Home » , » Η διαπλοκή στα χρόνια της πράσινης διακυβέρνησης

Η διαπλοκή στα χρόνια της πράσινης διακυβέρνησης

Από giorgis , Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 | 1:19 π.μ.

Ο Παπανδρέου εμφανίζεται σαν αρχάγγελος της διαφάνειας που θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Την ίδια στιγμή, μερικές από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης του αποκαλύπτουν καραμπινάτη διαπλοκή, αφού μεγαλοστελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων και άνθρωποι που από άλλες θέσεις υπηρέτησαν καπιταλιστικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται σε καίρια πόστα της νέας διοίκησης.

Οι περιπτώσεις είναι πάρα πολλές, γι' αυτό και η λίστα που παρουσιάζουμε στη συνέχεια ενδέχεται να είναι ελλιπής.

♦ Υπερυπουργός με αρμοδιότητα τον έλεγχο όλου του κυβερνητικού έργου τοποθετήθηκε ο Χ. Παμπούκης, μεγολοδικηγόρος του αστικού και διοικητικού δικαίου, που έχει εκπροσωπήσει μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα σε διάφορες υποθέσεις.

♦ Δίπλα στον Παμπούκη, ως νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε η επίσης μεγαλοδικηγόρος Γλ. Σιούτη, που εκπροσώπησε μεγάλους καπιταλιστικούς ομίλους σε διαμάχες τους με το δημόσιο και κυρίως με ομάδες πολιτών που προσπαθούσαν να αποτρέψουν περιβαλλοντικά εγκλήματα.
Κερασάκι στην τούρτα οι αποκαλύψεις πως η κ. Σιούτη μισθώθηκε από τον Χριστοφοράκο για να μπορέσει αυτός να κερδίσει χρόνο στον εσωτερικό έλεγχο που έκανε αμερικάνικη δικηγορική φίρμα στα κιτάπια της Siemens.

♦ Από την ίδια ομάδα των πανεπιστημιακών «παντός καιρού» ο επίκουρος καθηγητής δημοσίου δικαίου (στον ίδιο τομέα με τη Σιούτη) Γ. Γεραπετρίτης διορίστηκε από τον πρωθυπουργό ειδικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.
Επί ΝΔ είχε θητεύσει ως έμμισθος σύμβουλος του Στυλιανίδη (!), ως μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ, την εποχή που γινόταν η διαπραγμάτευση για την πώληση στη Deutsc-he Telekom και ως μέλος διάφορων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών (όπως και η Σιούτη).

♦ Παντοδύναμος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού διορίστηκε ο Κ. Θέος. Παλιότερα είχε διατελέσει γενικός γραμματέας Επενδύσεων στο υπουργείο Οικονομικών και όταν το ΠΑΣΟΚ έχασε την κυβέρνηση πέρασε στο ΔΣ της εταιρίας ιχθυοκαλλιεργειών «Νηρεύς ΑΕ», από το οποίο μεταπήδησε κατευθείαν στο Μαξίμου.
Οπως έχουμε ξαναγράψει, καπιταλιστής του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών είναι και ο υπουργός Πολιτισμού και επί χρόνια εξ απορρήτων του Παπανδρέου, Π. Γερουλάνος, η σύζυγος του οποίου ήταν γενικός γραμματέας στο συνδικάτο των καπιταλιστών της ιχθυοκαλλιέργειας, με πρόεδρο τον ιδιοκτήτη του «Νηρέα».

♦ Παντοδύναμος -αλλά «άτυπος», χωρίς καμιά επίσημη ιδιότητα- σύμβουλος της υπουργού Περιβάλλοντος για θέματα δασών ανέλαβε ο Ν. Χλύκας, ιδιοκτήτης μεγάλης μελετητικής ανώνυμης εταιρίας, που παίρνει δουλειές από το δημόσιο και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους, ντόπιους και ξένους.

♦ Ειδικός Γραμματέας στο υπουργείο Οικονομίας, με αρμοδιότητα τις ΣΔΙΤ, διορίστηκε ο Ν. Μαντζούφας, μεγαλοοτέλεχος της εταιρίας συμβούλων «Grant Thornton», που πήρε το μεγαλύτερο αριθμό έργων με ΣΔΙΤ. Στον αστικό Τύπο γράφτηκε ότι ο Μαντζούφας υπήρξε άτυπος σύμβουλος του Αλογοσκούφη, όταν ο τελευταίος έφτιαχνε το νομικό πλαίσιο για τις ΣΔΙΤ, ενώ ο ίδιος το επιβεβαιώνει έμμεσα στο βιογραφικό του (αυτό που δίνει η «Ernst and Young» και όχι το ολιγόλογο που έδωσε η κυβέρνηση), γράφοντας ότι «έχει συμμετάσχει ενεργά στην διαμόρφωση του πλαισίου των έργων ΣΔΙΤ στην Ελλάδα».
Η Κατσέλη επίσης διέρρευσε ότι η ίδια δεν ήθελε τον Μαντζούφα, διότι άνθρωποι που έχουν εργαστεί σε εταιρίες συμβούλων κουβαλούν μαζί τους τις «επαφές» που έχουν αποκτήσει όταν εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα, όμως της επιβλήθηκε από το μέγαρο Μαξίμου.

♦ Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας στο ίδιο υπουργείο τοποθετήθηκε ο Αλ. Φούρλας, επίσης μεγαλοστέλεχος εταιρίας συμβούλων, της «Ernst and Young», και πρώην στέλεχος τραπεζικών, χρηματιστηριακών και άλλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

♦ Γενική Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης στο υπουργείο Περιβάλλοντος τοποθετήθηκε η Μαρία Καλτσά, έως το προηγούμενο καλοκαίρι μέλος του ΔΣ της μεγαλοκατασκευαστικής ΓΈΚ ΤΕΡΝΑ.

♦ Αναπτληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ διορίστηκε ο συγχωριανός (από το Φιλώτι της Νάξου) του Γ. Ανωμερίτη, Ν. Μουστάκης, μέχρι πρότινος εταίρος της πολυυεθνικής ελεγκτικής εταιρίας «Erist and Young», που κάνει δουλειές με το δημόσιο (και με τον ΟΛΠ, όπως έχει γραφεί) και με ναυτιλιακές επιχειρήσεις του Πειραιά.
Ηταν επίσης μέλος του ΔΣ της «Ασπίς» και στενός συνεργάτης του Π. Ψωμιάδη.

♦ Πρόεδρος στην «Κτηματολόγιο ΑΕ», εταιρία που διαχειρίζεται τεράστια κονδύλια, τοποθετήθηκε κουμπάρος του υφυπουργού Γ. Μανιάτη. Μέλος του ΔΣ τοποθετήθηκε ο εργολάβος, σύζυγος της υπουργού Παιδείας.

Βεβαίως, αυτό συνέβαινε πάντοτε στην αστική πολιτική, όμως παλιότερα υπήρχε κάποιο μέτρο.
Συνήθως οι δουλειές γίνονταν καλυμμένα, δεν έπαιρναν κατευθείαν στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων να τα τοποθετήσουν στην κυβέρνηση.
Ο Παπανδρέου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σ' αυτό το θέμα, ενώ ο Παμπούκης, με τη συνέντευξη του στην «Καθημερινή» (1.11. 2009) έδωσε το... βουλγαράκειο στίγμα (και) της νέας κυβέρνησης: «Επειδή κάποτε είχα κάποιον πελάτη, μου δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων;».

Το πιο προκλητικό είναι πως αυτό το απροκάλυπτο όργιο της διαπλοκής γίνεται παράλληλα με την προπαγανδιστική εκστρατεία περί διαφάνειας.
Ο Παπανδρέου προς το παρόν έχει την αβάντα των ΜΜΕ, που μόνο στα ψιλά έχουν γράψει για κάποιες περιπτώσεις. Ομως, δε θ' αργήσει η στιγμή που θα «βγει στη σέντρα» κάποιος από τους υπουργούς του και τα golden boys που έχει μαζέψει.
Υπάρχει, βλέπετε, και ο ενδοκαπιταλιστικός ανταγωνισμός.

Εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2013 στις 4:34 μ.μ.

Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger