Home » » Ετσι δουλεύει ο καπιταλισμός

Ετσι δουλεύει ο καπιταλισμός

Από giorgis , Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 | 4:45 μ.μ.

"Ο οικονομολόγος Πολ Ζοριόν υποστηρίζει πως οι τραπεζίτες ήταν εκείνοι που προκάλεσαν όλη αυτή την αναταραχή στη ζώνη του ευρώ: «Γίνεται σήμερα πια ολοένα και πιο ξεκάθαρο πως οι τράπεζες ήταν αυτές που έφεραν την καταστροφή». Με υπολογισμένα χτυπήματα που στόχευσαν τις μικρές ευρωπαϊκές χώρες με τα μεγάλα ελλείμματα και τους Ευρωπαίους φορολογουμένους.

Η αποσταθεροποίηση του ευρώ ίσως να μην είναι λοιπόν παρά ένα ψευδοπρόβλημα, λέει ο Τζον Λόιντς στο «Αgora Vox». Χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία δεν είναι παρά οι πύλες εισόδου μιας χρηματοπιστωτικής δικτατορίας που θα επιβληθεί και στον Ευρωπαίο φορολογούμενο, όταν θα κληθεί να πληρώσει είτε τη διάσωση είτε ακόμη και τη διάλυση της ευρωζώνης. Παραφουσκωμένες με ρευστότητα από το υστέρημα των φορολογουμένων, οι τράπεζες θα εξακολουθήσουν να κερδοσκοπούν, κλείνοντας την κάνουλα στις επιχειρήσεις που θα έχουν πρόβλημα ρευστότητας.

Τα προγράμματα λιτότητας θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη, καταπνίγοντας κάθε ελπίδα ανάκαμψης και ανάπτυξης και θυσιάζοντας την πραγματική οικονομία στον βωμό του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Με περικοπές στις δημόσιες δαπάνες. Με αυξήσεις στη φορολογία. Με κατάργηση των κοινωνικών κεκτημένων. Με έκρηξη της ανεργίας. Σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον, η έκρηξη των κοινωνικών κινημάτων θα είναι αναπόφευκτη".

Ρ. Βρανάς - "ΝΕΑ"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger