Home » » Τα παίρνουν απ' τους εργάτες τα δίνουν στους καπιταλιστές

Τα παίρνουν απ' τους εργάτες τα δίνουν στους καπιταλιστές

Από giorgis , Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010 | 5:42 μ.μ.

«Μείωση των δαπανών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ)», διαβάζουμε σήμερα στο in.gr.

Η απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας ξεκίνησε από την περασμένη κυβέρνηση της Δεξιάς και ολοκληρώνετε τώρα με πράσινη σφραγίδα.
Είναι κι αυτό μια «σοσιαλιστική» προσφορά στους εμπόρους υγείας που τα τελευταία χρόνια βλέπουν τα κέρδη τους να απογειώνονται με αστρονομικούς ρυθμούς.

Στο όνομα της οικονομικής κρίσης ξεχαρβαλώνουν, εκτός των άλλων, κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους έχει απομείνει ενώ την ίδια στιγμή προσφέρουν «γη και ύδωρ» στους ντόπιους καπιταλιστές.
Πρόχειρα να αναφέρουμε δυο περιπτώσεις.

Βγαίνει ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος (26/1/2010) και δηλώνει ότι θα δώσει 1 δις ευρώ στους επιχειρηματίες για να δημιουργήσουν υποτίθεται νέες θέσεις εργασίας για την κατάρτιση του προσωπικού τους και για την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους που θα προσλάβουν με τη «δέσμευση» να μην κάνουν απολύσεις.
Παραμύθια για αγρίους είναι φυσικά αυτές οι «δεσμεύσεις».
Οι πλουτοκράτες ξέρουν ένα σωρό κόλπα για να κάνουν το δικό τους και το υπουργείο Εργασίας ούτε τους μηχανισμούς έχει αλλά ούτε και θέλει να τους κάνει ουσιαστικό έλεγχο.

Πάμε παρακάτω. Μόλις πριν λίγες μέρες η Λ. Κατσέλη (18/2/2010) υποσχέθηκε στους καπιταλιστές που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ότι μέχρι τέλος του Μάη θα τους έχει δώσει 900 εκατ ευρώ για προγενέστερες εγκρίσεις επενδύσεων ΑΠΕ. Και αφού θα πάρουν αυτά τα λεφτά που τους είχε υποσχεθεί η περασμένη κυβέρνηση και δεν πρόλαβε να τους τα δώσει, η Κατσέλη δρομολόγησε να τσεπώσουν οι συγκεκριμένοι καπιταλιστές άλλα 360 εκατ ευρώ από το ΕΣΠΑ και 200 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου «αναπτυξιακού νόμου», όπως είπε «σοσιαλίστρια» υπουργός.

Αναφέραμε δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα για να δείξουμε ότι αυτά τα λεφτά, που στερεί η κυβέρνηση απ’ τα λαϊκά στρώματα (αυτά πηγαίνουν για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία), απαξιώνοντας εντελώς την δημόσια υγεία, καταλήγουν στις τσέπες των ντόπιων καπιταλιστών με την μορφή «επενδύσεων».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger