Home » » Αλήθειες και αναμασήματα του Ν. Χατζηνικολάου

Αλήθειες και αναμασήματα του Ν. Χατζηνικολάου

Από giorgis , Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010 | 11:22 π.μ.

Είπε κάποιες αλήθειες ο Ν. Χατζηνικολάου στην σημερινή του ραδιοφωνική εκπομπή με έκδηλο το παράπονο γιατί η δική του συντηρητική παράταξη δεν θα μπορούσε να εκπληρώσει τόσο αποτελεσματικά της επιδιώξεις της ντόπιας και ξένης κεφαλαιοκρατίας.
(Αυτό δεν το είπε φυσικά, αλλά "έβγαινε" μέσα από τα λεγόμενα του).

Αναφερόμενος, λοιπόν, ο δημοσιοκάφρος στην χθεσινή απεργία είπε ότι αν τα σημερινά μέτρα τα έπαιρνε μια κυβέρνηση της Ν.Δ θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες και οι κινητοποιήσεις θα συνεχίζοντας για πολλές μέρες, αφού η κυβέρνηση προχωράει σε κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων που είχαν αποκτηθεί με αγώνες πριν από 80 χρόνια.
Συμπλήρωσε δε ότι τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά αφού «οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ και τα πράγματα κυλούν με πολύ προσοχή. Με ιατρική ακρίβεια αρχίζουν και τελειώνουν οι 24ωρες απεργίες. Ετσι και να έχουμε το άλλοθι ότι κινηθήκαμε, αλλά και να μην υπονομεύσουμε την κυβέρνηση».

Φυσικά πάνω απ’ όλα όμως είναι το συμφέρον του συστήματος της δικτατορίας των μονοπολίων και όχι ποιο θα είναι το πολιτικό του προσωπικό.
Γ’ αυτό και ο Χατζηνικολάου ολοκληρώνει την τοποθέτηση του εκφράζοντας την εκτίμηση ότι: «Ισως αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που έπρεπε αυτή την περίοδο, την δύσκολη να έχουμε μια κυβέρνηση "προοδευτική"».

Αργησε αλλά το κατάλαβε. Πριν απ’ αυτόν είχαν προηγηθεί πιο «διορατικοί» δημοσιοκάφροι. Φέρτε στην μνήμη σας τι έγραφε ο Αντώνης Καρακούσης, ένας δημοσιογράφος που έχει ιδιαίτερη σχέση με το επιχειρηματικό και τραπεζικό κατεστημένο, στο «Βήμα» λίγο πριν από τις εκλογές: «δεν είναι τυχαίο ότι τούτες τις μέρες όλοι οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, εύχονται την αυτοδυναμία του ΠαΣοΚ και προσβλέπουν στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».

Είπε και κάτι άλλο ο Χατζηνικολάου, απευθυνόμενος στους ακροατές του: «Δε‘στε τις δημοσκοπήσεις. Οι Ελληνες σε ποσοστό πάνω από 70% στηρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βγούμε απ’ την κρίση, γιατί αλλιώς θα μπούμε σε πολύ χειρότερες περιπέτειες».
Ούτε και σ’ αυτό πρωτοτύπησε ο Χατζηνικολάου. Είχε προηγηθεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Δ. Δασκαλόπουλος –αυτός πριν καν γίνουν οι κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις ήξερε τα αποτελέσματα-: «Οι Ελληνες πολίτες ξέρουν ότι η προσπάθεια προσαρμογής θα είναι επώδυνη - κατανοούν όμως και πόσο αναγκαία είναι. Παρά τις αναπόφευκτες κοινωνικές αντιδράσεις, η κοινή γνώμη στο σύνολό της αναγνωρίζει ότι τα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι μονόδρομος για την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας».

Τι συμπεραίνουμε απ’ όλα αυτά; Ότι υπάρχει ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, καπιταλιστών, εργατοπατέρων, δημοσιοκάφρων κ.α που έχουν εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας και στα λαϊκά νοικοκυριά.

Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ένα μαζικό ταξικό εργατικό κίνημα για να αντισταθεί.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger