Home » , » Πλήθος πιστών απαιτούν να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και ο Άγιος Αναπτήρας.

Πλήθος πιστών απαιτούν να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και ο Άγιος Αναπτήρας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 | 2:08 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Το αρχαιότερο και μεγαλύτερο face news στην Ελλάδα είναι σίγουρα το ότι το "άγιο φως" ήταν "θαύμα". Τώρα, αν λέγοντας "θαύμα", εννοούσαν την τεχνολογική ανακάλυψη αναπτήρα, με τον οποίο άναβαν τη φλόγα, δεν το ξέρω. Σε μερικά πράγματα οι θρησκείες είναι λιγάκι πίσω. Στο Μεσαίωνα πχ.

Φυσικά το γέλιο που έβγαλε η αποκάλυψη είναι ανεπανάληπτο, όπως και το σοκ που πάθανε οι θεούσες.
Η Καλλιόπη έπεσε σε βαριά κατάθλιψη. Δεν είναι και λίγο να σου αποκαλύπτουν, πως κάτι που θεωρούσες ιερό και υπερφυσικό, είναι τελικά πολύ πιο απλό απ' όσο νόμιζες. Από την εποχή που της είπαν ότι ο Άγιος Βασίλης δεν φέρνει τα δώρα την Πρωτοχρονιά, είχε να νιώσει τόσο άσχημα. Την καταλαβαίνω και της συμπαραστέκομαι. Κι εμένα μου αρέσουν τα ταχυδακτυλουργικά. Όταν μου εξηγούν το κόλπο, από τη μια χαίρομαι, που μαθαίνω πως γίνεται, από την άλλη όμως νιώθω να χάνεται η μαγεία. 

Το "Κουλούρι" ισχυρίζεται πως ο αναπτήρας είναι 2000 ετών, πράγμα που αποστομώνει τους ασεβείς. "Έτσι, όπως μαρτυρούν πηγές της ορθοδοξίας κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο, ο συγκεκριμένος αναπτήρας, είναι τουλάχιστον 2.000 ετών και σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες, ήταν αυτός με τον οποίο άναψαν οι μαθητές του Ιησού τα κεριά στον Μυστικό Δείπνο. Όσο για τα σπίρτα, πρόκειται για κομμάτια ξύλου από τον σταυρό του Θεανθρώπου, τα οποία με κάποιο θαυματουργό τρόπο δημιουργούν φλόγα..."

Δεν θα τολμήσω να αμφισβητήσω τις πηγές της Ορθοδοξίας, όμως έχω το δικό μου ρεπορτάζ. "Ο πρώτος αναπτήρας κατασκευάστηκε το 1823. Το πρώτο σύγχρονο σπίρτο (τριβής) κατασκευάστηκε το 1827". "Καταραμένη" γνώση από την "άθεη" Εγκυκλοπαίδεια. Πριν δηλαδή δεν είχαμε θαύμα; Αδικία για τους ευσεβείς μας προγόνους. 

Τι γίνεται επίσης, αν τελειώσει το αέριο, αν βραχούν τα σπίρτα, τον ξεχάσεις βρε αδερφέ με τα τσιγάρα στο σπίτι; Θα τελειώσει το Πάσχα;
Η μαγειρίτσα, τα αυγά, ο οβελίας, τα τσουρέκια; Μon dieu! Ασφαλώς οι προνοητικοί Αρχιερείς, φωτισμένοι από το Άγιο Πνεύμα (και το Φως), θα έχουν μεριμνήσει για εναλλακτικές λύσεις. Μια από αυτές θα ήταν η χρήση δάδας, η οποία είναι πανάρχαια μέθοδος.
Αλλά που να κρύψεις ολόκληρη δάδα και μάλιστα αναμμένη; Αυτό από μόνο του θα ήταν μαγικό. Στο σήμα της ΝΔ; Κι από 'κει πέταξαν τον πυρσό, γιατί ήταν άχρηστος.
Η άλλη επιλογή είναι η τσακμακόπετρα, το τσακμάκι, που είναι όντως ο πρόδρομος του αναπτήρα και μέθοδος ανάμματος από την Αρχαιότητα. Να λοιπόν που επιβεβαιώνεται ένα απόλυτα σατυρικό κείμενο!

Στο μεταξύ η πλάκα συνεχίζεται. Θα έρθει και φέτος με τιμές αρχηγού κράτους το "Άγιο φως". Πλήθος πιστών επίσης απαιτούν να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και ο Άγιος Αναπτήρας. Δίπλα στο Άγιο Κάστανο, να δένει το σκηνικό.
Το Πατριαρχείο πάντως επιφυλάσσεται να κάνει κάτι τέτοιο. Κατανοητό, ένα κειμήλιο 2000 και πλέον ετών, είναι πολύτιμο. Μετά το Άγιο Δισκοπότηρο, ο Αναπτήρας, που οι μαθητές άναψαν τα κεριά του Μυστικού Δείπνου και που οι ιερείς συνεχίζουν χιλιάδες χρόνια να ανάβουν το Άγιο Φως.

Η συγκίνηση, που νιώθω αυτές τις ιστορικές στιγμές, δεν μπορεί να περιγραφεί. Βέβαια κάποιοι παπάδες επιμένουν να κρύβουν τον Άγιο Αναπτήρα, θέλοντας προφανώς να τον προστατεύσουν από το να πέσει σε κακά χέρια.
Φαντάζεστε να κλαπεί; Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω. Αν μάλιστα τον βάλουν στο χέρι άθεοι, θα ανάψουν φωτιές, που θα κάψουν τα μπατζάκια ολόκληρου του κλήρου. Γι αυτό ίσως οι κληρικοί φορούν ράσα. Τους καταλαβαίνω λοιπόν απόλυτα. Το κακό γι αυτούς είναι πως όλο και περισσότεροι τους καταλαβαίνουμε πολύ καλά.

Προσωπικά, αν είχα τον Άγιο Αναπτήρα, θα άναβα την πρώτη μολότοφ της Επανάστασης. Έτσι, για το καλό... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Μαρτίου 2019 στις 9:38 π.μ.

Αν επιμεινεις ακομα και με τον πριοβολο το στουρναρι και την ισκα
οπως οι αρματωλοι κι οι κλεφτες της επαναστασης και οχι μονο και με λι
γο εντονο φυσημα θαχεις φλογα σε καμια ομως περιπτωση δεν θα προκυψει
φλογα απο θαυμα γιατι τετοια ουτε γινονταν ουτε γινονται ουτε προκειται
να γινουν ποτε

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger