Home » » Από δω και πέρα τι;

Από δω και πέρα τι;

Από giorgis , Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 | 9:18 μ.μ.


Το σλαϊτς είναι από το μπλογκ Αντίσταση στις γειτονιές και δείχνει τις προσπάθειες των μπάτσων να διασπάσουν την πορεία στην Αθήνα.

Η σημερινή πανελλαδική απεργία μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη. Είχε ικανοποιητική συμμετοχή κόσμου και από τον ιδιωτικό και από τον δημόσιο τομέα ενώ οι πορείες που έγιναν σε δεκάδες πόλεις είχαν μαζικότητα και δυναμισμό.

Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι: Από δω και πέρα τι; Νε δεδομένο ότι η ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ_ΑΔΕΔΥ σύρθηκαν στην σημερινή απεργία μπορεί να μιλάμε ότι θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων;

Η νεοφιλελλεύθερη λαίλαπα προχωράει ακάθεκτη να σαρώσει εργατικές κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους επικυρίαρχους της Ε.Ε εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση για να κατεδαφίσει κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα που απέμεινε στον εργαζόμενο, για να επιστρέψουν τα λαϊκά στρώματα στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Αν δεν υπάρξει ένα μαζικό ταξικό εργατικό κίνημα που καθημερινά θα αγωνίζεται, θα αντιστέκεται, θα διεκδικεί με μορφές πάλης που αυτό θα επιλέγει, δεν υπάρχει περίπτωση να αναστραφεί η κατάσταση που ετοιμάζουν για μας, χωρίς εμάς, οι πλουτοκράτες και οι κολαούζοι τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger