Home » , » Ο βρόμικος ρόλος της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής εργατοπατερίας

Ο βρόμικος ρόλος της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής εργατοπατερίας

Από giorgis , Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 | 4:29 μ.μ.

Ο βρόμικος ρόλος της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής εργατοπατερίας είναι σε όλους γνωστός.
Η αποκάλυψη όμως ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είχε μυστική συνάντηση με τους επικυρίαρχους που βρίσκονται στην χώρα μας δημιουργεί κάποιες βάσιμες σκέψεις για το τι μπορεί να του ζητήθηκε.
Αυτό που μπορεί να υποθέσουμε είναι ότι οι ξένοι νταβατζήδες ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι οι γραφειοκράτες εργατοπατέρες είναι σε θέση να καναλιζάρουν τις εργατικές αντιδράσεις που θα προκύψουν, απ’ την επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και είναι πια ορατές κάτι που παραδέχονται και οι αστοί δημοσιολόγοι.

«Οσο επικρατεί ο "φόβος του χειρότερου" από μόνος του λειτουργεί "συσπειρωτικά". Οταν όμως το "χειρότερο" εγκατασταθεί αναπόφευκτα στο σπίτι του κάθε πολίτη, τα πράγματα μπορεί ν' αλλάξουν άρδην», έγραψε ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ.
Στην ίδια ρότα αναρωτιέται και ο «Ελεύθερος Τύπος»: «Επί του παρόντος η κυβέρνηση έχει την άνεση να μην καταφεύγει στη χρήση βίας για την καταστολή απεργιακών κινητοποιήσεων. Θα έχει την ίδια άνεση σε λίγο καιρό όταν πια θα έχει συνειδητοποιηθεί η νέα πραγματικότητα;»

Αν αυτά τα συνδυάσουμε με τα όσα ακούστηκαν χτες (από Πρετεντέρη, Παυλόπουλο κ.α) για την αδυναμία των μπάτσων να ματαιώσουν την εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά, μπορεί να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η αστική τάξη της χώρας μας και οι κολαούζοι της, μαζί με τους ξένους επικυρίαρχους, τρέμουν στην ιδέα μια κοινωνικής έκρηξης. Και πιθανόν να ανάθεσαν στους ξεπουλημένους εργατοπατέρες τον ρόλο του αναχώματος –στο βαθμό που μπορούν- μπροστά στις επερχόμενες κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger