και καλά ταξικών σωματείων; Γιατί να μην είναι ανοιχτό για όσους δεν ήθελαν να πηγαίνουν σε πορείες και διαδηλώσεις;
Αλλά έτσι είναι, αν ήταν ιδιωτικό κέντρο δεν θα γινόντουσαν αυτά. Και μετά μας φταίνε οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις...

Τέλος αυτό με την λογική της ανάθεσης δεν το πολυκαταλαβαίνω αλλά άμα μου αναθέσεις εμένα την τύχη της χώρας σε χρόνο ντετέ σου λύνω όλα τα προβλήματα. Έχω ιδέες εγώ για όλα και για όλους. Αλλά που να μας αναθέσει κανένας τίποτα γιατί είμαστε πολλοί αυτοί που νοιαζόμαστε για τον τόπο μας αλλά ίσως για αυτό κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα δεν μας δίνει μία ευκαιρία να δείξουμε τις λύσεις που προτείνουμε...

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:20 μ.μ.

λαϊκούρα ναούμ: 1. Φιλάρα ΔΕΝ σου φταίνε οι πορείες που είναι κλειστό το κέντρο! Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι, να έχουμε δημόσια και ποιοτική δωρεά -μόνο για τον λαό- Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια και μετά ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΣΑΙ απο τις πορείες!

2. Λαϊκούρα μου, ΔΕΝ σε χαλάνε οι 10.000 αυτοκτονίες λόγω μνημονίων και ολοκληρωτικού καπιταλισμού, σε χαλάνε οιπορείες έτσι;; Μπράβο σου....

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:45 μ.μ.

3.20 Εξήγησε μας κάτι γιατι τα γράφεις μπερδεμένα. Πως θα γίνει να έχουμε δωρεάν Παιδεια Υγεια Πρόνοια για όλους την στιγμή που τα μέσα παραγωγής τα έχουνε οι Καπιταλιστές Επίσης όταν λες ολοκληρωτικός Καπιταλισμός τη ακριβώς σημαίνει αυτό οτι υπάρχει και Ανθρώπινος..............Βοήθησε να καταλάβουμε εσυ που ξέρεις

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:49 π.μ.

7.45 Τη να σου εξηγήση νομίζεις οτι ξέρει. Αυτό του δώσανε και χωρίς να ξέρει το έγραψε. Τώρα το οτι έγινε Ρόμπα πρώτη φορά είναι έχει μάθεί.

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:41 π.μ.

Ηθικόν δίδαγμα.
Για να μάθεις κιθάρα πρέπει τα μέσα παραγωγής να φύγουν απο τους καπιταλιστές και να περάσουν στα ωδεία και στις μαντολινάτες...

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2015 στις 5:59 μ.μ.

29 Σεπ., 7:45 μμ

Για τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό ως ένα νέο στάδιο του καπιταλισμού, (καμμία σχέση με ανθρώπινο καπιταλισμό και άλλα τέτια φαιδρά) δες εδώ:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Λαικούρα Ναούμ
1 Οκτωβρίου 2015 στις 1:13 π.μ.

Λαικούρα εγώ είμαι αλλά κάτι άλλες λαικάτζες δεν ξέρουν καν τον "Ολοκληρωτικό Καπιταλισμό", εντάξει;
Άμα δε το έχεις το ρημάδι για να να αποθηκεύεις γνώση τι το θες το πολιτικό μέρος της συζήτησης;

Ο "ολοκληρωτικός καπιταλισμός" έρχεται σε συνέχεια του "ολοκληρωτικού κομμουνισμού" του Στάλιν. Με την σειρά του ο "ολοκληρωτικός κομμουνισμός" του Στάλιν είχε δώσει τον "ολοκληρωτικό φασισμό" του Μουσολίνι και τον "ολοκληρωτικό ναζισμό" του Χίτλερ(όχι παίζουμε!)
Examples of individuals who have rules using totalitarianism are Joseph Stalin of USSR, Benito Mussolini of Italy, and Adolf Hitler of Germany.
There is a sense of ideology that the totalitarian shares with the people, making the people follow him.
Δε συνεχίζω την παράθεση στοιχείων γιατί δεν τέλειωσα τον Στρατηγάκη αφού τα παράτησα στην μέση τα Αγγλικά και ίσως λένε άλλα από αυτά που λέω τα τσιτάτα που φέρνω. Όμως είναι σαφές πως ο "ολοκληρωτικός καπιταλισμός" υπάρχει εφόσον σπουδαίοι Μαρξιστές - και μάλιστα όλοι Έλληνες - τον ανακάλυψαν.
Με σεμινάρια που είμαι σε θέση να γνωρίζω θα ανοίξει αυτή ιδεολογική - πολιτική κουβέντα με την προσθήκη του "αυταρχικού καπιταλισμού" μετά φυσικά την ωρίμανση του "καζινοκαπιταλισμού".
Θέτε τσιτάτο;
Authoritarianism is marked by "indefinite political tenure" of the ruler or ruling party (often in a single-party state) or other authority. The transition from an authoritarian system to a more democratic form of government is referred to as democratization.
Πάρτε να έχετε και ορισμό.
Φυσικά καταλάβατε πως και το "democratization" θα μας δώσει το επόμενο στάδιο του καπιταλισμού που θα μείνει στα σκοτάδια της σκέψης μας μέχρι οι Μαρξιστές (είπαμε Έλληνες) θα ανακαλύψουν τον "εκδημοκρατικό καπιταλισμό".
Ο Ιμπεριαλισμός είναι η ανώτατη μορφή του καπιταλισμού αλλά μετά μεταμορφώνεται σε καπιταλισμό πάλι, που είτε είναι αυταρχικός, είτε ολοκληρωτικός αναλόγως τους Μαρξιστές(είπαμε Έλληνες).
Εγώ όπως το κατάλαβα είναι κάτι σαν τα τρανσφόρμερς που γίνονται ρομπότ αλλά αν γίνουν αυτοκίνητο μετά ξανα-αλλάζουν σε μπαχατέλα αμάξι.
Το εξαίσιο έργο του Μαρξ για Μαρξιστές(Έλληνες μόνο) που έχει τίτλο "Totalitarianism and Authoritarianism in the mind of Marxists at the Dawn of a new era" εξηγεί τις μεταλλάξεις που θα πρέπει να γίνουν στο κίνημα.

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2015 στις 11:03 π.μ.

λαϊκούρα μ, τι λές εσύ ο άσχετος για τον ολοκηρωτικό καπιταλισμό, δεν με νοιάζει. Σου ανάρτησα το λινκ απο την βικιαπίδεια, να κάτσεις, να διαβάσεις τι είναι το νέο στάδιο του καπιταλισμού, ΠΟΙΑ στοιχεία από τον ιμπεριαλισμό ενσωματώνει, και σε ΤΙ διαφέρει απο το προηγούμενο ιμπεριαλιστικό στάδιο.

Ολες οι άλλες προφητείες που κάνεις για το μέλλον του καπιταλισμού είναι για καφετζούδες. Επίσης να σου τονίσω, ότι δεν υπάρχει ολοκληρωτικός κομμουνισμός, παρα μόνο στα μυαλά των αστών διανοητών. ηΗ ΕΣΣΔ επί Στάλιν, δεν είχε ΚΑΝ σοσιαλισμό, αλλά μια εκφυλισμένη επαναστατική διαδικασία με ηγεμονία της κομματικής/κρατικής γραφειοκρατίας επί της εργατικής τάξης και του λαού.

Αναρτώ πάλι το λίνκ για τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό, και το λινκ επίσης για την κομμουνιστική επαναθεμελίωση:

ολοκληρωτικός καπιταλισμός:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

κομμουνιστική επαναθεμελίωση:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2015 στις 7:50 μ.μ.

11.03 Η ΕΣΣΔ με τους Μπολσεβίκους είχε Σοσιαλισμό με τεράστια επιτευματα στην ζωή του λαού. Αντιμετώπισε την Επιθετικότητα του Διεθνους Καπιταλισμού. Σύνετριψε την Αντεπανάσταση μέσα στον Κόκκινο Στρατό απο τους Ζηνόβιεφ Καμένεφ Τρότσκι που τα νήματα φτάνανε μέχρι τον Χίτλερ. Η Αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με το 20ο Συνέδριο το 1956 εφαρμόζοντας Σταδιακά νόμους του Καπιταλισμού ανατράπηκε. Οσο για το παραμύθι με τον Ανθρώπινο Καπιταλισμό προσφέρεις άφθονο γέλιο.

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2015 στις 9:50 μ.μ.

@7.50
Και εσύ που είσουν να αποτρέψεις τους νόμους που σταδιακά εφαρμόστηκαν?Τι σκατά έκανες και σε έπιασαν στον ύπνο οι οππορτουνιστάδες?
Ντίπ κατά ντίπ άχρηστοι είσαστε μωρέ αδερφάκι μου.Σας έπιασαν κορόιδο τα οππορτούνια και σας έκαναν ρόμπες ξεκούμπωτες.
Είχατε όλη την εξουσία στα χέρια σας απο την δικαιοσύνη του Ντερζίνσκι,μέχρι τα γκουλάγκ της Σιβηρίας και σας ξεφτίλισαν τα μαθητούδια.
Και μετά θέλετε να ανατρέψετε τον καπιταλισμό τρομάρα σας.
Βρε ούστ....

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2015 στις 10:08 μ.μ.

7.50 Που να τα ξέρει αυτά ο πιτσιρίκος για τους Εγκληματίες Τρότσκι Ζηνόβιεφ Καμένεφ που σε συνεργασία με τον Χίτλερ προσπαθήσανε να ανατρέψουνε τους Μπολσεβίκους. Που να ξέρει οτι ο Τρότσκι κατηγορούσε τον ΛΕΝΙΝ για προδότη για την Συμφωνία Μπρεστ Λιτοφσκ. Την στιγμή που ο ίδιος ήταν πράκτορας των των Γερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών. Δεν του τα έχει πει αυτά το Ναυάγιο Ο χαγιος

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2015 στις 11:31 μ.μ.

9.50 Το ΚΚΣΕ έμεινε απο Στελέχη μετά το 2Π.Π και μπορέσανε και αναρριχηθήκανε Οπορτουνιστικά Αντεπαναστατικά στοιχεία που οδηγήσανε τα πράγματα Σταδιακά στον Καπιταλισμό.Για τα άλλα που λες μη παρασύρεσε απο τα Χαλκεία του Καπιταλισμού.

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2015 στις 11:44 μ.μ.

Παιδιά είχα την εντύπωση οτι σε αριστερό μπλόκ δεν μπαίνουνε Χρυσαυγιτικα σχόλια. Είναι δυνατόν να γράφουνε μεσα απο τον Βόθρο και να μην τους κόβεις Ξεφτίλα

Λαικούρα Ναούμ
2 Οκτωβρίου 2015 στις 12:22 π.μ.

Πατρίδα των 11:03πμ,
εγώ είμαι ο άσχετος αλλά στα τρανσφόρμερς μου εσύ δεν απαντάς.
Λοιπόν ο Λένιν είπε πως ανώτατο στάδιο καπιταλισμόυ είναι ο ιμπεριαλισμός και γω σου τον είπα "το τρανσφόρμερ που γίνεται ρομπότ". Εσύ αφού μου φέρνεις Έλληνες Μαρξιστές τουλάχιστον του πάχους (ή διαμετρήματος ελληνιστί) ενός Μαυρουδέα Σταύρου, μου λες να ξαναγυρίσω πίσω στο "φορτηγό τρανσφόρμερ" και να πάω από εκεί αλλού. Να πάω σε ένα "αμάξι μπαχατέλα" που λέγεται στάδιο καπιταλισμού "ολοκληρωτικού" ή "ύστερου" ή "ασιατικού" κτλ.
Τα παρατσούκλια του καπιταλοκράτη εσύ τα έφερες, με τα λινκ, δεν τα μπέρδεψα εγώ στην κουβέντα, εντάξει;
Μα και μόνο που ένας Μαρξιστής σαν τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου δεν βρίσκει να φέρει κάτι σέξι ως ορισμό και σέρνεται σε λέξεις που έχουν χρησιμοποιηθεί από αστούς κάτι δείχνει. Ο αστός χρησιμοποιεί ολοκληρωτικά καθεστώτα για τον Φασισμό, το Ναζισμό και όχι τον κομφουκιανισμό αλλά τον κομμουνισμό με λέξεις για "ολοκληρωτικό" περιεχόμενο. Γιατί μπερδεύεσαι στα μπούτια του και τον καλείς να παίξει την κολοκυθιά μαζί σου: και γιατί να πούμε "ολοκληρωτικός" και να μην πούμε "ύστερος" ή "σημερινός"; Αλλά τότε να πούμε "καζινοκαπιταλισμός" με μπόλικη γλαρόσουπα;
Γνωρίζω λόγω μεγάλης ενασχόλησης με το "Πάμε Στοίχημα" πως ο καραγκιόζης Σλοβάκος μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για την θέση του Γενικού Γραμματέα της ΛΑΕ αλλά τρέφω μεγάλες ελπίδες στην Ζωάρα να μην τον αποδεχτεί. Μαρξιστές ένας - ένας όσους αραδιάζει η Βίκη στο γαμωσταυρίδικο λινκ που έφερες. Τον "Εκκεντρικό Μαρξιστή" έχετε σκεφτεί να τον φωνάξετε;
Σκέψου με την "δημιουργική του ασάφεια" να προσπαθούσε να σου ψιθυρίσει στο αυτί: "Η διπλή διαδικασία της αύξησης στην απόσπαση της σχετικής και της απόλυτης υπεραξίας εντός της παραγωγής, είναι το πρώτο χαρακτηριστικό γνώρισμα της μετάβασης του καπιταλισμού στο νέο στάδιο." Πες μου αν και μόνο με την ιδέα να σου μιλούσε έτσι, δεν σου έρχεται η γεύση της μερέντας στο στόμα...

Από κει και πέρα εγώ ο άσχετος λέω πως πρέπει πρώτα να ξεπατώσεις τα πάντα στο "χτισμένο" για να μπορέσεις όπως εσύ θέλεις να ξαναθεμελιώσεις κομμουνισμούς . Με πορδές και "υστερικούς" καπιταλισμούς μάλλον φυσάς το μπετό για να το ρίξεις.
Νιώσε την ένταση του Μαρξιστή :"Για να γίνει μία τέτοια ανασυγκρότηση απαιτείται δημόσιος κοινωνικός σχεδιασμός της οικονομίας, δημόσια ιδιοκτησία των στρατηγικών τομέων και αντίστοιχη βιομηχανική πολιτική (στοχευμένες παρεμβάσεις, δασμολογική προστασία κλάδων κλπ.)." Μετά ρώτα τον πατέρα σου, τον θειό σου ή τον πρώτο πενηντάρη στον δρόμο σου, για κάποιον Καραμανλή και τον "κρατικό καπιταλισμό" του σε μια στιγμή της Ελλάδας.
Για να μην ξεράσω πιάσε και διάβασε τον Μαρξιστή Ανδρέα που δεν έκρυβε πως ο Λένιν ήταν εχθρός του. Απ τον Λαό, για τον Λαό, έλεγε. Ντόμπρος και κυρίως κύριος με τις γυναίκες. Άσε μετά τα "ύστερα" κι "ύστερα" η πάλη των τάξεων τελείωσε, όλα είναι ένα κοινωνικό εργαστήρι, θα σου αναθεωρήσω τον αναθεωρητισμό, αλλά πες ξεκάθαρα: Λένιν δεν πιάνω στο στόμα μου αυτός ήταν τρομοκράτης και επαναστάσεις έκανε, εμείς για άλλα μας αρέσει να μιλάμε.

Μίλα ξεκάθαρα με ποιους είσαι; ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες; Λοιπόν, αν είσαι με τους εργάτες θα πρέπει να εξαφανίσεις το Κεφάλαιο, ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 8:34 π.μ.

Λαικούρα μου, ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ στις δοξασίες σου, αλλλά εσύ ΠΟΥ να καταλάβεις! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΙΝΑΙ κομμουνιστική δύναμη και θέλει τηνεργατική χειραφέτηση και την λαϊκή αντεπίθεση. Για το ΚΚΕ δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Ειδικά όταν γουστάρει τις χώρες του ανατολικού μπλοκκαι έχει αυτά τα καθεστώτα ψς....σοσιαλιστικά. γάματα! κομμουνισμός, μπάθ μπαι για το κκε.

Λαικούρα Ναούμ
2 Οκτωβρίου 2015 στις 1:28 μ.μ.

Μπερδεμένε των 8:34,
δεν μιλούσα μαζί σου. Μιλούσα με κάποιον άλλο που ΔΕΝ είναι Ανταρσύα γιατί μου κοτσάριζε σπουδαίους Έλληνες Μαρξιστές που βλέπουν κριτικά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γκε γκε;
"Τέλος η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες για την διαμόρφωση ενός αριστερού μεταβατικού προγράμματος (δηλαδή την διαμόρφωση μίας ρεαλιστικής εναλλακτικής πρότασης σοσιαλιστικής προοπτικής), απέχει αρκετά από αυτό." (Μαυρουδέας 2013)
Αχταρμά τα έχετε κάνει όλα.
Τελικά ΜΟΝΟΝ των στρατηγικών τομέων η ιδιοκτησία θα είναι δημόσια;
"δασμολογική προστασία κλάδων" δεν είναι μπουρδουκλωμένη η απλή έκφραση "θα βάλω ένα σκασμό δασμούς στα εισαγόμενα ώστε μόνο οι πλούσιοι να τα αγοράζουν";
Τι σχέση έχουν αυτά με τα κομμουνιστικά ΟΛΑ τα μέσα παραγωγής στην ιδιοκτησία του ΛΑΟΥ; Τι σχέση έχουν τα κομμουνιστικά "το εξωτερικό εμπόριο θα γίνεται διακρατικά και θα βασίζεται στην κάλυψη αναγκών της χώρας" με δασμούς και φόρους στον Λαλάκη τον εισαγόμενο;

Κοίτα τώρα πως ο κάθε κατεργάρης κάθεται στον πάγκο του. Ποια είναι η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ για τον Λένιν;
Αν δηλώνει όπως ο δημιουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας δήλωνε: Μαρξιστές μεν, αλλά ουχί Λενινιστές, νο προμπλέμα, που λένε στο χωριό μου.
'Αντε να κάτσετε πιο εκεί από τα πράσινα άλογα γιατί από εδώ κάθονται όσοι θέλουν την Ρήξη και την Επιζητούν.

Τέλος επειδή οι λέξεις δεν είναι ριγμένα γράμματα τυχαία αλλά έχουν κάποιο νόημα κράτα σημειώσεις: Η "χειραφέτηση" ακόμα και η εργατική δεν μπαίνει στο τσουκάλι για να φαγωθεί οπότε μαζί με την "λαική αντεπίθεση" βράστα και φάτα αν δεν τους δίνεις Στόχο και Σκοπό.
Λοιπόν αυτό που έχει νόημα για τον εργάτη είναι να πάρει την ΕΞΟΥΣΙΑ και να την κάνει ΕΡΓΑΤΙΚΗ.
Επειδή μάλιστα η "πολύ ανάλυση φέρνει την παράλυση" για κοίτα μήπως "η πολύ χειραφέτηση φέρνει την αθέτηση" όσων λέμε και όσων πιστεύουμε...

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 2:58 μ.μ.

8.34 Ξεφτίλα έγινες μην γράφεις για πράγματα που είσαι Ασχετος γελάνε όλοι μαζί σου. Για πες μας για τον Τρότσκι που κατηγόρησε τον Λένιν για προδότη στην Συμφωνία Μπρεστ Λιτοφσκ.Πες μας κάτι για την Συνομωσία στον Κόκκινο Στρατό και την σχέση του Τρότσκι με τον Χίτλερ. Δεν στα εμαθε αυτά το Ναύαγιο ο Χάγιος.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 4:04 μ.μ.

2:58, μην γίνεσαι ρόμπα βλακα ΚΚΕδάκο!

Ολα αυτά που γράφεις ότι ο Τρότσκι ήταν πράκτορας, είναι παραμύθια της Χαλιμάς! Αλήθεια, γιατί δεν πας για παραμυθάς; Μπορεί και να γινόσουν κάποιος, χάπατο! Μεγαλύτερο ναυάγιο απο σενα που γουστάρεις τον ανύπαρκτο σοσιαλισμό δεν υπάρχει!

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 5:51 μ.μ.

4.04 Λύσε μας μια απορία. Αφού δεν συμφωνείς με το ΚΚΕ και σου αρέσει ο Καπιταλισμός τότε γιατί θέλεις συνεργασία με ένα Κόμμα που έχεις Στρατηγικές διαφωνίες.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 6:11 μ.μ.

5:51. ΠΟΙΟΣ σου είπε βρε τσακάλι πως θέλω καπιταλισμό; Μπα σε καλό σου το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Κομμουνισμό θέλω για αυτό και είμαι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μια (1) στρατηγική διαφωνία έχω με το ΚΚΕ: Το ΚΚΕ γουστάρει ανύπαρκτο σοσιαλισμό, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σωστά τον απορρίπτει ακριβώς επειδή ήταν ανύπαρκτος. Οι λαϊκές δημοκρατίες της Ανατολ. ευρώπης και η ΕΣΣΔ δεν ήταν σοσιαλισμός, αλλά καθεστώτα όπου η άρχουσα κομματικη/κρατική γραφειοκρατία, έκανε κουμάντο στην οικονομία και την πολιτική με καταπιεζόμενη τάξη την εργατική. Λυπάμαι φίλε ΚΚΕ αν σου χαλώ την βιτρίνα που για χρονια έχεις φτιάξει στο μυαλό σου. Είναι ψευτικη.

Απο τηνθέση του ΚΚΕ που γουστάρει ανύπαρκτο, προκύπτει και η φυσιογνωμία του ΚΚΕ σήμερα: ενα φοβικό συντηρητικό κόμμα που δεν θέλει την εργατική τάξη σε ρόλο κοινωνικοπολιτικού υποκειμενου.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 8:42 μ.μ.

Ο Τρότσκι ήταν πράκτορας των Γερμανών λέει ένας κνίτης και δεν καταλαβαίνει το μουσχάρι σε τί παγίδα πέφτει.
Αν ο Τρότσκι ήταν πράκτορας,γιατί να μην είναι και ο Στάλιν και όλη η μετά ηγεσία της ΕΣΣΔ μέχρι τον Γκόρμπυ.Αν το πρακτοριλίκι ήταν τόσο εύκολο στο ''πρώτο εργατικό κράτος'',λογικό είναι να υπήρχαν και άλλοι εκτός απο τον Τρότσκι.
Αν ο κνίτης έχει δίκιο,το ''πρώτο εργατικό κράτος''ήταν κράτος πρακτόρων,χαφιέδων και ασφαλιτών..

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 9:15 μ.μ.

Επειδής θέλω να μάθω περισσότερα θα μπορούσε ο καλός κύριος 6:11μμ να μου πει αν εκτός από Μαρξιστικό (είναι έτσι;) είναι και Λενινιστικό κόμμα η Ανταρσύα;
Αν ναι σε ποια σημεία εστιάζει τις διαφορές του με τα άλλα ΜΛ κόμματα;

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 9:23 μ.μ.

6.11 Κάνεις λάθος. Απο αυτά που λες δείχνεις οτι θέλεις Καπιταλισμό αλλιώς δεν θα ήσουνα στην ανταρσυα. Ο Δρόμος για τον Σοσιαλισμό είναι ένας. Αυτός που ξεκινήσανε οι Μπολσεβίκοι το 1917 ανατρέποντας την Αριστερή Κυβέρνηση Κερένσκι με τεράστια επιτευματα για τους λαούς. Η Αντίστροφή μέτρηση ξεκίνησε στο 20ο Συνέδριο με την Σταδιακή Εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού που ανατρέψανε τον Σοσιαλισμό και μετατρέψανε τα Κ.Κ σε όχημα της Αντεπανάστασης Το ΚΚΕ δεν έχει κανένα φόβο. Παλεύουμε μέσα απο την Λαική Συμμαχία να ενωθεί ο λαος σε Ταξική Βάση για έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής. Αυτός είναι ο δρόμος για όποιον θέλει Κομμουνισμό.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 10:17 μ.μ.

8.42 Δεν πέφτω σε καμμία παγίδα να είσαι ήσυχος για εμένα. Ο Τρότσκι είναι Καραμπινάτος πράκτορας των Γερμανικών Μυστικών υπηρεσιων. Κατηγόρησε τον ΛΕΝΙΝ για πράκτορα στην Συμφωνία Μπρεστ Λιτοφσκ. Συνομώτησε στον Κόκκινο Στρατό για την Ανατροπή των Μπολσεβίκων. Οσο για τον σ. Στάλιν το ότι η Αστική τάξη 60 χρόνια μετά τον βούρκο της Αποσταλινοποίσης συνεχίζει τον Αντικομμουνισμό στο πρόσωπο του Στάλιν δείχνει ακριβώς την κατάσταση.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 10:33 μ.μ.

10.17 Πιτσιρικάς είναι και δεν του τα έχουνε μάθει αυτά ο χάγιος με τον δελαστικ τους ταίζουνε παραμυθάκια και έρχονται εδω με φθηνά κολπα και γίνονται Ξεφτίλα.

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 12:07 π.μ.

Η Αστική Τάξη που χάνει την εξουσία απο το Προλεταριάτο ποτέ δεν παραιτείται απο το να επανέλθει. Βοηθούμενη απο τους διεθνής φίλους της προσπαθεί να ανατρέψει τον Σοσιαλισμό με την διείσδυση. Ετσι η Ταξική πάλη συνεχίζεται. Το Προλεταριάτο πρέπει να την αντιμετωπίζει αμίλεικτα σε κάθε της έκφανση ιδιαίτερα όταν φοράει την προβιά του δήθεν φίλου............................

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 8:35 π.μ.

@10.33 Και εγώ σου λέω πως ο Κουτσούμπας είναι πράκτορας των Γερμανών.Η Παπαρήγα πράκτορας των Αμερικανών και ο Μαίλης πράκτορας των Ρώσων.Ο Χάγιος με τον Δελαστίκ πράκτορες του Συριζα .Απέδειξέ μου τώρα εσύ πως αυτοί δεν είναι πράκτορες και πως εσύ δεν είσαι ρινόκερος της αντικατασκοπείας..
Τι σκατά τα ποτίζουν στον Περισσό μωρέ;

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 10:09 π.μ.

Βρε φίλε του ΚΚΕ υπήρξε καλύτερο προμόσιον υπέρ του καπιταλισμού, από τα ίδια τα καθεστώτα του ανύπαρκτου σοσιαλισμού, τα οποία συκοφάντησαν τον κομμουνισμό;

Η σταδιακή κατάκτηση της εξουσίας από την κομματική/κρατική γραφειοκρατία, η ταξική εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και του λαού σε αυτές τις χώρες στο όνομα του σοσιαλισμού/κομμουνισμού, ξεφτίλισε τον σοσιαλισμό στα μάτια αυτών των λαών και εν πολλοίς στα μάτια των λαών όλου του πλανήτη. Σε αυτό το τεράστιο στρατηγικό ζήτημα, έχει σαφώς δίκιο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ και έχει σαφώς λάθος το ΚΚΕ. Το οποίο ΚΚΕ, ως αντίληψη είναι ΤΟ ΙΔΙΟ με τα εκφυλισμένα ΚΚ που συκοφάντησαν τον κομμουνισμό.

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 10:09 π.μ.

Οσο ήταν ο Στάλιν μαϊμού, άλλο τόσο ήταν ο Τρότσκι πράκτορας.

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 12:34 μ.μ.

8.35 Μην εκτίθεσαι χωρίς λόγο. Αυτά που αναφέρω αποδειχτήκανε. Ο Τρότσκι σμποτάρισε την Συμφωνία Μπρεστ Λιτοφσκ και κατηγόρησε τον Λένιν για προδότη. Στις Δίκες της Μόσχας αποδείχτηκε οτι ο Τρότσκι ήτανε Πράκτορας των Γερμανικών Μυστικών υπηρεσιών. Το βιβλίο του Αμερικανού πρέσβη στην Μόσχα που παρακολούθησε τις Δίκες είναι καταπέλτης. Η Ιστορία είναι ξεκάθαρη. 10.09 Ο Σοσιαλισμός ανατράπηκε Σταδιακά σε μια πορεία εφαρμόζοντας νόμους του Καπιταλισμού με αφετηρία το 20ο Συνέδριο το 1956 και μετέτρεψε Σταδιακά τα ΚΚ σε όχημα της Αντεπαναστασης. Οσο στην Εξουσία ήτανε οι Μπολσεβίκοι είχανε Σοσιαλισμό. 10.09 Δεν έχει νόημα να Γελιοποιήσε.

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 12:58 μ.μ.

63 Χρόνια μετά τον Θάνατο του σ.ΣΤΑΛΙΝ τα Χαλκεία του Καπιταλισμού συνεχίζουνε την Αντικομμουνιστική προπαγάνδα αποκλειστικά στο πρόσωπο του. Αυτό τα λέει όλα. Θλιβεροί κολαούζοι οι Οπορτουνιστές τρέχουνε να βοηθήσουνε τα αφεντικά τους όπως κάνουνε πάντα.

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 1:33 μ.μ.

Η Συνωμοσία στον Κόκκινο Στρατό με Επικαφαλής τους Ζηνοβιεφ Καμένεφ Τρότσκι προέβλεπε οτι την στιιγμή που θα χτυπούσανε ταυτόχρονα Γερμανοί και Ιάπωνες θα γινότανε πραξικόπημα για την Ανατροπή των Μπολσεβίκων και οι Καπιταλιστές θα βάζανε στην εξουσία τους προαναφερόμενους εγκληματίς οι Οποίοι είχανε το τέλος που τους άξιδε.

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 1:45 μ.μ.

χαχαχα!!!!!!!! Οι ΚΚΕδες χρησιμοποιούν την μαρτυρία του ιμπεριαλισμού (αμερικάνος πρέσβης των ΗΠΑ) για να αποδείξουν πως ο... Τρότσκι ήτο πράκτορας! Καημένη διαλεκτική τι σου μελλε να πάθεις, στα χέρια του ΚΚΕ έγινες μεταφυσική!

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 3:29 μ.μ.

1.45 Οσο και να προσπαθείς με τάχα μου γέλιο Νούμερο έγινες. Καλύτερα για εσένα θα είναι να πάρεις το Κουβαδάκι σου και να πας σε άλλη παραλία.

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 4:00 μ.μ.

1.45 Λοιπόν καμμία απάντηση γιατί ο Τρότσκι κατηγόρησε τον Λένιν για προδότη με την Συμφωνία Μπρεστ Λίτοφσκ την οποία και σαμποτάρισε. Καμμιά απάντηση για το Πραξικόπημα που ετοίμαζε ο Εγκληματίας τρότσκι για να ανατρέψουνε τους Μπολσεβίκους την στιγμή που θα χτυπούσανε μαζί Γερμανία και Ιαπωνία. Περιμένω απάντηση για αυτά τα εγκλήματα του Τρότσκι που δεν στα εμαθε ο Χάγιος Πιτσιρικό.

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 4:52 μ.μ.

Ρε κκεδες δείξτε λίγο έλεος τι πράγμα είναι αυτό. Αφού βλέπετε παραμιλάνε οι ανθρωποι χαμένα τα έχουνε δεν τους τα μάθανε αυτά τα Ρετάλια που έχουνε για καθοδηγητές

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 8:45 μ.μ.

Ωχ οι ΚΚΕδες έχουν βαλθεί να ξεπεράσουν σε γραφικότητα και σαχλαμάρα τον Σεφερλή και σε μεταφυσική τον Λιακόπουλο. Φίλοι ΚΚΕδες:

α. Εχετε αποδείξεις για το ότι ο Τρότσκι ήτο πράκτορας; Φυσικά και έχετε! Την μαρτυρία του πρέσβη των .....ΗΠΑ! Δλδ την μαρτυρία ενός εγκάθετου του καπιταλισμού/ιμπεριαλισμού. Ενός στελέχους του παγκοσμιου καπιταλισμού/ιμπεριαλισμού!

β. Η πλειοψηφία των κομμουνιστών που ήταν μέλη της ΚΕ των Μπολσεβίκων τα τελευταία προεπαναστατικά και τα πρώτα μετεπαναστατικά χρόνια (περίπου το 80% όχι παίζουμε!) όπως και το 65% των αντιπροσώπων στο 10ο συνέδριο (δλδ των επαναστατών της εποχής), ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ από τη νέα κομματική/κρατική άρχουσα τάξη της ΕΣΣΔ το '36 με '38. Με αυτόν τον τρόπο εδραιώθηκε για τα καλά η κομματική/κρατική γραφειοκρατία στην ΕΣΣΔ σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού.

ΚΚΕδες, συνεχίστε τις μεταφυσικές μωρολογίες σας! Προσφέρετε άφθονο γέλιο στους αναγνώστες!

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 9:01 μ.μ.

8.45 Εκθέτεις τον ευατό σου σε άφθονο γέλιο. Γιατί ο Τρότσκι σαμποτάρισε το Μπρεστ Λίτοφσκ και είπε τον Λένιν Προδότη.................................Γιατί συνομώτησε στον Κόκκινο Στρατό για την ανατροπή των Μπολσεβίκων την ώρα που θα χτυπούσανε Γερμανοί και Ιάπωνες. Το βιβλίο του Αμερικάνου πρέσβη είναι Καταπέλτης. Η Ταξική πάλη στον Σοσιαλισμό συνεχίζεται μετα υπλείματα της Αστικής τάξης να φοράνε την Προβιά του δήθεν φίλου.

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 10:05 μ.μ.

8.45 Παρακολουθώ που σε ξεφτιλήσανε και έχω μια απορια. Αφου διαφωνείς σε όλα με το κκε τότε γιατί ζητάτε συνεργασία μαζί τους. Μήπως χρειάζεσαι γιατρό να σε βοηθήση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger